הקדמה להקדמה
אני ממש מתחילה, תהיו עדינים
--------
הקדמה:
אני חיילת בשירות חובה, בעוד חצי שנה אכנס לקבע וארוויח משכורת גדולה יותר באופן משמעותי.
לאחר הכניסה לקבע אני מעוניינת להתחיל לחסוך בשאיפה לפתוח תיק השקעות בו אשקיע חצי מכל משכורת חודשית שלי.
אני כרגע לומדת על הכלים הפנסיוניים השונים שאני יכולה להשקיע בהם. אני מתחילה להבין ברמה התיאורטית אבל אני מרגישה שחסר לי מידע פרקטי...
------
ובתכלס:
לצורך העניין חלק מהתיק שאפתח יושקע באג"ח. כדי להשקיע באג"ח אני צריכה להבין:
אני ממש מתחילה, תהיו עדינים

--------
הקדמה:
אני חיילת בשירות חובה, בעוד חצי שנה אכנס לקבע וארוויח משכורת גדולה יותר באופן משמעותי.
לאחר הכניסה לקבע אני מעוניינת להתחיל לחסוך בשאיפה לפתוח תיק השקעות בו אשקיע חצי מכל משכורת חודשית שלי.
אני כרגע לומדת על הכלים הפנסיוניים השונים שאני יכולה להשקיע בהם. אני מתחילה להבין ברמה התיאורטית אבל אני מרגישה שחסר לי מידע פרקטי...
------
ובתכלס:
לצורך העניין חלק מהתיק שאפתח יושקע באג"ח. כדי להשקיע באג"ח אני צריכה להבין:
- היכן המידע על אילו אג"חים זמינים כרגע, - מה המחיר שלהן כרגע, מה הערך הנקוב שיוחזר לי בסוף הפידיון, מתי הפידיון, מה המח"מ שלהם וכדומה.
- מה הם כללי המשחק - אם אני רוצה לקנות אג"ח ממשלתיות ישירות ולא דרך קרן, ממי אני קונה? איך? מתי (הבנתי שרק בשעות מסוימות מסחר פתוח)? מה הסכום המינימלי שאני צריכה לשים כדי לקנות איגרות חוב ממשלתיות?
- ושאלה תיאורטית שלא הבנתי אף פעם: נניח ואני מחזיקה אג"ח. כעבור כמה חודשים הריבית עלתה וכתוצאה מכך ערך האג"ח ירד. אני לא מוכרת את האג"ח אלא מחזיקה אותו עד הפדיון... בתאריך הפדיון מוחזר לי הערך הנקוב של האג"ח שלא השתנה בתכלס... האם הפסדתי כסף?