ואם לתת 100 אלף שקל זה מה שיביא אותו ליעד? צריך להסתכל על מה שאתה מרוויח לא על מה שאחרים מרוויחים.
כי זה שלא שילמת למישהו 100א״ש זה לא הבעיה, לכן זה גם לא הפתרון. הבעיה היא לא שיש איזה שומר בשער שצריך לתת לו ״שוחד״, הבעיה היא שהכלכלה פשוט גרועה עכשיו וזהו. אנחנו במשבר פוליטי מ-2018 ועכשיו גם במלחמה חמה עם אלפי הרוגים. זו כל התורה. אם כל בעיה בעולם היה אפשר לפתור בכך שתזרוק עליה הרבה כסף, לא היו לנו הרבה כל כך בעיות בעולם.
יש לך אלפי בוגרי אוניברסיטאות ומכללות שנפלטו השנה לשוק וגם לפני המלחמה רובם לא מצאו עדיין סידור. אני משוכנע שהמסלולים האלה רוויים לגמרי עכשיו בבוגרים האלה שבאו לשם לא בגלל הידע - שיש להם אותו כבר - אלא בגלל ההבטחה להשמה בסוף.
וגם, בלי להעליב (כי ה-100 א״ש שאני מצטט פה זה של אחת החברות שהוזכרה בשרשור) אבל אותו אחד הראה לי גם את הסילבוס. וואלה, לא הייתי ממליץ גם לאף אחד אחר ללכת על זה - בטח לא בזמנים האלה. כי כמו שכבר אמרו פה, ההשמה יכולה להיכשל. אולי המשבר הזה גם יעבור תוך שנתיים, ואז מקומות העבודה יחזרו. ואז תמצא את עצמך חותם על חוזה מול חברה, וחברות ההשמה האלה יגלו ותקבל מכתב עו״ד שאומר: ״הא! זה בזכותנו מצאת עבודה. תודות להכשרת הקסמים שלנו. עכשיו, אתה חייב לנו.״ ותיכנס פה לאיזה מאבק משפטי אולי.
אם זו האופציה היחידה כרגע להיכנס לתעשייה, הייתי ממליץ לאשתו של פותח השרשור שתמשיך לשבת על הגדר בינתיים ובמקום לשרוף זמן בערבים אחרי שעות העבודה בשקידה על אחד הקורסים האלה, עדיף שתשקיע כבר בבילויים משותפים עם בעלה וסקס טוב אחרי, סליחה על הבוטות. ואם יש בכל זאת איזושהי זיקה לתוכנה, יש לך היום קורסים טובים בחינם ביוטיוב. עד כדי כך טובים שנוכלים סינים מורידים אותם ומוכרים אותם בכסף הרבה פעמים לאנשים שלא יודעים.
ולאקדמיה אין עלות? 3 שנים של תואר עולות הרבה יותר משלוש שנים של קורס ושנתיים עבודה בשכר נמוך דרך איניפיניטי או חברות אחרות דומות.
לא אמרתי שתעשה תואר ראשון חדש. רק הסבה. גם להסבה יש עלות, אבל זו תעודה שבסוף טובה פי כמה וכמה מכל בוטקאמפ-שקר שם בחוץ.
אם הסבה של אוניברסיטה לא תביא אותך לרמה למצוא עבודה, כנראה זה ממילא לא בשבילך.
גם בדוט-קום היו כל מיני מכללות ובוטקאמפים (לא קראו לזה ככה, בזמנו) רק שרוב הפורום צעירים מדי מכדי לזכור. אני יודע על זה דרך אבא שלי והייטקיסט אחד מבוגר. כשהדוט-קום התפוצץ, כל השקרים האלה קרסו יחד איתו ונעלמו מהזיכרון. נשארו רק מחברות יפות שלהם Hardcover עם הלוגואים. וגם הם הבטיחו לך הרבה דברים בשמיים.