אני בן 21 משוחרר טרי גר בפריפריה
שוקל ללמוד פיתוח\הנדסת תוכנה
ההתלבטות שלי בין תואר לקרוס היא כזאת
יתרונות לתואר:
1.יש מכללה קרובה לבית שלי (3 דקות באוטובוס) ואוכל להישאר לגור עם ההורים ולא אצטרך להשכיר דירה רחוק מהבית.
2.תואר יותר מקיף מקורס ואצא מוכן יותר עם יותר ידע.
3.ברוב המקומות עדיפות לתואר + שכר גבוהה יותר.
4.יש המון מלגות ללימודי תואר - מימון מלא\חלקי של שכ"ל,מלגת קיום,סיוע בהשמה,חלק מהמלגות אפילו נותנות מחשב נייד.
חסרונות לתואר:
1. זמן - 3\4 שנים לימודי תואר ראשון לעומת מספר חודשים גג שנה לימודי קורס.
2.תנאי קבלה מחמירים - שיפור בגרויות, קורסים מכינים.. פסיכומטרי.
3. בלימודי תואר הפן התאורטי תופס חלק גדול לעומת קורס שהוא יותר פרקטי (סותר חלקית את יתרון 2.. אני יודע).
*לא רשמתי מחיר גבוה של תואר בחסרונות מכיוון שזה לא פקטור ראה יתרון 4 בנוסף לכך שיש לי פיקדון של 17.5K
השאלה שלי היא מה אתם חושבים שעליי לעשות
אני נוטה יותר ללכת על קורס של שנה.. אבל חושש מאוד ממעבר למרכז רחוק מהבית.. להשכיר דירה לבד.. מחיר השכרת דירה גבוה, אבל במרכז יש יתרון תעסוקתי ענק.. אשמח אם תעזרו לי
שוקל ללמוד פיתוח\הנדסת תוכנה
ההתלבטות שלי בין תואר לקרוס היא כזאת
יתרונות לתואר:
1.יש מכללה קרובה לבית שלי (3 דקות באוטובוס) ואוכל להישאר לגור עם ההורים ולא אצטרך להשכיר דירה רחוק מהבית.
2.תואר יותר מקיף מקורס ואצא מוכן יותר עם יותר ידע.
3.ברוב המקומות עדיפות לתואר + שכר גבוהה יותר.
4.יש המון מלגות ללימודי תואר - מימון מלא\חלקי של שכ"ל,מלגת קיום,סיוע בהשמה,חלק מהמלגות אפילו נותנות מחשב נייד.
חסרונות לתואר:
1. זמן - 3\4 שנים לימודי תואר ראשון לעומת מספר חודשים גג שנה לימודי קורס.
2.תנאי קבלה מחמירים - שיפור בגרויות, קורסים מכינים.. פסיכומטרי.
3. בלימודי תואר הפן התאורטי תופס חלק גדול לעומת קורס שהוא יותר פרקטי (סותר חלקית את יתרון 2.. אני יודע).
*לא רשמתי מחיר גבוה של תואר בחסרונות מכיוון שזה לא פקטור ראה יתרון 4 בנוסף לכך שיש לי פיקדון של 17.5K
השאלה שלי היא מה אתם חושבים שעליי לעשות
אני נוטה יותר ללכת על קורס של שנה.. אבל חושש מאוד ממעבר למרכז רחוק מהבית.. להשכיר דירה לבד.. מחיר השכרת דירה גבוה, אבל במרכז יש יתרון תעסוקתי ענק.. אשמח אם תעזרו לי

נערך לאחרונה ב: