• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר

• פותח הנושא פותח הנושא Bk1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Bk1

משתמש רשום
דירוג
0
היי חברים חדש כאן רוצה לקבל עזרה התחלתי קצת לקרוא על השקעות קרנות סל ומדדים פתחתי חשבון מסחר ישראלי ומשקיע כל חודש 2000 שקל בכמה מדדים שונים זה הולך לטווח ארוך..
מעוניין גם להשקיע 5 -6 אלף כל חודש לטווח קצר של שנה שנה וחצי מקסימום למטרת הון עצמי ככה שלא יכול לסכן יותר מידי את הכסף
האם השקעה של רוב הכסף שילך לאגרות חוב + אגח קונצרטי + קרן כספית וקצת מניות יכול להתאים ?
ומה ההבדל בין לקנות אגח ישירות או להשקיע בקרן סל של אגח מה ההיתרונות חסרונות
תודה רבה :)

האם השקעה של רוב הכסף שילך לאגרות חוב + אגח קונצרטי + קרן כספית וקצת מניות יכול להתאים ?
למה לסבך? קרן כספית וזהו.

גוגל: הסולידית אייק

היי חברים חדש כאן רוצה לקבל עזרה התחלתי קצת לקרוא על השקעות קרנות סל ומדדים פתחתי חשבון מסחר ישראלי ומשקיע כל חודש 2000 שקל בכמה מדדים שונים זה הולך לטווח ארוך..
סחתיין עליך
מעוניין גם להשקיע 5 -6 אלף כל חודש לטווח קצר של שנה שנה וחצי מקסימום למטרת הון עצמי ככה שלא יכול לסכן יותר מידי את הכסף
אם שום הפסד לא בא בחשבון שים בבנק בקרן כספית, אם הפסד של 10% למשל בא בחשבון מבחינתך תוכל לשים % קטן במניות (נגיד עד 20%).
אני שם הכל בכספית.
אג"ח קונצרני באופן כללי יש בעד ויש נגד, גם אם תלך על זה תבחר באג"ח (1) לטווח קצר (2) בדירוג גבוה (3) ותפזר בין הרבה חברות (או בקרן אג"ח בדמי ניהול נמוכים)
יתרון פיזור, חיסרון עמלות ודמי ניהול

סחתיין עליך

אם שום הפסד לא בא בחשבון שים בבנק בקרן כספית, אם הפסד של 10% למשל בא בחשבון מבחינתך תוכל לשים % קטן במניות (נגיד עד 20%).
אני שם הכל בכספית.
אג"ח קונצרני באופן כללי יש בעד ויש נגד, גם אם תלך על זה תבחר באג"ח (1) לטווח קצר (2) בדירוג גבוה (3) ותפזר בין הרבה חברות (או בקרן אג"ח בדמי ניהול נמוכים)

יתרון פיזור, חיסרון עמלות ודמי ניהול
תודה רבה על התשובה אני מוכן קצת לקחת סיכון כן הייתי רוצה קצת לקבל תשואה פיקדון בבנק למשך שנה וחצי יתן ממש מעט
בשביל לייצב את התיק כמו שאמרת אז תכלס נגיד אני רוצה להשקיע 6 אלף כמו שאמרתי כל חודש לשים את רוב הכסף בקרן כספית ואגחים וחלק קטן במניות נגיד sp500 בשביל שיתן סיכוי לתשואה יפה אחרי שנה ושנה וקצת ??
ועוד כמה שאלות אני פשוש חדש לא מבין כל כך בהשקעות
מזה טווח שקלי קצר ?
מזה מסלול חול של קופות גמל במה הם משקיעות במסלול הזה ?
ולגבי יתרון פיזור אתה מתכוון שעדיך לקנות קרנות שעוקבות אחרי אגרות חוב ולא לקנות אגרות חוב ספיצפיות ?

תודה רבה על התשובה אני מוכן קצת לקחת סיכון כן הייתי רוצה קצת לקבל תשואה פיקדון בבנק למשך שנה וחצי יתן ממש מעט
כמו שכתבו פה יש לך סיכוי גבוה להפסיד במניות בטווח קצר כל כך, ככל שהטווח קצר יותר כך סטיית התקן גבוהה יותר (בתכל'ס הסיכוי שתפסיד גבוה יותר).
אמנם במניות בתוחלת תרוויח יותר לעומת מסלולי השקעה אחרים (תוחלת זה אומר יותר סיכוי אבל ממש ממש לא בטוח), אבל אתה צריך להיות בטוח שזה שווה לך את חוסר הודאות (גם לוודאות יש מחיר, תחשוב על זה)
אז תכלס נגיד אני רוצה להשקיע 6 אלף כמו שאמרתי כל חודש לשים את רוב הכסף בקרן כספית ואגחים וחלק קטן במניות נגיד sp500 בשביל שיתן סיכוי לתשואה יפה אחרי שנה ושנה וקצת ??
כן
מזה טווח שקלי קצר ?
אתה אולי מתכוין לאחד ממסלולי ההשקעה בקופת גמל להשקעה כלשהי? או לקרן נאמנות מסויימת?
בגדול זה אומר שהכסף מושקע בהלוואות למדינה לטווח קצר, מה שמפחית את הסיכוי להפסיד כסף לעומת הלוואות לטווח ארוך (בהם אתה יכול להפסיד כסף בעקבות עליית ריבית לא צפויה). בקרן כספית הכסף תמיד מושקע רק בהלוואות לטווח קצר.
מזה מסלול חול של קופות גמל במה הם משקיעות במסלול הזה ?
במה שהם רוצים, יש מחקי s&p, יש שבוחרים מניות, ויש שמגוונים באג"ח ארה"ב
אתה יכול לראות מה מדיניות ההשקעה של כל מסלול, תוכל למצוא באתר או מקסימום להרים טלפון לבית ההשקעות (אל תתבייש בשביל זה הם שם)
שים לב שלרוב מסלולי חו"ל הם חשופי מט"ח, זה אומר שתוכל להפסיד (או להרוויח) על השינוי בשער השקל
ולגבי יתרון פיזור אתה מתכוון שעדיף לקנות קרנות שעוקבות אחרי אגרות חוב ולא לקנות אגרות חוב ספיצפיות ?
כן, אם מדובר באג"ח קונצרני.
לא אמרתי שעדיף קרן אג"ח, היתרון המרכזי הוא נושא הפיזור וגם חיסכון בהתעסקות. יש חסרונות נוספים כמו סיכון להפסד בעקבות עליית ריבית דרמטית אל מול החזקה ישירה. אני גם לא מכיר קרן אג"ח קונצרני עם מח"מ קצר מאוד (3 חודשים?), כך שלא בטוח שזה הפיתרון האידיאלי עבורך.

דבר נוסף, שיקול מס
אם תחליט להשקיע בקרן כספית בבנק ובמקביל למשל בקופת גמל להשקעה מסלול מניות, אם תמכור בהפסד בקופת גמל זה לא יתקזז כנגד הרווח בקרן כספית, לכן ייתכן שעדיף להשקיע הכל באותו מקום ואז תוכל לקזז אוטומטית רווח מול הפסד.
במקרה כזה ייתכן שעדיף להשקיע הכל בקופת גמל להשקעה, או הכל בעצמך דרך בית השקעות, או פשוט לוותר ולהישאר עם קרן כספית בבנק :)

כמו שכתבו פה יש לך סיכוי גבוה להפסיד במניות בטווח קצר כל כך, ככל שהטווח קצר יותר כך סטיית התקן גבוהה יותר (בתכל'ס הסיכוי שתפסיד גבוה יותר).
אמנם במניות בתוחלת תרוויח יותר לעומת מסלולי השקעה אחרים (תוחלת זה אומר יותר סיכוי אבל ממש ממש לא בטוח), אבל אתה צריך להיות בטוח שזה שווה לך את חוסר הודאות (גם לוודאות יש מחיר, תחשוב על זה)

כן

אתה אולי מתכוין לאחד ממסלולי ההשקעה בקופת גמל להשקעה כלשהי? או לקרן נאמנות מסויימת?
בגדול זה אומר שהכסף מושקע בהלוואות למדינה לטווח קצר, מה שמפחית את הסיכוי להפסיד כסף לעומת הלוואות לטווח ארוך (בהם אתה יכול להפסיד כסף בעקבות עליית ריבית לא צפויה). בקרן כספית הכסף תמיד מושקע רק בהלוואות לטווח קצר.

במה שהם רוצים, יש מחקי s&p, יש שבוחרים מניות, ויש שמגוונים באג"ח ארה"ב
אתה יכול לראות מה מדיניות ההשקעה של כל מסלול, תוכל למצוא באתר או מקסימום להרים טלפון לבית ההשקעות (אל תתבייש בשביל זה הם שם)
שים לב שלרוב מסלולי חו"ל הם חשופי מט"ח, זה אומר שתוכל להפסיד (או להרוויח) על השינוי בשער השקל

כן, אם מדובר באג"ח קונצרני.
לא אמרתי שעדיף קרן אג"ח, היתרון המרכזי הוא נושא הפיזור וגם חיסכון בהתעסקות. יש חסרונות נוספים כמו סיכון להפסד בעקבות עליית ריבית דרמטית אל מול החזקה ישירה. אני גם לא מכיר קרן אג"ח קונצרני עם מח"מ קצר מאוד (3 חודשים?), כך שלא בטוח שזה הפיתרון האידיאלי עבורך.

דבר נוסף, שיקול מס
אם תחליט להשקיע בקרן כספית בבנק ובמקביל למשל בקופת גמל להשקעה מסלול מניות, אם תמכור בהפסד בקופת גמל זה לא יתקזז כנגד הרווח בקרן כספית, לכן ייתכן שעדיף להשקיע הכל באותו מקום ואז תוכל לקזז אוטומטית רווח מול הפסד.
במקרה כזה ייתכן שעדיף להשקיע הכל בקופת גמל להשקעה, או הכל בעצמך דרך בית השקעות, או פשוט לוותר ולהישאר עם קרן כספית בבנק :)
תודה רבה על העזרה חבר יש לי הרבה שאלות כי אני ממש חדש ורק לומד את התחום :) בקיצור אני חושב שטווח של שנה וחצי אשים הרוב בקרן כספית ו20 אחוז אגח קונצטרי או מניות ככה בשביל הסיכון קצת
לא הבנתי רק לגבי השקעה בשני מקומות במקביל שרשמת שזה לא יתקזז כנגד הרווח אם אני עושה הוראת קבע לקרן כספית כל חודש דרך הבנק ובמקביל משקיע קצת במניות ואגחים בחשבון מסחר עצמאי גם לא אוכל לקזז רווחים ?

ולגבי אגח קונצטרי התשואה יותר גבוה מאגח ממשלחתי נכון ? הבנתי שקונצטרי יותר מסוכן כי זה חברות אז הסיכוי לתשואה גבוה יותר
אם אפשר איזה מאמר משהו לא מצאתי שמסביר ממש טוב על שני סוגי האגחים איפה אני מוצא קרנות סל שלהם ומידע

אם אפשר איזה מאמר

• אהבתי
Reactions: Bk1
לא הבנתי רק לגבי השקעה בשני מקומות במקביל שרשמת שזה לא יתקזז כנגד הרווח אם אני עושה הוראת קבע לקרן כספית כל חודש דרך הבנק ובמקביל משקיע קצת במניות ואגחים בחשבון מסחר עצמאי גם לא אוכל לקזז רווחים ?
תצטרך להגיש דוחו"ת כדי לקבל החזר,
אם הכל מושקע באותו מקום זה מתקזז אוטומטית אם אתה מוכר את שניהם

• אהבתי
Reactions: Bk1
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
T עזרה- רוצה להתחיל להשקיע וטובע מרוב חומר שוק ההון 12
G רוצה להתחיל לסחור וצריך עזרה לגבי מסחר דרך ברוקר אמריקאי שוק ההון 9
דניאל פינקלברג ממש רוצה להתחיל להשקיע באמצעות IB, אעריך עזרה מבעלי חשבון שם שוק ההון 20
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 2
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
LtWorf עזרה לילדים במימון דירה תוך מזעור סיכונים נדל"ן 36
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
D עזרה בניהול תקבולים מלקוחות עבור עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 0
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
ל עזרה מול המנהל אוף טופיק 8
מ עזרה בדו"ח שנתי מיסים 15
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
R עזרה בניהול החשבונות של ההורים שוק ההון 12
D עזרה בתביעת אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M עזרה בטופס 5329 מיסים 3
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
A עזרה בהבנת עסקאות וזמינות כסף בIB שוק ההון 1
S עזרה למשפחה - סמים אוף טופיק 38
tomchoook עזרה לחבר במינוס צרכנות פיננסית 4
R עזרה בקורס במימון חברות אוף טופיק 1
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
A עזרה בהבנת עסקה מתמשכת נדל"ן 14
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
A עזרה במעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S Apple ID מכשירי אפל - עזרה פוסטים מאיכות נמוכה 2
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D1Ohadi עזרה למשקיע פסיבי במצוקה מיסים 14