• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת מסעו של עתודאי

יצירת יחידת דיור - התייעצות
ההורים שלי גרושים ואמא שלי גרה לבד בבית גדול (מאוד) ויש לנו 2 קומות פנויות. עשיתי איתה עסקה שאני יקנה את החומרי גלם ואבנה בקומה התחתונה שלנו יחידת דיור ובכך במידה ולא יהיה לי הכנסה במהלך הצבא אקבל את השכירות.
מאמין שעלות החומרים היא 15 אלף בהערכה גסה + חודש של עבודה סזיפית (לעשות חדר מקלחת + ניקוז + כמה קירות גבס).
המטרה שלי זה דבר ראשון לנצל מרחב מת בבית ויותר מזה שלאמא שלי תיהיה פנסיה ביום שהיא תחלית לפרוש ושהיא לא תיהיה תלוייה בי ובאחי.
כמה שאלות לכל הנדלניסטים פה,
1. לכל הנדלניסטים פה, האם יש צורך במונה חשמל נפרד או שאפשר לחבר את היחידה למונה של הבית ולתמחר בהתאם?
2. אם אמי בעלת הדירה והכסף נכנס אלי לחשבון, האם זה תקין או שבעל הבית צריך להיות זה שמקבל את הכסף (מבחינת מס וחוק)?
3. האם יש דברים להזהר מהם בשוכרים? איך בודקים שוכר?
אני מבין שמדובר בג'סטה לאמא שלך, ולא משהו שיתרום לך באופן ישיר להכנסות האישיות. חשוב להבהיר שגם כתוצאה מההשבחה הזו זה לא משליך על זכויות שלך בבית בעתיד (למקרה שיהיו ריבים עם האחים וכו').

1. תלוי בך. אם רוצים מדידה מדויקת כדאי מונה נפרד, אם אתה מחבר למונה של הבית תצטרך לחשוב על נוסחה איך לבצע את חלוקת החשבונות, שיכולה להיות אחוז מסוים או מחיר קבוע. כל עוד זה מוסכם על השוכר זה בסדר.

2. זה תקין שהכסף יכנס לכל חשבון שהוא. מה שאמא שלך חייבת על פי חוק זה לציית לחוקי המס של שכירות. עד כ5000 ומשהו זה פטור.

3. עניין השוכרים יכול למלא פורומים שלמים. צריך לבדוק גם אישיותית שהוא אדם סביר, ישמור על הדירה ויתנהג בכבוד אליה ולשכנים וגם כלכלית שהוא יכול לעמוד בתשלומים. לגבי איך לבדוק את זה, לכל בעל בית יש את הנוסחאות שלו, אין פה כללי ברזל.

אני מבין שמדובר בג'סטה לאמא שלך, ולא משהו שיתרום לך באופן ישיר להכנסות האישיות. חשוב להבהיר שגם כתוצאה מההשבחה הזו זה לא משליך על זכויות שלך בבית בעתיד (למקרה שיהיו ריבים עם האחים וכו').

1. תלוי בך. אם רוצים מדידה מדויקת כדאי מונה נפרד, אם אתה מחבר למונה של הבית תצטרך לחשוב על נוסחה איך לבצע את חלוקת החשבונות, שיכולה להיות אחוז מסוים או מחיר קבוע. כל עוד זה מוסכם על השוכר זה בסדר.

2. זה תקין שהכסף יכנס לכל חשבון שהוא. מה שאמא שלך חייבת על פי חוק זה לציית לחוקי המס של שכירות. עד כ5000 ומשהו זה פטור.

3. עניין השוכרים יכול למלא פורומים שלמים. צריך לבדוק גם אישיותית שהוא אדם סביר, ישמור על הדירה ויתנהג בכבוד אליה ולשכנים וגם כלכלית שהוא יכול לעמוד בתשלומים. לגבי איך לבדוק את זה, לכל בעל בית יש את הנוסחאות שלו, אין פה כללי ברזל.
במידה ולי יש דירה, נגיד שמושכרת ב4000 ש״ח. ואמי משכירה את היחידה שלה ב3000 והכסף מופקד לחשבון שלי, האם זה נחשב כיאלו אני משכיר ב7000 ועלי לשלם מס?
בנוסף, אם אחליט שאת הדירה שרשומה על שמי אחי יקבל את כסף השכירות שיהיה לו למחיה. האם זה יחשב כ״4000״ שאני משכיר ומעביר לאחי או כ4000 שהוא משכיר?
ז״א האם עכשיו התקרה שלי ללא מס היא 1650 או 5650?

תודה :)

במידה ולי יש דירה, נגיד שמושכרת ב4000 ש״ח. ואמי משכירה את היחידה שלה ב3000 והכסף מופקד לחשבון שלי, האם זה נחשב כיאלו אני משכיר ב7000 ועלי לשלם מס?
בנוסף, אם אחליט שאת הדירה שרשומה על שמי אחי יקבל את כסף השכירות שיהיה לו למחיה. האם זה יחשב כ״4000״ שאני משכיר ומעביר לאחי או כ4000 שהוא משכיר?

להבנתי המיסוי הוא על פי בעל הדירה.

תשלום השכ"ד בגדול מתקיים בחוזה מול בעל הדירה.
אין חוק שאוסר למישהו להעביר לך כסף.
מה שכן, במידה והרשויות ירצו לבדוק אותך, ויראו שהכסף נכנס לחשבון שלך, תצטרך להראות (כנראה) שזה מהשכר דירה של הדירה שרשומה על שם אמא שלך, ופשוט הכסף מגיע אלייך. אין בזה משהו לא בסדר.
חבות המס היא עדיין על בעל הדירה שעל-פי חוק(וחוזה) מקבל את שכר הדירה.

ביצועית הכי קל פשוט שהכסף נכנס לחשבון של בעל הדירה ומשם שיעביר מה שהוא רוצה למי שהוא רוצה.. (אפשר בהוראת קבע גם)

אז עוד עדכון....

הכנסות

מלגת תואר שני : 8300 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
שכר כמתרגל באונברסיטה : 9000 .
הכנסות כעצמאי (אתר + תרגולים) :
הכנסה פסיבית : 40k מתחילת השנה - האתר הפך לעסק משפחתי, אציין פה את סך ההכנסות.
הכנסה אקטיבית (תרגולים פרטיים): 70k מתחילת ינואר האחרון.
הגעתי לתקרה של העוסק פטור (השארתי קצת מרווח), אפסיק לעבוד מעכשיו.
עזרה מההורים - 2500 שקל לחודש .

הוצאות
בערך כמו פעם, אזור 4000 לחודש.

כספים שבבעלותי

קרן השתלמות
47k snp
פנסיה
41.5k snp
תיק השקעות פרטי

מזומן - 30k
מניות ישראליות
apple - 30k
amd - 110k
amazon - 29k
cweb - 65k
google - 53k
snp (invesco , vti, ishare) 120,121,51k
meta - 37k
nvct - 21k
wrd - 12k
bank 5 isreal - 113k
TLV 125 -23k

סה״כ תיק פרטי - 860k
סה״כ קרן השתלמות - 47k
סה״כ פנסיה - 41.5k
סה״כ מזומן בנק - 10k הרואה חשבון אמר שנשלם מיסים (על שנה שעברה) בסוף שנה, נחכה לראות כמה אני בבעיה, אין לי כוח להשאיר כסף בצד שלא עובד.

שווי נקי - 949k (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)

דירה

הדירה שאני ואחי קיבלנו מאבא כרגע מכניסה 2000 לחודש (1000 לאחד) מכוון שגר שם קרוב משפחה. כרגע הצתבר שם כמעט 60 אלף שמתוכם 30 שלי.
אני מתעלם לגמרי מהכסף ששם ומוציא אותו מהחישוב והתוכנית הכללית שלי.

כמה עדכונים כללים,
1. אז לגבי היחידת דיור, לצערי זה לא יצא לפועל (קצת בגלל שפרקתי את הכתף ונפצעתי) ועוד כי היה לי עומס בדברים אחרים. בספק אם אספיק לעשות את זה עד הגיוס.
מה שכן עלה לי הרעיון פשוט לשלם לקבלן, מעריך שזה יעלה אזור ה60 אלף שקל ונקבל שכירות חודשית של 2000 (1500 אחרי קיזוז מים חשמל וכ׳ו).
מתלבט אם זה שווה (בעיקר מבחינת כאב ראש והאם זה שווה לאמא שלי שיהיה מישהו בקומה התחתונה בבית...). אעדכן.
2. תאריך הגיוס נקבע ל1.10 (שמוזר מאוד כי זה יום כיפור, אבל זה צהל אז מי יודע...).
3. לצערי לא יתאפשר לי לטוס לחול לתקופה בגלל המרצה שלי שמנסה להשתמש בי עד לרגע האחרון... מה שכן אני עושה גיחות של שבוע פעם בחודש מתחת לראדר.

לגבי המטרות
1. האתר (נקרא לו אתר - E מעכשיו).
בניתי אותו לגמרי מחדש, עם תשתית יותר טובה ואוטומציה שלמה. אין צורך להתעסק יותר בכלום. בנוסף, הבאתי עוד יוצרי תוכן שמוכרים תחתי. מאמין שסמסטר הבא האתר יהיה יותר מone man brand ויהפוך לחברה של ממש.
2. מרגיש שאני כמעט נוגע במליון, למרות שזה שקר קטן כי אני אצתרך לשלם מיסים על שנה בקרוב במכה אחת אבל בעיות של העתיד נפתור בעתיד.
3. הקמתי עם חבר בחצי שנה האחרונה אתר נוסף (נקרא לו H) שפותר בעיה אמיתית של ממש, האתר ניהיה סופר טרנדי וכרגע יש לנו 40 אלף משתמשים.
נכון לרגע זה (jun 2025) האתר עוד לא מכניס כסף, אבל יצרנו שת״פים עם חברות גדולות ומשרד הבטחון ובחודשים הקרובים נגבה את התשלום הראשון. בנוסף, כרגע האתר מכפיל את עצמו כל חודשיים מבחינת כמות משתמשים וקיבלנו הצעה למכור אותו (שוויתרנו עליה כי זה לא סכום משנה חיים בשום צורה).
בכל מקרה, זה מעסיק אותי בזמן הריק שיש לי עד לשירות וזה מלמד אותי לא מעט (איך למכור, ולשווק), יוצר לי קצר קשרים בתעשייה ובתקווה יכניס כסף.

אעדכן בהמשך.

אז אחרי חודשיים בחו״ל (כן הצלחתי לטוס ולשלב עבודה) סוף סוף התגייסתי והתחלתי פרק חדש בחיים, השכרתי דירה באזור המרכז קרוב לבסיס וכרגע בשלב שאני לומד ומכיר מקום חדש.
מהשבוע וקצת שלי בצבא, הבנתי שזה בגדול המקום הכי פחות יעיל שיש, מלא אבטלה סמויה ואנשים בטלנים ופשוט זרמתי עם הוויב, הרבה בהמלצת חברים ועתודאים אחרים. אז כרגע, אני הולך עם המחשב לכל מקום ומנסה לעבוד.
בנוסף, שהייתי בחול, עבדתי בין לבין על פרוייקט שעדיין היה במסגרת התואר השני. הוצע לי להמשיך לדוקטור במהלך הצבא ״מתחת לרדר״ בהבנה מלאה שלי ושל המרצה שלא יהיה לי הרבה זמן, וזה לא יהיה דוקטורט טוב מי יודע מה. אם זאת, מרבית העבודה תיהיה על גראנטים ופרוייקטים שניהלתי בתואר השני ועכשיו מנהל במהלך הדוקטורט (סוג של win win למרצה ולי).

אז יאלה....

הכנסות

משכורת מצה״ל : 3300
החזר שכר דירה : 1100
השתתפות דלק : 300
מלגת דוקטורט : 11000 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
הכנסות כעצמאי
(אתר E) :
הכנסה פסיבית : 120k מתחילת השנה.
(אתר H):
עוד לא קיבלנו כסף אבל נחתמו עסקאות על סך 6000 ש״ח לחודש (רק ההתחלה) מינואר.
מתוך הכסף הזה יהיה מחצית מזה שלי.
הוצאות
שכר דירה + חשבונות (למה המרכז כולכך יקר...) - 3800
אוכל (אוכל בצבא צהריים) - 1000
בלתמים - 1000

כספים שבבעלותי
קרן השתלמות
53k snp
פנסיה
54k snp
תיק השקעות פרטי

מזומן - 0
מניות באלפים (k)
apple - 38
amd - 192
amazon - 29
cweb - 83
google - 79
hesm - 74 קניה חדשה
snp (invesco , vti, ishare) 130,130,55
meta - 37
nvct - 17.5
wrd - 16
bank 5 isreal - 113k
TLV 125 -26

סה״כ תיק פרטי - 1075 - עברתי את המליון !!!!
סה״כ מזומן בנק - 8k אחרי תשלום מיסים.

שווי נקי - 1185 (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)

אעדכן בהמשך.

נערך לאחרונה ב:
11K בחודש? למיטב זכרוני הרף למלגה פטורה ממס לשנת 2025 הוא 109K בשנה.
שווה לבדוק, במיוחד אם אתה מגיש דוח מס שנתי. שלא תסתבך עם דוח שדורש תיקון שומה.

עריכה:
מלגת דוקטורט ללא תמורה פטורה ממס ללא רף לעומת מלגות אחרות :)
שכח ממה שכתבתי.

השלמתי קריאה של כמעט 5 שנים מאז שפתחת את היומן.
כל הכבוד, אתה תותח!
עוד לא באמצע שנות העשרים וכבר למדת כל כך הרבה, ייצרת הרבה, התפתחת הרבה!
מהקריאה גם לא חושב שאתה הולך לעצור בזה ועוד נראה דברים גדולים :)
שתי נקודות קטנות ממני:
1. ברוך הבא לצה"ל, תמשיך להיות אתה ולהיות פרודקטיבי, אל תגרר למשהו פחות מזה D:
2. רק רציתי לציין את ההבדל הקטן בין תחילת הדרך לתקופה היותר אחרונה:
אף פעם לא אהבתי לאכול בחוץ ותמיד אמרתי לעצמי "למה לעבוד שעה בשביל לבזבז הכול על תוך חמש דקות"
מצד שני כיאלו כמה זה כבר משנה, הרי ארוחת צוהריים עולה לי בערך 6 דקות מהחיים ואני לא צריך לשטוף גם כלים

בסופו של דבר, זה עניין של איפה אנחנו נמצאים בחיים והאם משהו שעושים שווה לנו את זה.

תודה תמשיך לעדכן, מעניין מה יקרה בשנים הקרובות!

אז אחרי חודשיים בחו״ל (כן הצלחתי לטוס ולשלב עבודה) סוף סוף התגייסתי והתחלתי פרק חדש בחיים, השכרתי דירה באזור המרכז קרוב לבסיס וכרגע בשלב שאני לומד ומכיר מקום חדש.
מהשבוע וקצת שלי בצבא, הבנתי שזה בגדול המקום הכי פחות יעיל שיש, מלא אבטלה סמויה ואנשים בטלנים ופשוט זרמתי עם הוויב, הרבה בהמלצת חברים ועתודאים אחרים. אז כרגע, אני הולך עם המחשב לכל מקום ומנסה לעבוד.
בנוסף, שהייתי בחול, עבדתי בין לבין על פרוייקט שעדיין היה במסגרת התואר השני. הוצע לי להמשיך לדוקטור במהלך הצבא ״מתחת לרדר״ בהבנה מלאה שלי ושל המרצה שלא יהיה לי הרבה זמן, וזה לא יהיה דוקטורט טוב מי יודע מה. אם זאת, מרבית העבודה תיהיה על גראנטים ופרוייקטים שניהלתי בתואר השני ועכשיו מנהל במהלך הדוקטורט (סוג של win win למרצה ולי).

אז יאלה....
מדהים. אתה הסטודנט הכי עשיר ששמעתי עליו :)

הכסף מהאתרים הןא חלק מעסק כלשהו או שאתה מקבל אותו בתור שכר?

אני החלטתי ב100% שלדוקטורט אני לא ימשיך באונברסיטה.
הוצע לי להמשיך לדוקטור במהלך הצבא ״מתחת לרדר״ בהבנה מלאה שלי ושל המרצה שלא יהיה לי הרבה זמן, וזה לא יהיה דוקטורט טוב מי יודע מה. אם זאת, מרבית העבודה תיהיה על גראנטים ופרוייקטים שניהלתי בתואר השני ועכשיו מנהל במהלך הדוקטורט (סוג של win win למרצה ולי).
Never say never
:lol:

אני דווקא מאחל לך לעשות דוקטורט טוב שיפתח אותך ואת עולם המדע. דוקטורט עושים (בדר״כ) פעם בחיים.

מדהים. אתה הסטודנט הכי עשיר ששמעתי עליו :)

הכסף מהאתרים הןא חלק מעסק כלשהו או שאתה מקבל אותו בתור שכר?
נחשב כעצמאי - לא כשכר רגיל שעליו מופרש דברים וכ׳ו.

--------------
אז עוד עדכון....

הכנסות

צה״ל: 4700
הכנסה פסיבית:
אתר E - מתחילת השנה (ינואר) 26 אלף
אתר H - נסגרו עסקאות על סך 6000 לחודש (כמו עדכון קודם) ואנחנו בסגירה של עוד עסקאות בסך 10K בחודש, מתוכם חצי יהיו שלי.

הוצאות
זול להיות חייל, שכר דירה + חשבונות של 3800 כל השאר לוקח מהבסיס.

כספים שבבעלותי (באלפי שקלים)

קרן השתלמות
73 snp (הפקדתי את התקרה 21500 ב1.1 לשנה הנוכחית)
פנסיה
55.45 snp
תיק השקעות פרטי

מזומן - 20K
מניות באלפים (k)
apple - 36
amd - 160
amazon - 30
cweb - 70
google - 97
hesm - 96
snp (invesco , vti, ishare) 1328 128 51
vxux 51.5
meta - 29
nvct - 21.5
wrd - 11.6
bank 5 isreal - 136
TLV 125 - 30.8
asml - 60k קניה חדשה

סה״כ תיק פרטי - 1.146m
סה״כ קרן השתלמות - 73
סה״כ פנסיה - 55.4

שווי נקי - 1300K (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)

צבא

סיימתי חפיפות. על הנייר - המקום הכי טוב שיש. בפועל? בזבוז זמן אחד גדול.

הגעתי לצוות של תותחים, באמת אנשים שמשאירים לי אבק, אבל הגישה פה פשוט הזויה. סוג של "רפואה" רק בצבא ,כולם חייבים לסבול את אותם השלבים כי "ככה זה", בלי קשר למה שאתה מביא איתך מהבית.

אני מגיע over qualified בטירוף, ובמקום לנצל את זה, תקעו אותי שלושה חודשים בלהעמיד פנים שאני לומד:
  • חומר מהתואר שכבר הספקתי לשכוח מרוב שהוא בסיסי (ואשכרה לימדתי אותו).
  • לעבוד עם git בפעם המיליארד בערך.
  • לכתוב איקס-עיגול בפיטון בשביל ה"הכשרה" ועוד כל מיני סימולציות מיותרות. נו באמת.
ומה שהכי גמור זה עניין השעות. מקדשים פה את השעון כאילו העולם יקרוס אם נלך הביתה כשאין מה לעשות. אני מוצא את עצמי פשוט שורף זמן, עושה צחוקים עם חברים או מתאמן, רק כדי שהשעה תגיע, והכי דפוק כולם עושים את זה.
כולם מתאמנים, עושים סידורים, מתקשרים לביטוח/בנק/ אלף ואחד דברים על זמן צבא וזה מטריף אותי, ידעתי שככה זה העולם של ה״שכירים״ וצבא זה בגדול זהה, אבל לא הבנתי עד כמה - אני רגיל שיש יחס ישיר בין הפרודקטביות שלך לתמורה וקיבלתי קצת כאפה.
מרגיש שאני על 30% מהפרודקטיביות שלי באזרחות. אני באמת רוצה לתת עבודה ולתרום, אבל מרגיש שאני מנסה לפדל כשיש לי מקלות בגלגלים ואין ערך ותגמול להצלחה.

מקווה שזה יעבור במהלך התפקיד כי הקורס והחפיפות היו פשוט נב״ז שאין לתארו.

כרגע, הובטח לי חצי יום לימודים (שאקבל אחרי חצי שנה בצבא), אנסה להפעיל לחץ לקבל יום מלא ולקבל אותו מעכשיו ולא בעתיד, כרגע אני קצת קורס.

העסקים
האתר E רץ לבד ועובד מעולה. בנוסף, בפחד רב העלתי את השכר השעתי שלי ל1500 ש״ח לשעה (כי פשוט אין לי זמן ללמד קבוצות ופחדתי שאנשים יעזבו) אבל עדיין יש קבוצות - ואפילו יותר, המחזור החדש לגמרי שלי ואם היה לי זמן הייתי מנסה להרחיב את העסק...
אתר H מתחיל לתפוס תאוצה, שכרנו איש שיווק והוספנו מלא פיצרים. בתהליך לסגור עסקאות עם עוד שותפים, בניהם שותף שהוא בין הגדולים בארץ בתחום ומקווה מאוד להגיע עד סוף הרבעון ל6000 ש״ח לחודש באתר, ועד סוף השנה ל20 אלף. (שמתוכם מחציתם שלי)

אז כרגע השבוע שלי נראה ככה:
יומיים בשבוע מקדיש את הערב (19-00:00) לדוקטורט
יומיים בשבוע מלמד בין 19-21 ועובד את האתר הראשון 21-00:00
יום לבת זוג
סופ״ש לדוקטורט + האתר השני

לגבי הדוקטורט
כרגע אני לא מקבל זמן לימודים מהצבא ואין לי חיים, אני מאוד שוקל לעצור אותו, אני מרגיש שאני לא צריך את הtitle והזמן שהוא לוקח לי משמעותית לא שווה את הכסף.
כרגע אני עובד (ומנהל) פרוייקט חשוב מאוד לקבוצת מחקר ואני לא רוצה לדפוק את המרצה שלי ואת הקבוצה , ברגע שהפרוייקט אסתיים אפרוש/אהפוך את הדוקטורט למשהו בצד, בנושא שכוח אל שמעניין אותי ולא בנושא דורשני כמו עכשיו (AI) שלמען האמת התחיל קצת לשעמם אותי.
כרגע חשבתי על תורת המשחקים, אבל לא יודע כמה בא לי לשרוף על זה את הזמן שלי...

אעדכן עוד כמה חודשים, מקווה שיהיה קצת יותר אופטימי :)

נערך לאחרונה ב:
אז עוד עדכון....

הכנסות

צה״ל: 4900 (רמת פעילות)
הכנסה נוספת מתחילת השנה 63k

הוצאות
3800 שכר דירה וחשבונות + 800 שקל אוכל ובילויים.
סה״כ ~ 4500
חיסכון חודשי - אזור 25k משתנה בין חודשים לפי כמות העבודה שלי

קרן השתלמות
70 snp
פנסיה
53.8 snp
תיק השקעות פרטי

מזומן - 5k
מניות באלפים (k)
apple - 36
amd - 190
amazon - 72
asml - 186k קניה חדשה
cweb - 43
google - 92k
hesm - 97k
snp (invesco , vti, ishare) 122 123 0 (מכרתי snp ishare לטובת asml)
vxux 51.5
meta - 47
nvct - 0 (נמכר)
wrd - 0 (נמכר)
bank 5 isreal - 135
TLV 125 - 33.2

סה״כ תיק פרטי - 1.232m
סה״כ קרן השתלמות - 70
סה״כ פנסיה - 54

שווי נקי - 1356k (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)
מרגיש שאני מכניס עוד ועוד כסף והשוק/דולר רק נופל :(

צבא

התחילה מלחמה, נתחנו בצורה לא נורמאלית. משמרות של 16 שעות בתוך בונקר מבודד מהעולם החיצוני. מדהים אותי כמות האחריות שמפילים על ליטרלי ילד, ושאף אחד לא יודע באמת באמת מה הוא עושה.
הבנתי כמה המערכת הזאת חזרה כל הגיון, דברים שהיו משני מלחמה גונזו בגלל ״תעדוף משאבים״ שכל ילד בגן יודע שזה פשוט משחקי אגו בין חיל האוויר ומודיעין. חוסר מעבר מידע בצורה הבסיסית ביותר ,db מבצעי שנופל בהסתברות 50 אחוז כל יום וצוות פיתוח שלוקח לו שבוע להוסיף כפתור מסכן לui או להרים מערכת מבצעית.
אני באמת לא מבין למה אותם מפתחי 8200 מקבלים כאלו משכורות באזרחות, מנוי אחד של claude code מחליף צוות שלם של ״מפתחים״.
לא מבין למה קוראים לזה ״המכונה המשומנת של צהל״, אין לי ספק שנגד צבא אמיתי לא היה לנו שום סיכוי.
בכל מקרה, מעבר לכל התסכול, היה מעניין ובאמת מלא במשמעות, פעם ראשונה שאני יכול להגיד שהצלחתי חיי אדם וזה תחושה כיפית לסיים איתה משמרת למרות הלחץ, קושי והתנאים החרא.

צבא - כלכלי - התיעצותי
מתחילת השירות סיימתי 3/6 עבודות לכיוון הדמ״ח שלי (שאמור לזכות ב4000 שקל בקבע) לפי הבנתי.
בנוסף, הציעו לי לצאת לקצינים, אני סירבתי כי לא בא לי כרגע את ה״מערכת הצבאית״ ולשרוף 6 חודשים אבל זה לא נפסל לחלוטין, בכל מקרה אני מנסה להבין איך אוכל לקבל גמוש ב׳ ללא קצצ.
גמוש א׳ סיימתי כקורס פנימי ליחידה.
העסקים
האתר E - פעם ראשונה שאני יכול להגיד שלא נגעתי בכלל בתכנות האתר/ שיווק האתר וכ׳ו והוא הכניס בצורה פסיבית לחלוטין 140 אלף ש״ח מתחילת ינואר. האתר הפך כבר לעסק, שהוא לא שלי אבל עדיין עוזר בניהולו והרווחים הם חלק מקופה שתעזור לאח שלי לקנות דירה (התחתן לאחרונה).
אתר H - לצערי כל התקופה הזאת ועצם העובדה שלא היה לי דרך לתקשר עם העולם החיצון לבערך חודשיים גרם לעסק הזה ליפול. העסקאות שסגרנו עם שותפים הוקפאו (לא חייבנו אותם כי לא סיפקנו את הסחורה) ועכשיו חוזרים לתלם.
כרגע (בשבוע שחזרתי לחיים האמתיים) סגרתי עוד 4 עסקאות, מה שצפוי להניב לנו יחסית הרבה כסף (קשה להגיד כמה מספרית) ואני full time על זה (בין הצבא לצבא) בתקווה שלא תתחיל מערכה שניה.

לגבי הדוקטורט
הובטח לי שאחרי כל הבלאגן אקבל יום לימודים, כרגע עשיתי ממש קצת במשמרות לילה שהיו לי וגם זה בקושי.
אין תלונות מאף אחד כי כל המשק הוקפא בצורה זהה...

אעדכן עוד כמה חודשים :)

הבנתי כמה המערכת הזאת חזרה כל הגיון, דברים שהיו משני מלחמה גונזו בגלל ״תעדוף משאבים״ שכל ילד בגן יודע שזה פשוט משחקי אגו בין חיל האוויר ומודיעין. חוסר מעבר מידע בצורה הבסיסית ביותר ,db מבצעי שנופל בהסתברות 50 אחוז כל יום וצוות פיתוח שלוקח לו שבוע להוסיף כפתור מסכן לui או להרים מערכת מבצעית.
אני באמת לא מבין למה אותם מפתחי 8200 מקבלים כאלו משכורות באזרחות, מנוי אחד של claude code מחליף צוות שלם של ״מפתחים״.
לא מבין למה קוראים לזה ״המכונה המשומנת של צהל״, אין לי ספק שנגד צבא אמיתי לא היה לנו שום סיכוי.
תקשיב, זה מדכא לשמוע. במיוחד שיש שם אנשים כמוך, מה שאומר שהפוטנציאל מטורף (אלא אם כן אתה היוצא מן הכלל ולא הכלל?…)

בכל מקרה, מעבר לכל התסכול, היה מעניין ובאמת מלא במשמעות, פעם ראשונה שאני יכול להגיד שהצלחתי חיי אדם וזה תחושה כיפית לסיים איתה משמרת למרות הלחץ, קושי והתנאים החרא.
מרגש לשמוע.
מאזרחית פשוטה - תודה!

תקשיב, זה מדכא לשמוע. במיוחד שיש שם אנשים כמוך, מה שאומר שהפוטנציאל מטורף (אלא אם כן אתה היוצא מן הכלל ולא הכלל?…)
במדור שאני נמצא (שהוא כן מעל הממוצע בטיב האנשים אבל לא יוצא מן הכלל) זה דעה די רווחת.
אני לא איזה מבין גדול בdevops, אני משתמש באזרחות בתשתיות אזרחיות, אבל הדיסונס המטורף שיש בין התשתיות של הצבא לאזרחות הוא לא נורמאלי בעיקר בעולם של הAI, אנשים ליטרלי בצורה פירטית מבדלים מודלים בשביל שיהיה להם משהו נורמאלי לכתוב איתו פונקציות בודדות בקוד, בזמן שבאזרחות בvibe code מוחלט אפשר להרים ליטרלי עסק מתפקד ואחרי זה צוות הפיתוח אומר שיקח לו שנה לעשות כל דבר קטן.
מצד שני, זה גם לא אשמת אף חייל. מביאים לפה אנשים (מאוד איכותיים) בלי נסיון והם אותם אנשים שבונים את כל התשתיות והמערכות, ובשניה שהם יכולים לעזוב הם עוזבים והידע לא נשמר.
גורם לי לתהות האם זה באמת ״הפסגה הטכנולוגית של מדינת ישראל״ ולא רק יחידת הכשרת מהנדסים בישראל.

בכל מקרה, נראה לי הצגתי את זה בצורה מאוד קיצונית, המצב לא רע, פשוט לא טוב בשום צורה. ומההסתכלות שלי סביב לשאלתך אני בכלל לא היוצא מן הכלל, יש פה אנשים כולכך הרבה יותר חכמים ומוצלחים ממני.

תודה על העדכון. שאלה בנוגע להחזקות באמזון - אני רואה שהשווי יותר מהכפיל את עצמו. האם הכנסת עוד כסף ואם כן מה הסיבה?

תודה על העדכון. שאלה בנוגע להחזקות באמזון - אני רואה שהשווי יותר מהכפיל את עצמו. האם הכנסת עוד כסף ואם כן מה הסיבה?
אני מנסה להגיע ל300k אמזון עד סוף השנה.
לטעמי מכל חברות הטכנולוגיה לאמזון יש את היכולת להניב הכי הרבה כסף מהAI במיוחד בrobotics.
החברה כיום היא החברה עם הכי הרבה עובדים, רובם תפעוליים בתחום השינוע,ניהול מחסנים וכ׳ו והיא פועלת עם אחוז רווח מאוד נמוך (ואף הפסד מידי פעם בשביל להרוג תחרות).
במידה והיא תאמץ את הגישה הזאת ובאמת יגיע העולם של AI robitics כמו שצריך, זה יגרום לכך שהחלק הזה בעסק יעבור מ 4% רווח תפעולי ל70% רווח תפעולי, ראה ערך sandisk כרגע שעלו 2700 אחוז נטו בגלל זה. היא תעיף מלא עובדי כפיים, תגדיל הכנסות ותצמצם הוצאות ותהפוך ל money maker לא נורמאלי.

אז עוד עדכון....

הכנסות

צה״ל: 4400 (סדיר פטור ממס)
חילטור שעשיתי לו אוטומציה באונברסיטה - 6k
בנוסף לזה הם מפרישים 600 שקל לקרן השתלמות ו1300 שקל לפנסיה.
הכנסות כעצמאי -
עד סוף הסמסטר יגיעו ל120k ואז אוריד רגל מהגז.
העסקים
האתר E - אני לא מושך משם משכורת/כסף , זה בקופה צדדית והפך לעסק משפחתי בניהול ובבעלות אח שלי עד שיוכל לקנות דירה, כרגע יש לי אפס התעסקות בו.
כרגע האתר הכניס מתחילת ינואר 163k (לא חלק מהכספים שלי שמתוארים למטה כי זה לא שלי).
אתר H - האתר הגיע להכנסות של כ10 אלף בחודש, מתוכם 5 שלי. כרגע יש המון הוצאות (ערוך דין, שיווק וכ׳ו) אבל בקרוב הכסף יהפוך לרווח נקי.
כרגע הגענו למצב של 3000 משתמשים ביום וכאשר אסגור עסקאות עם כל השותפים הפוטנציאלים שלנו בתחום מאמין שאגיע לאזור ה100-200k חודשי (חסם עליון לרווח שלו ביחס לגודל השוק).
אני כרגע מאוד מתקשה לעשות שיחות מכירות, גם כי אין לי מספיק קשרים בתעשייה וגם כי הרבה מתייחסים אלי כילד (עסק של בומרים פרימיטיבים), אם זאת כל מי שנתן צאנס עד עכשיו מאוד התרשם והתלהב ומאמין שבקרוב אבין איך למכור להם נכון.
חברה A - משהו חדש אני מנסה להרים, רעיון שהיה לי הרבה זמן ולא ידעתי איך לממש אותו עד הסוף. בצבא עשיתי קצת brain storming עם אנשים ועלה לי כיוון. כרגע השקעתי שם 30 אלף שאני מתייחס אליהם ככסף מת, סיכוי טוב שהכסף יופסד אבל זה שווה את הlong shot.
הוצאות
3800 שכר דירה וחשבונות, אוכל התחלתי לקחת מההורים מוכן או לקחת/לאכול בצבא, אין לי כוח וזמן להכין.
סה״כ ~ 4500
חיסכון חודשי - אזור 30k משתנה בין חודשים לפי כמות העבודה שלי

קרן השתלמות
74 snp
פנסיה
58.9 snp
תיק השקעות פרטי
מזומן - 50k יכנס בקרוב לאמזון
מניות באלפים (k)
AAOI (חדש) - 87k (עלתה כבר 30 אחוז)
apple - 37
amd - 340 (רווח של 450 אחוז, הטעות הכי גדולה שלי זה שהשקעתי את הכסף בsnp ולא במניות שהאמנתי בהם, לא יחזור על עצמו יותר)
amazon - 122
asml - 234 (עלתה כבר 50 אחוז)
cweb - 0 (נמכר)
chor - 32 (חדש)
google - 96
hesm - 97k
lite - 37 (חדש)
vxux 52
meta - 38
vti - 127
bank 5 isreal - 118
TLV 125 - 32.5

סה״כ תיק פרטי - 1.5m !!!!
סה״כ קרן השתלמות - 78
סה״כ פנסיה - 89

שווי נקי - 1670 (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)

מדהים אותי איך לקח לי כמעט שנתיים וחצי להגיע מחצי מליון למליון, ולקח לי פחות מחצי שנה להגיע למליון וחצי.
כרגע משנה את המטרה שלי ל4 מליון ש״ח עד סוף הסדיר.

צבא

חזרנו למוד אבטלה סמוייה, מלא דיונים על ״הסקת מסקנות״ ושיט קופורטיבי, בנתיים נהנה עם ההורדת לחץ ועובד על כל מיני פרויקטים מגניבים ומעניינים שלא היה זמן ותעדוף בזמן המלחמה.
כרגע סיימתי 4/6 דמ״חים, לא בדיוק הבנתי עד הסוף איך זה עובד אבל לפי הבנתי ברגע שאסיים את כולם אקבל עוד 4000 שקל.
לגבי קורס קצינים, וויתרתי לגמרי, לא שווה את הזמן והכאב ראש. אין לי שום רצון להשאר במערכת יותר מהזמן הנדרש. 90 אחוז עבודה בקקה 10 אחוז עבודה אמיתית.

צבא + עסקים
אני כרגע רק חצי שנה בשירות הסדיר אבל אני מאוד מוטרד מהקבע - אסור לעבוד, אסור להחזיק עסק וכו׳.
אני עוד לא בשלב של ללכת לעורך דין לבדוק מה הwork arounds שיש סביב זה אבל אשמח לייעוץ אם מישהו מכיר, כרגע כל מי שדיברתי אותו אומר לצאת מהצבא בסוף הסדיר, כרגע זה לא אופציה מבחינתי. אשמח לדעת אם מישהו מכיר פקודה שמתירה דבר כזה בלי הדרישה לתרום את הכסף וכ׳ו.

לגבי הדוקטורט
כתבתי מאמר ראשון, צריך לעשות עוד קצת ניסויים וסגירת פניות אחרונות לפני ההגשה. מקווה שהיה לי זמן לזה.
האונברסיטה (די באשמתי כי שכחתי) לא סגרה לי את התואר השני, אז לא יכלתי עד עכשיו לקבל אישור רשמי שאני בדוקטורט ולכן עוד לא קבלתי יום לימודים.
מאמין שזה יקרה עד סוף החודש.

פנסיה - התייעצות
יש לי אפשרות כעצמאי להפקיד לפנסיה כסף (באזור ה20 בשנה) ולהזדכות עליהם במס.
על הפקדה של כ-20 אלף ש"ח בשנה, המדינה מכירה בחלק מהסכום כהוצאה (ניכוי וזיכוי). לדוגמה, אם הרווח החייב במס הוא 100 אלף ש"ח, ההפקדה מורידה את ההכנסה החייבת לצרכי מס ובט"ל לאזור ה-90 אלף ש"ח. בפועל, משלמים פחות מס במזומן באותה שנה.
עד היום הפקדתי תמיד את המקסימום כדי לנצל את הטבות המס, אבל בתקופה האחרונה אני שוקל לשנות אסטרטגיה מכמה סיבות:
  1. חוסר אמון במערכת: גיל הפרישה עולה, החוקים משתנים ואני לא מצליח להבין מה המודל הכלכלי שאני אקבל חזרה את הכסף שלי , פחות ופחות סומך על המדינה בנושא.
  2. חוסר יכולת להשקיע במניות שאני מאמין בהם: הכסף ננעל לעשרות שנים על snp כזה או אחר ואי אפשר להשקיע במניות פרטיות.
חשבתי להפסיק להפריש לפנסיה בכלל, להפריש את המינימום של המינימום שהאונברסיטה מפרישה לי לקנות דירות עם הכסף.
אשמח קצת לחוכמת ההומונים בנושא.

אעדכן ברבעון הבא / שאגיע למטרה הבאה, הראשון מבין השניים :)

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
L תחילת דרך בהשקעה כספי שוק ההון 15
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12
ע מסעו של העתודאי יומני מסע אישיים 85
N מסעו של נועם (שזה אני) יומני מסע אישיים 3
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
Waler מסעו של נורמן אל עבר החופש יומני מסע אישיים 81
נ מחפש ספרים וחוברות מעודכנים של קורס אתיקה ודיני ניירות ערך (למבחני רשות שוק ההון);לקניה יד 2 התפתחות אישית 0
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 26
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 4
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה