אז עוד עדכון....
הכנסות
מלגת דוקטורט : 11000 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
צה״ל: 4400 (סדיר פטור ממס)
חילטור שעשיתי לו אוטומציה באונברסיטה - 6k
בנוסף לזה הם מפרישים 600 שקל לקרן השתלמות ו1300 שקל לפנסיה.
הכנסות כעצמאי -
עד סוף הסמסטר יגיעו ל120k ואז אוריד רגל מהגז.
העסקים
האתר
E - אני לא מושך משם משכורת/כסף , זה בקופה צדדית והפך לעסק משפחתי בניהול ובבעלות אח שלי עד שיוכל לקנות דירה, כרגע יש לי אפס התעסקות בו.
כרגע האתר הכניס מתחילת ינואר 163k (לא חלק מהכספים שלי שמתוארים למטה כי זה לא שלי).
אתר
H - האתר הגיע להכנסות של כ10 אלף בחודש, מתוכם 5 שלי. כרגע יש המון הוצאות (ערוך דין, שיווק וכ׳ו) אבל בקרוב הכסף יהפוך לרווח נקי.
כרגע הגענו למצב של 3000 משתמשים ביום וכאשר אסגור עסקאות עם כל השותפים הפוטנציאלים שלנו בתחום מאמין שאגיע לאזור ה100-200k חודשי (חסם עליון לרווח שלו ביחס לגודל השוק).
אני כרגע מאוד מתקשה לעשות שיחות מכירות, גם כי אין לי מספיק קשרים בתעשייה וגם כי הרבה מתייחסים אלי כילד (עסק של בומרים פרימיטיבים), אם זאת כל מי שנתן צאנס עד עכשיו מאוד התרשם והתלהב ומאמין שבקרוב אבין איך למכור להם נכון.
חברה A - משהו חדש אני מנסה להרים, רעיון שהיה לי הרבה זמן ולא ידעתי איך לממש אותו עד הסוף. בצבא עשיתי קצת brain storming עם אנשים ועלה לי כיוון. כרגע השקעתי שם 30 אלף שאני מתייחס אליהם ככסף מת, סיכוי טוב שהכסף יופסד אבל זה שווה את הlong shot.
הוצאות
3800 שכר דירה וחשבונות, אוכל התחלתי לקחת מההורים מוכן או לקחת/לאכול בצבא, אין לי כוח וזמן להכין.
סה״כ ~ 4500
חיסכון חודשי - אזור 30k משתנה בין חודשים לפי כמות העבודה שלי
כספים שבבעלותי (באלפי שקלים)
קרן השתלמות
74 snp
פנסיה
58.9 snp
תיק השקעות פרטי
מזומן - 50k יכנס בקרוב לאמזון
מניות באלפים (k)
AAOI (חדש) - 87k (עלתה כבר 30 אחוז)
apple - 37
amd - 340 (רווח של 450 אחוז, הטעות הכי גדולה שלי זה שהשקעתי את הכסף בsnp ולא במניות שהאמנתי בהם, לא יחזור על עצמו יותר)
amazon - 122
asml - 234 (עלתה כבר 50 אחוז)
cweb - 0 (נמכר)
chor - 32 (חדש)
google - 96
hesm - 97k
lite - 37 (חדש)
vxux 52
meta - 38
vti - 127
bank 5 isreal - 118
TLV 125 - 32.5
סה״כ תיק פרטי - 1.5m !!!!
סה״כ קרן השתלמות - 78
סה״כ פנסיה - 89
שווי נקי - 1670
(לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)
מדהים אותי איך לקח לי כמעט שנתיים וחצי להגיע מחצי מליון למליון, ולקח לי פחות מחצי שנה להגיע למליון וחצי.
כרגע משנה את המטרה שלי ל4 מליון ש״ח עד סוף הסדיר.
צבא
חזרנו למוד אבטלה סמוייה, מלא דיונים על ״הסקת מסקנות״ ושיט קופורטיבי, בנתיים נהנה עם ההורדת לחץ ועובד על כל מיני פרויקטים מגניבים ומעניינים שלא היה זמן ותעדוף בזמן המלחמה.
כרגע סיימתי 4/6 דמ״חים, לא בדיוק הבנתי עד הסוף איך זה עובד אבל לפי הבנתי ברגע שאסיים את כולם אקבל עוד 4000 שקל.
לגבי קורס קצינים, וויתרתי לגמרי, לא שווה את הזמן והכאב ראש. אין לי שום רצון להשאר במערכת יותר מהזמן הנדרש. 90 אחוז עבודה בקקה 10 אחוז עבודה אמיתית.
צבא + עסקים
אני כרגע רק חצי שנה בשירות הסדיר אבל אני מאוד מוטרד מהקבע - אסור לעבוד, אסור להחזיק עסק וכו׳.
אני עוד לא בשלב של ללכת לעורך דין לבדוק מה הwork arounds שיש סביב זה אבל אשמח לייעוץ אם מישהו מכיר, כרגע כל מי שדיברתי אותו אומר לצאת מהצבא בסוף הסדיר, כרגע זה לא אופציה מבחינתי. אשמח לדעת אם מישהו מכיר פקודה שמתירה דבר כזה בלי הדרישה לתרום את הכסף וכ׳ו.
לגבי הדוקטורט
כתבתי מאמר ראשון, צריך לעשות עוד קצת ניסויים וסגירת פניות אחרונות לפני ההגשה. מקווה שהיה לי זמן לזה.
האונברסיטה (די באשמתי כי שכחתי) לא סגרה לי את התואר השני, אז לא יכלתי עד עכשיו לקבל אישור רשמי שאני בדוקטורט ולכן עוד לא קבלתי יום לימודים.
מאמין שזה יקרה עד סוף החודש.
פנסיה - התייעצות
יש לי אפשרות כעצמאי להפקיד לפנסיה כסף (באזור ה20 בשנה) ולהזדכות עליהם במס.
על הפקדה של כ-20 אלף ש"ח בשנה, המדינה מכירה בחלק מהסכום כהוצאה (ניכוי וזיכוי). לדוגמה, אם הרווח החייב במס הוא 100 אלף ש"ח, ההפקדה מורידה את ההכנסה החייבת לצרכי מס ובט"ל לאזור ה-90 אלף ש"ח. בפועל, משלמים פחות מס במזומן באותה שנה.
עד היום הפקדתי תמיד את המקסימום כדי לנצל את הטבות המס, אבל בתקופה האחרונה אני שוקל לשנות אסטרטגיה מכמה סיבות:
- חוסר אמון במערכת: גיל הפרישה עולה, החוקים משתנים ואני לא מצליח להבין מה המודל הכלכלי שאני אקבל חזרה את הכסף שלי , פחות ופחות סומך על המדינה בנושא.
- חוסר יכולת להשקיע במניות שאני מאמין בהם: הכסף ננעל לעשרות שנים על snp כזה או אחר ואי אפשר להשקיע במניות פרטיות.
חשבתי להפסיק להפריש לפנסיה בכלל, להפריש את המינימום של המינימום שהאונברסיטה מפרישה לי לקנות דירות עם הכסף.
אשמח קצת לחוכמת ההומונים בנושא.
אעדכן ברבעון הבא / שאגיע למטרה הבאה, הראשון מבין השניים