שלום,
אני מתחיל את דרכי בלקחת אחריות פיננסית על העתיד שלי ושל משפחתי.
אני בן 39, עובד כעצמאי, בזוגיות + ילד, גרים בשכירות.
אשמח לתובנות מכם לגבי המשך הדרך שלי והצעדים הבאים.
אבין אם יש תהיות לגבי איך הגעתי למצב הנוכחי (הון יחסית נמוך ביחס להכנסה יחסית גבוהה) , אקצר ואגיד שהיו כל מיני מהמורות בדרך.
ושהדרך מכאן והלאה תהיה יותר יציבה ב"ה.
שם את כל הפרטים בממוצע חודשי לכיוון המחמיר, בפועל סביר שיהיה חסכון קצת יותר גבוה.
זה מה שצפוי להיות בתקופה הנראית לעין, כי הדברים לא הכי עקביים.
הכנסה נטו - 28,000
הוצאות - 20,000 (כולל חופשות שנתיות / מותרות)
חסכון חודשי - 8,000 (29%)
יתרה ב:
עו"ש - 30,000 ש"ח
קרן השתלמות (אלטשולר שחם במסלול כללי) - 87,000
קרן פנסיה (הפניקס צמודה למדד SP500) - 22,000 (כן, זה נמוך)
אצל בת הזוג יש הון של בערך 50,000 ש"ח בעו"ש וחסכון חודשי של בערך 1500 שקלים
קשה לי עדיין להגיד מה צופן העתיד, כנראה שנרצה לקנות בית בסיוע של ההורים מתישהו בשנים הקרובות, וזה ידרוש גם מאיתנו איזשהי הוצאה חד פעמית גדולה שמקווים שתתאפשר לנו.
אשמח לתובנות והמלצות לגבי:
- האם אפשרי עם ההון הנוכחי להמיר את קרן ההשתלמות ל-IRA? אם כן, איזו? או האם כדאי להישאר במנוהל ולעבור למסלול פחות שמרני?
- האם רלוונטי להמשיך להפקיד לפנסיה והאם המסלול רלוונטי?
- במידה ואני מפקיד את המינימום שצריך לקרן פנסיה ולקרן השתלמות - מה כדאי לעשות עם היתרה? לפתוח משהו נפרד? להעמיס את כל מה שנשאר על קרן ההשתלמות?
- במידה ואני חוסך כסף ליום גשום בצד של כמה חודשי מחייה, איפה בפועל כדאי שהוא יישב? בעו"ש? פיקדון כלשהו?
האם יש משהו נוסף שחשוב בעיניכם שאדע או אעשה?
תודה רבה!
אני מתחיל את דרכי בלקחת אחריות פיננסית על העתיד שלי ושל משפחתי.
אני בן 39, עובד כעצמאי, בזוגיות + ילד, גרים בשכירות.
אשמח לתובנות מכם לגבי המשך הדרך שלי והצעדים הבאים.
אבין אם יש תהיות לגבי איך הגעתי למצב הנוכחי (הון יחסית נמוך ביחס להכנסה יחסית גבוהה) , אקצר ואגיד שהיו כל מיני מהמורות בדרך.
ושהדרך מכאן והלאה תהיה יותר יציבה ב"ה.
שם את כל הפרטים בממוצע חודשי לכיוון המחמיר, בפועל סביר שיהיה חסכון קצת יותר גבוה.
זה מה שצפוי להיות בתקופה הנראית לעין, כי הדברים לא הכי עקביים.
הכנסה נטו - 28,000
הוצאות - 20,000 (כולל חופשות שנתיות / מותרות)
חסכון חודשי - 8,000 (29%)
יתרה ב:
עו"ש - 30,000 ש"ח
קרן השתלמות (אלטשולר שחם במסלול כללי) - 87,000
קרן פנסיה (הפניקס צמודה למדד SP500) - 22,000 (כן, זה נמוך)
אצל בת הזוג יש הון של בערך 50,000 ש"ח בעו"ש וחסכון חודשי של בערך 1500 שקלים
קשה לי עדיין להגיד מה צופן העתיד, כנראה שנרצה לקנות בית בסיוע של ההורים מתישהו בשנים הקרובות, וזה ידרוש גם מאיתנו איזשהי הוצאה חד פעמית גדולה שמקווים שתתאפשר לנו.
אשמח לתובנות והמלצות לגבי:
- האם אפשרי עם ההון הנוכחי להמיר את קרן ההשתלמות ל-IRA? אם כן, איזו? או האם כדאי להישאר במנוהל ולעבור למסלול פחות שמרני?
- האם רלוונטי להמשיך להפקיד לפנסיה והאם המסלול רלוונטי?
- במידה ואני מפקיד את המינימום שצריך לקרן פנסיה ולקרן השתלמות - מה כדאי לעשות עם היתרה? לפתוח משהו נפרד? להעמיס את כל מה שנשאר על קרן ההשתלמות?
- במידה ואני חוסך כסף ליום גשום בצד של כמה חודשי מחייה, איפה בפועל כדאי שהוא יישב? בעו"ש? פיקדון כלשהו?
האם יש משהו נוסף שחשוב בעיניכם שאדע או אעשה?
תודה רבה!