שלום לכולם, אני בן 22, השתחררתי מהצבא לפני 3 חודשים וכעת אני מתחיל את דרכי הכלכלית.
ראשית, לפני שניגש לפרקטיקה, אשמח להבהיר את מטרות הפוסט כפי שאני רואה אותן:
ועכשיו לתכל'ס:
הרעיון הכללי הוא פיזור בהשקעה פסיבית * (ראו כוכבית בסוף הפוסט).
סטייל הארי בראון, שעל רגל אחת אמר שצריך להשקיע במזומן, אג"ח לטווח ארוך, זהב ומניות בצורה שווה - 25% מכל אחד בתיק ההשקעות, כדי שבכל עת נוכל להכיל\לנצל את המצב בשוק (מיתון - מזומן, זהב - אינפלציה, אג"ח - דפלציה מניות - צמיחה, לא מדויק עד הסוף רעיונית הוא מספק).
השורש של התיק הוא נכון בעיני - פיזור סיכונים על כמה סוגי השקעה כדי להתמודד בצורה המיטבית עם מצבי השוק הוא הגיוני ועולה בקנה אחד עם האמונות שלי, אך מצד שני הוא גם שמרני מדי ומיושן מדי בשבילי.
הסיבה אולי המרכזית והנכונה מכולם: אני כולה בן 22, החשיפה שלי לסיכון חייבת להיות גדולה הרבה יותר ממה שהתיק הזה מאפשר, במצב הנוכחי התיק הזה יותר מתאים לאנשים שאחרי פרישה, מה שמכאן נראה רחוק ממני שנות אור, אני כרגע במקום בחיים שאני:
1. צריך לקחת יותר סיכון (היעד שלי רחוק באופק),
2. יכול להרשות לעצמי לקחת יותר סיכון (אני עצמאי, לוחם משוחרר שגר עם ההורים, רוב ההשקעה בעסק כבר נעשתה נשאר רק לקחת את הכלים וללכת לעבוד + גם אם העסק לא ילך הכי טוב יש לי הרבה כוח עבודה בידיים - כל שריונר טוב יודע לעבוד קשה )
3. מוכן לקחת יותר סיכון (לא יהיה נעים לאבד את הסכום הזה, אך אני מבין כי זהו הדבר ההכרחי והנבון בטווח הארוך, כמו כן יש לי גם סכום בצד שאני יכול להתנהל ממנו ל4 חודשים הקרובים - גם הוצאות פרטיות וגם הוצאות של העסק)
במצב בו 50% מתיק ההשקעות שלי הוא אג"ח לטווח ארוך (שבכלל בעיני לא כזה חכם להחזיק בתקופה שבה הריבית אפסית, כשהריבית תעלה אני אחשוב על זה) ומזומן אין אני מממש את אחד הנכסים הכי גדולים שיש לי - זמן ההשקעה
שינוי בעקבות עובדה זו:
יותר חשיפה לנכסים עתירי סיכון על גבי אג"ח לטווח ארוך ומזומן.
ביטוי בתיק:
מכיוון שאני בן 22 כרגע החשיפה שלי תתחלק בצורה כזאת:
22 אחוז - אג"ח לטווח בינוני 50% (ככל הנראה של ממשלת ישראל צמודה - כדי להימנע מלנסות ולחזות את השוק) ומזומן (מק"מ) 50%.
78 אחוז - מניות, זהב וקריפטו. מתוכן 78% מניות 22% זהב וקריפטו מתוכם 78% זהב ו 22% ביטקוין (מתוך אמונה אישית לאורך זמן).
בצורה מסודרת יותר כך יראה תיק ההשקעות:
66.3% יושקעו במניות שווקים מפותחים.
11.7% יושקעו במניות שווקים מתעוררים.
17.16% יושקעו בזהב. (קצת מתלבט לגבי הסכום הזה, נראלי Too much)
4.84% יושקעו בביטקוין.
11% יושקעו באג”ח ממשלתי ישראלי צמוד מדד לטווח בינוני.
11% יושקעו באג”ח ממשלתי ישראלי בריבית קבועה קצר מועד.
מכיוון שאין אני מתעסק עם סכומים גדולים כרגע אני מתכנן להגדיל את התיק בצורה חודשית בעזרת הפקדה לקרן השתלמות והפקדה לבית ההשקעות בו אחזיק את התיק (אם יש לכם המלצות מתוך ניסיון לבית השקעות אני אשמח) .
בנוסף חשוב לציין שבימים הקרובים אפתח קרן השתלמות לעצמאיים (אני רק השבוע קיבלתי את הטפסים של העוסק מורשה), התכנון לגביה הוא כרגע להשקיע באפיק מנייתי (כמובן) ואז לצבור שם סכום כדי שאוכל להעביר למסלול IRA ואז את כל הפלח המנייתי להחזיק משם.
* כמו כן עלו לי שיקולים של אולי במקום לקנות רק מדדי מניות בפיזור עולמי להקצות חלק למניות דיבידנד, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על כך.
תודה לכולם על הקריאה
אעדכן !
ותודה רבה לסולידית, שמעתי כמה ספקולציות שהיא לא באמת אמיתית ושהכל חרטא, זה מעניין לי את ה... גם אם היא אמיתית וגם אם לא
המידע פה הוא אמיתי,
השינוי שעשיתי בהתנהלות הכלכלית שלי הוא אמיתי,
השינוי המחשבתי שעברתי בקריאת הבלוג הוא אמיתי,
הפתיחה של העולם המסובך הזה בשפה פשוטה יותר ומזמינה יותר הוא אמיתי,
ריכוז כל הידע הזה למקום אחד הוא אמיתי וכו' וכו' וכו'
בקיצור, תודה לך.
ראשית, לפני שניגש לפרקטיקה, אשמח להבהיר את מטרות הפוסט כפי שאני רואה אותן:
- בשביל הלב - בשביל לדחוף את עצמי קדימה ולנצח את הפחד, להפיק עם עצמי חוזה מסוים שאני חייב לעמוד בו, שיטת "הלחץ החיובי" (של רובין סי שארמה מהספר הנהדר "הנזיר שמכר את הפרארי שלו"), בגלל זה הפוסט גם כזה ארוך (סורי), רובו נועד כדי לכתוב את הדברים שיושבים לי בראש, למה אני עושה את מה שאני מתכנן לעשות ואיך זה הולך להראות.
- בשביל המוח - לקבל ביקורת חריפה, אני דורש (דורש לא פחות ולא יותר) שתקטלו אותי (!!!) ואת השיטה שפיתחתי לעצמי, הפוסט הזה נועד כדי לקבל ביקורת בידיים פתוחות, את הסינונים של הביקורת אני כבר אעשה בחישובים שלי מול עצמי. כמובן שגם פירגונים לא יזיקו
- כדי לעבור שלב הלאה - כרגע אני בשלב התכנון התיאורטי בשיטת העבודה שלי, כדי לעבור לשלב הבא אני מרגיש שאני צריך התייעצות של אנשים עם ניסיון.
שיטת העבודה שלי היא כזאת:
א. למידה אינטנסיבית
ב. פיתוח חוזה עם עצמי + פיתוח תיק השקעות תיאורטי כללי (בגדול מדובר על זיקוק היחס בין הנכסים בסיכון גבוה לנכסים בסיכון נמוך ואפיונם - נמצא בשלב הזה)
ג. קבלת החלטות פרקטיות (לדוגמא - בחירת מדדי מניות ספציפיים בהם אני מתכוון להשקיע)
ד. קניה - החזקה -איזון .
ועכשיו לתכל'ס:
הרעיון הכללי הוא פיזור בהשקעה פסיבית * (ראו כוכבית בסוף הפוסט).
סטייל הארי בראון, שעל רגל אחת אמר שצריך להשקיע במזומן, אג"ח לטווח ארוך, זהב ומניות בצורה שווה - 25% מכל אחד בתיק ההשקעות, כדי שבכל עת נוכל להכיל\לנצל את המצב בשוק (מיתון - מזומן, זהב - אינפלציה, אג"ח - דפלציה מניות - צמיחה, לא מדויק עד הסוף רעיונית הוא מספק).
השורש של התיק הוא נכון בעיני - פיזור סיכונים על כמה סוגי השקעה כדי להתמודד בצורה המיטבית עם מצבי השוק הוא הגיוני ועולה בקנה אחד עם האמונות שלי, אך מצד שני הוא גם שמרני מדי ומיושן מדי בשבילי.
הסיבה אולי המרכזית והנכונה מכולם: אני כולה בן 22, החשיפה שלי לסיכון חייבת להיות גדולה הרבה יותר ממה שהתיק הזה מאפשר, במצב הנוכחי התיק הזה יותר מתאים לאנשים שאחרי פרישה, מה שמכאן נראה רחוק ממני שנות אור, אני כרגע במקום בחיים שאני:
1. צריך לקחת יותר סיכון (היעד שלי רחוק באופק),
2. יכול להרשות לעצמי לקחת יותר סיכון (אני עצמאי, לוחם משוחרר שגר עם ההורים, רוב ההשקעה בעסק כבר נעשתה נשאר רק לקחת את הכלים וללכת לעבוד + גם אם העסק לא ילך הכי טוב יש לי הרבה כוח עבודה בידיים - כל שריונר טוב יודע לעבוד קשה )
3. מוכן לקחת יותר סיכון (לא יהיה נעים לאבד את הסכום הזה, אך אני מבין כי זהו הדבר ההכרחי והנבון בטווח הארוך, כמו כן יש לי גם סכום בצד שאני יכול להתנהל ממנו ל4 חודשים הקרובים - גם הוצאות פרטיות וגם הוצאות של העסק)
במצב בו 50% מתיק ההשקעות שלי הוא אג"ח לטווח ארוך (שבכלל בעיני לא כזה חכם להחזיק בתקופה שבה הריבית אפסית, כשהריבית תעלה אני אחשוב על זה) ומזומן אין אני מממש את אחד הנכסים הכי גדולים שיש לי - זמן ההשקעה
שינוי בעקבות עובדה זו:
יותר חשיפה לנכסים עתירי סיכון על גבי אג"ח לטווח ארוך ומזומן.
ביטוי בתיק:
מכיוון שאני בן 22 כרגע החשיפה שלי תתחלק בצורה כזאת:
22 אחוז - אג"ח לטווח בינוני 50% (ככל הנראה של ממשלת ישראל צמודה - כדי להימנע מלנסות ולחזות את השוק) ומזומן (מק"מ) 50%.
78 אחוז - מניות, זהב וקריפטו. מתוכן 78% מניות 22% זהב וקריפטו מתוכם 78% זהב ו 22% ביטקוין (מתוך אמונה אישית לאורך זמן).
בצורה מסודרת יותר כך יראה תיק ההשקעות:
66.3% יושקעו במניות שווקים מפותחים.
11.7% יושקעו במניות שווקים מתעוררים.
17.16% יושקעו בזהב. (קצת מתלבט לגבי הסכום הזה, נראלי Too much)
4.84% יושקעו בביטקוין.
11% יושקעו באג”ח ממשלתי ישראלי צמוד מדד לטווח בינוני.
11% יושקעו באג”ח ממשלתי ישראלי בריבית קבועה קצר מועד.
מכיוון שאין אני מתעסק עם סכומים גדולים כרגע אני מתכנן להגדיל את התיק בצורה חודשית בעזרת הפקדה לקרן השתלמות והפקדה לבית ההשקעות בו אחזיק את התיק (אם יש לכם המלצות מתוך ניסיון לבית השקעות אני אשמח) .
בנוסף חשוב לציין שבימים הקרובים אפתח קרן השתלמות לעצמאיים (אני רק השבוע קיבלתי את הטפסים של העוסק מורשה), התכנון לגביה הוא כרגע להשקיע באפיק מנייתי (כמובן) ואז לצבור שם סכום כדי שאוכל להעביר למסלול IRA ואז את כל הפלח המנייתי להחזיק משם.
* כמו כן עלו לי שיקולים של אולי במקום לקנות רק מדדי מניות בפיזור עולמי להקצות חלק למניות דיבידנד, אשמח לשמוע מה אתם חושבים על כך.
תודה לכולם על הקריאה
אעדכן !
ותודה רבה לסולידית, שמעתי כמה ספקולציות שהיא לא באמת אמיתית ושהכל חרטא, זה מעניין לי את ה... גם אם היא אמיתית וגם אם לא
המידע פה הוא אמיתי,
השינוי שעשיתי בהתנהלות הכלכלית שלי הוא אמיתי,
השינוי המחשבתי שעברתי בקריאת הבלוג הוא אמיתי,
הפתיחה של העולם המסובך הזה בשפה פשוטה יותר ומזמינה יותר הוא אמיתי,
ריכוז כל הידע הזה למקום אחד הוא אמיתי וכו' וכו' וכו'
בקיצור, תודה לך.
נערך לאחרונה ב: