• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת דרך בהשקעה כספי

• פותח הנושא פותח הנושא LiorI
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

LiorI

משתמש רשום
דירוג
0
שלום רב, שמי ליאור ,חדש פה בפורום, בן 27, מהנדס אווירונאוטיקה וחלל מהטכניון, כיום יש ברשותי סכום של 100K שחסכתי בשנתיים האחרונות. בנוסף, להערכתי אוכל לחסוך בשנים הקרובות בין 40-50K בשנה.
אין לי צורך בכסף נזיל בבנק כרגע והפק"מ לא מניב יותר מדי תשואה.

המטרה העיקרית שלי, מאחר ואני שוכר דירה ואין ברשותי יכולת קנייה כרגע - להגיע ליכולת קניית דירה עם העדפה ללא משכנתא עד גיל 35 + קצת כסף בצד כדי שאוכל להמשיך ולהשקיע ע"מ להגיע לעצמאות כלכלית.
תחילה, אני חייב לציין כי עברתי על המון שרשורים בפורום בנוסף להמון כתבות של הסולידית (כל אלו להתחלה).
בחודש האחרון אני עובר על המון מדריכים שקשורים במניות, תנודות של השוק וניתוח טכני. התחלתי לעבוד עם תוכנה שנקראת MetaTrader ואני מריץ המון סימולציות על מניות ומנסה ללמוד את תנודתיות השוק. חשוב לי לציין כי אני מגיע ממקום של טכנולוגיה ולכן קל לי יחסית להבין לאן חברות טכנולוגיה הולכות (בערך). אני יודע שהשקעות זה לא מדע מדוייק ויש הרבה סיכון, אני ממש רוצה ללמוד למזער את הסיכון. כמו כן אציין כי יש ברשותי זמן להתעסק בכך מאחר ואני בין כה וכה מבלה את רוב יומי על המחשב.
לפי מיטב הבנתי, כרגע השקעה פסיבית לא תניב לי את מה שאני מחפש בסכומים האלה.
מי מכם שמתעסק בתחום ויכול להמליץ על ספרים (עברית ואנגלית) שמלמדים על השקעה חכמה בתור התחלה והבנת שוק ההון לעומק, אתרים חשובים שמתעסקים איתם ואפשר לדלות מהם הרבה מידע, סימולציות טובות ובכללי אשמח לעזרה והכוונה בתור התחלה (רק לא קורסים בבקשה).
אציין כי נכון להיום, אני עדיין לומד את השוק ולא השקעתי כלום.
מה גם שהבנתי כי יש אפשרות להשקיע את קרן ההשתלמות (עוד 4 שנים תפתח), אשמח ללמוד עוד על הנושא הזה מאחר וזו קרן ללא מס.

תודה רבה מראש, ליאור.

אני אישית לא מאמין בניתוח טכני. לעומת זאת אני מאוד מאמין בלהשקיע בעזרת יתרון יחסי - כמו במקרה שלך, הידע הטכנולוגי. אני משקיע בעזרת הידע + אינטואיציה על חברות טכנולוגיה כ8 שנים ובנתיים עובד לי. לא אציין במה השקעתי (מגבלות החוק) אך התשואה היתה גבוהה בהרבה מSPY. כמובן שהסיכון שלקחתי גבוה מאוד ויתכן ואפסיד סכום כסף נכבד בכל רגע.

* לא מייעץ ואין לי רקע אקדמי בהשקעות/כלכלה.

חשוב לי לציין כי אני מגיע ממקום של טכנולוגיה ולכן קל לי יחסית להבין לאן חברות טכנולוגיה הולכות (בערך).
מה שכתבת פה מופרך לחלוטין.
גם אם נניח שמסחר יומי וניתוח טכני עובד ויצליח לך, כדאי לך, בשבילך, להוציא מהראש את הרעיון הזה שכתבת למעלה.

אתה מבזבז את זמנך וכנראה גם את כספך במה שאתה עושה.
אה ואל תאמין לכל "מדריך" שאתה קורה, רבים מהם שקריים.

קל לי יחסית להבין לאן חברות טכנולוגיה הולכות (בערך)
אני מציע לעשות הבדל עצום בין
קל לך להבין טכנולוגיה לבין לאן החברות הולכות.
חברה טכנולוגית זה לא רק טכנולוגיות, אלא הרבה דברים מסביב - שיווק, אילוצים משפטיים, תקציב.
עכשיו תחשוב עוד פעם בהגיון האם הבנה טכנולוגית גורמת לך לחזות טוב יותר את שווי המניה של חברות טכנולוגיות.

אני מציע לעשות הבדל עצום בין
קל לך להבין טכנולוגיה לבין לאן החברות הולכות.
חברה טכנולוגית זה לא רק טכנולוגיות, אלא הרבה דברים מסביב - שיווק, אילוצים משפטיים, תקציב.
עכשיו תחשוב עוד פעם בהגיון האם הבנה טכנולוגית גורמת לך לחזות טוב יותר את שווי המניה של חברות טכנולוגיות.
אני מבין שיש הרבה מעבר, יש שיטות לניתוח דוחות שחברות מפרסמות לא?
אם לא חברות טכנולוגיה, איפה כן אפשר להשקיע בחוכמה?

פה בפורום ובבלוג של הסולידית.
אפשר הכוונה קצת יותר ממוקדת ?
מה שלמדתי עד כה בפורום ובבלוג היה יותר בכוון של מושגים והגדרות ובניית תיק השקעות פסיבי בכל מיני דרכים.

כמו כן אציין כי יש ברשותי זמן להתעסק בכך מאחר ואני בין כה וכה מבלה את רוב יומי על המחשב.
השקעה בלימודים ומציאת עבודה טובה תניב לך תשואה רבה יותר.
השקעה חכמה
ההשקעה הכי חכמה שאני מכיר זה מדד טיפש רחב ביותר. כל סטייה מזה תכניס לך מימד נוסף של חוסר וודאות (קרי, סיכון). השקעה במניות פרטניות, היא הכי רחוק מהשקעה במדד (להוציא הימורים סטייל אופציות בינאריות) ולכן אמנם התחזיות שלך מראות שבשהקעה פאסיבית לא תגיע ליעד שלך אבל נטילת סיכון נוסף יכולה להביא אותך עוד יותר רחוק מהיעד שלך. צריך להבין שלא כל נטילת סיכון נוסף בהכרח תספק תשואה נוספת.

אני ממש רוצה ללמוד למזער את הסיכון.
כאמור, מדד מניות רחב היא השקעה מנייתית בעלת הסיכון הנמוך ביותר. אם תוסיף מדד אגח תוריד עוד יותר את הסיכון (ואת התשואה). כלל האצבע אומר שעם אופק ההשקעה שלך (8 שנים) אתה צריך להתחיל עם 32% מניות (4% על כל שנה) ולהוריד ככל שמתקרבים ליעד, אך אם יש לך סיבולת סיכון גבוהה מהרגיל ויש לך גמישות במועד רכישת הדירה תוכל לקחת 5% על כל שנה.
לא המלצה, כלל אצבע התחלתי בלבד שממנו תוכל לפתח את הגישה שלך.

כאמור, מדד מניות רחב היא השקעה מנייתית בעלת הסיכון הנמוך ביותר. אם תוסיף מדד אגח תוריד עוד יותר את הסיכון (ואת התשואה). כלל האצבע אומר שעם אופק ההשקעה שלך (8 שנים) אתה צריך להתחיל עם 32% מניות (4% על כל שנה) ולהוריד ככל שמתקרבים ליעד, אך אם יש לך סיבולת סיכון גבוהה מהרגיל ויש לך גמישות במועד רכישת הדירה תוכל לקחת 5% על כל שנה.
לא המלצה, כלל אצבע התחלתי בלבד שממנו תוכל לפתח את הגישה שלך.

מאיפה מפתחים את כלל האצבע הנ"ל?

אם היעד הוא דירה, אולי כדאי לקנות כבר עכשו דירה קטנה וזולה להשקעה ולשקול לשדרג בהמשך.
אני מניח שאתה מרוויח יחסית הרבה לפי החסכון השנתי הצפוי, כך שלא תהיה לך בעיה לקבל משכנתא על 75% מערך הדירה + הלוואת גישור מסוימת שתעזור לך להעמיד את ההון העצמי הנדרש.

אם היעד הוא דירה, אולי כדאי לקנות כבר עכשו דירה קטנה וזולה להשקעה ולשקול לשדרג בהמשך.
אני מניח שאתה מרוויח יחסית הרבה לפי החסכון השנתי הצפוי, כך שלא תהיה לך בעיה לקבל משכנתא על 75% מערך הדירה + הלוואת גישור מסוימת שתעזור לך להעמיד את ההון העצמי הנדרש.
חשבתי על זה, אני צריך לחסוך עוד שנתיים כדי לקנות דירה סבירה שתכסה את המשכנתא באופן שוטף. בינתיים רציתי להשקיע את הכסף שיושב סתם בפק"מ

אני מגיע ממקום של טכנולוגיה ולכן קל לי יחסית להבין לאן חברות טכנולוגיה הולכות (בערך)
איזה יתרון יחסי יש לך על פני כל אחד אחר עם הבנה בטכנולוגיה, שבשעות הפנאי מנסה לעשות קופה בבורסה? ואני כבר לא מדבר על הכרישים מוול סטריט שעובדים פול טיימ ג'וב 12-14 שעות ביממה, עם גישה ישירה למנכ"לים של חברות טכנולוגיה ותקציב בלתי מוגבל למומחים מהשורה הראשונה לכל תחום ותת-תחום בכל עולמות הטכנולוגיה. למה אתה חושב שתוכל "לעקוף אותם בסיבוב"? שואל ברצינות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
@LiorI
אני מבין לגמרי את הרצון שלך להרוויח יותר דרך מסחר אקטיבי וסיכוי טוב שאף אחד פה לא ישנה את דעתך לפחות לנסות.
מה שאני כן מציע זה:
- תשכח מכל הסימולציות שעשית. הערך שלהן הוא שלילי. הערך הלימודי היחיד הוא ממסחר בכסף אמיתי. וכאן הדבר הבא הכי חשוב:
- תגדיר מראש כמה כסף אתה מוכן לסכן ותסחור רק בו. אל תתפתה להכניס עוד כאשר אתה מפסיד.

לגבי קרנות השתלמות - כן יש פטור ממס ודחיית מס - אבל עלות כל פעולת מסחר היא לא פחות מ-10 דולר (בורסות ארהב). תחשב כמה פעולות בממוצע אתה צופה לעשות בשנה, תכפיל ב-10 דולר ותחלק בגודל התיק מסחר. אם אתה מתחיל עכשיו עם 25 א״ד ועושה פעולה אחת ביום אתה שוחק 10% מהתיק רק על פעולות מסחר.
אם אתה עושה את זה בחשבון שבו העמלות זולות (כמו אינטראקטיב) ואופי המסחר שלך הוא של סוחר ולא של משקיע אז אתה עלול להחשב סוחר, להדרש לשלם מס פירותי על הרווחים ועוד פינוקים.

וזה מבלי לדבר על הקושי הפסיכולוגי העל-אנושי שהוא מסחר אקטיבי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
מ תחילת מסעו של עתודאי יומני מסע אישיים 111
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
F מסחר בארהב דרך בנק בארץ - חישובי מס מיסים 9
T בקשה להחזרי מס - האם כדאי עצמאית או דרך חברה? מיסים 6
flower להזמין מארצות הברית דרך שילוח צד שלישי – ניסיון והמלצות אוף טופיק 8
N ביטוח דירה - האם יש יתרון אמיתי לעשות דרך סוכן צרכנות פיננסית 7
N IRA דרך בנק הפועלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
קורנליוס מתי משתלם לסחור דרך הבנק? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 69
M הגשת דוח לניקוי מיסים מרווח בשוק ההון דרך ברוקר שלא מנקה מס מיסים 4
א מינוף על מניות זבל דרך IRA שוק ההון 0
F השקעה דרך IRA שוק ההון 13
R שילמת סכום מסובסד לרופא פרטי דרך משלים קופ"ח. תוכל לקבל על הסכום המסובסד 80% החזר מביטוח בריאות פרטי? צרכנות פיננסית 7
G קניית ני״ע אמריקאים דרך אקסלנס שוק ההון 1
צ האם יש דרך קלה לחשב את הרווח בחשבון מסחר עצמאי? שוק ההון 1
S עמלות מסחר בקרן השתלמות IRA דרך מיטב עם IBKR כברוקר מבצע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
L חסכון ל3 שנים - דרך אג"ח wise שוק ההון 14
A התלבטות בבחירת דרך למעבר מברוקר ישראלי לברוקר בחו"ל שוק ההון 2
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
R רמה נמוכה - מסחר דרך בנק בישראל אוף טופיק 40
א איך להשקיע סולידית דרך IB שוק ההון 1
M מסחר דרך TOPTRADE של הבינלאומי שוק ההון 0
O קניית קריפטו דרך Neverless קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
י האם יש דרך לנצל את הטבות המס בהפקדה לביטוח מנהלים לתושב חוץ מיסים 5

נושאים דומים

Back
למעלה