שלום לכולם,
מבקש להבין טוב יותר את שיקולי הבעד והנגד בחלק האג"ח של התיק.
כמה הנחות יסוד למען יישור קו:
1. סיכון מט"ח באג"ח מול מניות:
למיטב הבנתי, מטרת פלח האג"ח היא לשמש כגורם ממתן ירידות בתיק. משזה נאמר, מדוע בחלק האג"ח אנו "חוששים" יותר מסיכון מט"ח מאשר בחלק המנייתי?
בהינתן שהתשואות באג"ח ממשלת ארה"ב אטרקטיביות כיום, מדוע לא לנעול תשואה לטווח הרצוי (למשל 5–10 שנים) בריביות שקרובות ל-4%–4.5% (Treasury או TIPS אם רוצים גם לגדר אינפלציונית)?
2. החזקת קרן סל (ETF) מול קנייה ישירה של Treasury Bonds לפדיון:
מדוע ההמלצה הנפוצה למשקיע הפסיבי היא לקנות קרן סל של אג"ח (כדוגמת VGIT / GOVT), שבה הקרן סובלת מתנודתיות מחיר שוטפת ללא מועד פקיעה, במקום לרכוש ישירות אג"ח ממשלתי ולהחזיק עד לפדיון – מצב שבו הקרן והריבית מובטחות?
בהנחה של קניית יחידות אג"ח ישירות במרווחים קבועים (בניית סולם אג"ח) והחזקתן עד לפדיון, האם אין זה "בטוח" וברור יותר מאשר החזקה ב-ETF? מה אני מפספס במנגנון?
גילוי נאות: כפי שכינויי מרמז, בעל אזרחות אמריקאית (מודע למגבלות ה-PFIC).
תודה מראש לעונים, ובעדינות – מבין כמה מעט אני מבין
נ.ב. הניסוח והשאלות שלי, העיצוב והסידור לטובת קריאות נעשו בסיוע AI
מבקש להבין טוב יותר את שיקולי הבעד והנגד בחלק האג"ח של התיק.
כמה הנחות יסוד למען יישור קו:
- כשאכתוב אג"ח מכאן ואילך, הכוונה לאג"ח ממשלתי (ישראל/ארה"ב) בלבד, ללא אג"ח קונצרני.
- התיק מיועד לטווח של 10 שנים ומעלה, ללא כוונה למשוך ממנו בטווח הזמן הזה.
1. סיכון מט"ח באג"ח מול מניות:
למיטב הבנתי, מטרת פלח האג"ח היא לשמש כגורם ממתן ירידות בתיק. משזה נאמר, מדוע בחלק האג"ח אנו "חוששים" יותר מסיכון מט"ח מאשר בחלק המנייתי?
בהינתן שהתשואות באג"ח ממשלת ארה"ב אטרקטיביות כיום, מדוע לא לנעול תשואה לטווח הרצוי (למשל 5–10 שנים) בריביות שקרובות ל-4%–4.5% (Treasury או TIPS אם רוצים גם לגדר אינפלציונית)?
2. החזקת קרן סל (ETF) מול קנייה ישירה של Treasury Bonds לפדיון:
מדוע ההמלצה הנפוצה למשקיע הפסיבי היא לקנות קרן סל של אג"ח (כדוגמת VGIT / GOVT), שבה הקרן סובלת מתנודתיות מחיר שוטפת ללא מועד פקיעה, במקום לרכוש ישירות אג"ח ממשלתי ולהחזיק עד לפדיון – מצב שבו הקרן והריבית מובטחות?
בהנחה של קניית יחידות אג"ח ישירות במרווחים קבועים (בניית סולם אג"ח) והחזקתן עד לפדיון, האם אין זה "בטוח" וברור יותר מאשר החזקה ב-ETF? מה אני מפספס במנגנון?
גילוי נאות: כפי שכינויי מרמז, בעל אזרחות אמריקאית (מודע למגבלות ה-PFIC).
תודה מראש לעונים, ובעדינות – מבין כמה מעט אני מבין
נ.ב. הניסוח והשאלות שלי, העיצוב והסידור לטובת קריאות נעשו בסיוע AI