• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת מסעו של עתודאי

חשבתי על זה אבל לזה מרגיש לי קצת מוזר, לא עם החומר או להעביר את השיעור, אלה להעביר לקבוצה של 15 אנשים בני 25...
אם אתה מאמין בערך שאתה נותן לאנשים ובאמת מצליח ללמד אנשים ברמה גבוהה אז אין סיבה שלא.
וגם לסטודנטים לא יהיה אכפת בן כמה אתה, יהיה אכפת להם אם אתה מורה טוב או לא.

יש לך טיפים/רעיונות איך להגיע למקומות האלה? האם אני צריך לכוון לשם מעכשיו או רק ברעיונות?

לצערי אין לי שמץ, כמובן לבקש ראיונות לשם אבל מה ניתן לעשות מעבר זה אני לא יודע.
אם אתה מכיר שמשרתים/עובדים שם אז המלצה מתוך היחידות האלו זה תמיד דבר חיובי.

עבר עוד רבעון,
עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות :
amd - 27k
בנקים 5 - 49k
vti - 53k
vxus - 24k
usd - 20k
ILS - 6.6k
סך השקעות - 180k
עובר ושב - 9k

מחזיק דיי הרבה מזומנים, לא מרגיש בנוח לזרוק עוד כסף לשוק כולכך קיצוני (יודע שאי אפשר לתזמן את השוק, אבל מרגיש כיאלו זה פשוט לזרוק כסף לים). לצערי לא היה לי הרבה זמן לחפש מניה פרטית אז כרגע אשאר עם מזומן עד שהשוק ירד קצת/אמצע משהו שאני מאמין בו.

התפתחות אישית :
סמסטר קודם נגמר על ממוצע של 93, ז"א ממוצע שנתי של 93.5 - לא רע. במהלך חופשת הקיץ עשיתי למדתי ועשיתי די הרבה דברים.
* בניתי פרוייקטים בpython
פרוייקט ראשון:
תוכנה שסורקת אתרים לסרטונים של משחק מחשב, מורידה אותם, עורכת אותם ומעלה ליוטיוב. (אחרי חודש של למידה ועבודה הגעתי לרמה מאוד גובה, אמנם קשה להשתוות לעריכה של אדם מקצועי ע"י אלגוריתם פשוט אבל הסרטונים מרגישים דיי SMOTH). בקרוב אחרי שאייעל את האלגוריתם אפתח ערוצי יוטיוב שונים וארוץ בתקווה שאצור מספיק צפיות להכניס קצת כסף :)
פרוייקט שני:
תוכנה שמקבלת DB של חברה ומתרגמת את כולו לשפות שונות (די פשוט ברעיון אבל הGUI וההגדרות - DB של כל חברה בנוי אחרת).
פרויקט שלישי והגדול:
למדתי פיתוח אתרים - backend בdjango - python ו front end בcss html js. בניתי אתר style gool/udemy מי שמכיר.
האתר יכיל את כל הקורסים שלמדתי עד היום עם הסברים פתרונות וטיפים לשיעורים ולמבחנים שהיו בתקווה שיעזור למחזורים מתחתי ויכניס קצת כסף. (האתר עצמו כמעט מושלם, יש מערכת סליקה יוזרים אפשרות לקנות קורסים וכ'ו, רק חסר לי להעלות אותו בעזרת AWS ונתקעתי שם בגלל הטירונות).
בכללי רציתי להשיק את האתר בתחילת הסמסטר הזה אבל עקב תכנון זמנים לא נכון אשיק אותו שמסטר הבא (חשבתי שלבנות את האתר יקח את רוב הזמן אבל ליצור את התוכן זה הזמן האמיתי - קורס לוקח לי מעל 50 שעות של תכנון וצילום).

כל מה שלמדתי:
gui - tkinter
webscrpping
לעבוד עם קבצי json
video editing בpython וקצת image prossing
requests,responses
sql ברמה סבירה
front end ברמה סבירה
backend ברמה גבוהה

התלבטות לגבי המשך הלימודים + צבא:

הרכזת להנדסת חשמל הציעה לי את האופציה לעשות מסלול 5 שנתי במקום 4, בוא מאיצים קורסים ועושים תואר שני במהלך השנה האחרונה, דיברתי עם הצבא על זה והוא עושה עם זה קצת בעיות. מישהו יודע אם שווה להילחם על זה וכמה תואר שני עוזר בצבא?

המסלול:
בדיוק חזרתי משבוע שני לטירונות - מסיים עוד יומיים ואפשר לומר שקיבלתי את ההלם של צה"ל. לא סבלתי או משהו כזה, להפך ממש נהנתי והכרתי חברים לכל החיים אבל קיבלתי פריספקטיבה אחרת על מה חתמתי. נרשמתי לעתודה בשביל לא לבזבז זמן. במהלך הטירונות הבנתי איך צהל עובד וכמה זמן מבוזבז שם, ועלה לי המחשבה אולי בנסיון לא לבזבז זמן בזבזתי יותר. 6 שנים במקום שעובד בצורה כולכך לא יעילה ומבזבז זמן לכולכך הרבה אנשים, והמחשבה של "למה אף קצין לא עוצר את זה" הביאה אותי למחשבה שהקצינים עצמם לא העיפרון הכי חד בקלמר בלשון המעטה. עכשיו ברור לי שזה טירונות ואין הרבה קשר בין טירונות לשירות סדיר אבל עדיין עולה לי המחשבה שאולי יש. אשמח אם עתודאים בפורום יוכלו להרגיע אותי קצת בנושא.

זה היה הקיץ/רבעון. אעדכן שוב ברבעון הבא.

עכשיו ברור לי שזה טירונות ואין הרבה קשר בין טירונות לשירות סדיר אבל עדיין עולה לי המחשבה שאולי יש. אשמח אם עתודאים בפורום יוכלו להרגיע אותי קצת בנושא
אשקר לך בשמחה, אבל ברוכים הבאים לצה"ל ולמציאות התאגידית בכלל.

עכשיו ברור לי שזה טירונות ואין הרבה קשר בין טירונות לשירות סדיר אבל עדיין עולה לי המחשבה שאולי יש. אשמח אם עתודאים בפורום יוכלו להרגיע אותי קצת בנושא.
גם אני הייתי עתודאי, הטירונות היתה באמת ״חוויה״ יוצאת דופן ביחס לשאר השירות אז לא הייתי מסיק מזה.

תוכנה שסורקת אתרים לסרטונים של משחק מחשב, מורידה אותם, עורכת אותם ומעלה ליוטיוב.
שים לב שעלולה להיות פה בעיה של זכויות יוצרים. אתה לא רוצה למצוא את עצמך משלם עשרות אלפי שקלים על זה.

תוכנה שסורקת אתרים לסרטונים של משחק מחשב, מורידה אותם, עורכת אותם ומעלה ליוטיוב. (אחרי חודש של למידה ועבודה הגעתי לרמה מאוד גובה, אמנם קשה להשתוות לעריכה של אדם מקצועי ע"י אלגוריתם פשוט אבל הסרטונים מרגישים דיי SMOTH). בקרוב אחרי שאייעל את האלגוריתם אפתח ערוצי יוטיוב שונים וארוץ בתקווה שאצור מספיק צפיות להכניס קצת כסף :)
שים לב שעלולה להיות פה בעיה של זכויות יוצרים. אתה לא רוצה למצוא את עצמך משלם עשרות אלפי שקלים על זה.

גם באתר של סיכומי קורסים יכולה להיות בעיית זכויות יוצרים מול האוניברסיטה.
אצלנו בטכניון היה אחד שחטף קשה על אתר עם פתרונות שיעורי בית (הפתק הסגול, למי שמכיר).

גם באתר של סיכומי קורסים יכולה להיות בעיית זכויות יוצרים מול האוניברסיטה.
אצלנו בטכניון היה אחד שחטף קשה על אתר עם פתרונות שיעורי בית (הפתק הסגול, למי שמכיר).
אני בטוח אפשר לעקוף את זה. הרי אין להם זכויות יוצרים על המטמתיקה. ולא כל מי שעושה אותו אינטגרל כמו שהיה בש.ב שובר זכויות יוצרים...
בתכלס אפשר לקחת גם כל תרגיל ולשנות ניסוח או להכפיל ב2.

אני בטוח אפשר לעקוף את זה. הרי אין להם זכויות יוצרים על המטמתיקה. ולא כל מי שעושה אותו אינטגרל כמו שהיה בש.ב שובר זכויות יוצרים...
תרגילים נשמע פחות בעייתי (תכלס, סביר שגם המרצים לא הגו את כולם בעצמם ...).
הבעיה עשויה להיות אם אתה מעלה הרצאות, או עיבוד שלהן, או כל חומר אחר שקשור לדרך ארגון החומר וההעברה שלו.

אתה טועה. אם מה שאתה אומר היה נכון, כל פטנט או טענה לזכויות יוצרים היו נעקפים באמצעות הוספת קבוע.

בתכלס אפשר לקחת גם כל תרגיל ולשנות ניסוח או להכפיל ב2
ואפשר גם לשנות את השם של הארי פוטר ליורי ווטר ולמכור כספר חדש?

עבר עוד רבעון,
עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות :
amd - 40k
בנקים 5 - 50k
vti - 53k
vxus - 22k
fb - 15k
מזומן - 10k

סך השקעות - 190k+-
עובר ושב - 8k

התיק עשה עבודה לא ראה ברבעון האחרון, בנוסף כבר הפסקתי להתרגש מתנודיות של התיק - בעבר מכל ירידה של 3 אלף (2 אחוז) היה לי הרגשה רעה ליום, כיאלו הפסדתי. עכשיו הגעתי למצב שהתיק יכול לרדת ב10 אלף וזה לא יזיז לי בכלל, בנוסף הגעתי למצב שאני בקושי מסתכל בתיק (מפעם בשעה לפעם בשבוע).

התפתחות אישית :
התחיל הסמסטר (עוד מאט נגמר) והאמת ממש לא הולך לי, לא יודע למה. פחות משקיע - נראה לי שלא, חומר יותר קשה - גם לא משמעותית. פשוט לא הולך, קשה להסביר. יש לחץ לא מוסבר הסמסטר הזה שכנראה נובע מהעובדה שאין לי יכולת ללמוד מתי שאני רוצה אלה שאני חייב ללכת לאונברסיטה (מרצים הפסיקו להקליט).
לא חזרתי הביתה 3 שבועות, כי זה לשרוף יום וחצי על נסיעות ולא מצליח להסתגל לדרך לימוד כזאת.
הסמסטר אני לוקח 5 קורסים (2 מתמטים , 1 פיזיקה ושתיים חשמל). 4 מתוך חמשת הקורסים הולך לי טוב (ככה נראה לי - עוד לא היה מבחנים) אבל בקורס החמישי שום דבר לא הולך לי, לא המעבדות, לא הבחנים פשוט כלום. אני ניגש למבחן הסופי כשאני מתחיל מ83. ז"א שבbest case אני אקבל בקורס 83 - ואני לא כזה אופטימי לגבי זה.
חשבתי לוותר על הקורס, ולעשות אותו שוב שנה הבאה (אם אני לא מוותר לגמרי על הקורס לא אוכל לעשות את המעבדות שוב - שזה מה שמוריד לי את הציון). אבל זה מפחיד אותי, לא יודע להסביר. מרגיש לי שאם אוותר על הקורס אז מה שעשיתי הסמסטר הוא לחינם, בנוסף אני ממש סובל בקורס הזה והוא מוריד לי את הביטחון משאר המקצועות , אז לעבור את זה מחדש נראה לי סיוט. אבל מצד שני זה קורס חשוב - מבוא למחשבים והוא 5 נקז, אז לקבל בוא ציון של 70 מוריד את הממוצע ולא באמת משקף את היכולות שלי בקורס. בנוסף מפחיד אותי לצבור פער על כולם בקורס (למרות שזה רק קורס אחד). אשמח לעצות בנושא.

בזמן האחרון עולה לי המחשבה שבחרתי במקצוע הלא נכון, הקורסים של הסמסטר של הפקולטה שלנו (חשמל) לא מעניינים אותי, ובמעבדות אני דיי סובל,
חשבתי על שני אפשרויות, לעבור למדמח/מתמטיקה טהורה או פשוט לחתור יותר להנדסת תקשורת (שמכיל יותר קורסים טכנותיים ופחות הנדסיים).
מצד אחד לעבור למדמח לא אמור להיות כזה בעייתי (השלמה של כמה קורסים והתואר ישאר 4 שנים כיאלו עשיתי שנה סתם), מצד שני לוותר על שנה שעבדתי עליה קשה לא מרגיש לי נכון.
לגבי מתמטיקה, כולם אומרים שואר במתמטיקה חסר תועלת, מפחד לעשות את הצעד הזה, להגיע לצבא ולגלות שאין צורך במתמטיקאים.

בנוגע ל"עבודה" - התחלתי להעביר עזרתונים באונברסיטה לסטודנטים שנה א' בחדוא. (כמו תרגול רק לקבוצה של 15 איש).
אני מאוד נהנה מזה - הסטודנטים גם די עפים עלי וזה אחלה של כסף (130 לשעה). אני עושה 3 שיעורים בשבוע (שלוש שעות ברצף יום בשבוע), זה מסדר לי שכר דירה ועוד קצת שזה ממש אחלה.

אשמח לעצות,
אעדכן אחרי תקופת המבחנים.

נערך לאחרונה ב:
חשבתי לוותר על הקורס

DONT DO IT

תעבור את הקורס, תקבל 83 ואם תחליט בסוף התואר שלא מתאים לך הציון כי מוריד את הממוצע מלא או וואטאוור, תעשה אותו שוב.
אם תדחה את הקורס אתה נכנס לבלאגן של דרישות קדם, דרישות במקביל עם קורסים אחרים וכו' וכו'. פשוט תעבור אותו ותמשיך משם. גם ככה כבר שילמת עליו ולא תקבל החזר כספי בשלב כזה של הסמסטר. אולי תברר מול המרצה אם יכול לתת לך עבודה מיוחדת כדי לפצות על המעבדות הגרועות או משהו כזה...

(מסטודנטית עייפה, שנה ד' להנדסה...)

לגבי האם התחום מתאים לך- יש מלא סרטונים ביוטיוב של "יום בחיי מהנדס" ובסגנון. תסתכל, תראה מה עושים.
הקשר בין הלימודים לעבודה (במיוחד באוניברסיטה) רופף מאוד...

אבל בכל מקרה, לפי מה שתיארת שלמדת בקיץ- נראה שיש לך כישרון די סבבה לתכנות. למדת מהר רמה יחסית גבוהה. תן לי לספר לך סוד... משהו כמו חצי ממהנדסי חשמל מגיעים בסוף לעבודה מול קוד... וחיים את חיי ההייטק (מהנדסי מכונות לעומת זאת...)

בהצלחה!

המסלול:
בדיוק חזרתי משבוע שני לטירונות - מסיים עוד יומיים ואפשר לומר שקיבלתי את ההלם של צה"ל. לא סבלתי או משהו כזה, להפך ממש נהנתי והכרתי חברים לכל החיים אבל קיבלתי פריספקטיבה אחרת על מה חתמתי. נרשמתי לעתודה בשביל לא לבזבז זמן. במהלך הטירונות הבנתי איך צהל עובד וכמה זמן מבוזבז שם, ועלה לי המחשבה אולי בנסיון לא לבזבז זמן בזבזתי יותר. 6 שנים במקום שעובד בצורה כולכך לא יעילה ומבזבז זמן לכולכך הרבה אנשים, והמחשבה של "למה אף קצין לא עוצר את זה" הביאה אותי למחשבה שהקצינים עצמם לא העיפרון הכי חד בקלמר בלשון המעטה. עכשיו ברור לי שזה טירונות ואין הרבה קשר בין טירונות לשירות סדיר אבל עדיין עולה לי המחשבה שאולי יש. אשמח אם עתודאים בפורום יוכלו להרגיע אותי קצת בנושא.
קודם כל המון בהצלחה!

לגבי זה, אם תגיע לאחד המקומות הטובים בצבא שאליהם ניתן להגיע במסלול שלך, אתה תחווה משמעותית פחות בזבוז זמן. עדיין יהיה בזבוז זמן, אבל הוא יהיה בסדרי גודל פחות מטירונות וצבא כללי. מקווה שזה מרגיע אותך קצת, ומאחל לך שתגיע לאחד המקומות הללו.

(מנסיון)

DONT DO IT

תעבור את הקורס, תקבל 83 ואם תחליט בסוף התואר שלא מתאים לך הציון כי מוריד את הממוצע מלא או וואטאוור, תעשה אותו שוב.
אם תדחה את הקורס אתה נכנס לבלאגן של דרישות קדם, דרישות במקביל עם קורסים אחרים וכו' וכו'. פשוט תעבור אותו ותמשיך משם. גם ככה כבר שילמת עליו ולא תקבל החזר כספי בשלב כזה של הסמסטר. אולי תברר מול המרצה אם יכול לתת לך עבודה מיוחדת כדי לפצות על המעבדות הגרועות או משהו כזה...

(מסטודנטית עייפה, שנה ד' להנדסה...)

לגבי האם התחום מתאים לך- יש מלא סרטונים ביוטיוב של "יום בחיי מהנדס" ובסגנון. תסתכל, תראה מה עושים.
הקשר בין הלימודים לעבודה (במיוחד באוניברסיטה) רופף מאוד...

אבל בכל מקרה, לפי מה שתיארת שלמדת בקיץ- נראה שיש לך כישרון די סבבה לתכנות. למדת מהר רמה יחסית גבוהה. תן לי לספר לך סוד... משהו כמו חצי ממהנדסי חשמל מגיעים בסוף לעבודה מול קוד... וחיים את חיי ההייטק (מהנדסי מכונות לעומת זאת...)

בהצלחה!
הבעיה היא לא שהוא יוריד לי את הממוצע, אלה שלא אוכל לעשות אותו שוב פיזית.
זה הולך ככה, הקורס בנוי ממעבדות ומבחן סופי, המעבדות הם 30 אחוז והמבחן 70.
אם ניגשתה לקורס ועברתה אותו ואתה רוצה לשפר אתה יכול לגשת רק למבחן, ז"א החלק של המעבדות ישאר כמו שהוא.
ואם נכשלתה/וויתרתה ואתה עושה מחדש אפשר לגשת למעבדות שוב ולשפר אותם
ז"א שאם אני ניגש למבחן, ומתחיל מ83 (ז"א שאם יש לי 100 במבחן אני מקבל 83 סופי). לא אוכל לשפר בעתיד את הציון , כי מה שמוריד אותו זה המעבדות.

תבדוק מול מזכירות החוג האם ניתן בהמשך לחזור על הקורס, ואם כן אז תחליט על זה בהמשך. רשמת שזה קטרס מבוא כך שהוא יכול להיות דרישת קדם לקורסים מתקדמים; אם זה אכן כך אז תשלים אותו ותמשיך הלאה, חבל לסבך את ההמשך.

ולהמשך, אם יש קורס שידוע כקשה יחסית או מאתגר עבורך אז תשקול לקחת רק אותו בנפרד בסמסטר קיץ וכך תתמקד ותצליח.

ובכלל, נראה שיש לך גם עזרה מהבית וזה נחוץ ומעולה. אולי שווה לבקש השתתפות רחבה יותר מה שיאפשר לך עוד זמן להתמקד בלימודים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
שאם אני ניגש למבחן, ומתחיל מ83 (ז"א שאם יש לי 100 במבחן אני מקבל 83 סופי). לא אוכל לשפר בעתיד את הציון , כי מה שמוריד אותו זה המעבדות.
קורס אחד עם 80 או אפילו חחילה 75 לא יוריד לך עד כדי כך את הממוצע. תמשיך הלאה בחייך.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
L תחילת דרך בהשקעה כספי שוק ההון 15
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12
ע מסעו של העתודאי יומני מסע אישיים 85
N מסעו של נועם (שזה אני) יומני מסע אישיים 3
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
Waler מסעו של נורמן אל עבר החופש יומני מסע אישיים 81
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 12
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 71
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה