עבר עוד רבעון,
עדכון על המצב הנוכחי
תיק השקעות :
amd - 27k
בנקים 5 - 49k
vti - 53k
vxus - 24k
usd - 20k
ILS - 6.6k
סך השקעות - 180k
עובר ושב - 9k
מחזיק דיי הרבה מזומנים, לא מרגיש בנוח לזרוק עוד כסף לשוק כולכך קיצוני (יודע שאי אפשר לתזמן את השוק, אבל מרגיש כיאלו זה פשוט לזרוק כסף לים). לצערי לא היה לי הרבה זמן לחפש מניה פרטית אז כרגע אשאר עם מזומן עד שהשוק ירד קצת/אמצע משהו שאני מאמין בו.
התפתחות אישית :
סמסטר קודם נגמר על ממוצע של 93, ז"א ממוצע שנתי של 93.5 - לא רע. במהלך חופשת הקיץ עשיתי למדתי ועשיתי די הרבה דברים.
* בניתי פרוייקטים בpython
פרוייקט ראשון:
תוכנה שסורקת אתרים לסרטונים של משחק מחשב, מורידה אותם, עורכת אותם ומעלה ליוטיוב. (אחרי חודש של למידה ועבודה הגעתי לרמה מאוד גובה, אמנם קשה להשתוות לעריכה של אדם מקצועי ע"י אלגוריתם פשוט אבל הסרטונים מרגישים דיי SMOTH). בקרוב אחרי שאייעל את האלגוריתם אפתח ערוצי יוטיוב שונים וארוץ בתקווה שאצור מספיק צפיות להכניס קצת כסף

פרוייקט שני:
תוכנה שמקבלת DB של חברה ומתרגמת את כולו לשפות שונות (די פשוט ברעיון אבל הGUI וההגדרות - DB של כל חברה בנוי אחרת).
פרויקט שלישי והגדול:
למדתי פיתוח אתרים - backend בdjango - python ו front end בcss html js. בניתי אתר style gool/udemy מי שמכיר.
האתר יכיל את כל הקורסים שלמדתי עד היום עם הסברים פתרונות וטיפים לשיעורים ולמבחנים שהיו בתקווה שיעזור למחזורים מתחתי ויכניס קצת כסף. (האתר עצמו כמעט מושלם, יש מערכת סליקה יוזרים אפשרות לקנות קורסים וכ'ו, רק חסר לי להעלות אותו בעזרת AWS ונתקעתי שם בגלל הטירונות).
בכללי רציתי להשיק את האתר בתחילת הסמסטר הזה אבל עקב תכנון זמנים לא נכון אשיק אותו שמסטר הבא (חשבתי שלבנות את האתר יקח את רוב הזמן אבל ליצור את התוכן זה הזמן האמיתי - קורס לוקח לי מעל 50 שעות של תכנון וצילום).
כל מה שלמדתי:
gui - tkinter
webscrpping
לעבוד עם קבצי json
video editing בpython וקצת image prossing
requests,responses
sql ברמה סבירה
front end ברמה סבירה
backend ברמה גבוהה
התלבטות לגבי המשך הלימודים + צבא:
הרכזת להנדסת חשמל הציעה לי את האופציה לעשות מסלול 5 שנתי במקום 4, בוא מאיצים קורסים ועושים תואר שני במהלך השנה האחרונה, דיברתי עם הצבא על זה והוא עושה עם זה קצת בעיות. מישהו יודע אם שווה להילחם על זה וכמה תואר שני עוזר בצבא?
המסלול:
בדיוק חזרתי משבוע שני לטירונות - מסיים עוד יומיים ואפשר לומר שקיבלתי את ההלם של צה"ל. לא סבלתי או משהו כזה, להפך ממש נהנתי והכרתי חברים לכל החיים אבל קיבלתי פריספקטיבה אחרת על מה חתמתי. נרשמתי לעתודה בשביל לא לבזבז זמן. במהלך הטירונות הבנתי איך צהל עובד וכמה זמן מבוזבז שם, ועלה לי המחשבה אולי בנסיון לא לבזבז זמן בזבזתי יותר. 6 שנים במקום שעובד בצורה כולכך לא יעילה ומבזבז זמן לכולכך הרבה אנשים, והמחשבה של "למה אף קצין לא עוצר את זה" הביאה אותי למחשבה שהקצינים עצמם לא העיפרון הכי חד בקלמר בלשון המעטה. עכשיו ברור לי שזה טירונות ואין הרבה קשר בין טירונות לשירות סדיר אבל עדיין עולה לי המחשבה שאולי יש. אשמח אם עתודאים בפורום יוכלו להרגיע אותי קצת בנושא.
זה היה הקיץ/רבעון. אעדכן שוב ברבעון הבא.