• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת מסעו של עתודאי

עבר עוד רבעון,
עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות :
amd - 29k
בנקים 5 - 58k
vti - 52k
vxus - 22k
fb - 11k
מזומן - 10k
סך חשבון השקעות - 182k+-
עובר ושב חשבון עצמאי - 12k
עובר ושב שצריך להכנס להשקעות - 10k

השוק תיקן, במיוחד השקעות פרטיות שלי קרסו די הרבה (amd שירדו מ160 ל120 וfb שירדו מספיק...). כרגע אני מרווח 10 על amd ומופסד 5 על פייסבוק, לא מתרגש כולכך הגעתי למצב שאני פותח את התיק פעם בשבועיים שלוש, מקווה להפוך את זה לחודשיים 3.

התפתחות אישית :
אז הרבה דברים קרו בסמסטר האחרון,
קצת נתונים יבשים, סיימתי (עוד לא) סמסמטר על ממוצע סמסטרילי של 90 וממוצע סופי 91.6. בכל הקורסים של של התואר קיבלתי 90+ אבל באנגלית קיבלתי 77. אם אשפר אנגלית אוכל להעלות את הממוצע ל92.5 אבל אני מותש ומתלבט אם שווה ללמוד לזה.
הבנתי עד כמה חשוב להשקיע בסמסטר, עד עכשיו הייתי בגישה של הסמסטר לא חשוב אלה רק התקופת מבחנים עד שהגעתי למצב שה״מגנים״ הורידו לי יותר מ5 נק׳ בציון הסופי (100 -> 92 ואנגלית שירד מספיק....).

בנוסף עשיתי ניסוי מגניב עם עצמי,
כבר בתחילת באמצע שנה שעברה פתחתי חשבון בנק נוסף והעברתי עליו 10k, המטרה של החשבון הוא בעצם ״עובר ושב״, והמטרה הייתה לבדוק אם אני יכול להתנהל מכסף אני מרוויח בעצמי. עד תחילת הסמסטר הנוכחי החשבון היה בירידה של 1400 שקל בממוצע כל חודש (הוצאות חודשיות 2500 וההכנסות היו משתנות אבל נמוכות). בסמסטר הנוכחי המצב השתנה, הצלחתי להגיע למצב שאני אפילו ברווח בסוף חודש (למרות שההוצאות גדלו). בנוסף שמתי לב שכאשר אני מרוויח את הכסף הרבה יותר כיף לי ״לבזבז״ אותו ואני הרבה פחות ״קמצן״, כל דבר אני מתרגם לזמן עבודה וזה פשוט נותן תחושה של האירפודס זה ״רק 8 שעות עבודה״ מאשר ״זה 800 שקל זה ממש יקר״. חייב להגיד שזה היה אחד הניסויים היותר כיפים שעשיתי ואני מתכוון להמשיך בזה. אז כרגע החסכון החודשי הוא מה שאני מקבל מההורים שזה 2500 ש״ח. (החלטתי לא להשקיע מהכסף של החשבון היומי גם אם אני ברווח אלה להנות ממנו.)

עבודה פרטית:
במהלך הסמסטר העברתי עזרתונים (סוג של תרגול לקבוצות של 15 איש) בחדוא 1, נהנתי בטירוף. הfeedback שאני מקבל מסטודנטים יכול לעשות את היום, וזה היה אחלה של שובר שגרה מהלימודים. בנוסף בזכות זה הרבה תלמידים באו עלי לשיעורים פרטיים וביקשו ממני להעביר גם סמסטר הבא, הצלחתי להגיע למצב שיש לי שיש לי מספיק תלמידים לעשות שיעורים פרטיים מתי שאני רוצה.

התחלתי לעשות פרוייקטים לאנשים (לבנות אתרים/תוכנות) שאני נוסע ברכבת מבאר שבע חזרה הביתה. לצערי אין לי עוד מספיק אנשים אלה רק שניים אבל עד עכשיו בנסיעה של 4 שעות אני מצליח לעשות פרוייקט של 600-1000 שקל. לצערי אין לי מספיק קליינטים לעשות את זה כל פעם שאני חוזר הביתה אבל לאט לאט אבנה שם ואפרסם את עצמי.

לגבי מלגות:
התקבלתי למועדון המאה של צהל ,קיבלתי מלגת הצטיינות דיקן מהאונברסיטה ועוד שני מלגות אמורות להחזיר לי תשובה.
צריך התייעצות לגבי מועדון המאה, מצד אחד יחס השעות התנדבות/כסף לא שווה את זה (מרוויח יותר לעשות שיעורים פרטיים). מצד שני הבנתי שכדאי להיות חלק ממועדון המאה בכללי בשביל שיבוצים טובים יותר וקשרים עם אנשים.

לגבי פרוייקטים אישיים:
הפרוייקט שבונה לבד סרטונים ומפרסם אותם ביוטיוב עובד וזה ממש מגניב סוג של ״אין סוף תוכן ב0 עבודה״ אבל הבעיה היא שהוא לא פרקטי. אחרי שעות של חשיבה לא הצלחתי לזהות אם סרטון הוא סרטון ״מעניין״ או שזה סתם מישהו שיושב ומדבר עם הצופים שלו. לצערי למרות שהפוטצניאל עצום אני נאלץ לוותר עליו (מי יודע אולי אמשיך בעתיד).

האתר מוכן (כמעט) אחרי חצי שנה של למידה+עבודה אפשר להגיד שהאתר יכול לתפקד ולהיות שימושי, כל מה שנשאר לי עכשיו זה להשקיע אותו להתחיל להעלות תוכן ו....למצוא לו שם :) אף פעם לא חשבתי שאבזבז יותר זמן לחפש שם טוב מאשר לבנות את הדבר מלכתחילה. מתכוון ולהשיק אותו סמסטר הבא לסטודנטים שאלמד בכדי שיחנכו אותו ויתנו לי פידבק ושנה הבאה בצורה רשמית למחזורים הבאים.
בעתיד הקרוב אפקיד 5k בחשבון הפיפאל של האתר בשביל aws ועוד הוצאות נלוות ואצא איתו לדרך.

לגבי בחירות אקדמיות:
הסמסטר הזה הבנתי כמה אני שונא מעבדות, מעדיף ללמוד חומר בצורה טהורה. הבנתי עד כמה האונברסיטה מתנהגת בצורה מזעזת וכמה אני לא רוצה להמשיך למסלולי התמחות מסויימים נטו בגלל המרצה שמלמד אותם (מרצה חייב חולי קורונה להגיע למעבדה ותוצאה מכך חצי מהתואר היו חולים ולא נדבר על איך שהוא דיבר עלינו...).
עכשיו עומדת בפני הדילמה אם ללמוד מה שאני רוצה ו״לסבול״ בקורס בגלל המרצה, או להתפשר על משהו אחר בשביל שיתייחסו עלי כמו בן אדם.

לגבי עבודה בתעשייה :
במהלך הסמסטר התקשרה אלי מגייסית מאפל אחרי שהגשתי קורות חיים, הכל היה טוב ויפה עד שאמרתי לה שאני עתודאי ואז היא אמרה לי שזה לא רלוונטי, הרבה חברים כבר התקבלו לעבודות סטודנט באינטל ואני מתלבט אם להגיש קורות חיים לעוד מקומות (אפל היה ״החלום״). האם זה בכלל שווה לעבוד בתור עתודאי? אולי ברפאל/אלביט?
אני ממש רוצה להתחיל לעבוד נטו בשביל לראות איך כל מה שלמדתי בא ליידי ביטוי במציאות ולא על דף נייר.

לגבי צה״ל:
לא יודע עד כמה זה ישים אבל הבנתי שיש אפשרות להגיש בקשה לעשות קורס קצינים בחופשת קיץ במקום בשירות, האם זה שווה? האם שווה בכלל לעשות קורס קצינים? או שכדאי לחכות לתפקיד ולראות אם הוא דורש את זה או לא?

אשמח לעצות.
אעדכן סוף סמסטר הבא.

למה לעבוד בתעשיה במהלך הלימודים? אם אתה רוצה להתכונן לראיונות העבודה לאחר השחרור, איפה הערך של משרת סטודנט שעשית לפני 6+ שנים?

אם אתה רוצה לשפץ את קורות החיים שלך מראש, הייתי משקיע בפרויקטי צד ובגיטהאב שלך.

למה לעבוד בתעשיה במהלך הלימודים? אם אתה רוצה להתכונן לראיונות העבודה לאחר השחרור, איפה הערך של משרת סטודנט שעשית לפני 6+ שנים?

אם אתה רוצה לשפץ את קורות החיים שלך מראש, הייתי משקיע בפרויקטי צד ובגיטהאב שלך.
יותר בשביל להבין מה המשמעות של מה שאני לומד וקצת ללכלך את הידיים, פחות בשביל קורות חיים אלה יותר בשביל לעשות משהו שהוא רק ללמוד.

הבעיה היא לא שהוא יוריד לי את הממוצע, אלה שלא אוכל לעשות אותו שוב פיזית.
זה הולך ככה, הקורס בנוי ממעבדות ומבחן סופי, המעבדות הם 30 אחוז והמבחן 70.
אם ניגשתה לקורס ועברתה אותו ואתה רוצה לשפר אתה יכול לגשת רק למבחן, ז"א החלק של המעבדות ישאר כמו שהוא.
ואם נכשלתה/וויתרתה ואתה עושה מחדש אפשר לגשת למעבדות שוב ולשפר אותם
ז"א שאם אני ניגש למבחן, ומתחיל מ83 (ז"א שאם יש לי 100 במבחן אני מקבל 83 סופי). לא אוכל לשפר בעתיד את הציון , כי מה שמוריד אותו זה המעבדות.

איך נגמר בסוף הקורס? ויתרת עליו או המשכת?

הסמסטר הזה הבנתי כמה אני שונא מעבדות, מעדיף ללמוד חומר בצורה טהורה. הבנתי עד כמה האונברסיטה מתנהגת בצורה מזעזת וכמה אני לא רוצה להמשיך למסלולי התמחות מסויימים נטו בגלל המרצה שמלמד אותם (מרצה חייב חולי קורונה להגיע למעבדה ותוצאה מכך חצי מהתואר היו חולים ולא נדבר על איך שהוא דיבר עלינו...).
עכשיו עומדת בפני הדילמה אם ללמוד מה שאני רוצה ו״לסבול״ בקורס בגלל המרצה, או להתפשר על משהו אחר בשביל שיתייחסו עלי כמו בן אדם.

המשך הלימודים זה עם אותו מרצה גרוע? כמה קורסים עוד יהיו לך איתו?
למה הכוונה להתפשר על משהו אחר?

לגבי עבודה בתעשייה :
במהלך הסמסטר התקשרה אלי מגייסית מאפל אחרי שהגשתי קורות חיים, הכל היה טוב ויפה עד שאמרתי לה שאני עתודאי ואז היא אמרה לי שזה לא רלוונטי, הרבה חברים כבר התקבלו לעבודות סטודנט באינטל ואני מתלבט אם להגיש קורות חיים לעוד מקומות (אפל היה ״החלום״). האם זה בכלל שווה לעבוד בתור עתודאי? אולי ברפאל/אלביט?
אני ממש רוצה להתחיל לעבוד נטו בשביל לראות איך כל מה שלמדתי בא ליידי ביטוי במציאות ולא על דף נייר.
החברות הגדולות מגייסות סטודנטים בעיקר כהשקעה לעתיד, לכן עתודאי שלא יגיע אליהם אחרי התואר פחות מעניין אותם.
לא הייתי ממליץ לך ללכת לאלביט/רפאל, יהיו לך מספיק שנים במערכת צבאית/ממשלתית גם ככה.
יכול לנסות בסטארטאפים/חברות קטנות יחסית, ממליץ לך לבחור תחום ספיציפי יחסית ולכוון אליו, ולהציג בקו"ח את הפרויקטים שרלוונטים לתחום/משרה אליה אתה מגיש.

לגבי בחירות אקדמיות:
יכול להגיד שאני לא לקחתי קורסים שרציתי בגלל זהות המרצה. מרצה עם גישה רעה יכול לפגוע לך בשגרת החיים במהלך הסמסטר ולגרום לציון נמוך. ובסוף מי שיסתכל על גיליון הציונים שלך יסתכל כמעט ורק על הממוצע, אז אם יש משהו מעניין אפשר ללמוד אותו לבד.

עבודה פרטית:
במהלך הסמסטר העברתי עזרתונים (סוג של תרגול לקבוצות של 15 איש) בחדוא 1, נהנתי בטירוף. הfeedback שאני מקבל מסטודנטים יכול לעשות את היום, וזה היה אחלה של שובר שגרה מהלימודים. בנוסף בזכות זה הרבה תלמידים באו עלי לשיעורים פרטיים וביקשו ממני להעביר גם סמסטר הבא, הצלחתי להגיע למצב שיש לי שיש לי מספיק תלמידים לעשות שיעורים פרטיים מתי שאני רוצה.

התחלתי לעשות פרוייקטים לאנשים (לבנות אתרים/תוכנות) שאני נוסע ברכבת מבאר שבע חזרה הביתה. לצערי אין לי עוד מספיק אנשים אלה רק שניים אבל עד עכשיו בנסיעה של 4 שעות אני מצליח לעשות פרוייקט של 600-1000 שקל. לצערי אין לי מספיק קליינטים לעשות את זה כל פעם שאני חוזר הביתה אבל לאט לאט אבנה שם ואפרסם את עצמי.
הפרויקטים זה מעולה, כי זה מתחיל לשבור את משוואת השכר שווה לפונ' לינארית של שעות עבודה, וגם עם הזמן נושאים יחזרו על עצמם ותוכל לכתוב יותר ביעילות.

לעזרתונים גם יש פוטנציאל גדול, הקושי הוא שסטודנטים בד"כ מחפשים אותם לקראת סוף הסמסטר. אבל כל הכבוד שהגעת לזה, לפני שנה כתבתי לך על הרעיון פה בשרשור ועוד לא הרגשת בשל, ועכשיו אתה עושה את זה ונהנה מזה.

איך נגמר בסוף הקורס? ויתרת עליו או המשכת?

המשך הלימודים זה עם אותו מרצה גרוע? כמה קורסים עוד יהיו לך איתו?
למה הכוונה להתפשר על משהו אחר?
המשכתי, אבל הציון ירד מ 100 ל90 בגלל המעבדות...
לצערי המרצה הזה אחראי על מסלול התמחות vlsi שזה מעניין אותי. אבל אם הלך בכיוון הזה אני יבלה איתו הרבה מאוד זמן.
הכוונה להתפשר על משהו אחר זה לבחור מסלול התמחות שפחות מעניין אותי...
יכול להגיד שאני לא לקחתי קורסים שרציתי בגלל זהות המרצה. מרצה עם גישה רעה יכול לפגוע לך בשגרת החיים במהלך הסמסטר ולגרום לציון נמוך. ובסוף מי שיסתכל על גיליון הציונים שלך יסתכל כמעט ורק על הממוצע, אז אם יש משהו מעניין אפשר ללמוד אותו לבד.
אבל האם אפשר ללמוד מסלול התמחות לבד? הרי בסוף המסלול מקבלים תעודה שמאפשרת לעסוק בנושא (vlsi לדוגמא או מתח גבוה וכ׳ו.)
לעזרתונים גם יש פוטנציאל גדול, הקושי הוא שסטודנטים בד"כ מחפשים אותם לקראת סוף הסמסטר. אבל כל הכבוד שהגעת לזה, לפני שנה כתבתי לך על הרעיון פה בשרשור ועוד לא הרגשת בשל, ועכשיו אתה עושה את זה ונהנה מזה.
האמת אני חייב לך תודה ענקית, בזכותך הלכתי לזה.

איך הגעת לזה?

לצערי המרצה הזה אחראי על מסלול התמחות vlsi שזה מעניין אותי. אבל אם הלך בכיוון הזה אני יבלה איתו הרבה מאוד זמן.
הכוונה להתפשר על משהו אחר זה לבחור מסלול התמחות שפחות מעניין אותי...
באמת מבאס.

אבל האם אפשר ללמוד מסלול התמחות לבד? הרי בסוף המסלול מקבלים תעודה שמאפשרת לעסוק בנושא (vlsi לדוגמא או מתח גבוה וכ׳ו.)
זה כבר כנראה שלא. וממליץ לך להתייעץ עם אנשים בצבא לפני שאתה בוחר מסלול התמחות כדי שתדע מה יהיה באמת רלוונטי ולאן יכולים לקחת אותך בצבא עם כל התמחות.

שמח בשבילך, ובשביל עוד כמה שאולי עברו חדווא בזכותך.

אני לא מכיר שיש איזו שהיא תעודה רשמית שמאפשרת לעסוק בנושא מסוים מלבד מתח גבוה (מסלול "אנרגיה" או איך שזה נקרא במקומות השונים), יש לי כמה חברים שלא עשו מסלול VLSI בזמנו ועובדים כיום בתחום ולא הייתה להם שום בעיה מלבד הידע שהיו צריכים להשלים בעבודה (אני לא יודע כמה מהמסלול באמת רלוונטי לעבודה שלהם).
אני לא עשיתי מסלול VLSI אבל במהלך השירות עבדתי בדברים שחלקם קשורים לתחום ועצם זה שלא עשיתי את המסלול לא הפריע לי יותר מידי, פשוט עניין של במה בדיוק אתה משובץ וכמה טוב אתה בלהשלים פערי ידע איפה שישנם.

ראיתי וקראתי הרבה יומני מסע של אנשים והחלטתי ליצור אחד משלי, משהו שאוכל להסתכל עליו בעתיד ולצחוק ובנוסף לקבל עצות מאנשים עם יותר ניסיון ממני.
אז שלום, קוראים לי אייל ואני בן 18, מגיל קטן המוח שלי מתוכנת ל"איך להשיג כסף" איך לחסוך וכו'. אף פעם לא אהבתי לאכול בחוץ ותמיד אמרתי לעצמי "למה לעבוד שעה בשביל לבזבז הכול על תוך חמש דקות". בגימשום מה לא מצאתי עוד אנשים שחושבים ככה עד שנחשפתי לפורום הזה. אז תודה ל @הסולידית שגרמת לי לחשוב שאני לא מוזר.

אז קצת עלי,

פיתוח אישי
מסלול בצבא
כמו שהכותרת כבר מגלה אני עתודאי להנדסת חשמל בבן גוריון, אחסוך לכם זמן בכך שאגיד שאני יודע שמסלול העתודה הוא לא המסלול הכי רווחי, אני כבר שקלתי וחישבתי את היתרונות והחסרונות שבמסלול ובחרתי להמשיך בוא ואין צורך להמשיך להראות לי את הפאקים בו. מה שכן, הממוצע שלי כרגע הוא קצת מעל 90 ונפתחה לי אפשרות (שלא בטוח שתתאפשר, יש ראיונות וכו') לעבור למסלול פסגות מעתודה רגילה.
קצת על המסלול
יתרונות
- מבטיחים שיבוץ טוב
- מלגות בסך 5000 מדי שנה
- "יותר יוקרתי"
- קרוב יותר לבית (אני גר בצפון)
חסרונות
- אצטרך לעבור לטכניון לעזוב את החברים שרכשתי ולסביבה שהתרגלתי.
- המסלול הוא דו חוגי עם פיזיקה, מצד אחד בפן הלימודי אני לא מאמין שיהיה לי קשה. אבל לימודי פיסיקה אינטנסיביים פחות
מעניינים אותי (יותר מתמטיקה) למרות שהפיסיקה עצמה כן. (קשה להסביר את המצב).

לימודים אקדמיים
מגיל קטן רציתי ללמוד מתמטיקה טהורה, מכוון שאהבתי גם לתכנן ולפתור בעיות לקחתי תואר הנדסי. לפני הכניסה לתואר היה לי דילמה אם לבחור בתואר דו חוגי עם מתמטיקה. ומעצת המשפחה בחרתי להתחיל בתואר רגיל ולהוסיף בעתיד, ואני חושב שאולי העתיד הגיע.
עכשיו המון אנשים ממליצים לי לא לעשות את זה, שזה סתם התאבדות ולא יהיה לזה משמעות בעתיד. שזה יוריד לי את הממוצע ועדיף ממוצע גבוה מתואר כפול ועוד ועוד הפחדות. אני יודע שיש פה הרבה מהנדסים ואנשי קריירה, אשמח לעצות.

בפן הפיננסי:

הכנסות

2000 מהמשפחה
100-300 סבתות וכו'.
הוצאות
1000 דירה כולל מים ארנונה והכל
200 אוכל
200 נסיעות (אחרי הרבה חפירות לצבא יכול להיות שאקבל החזרים)

כרגע יש לי בערך 80 אלף ש"ח מתוכם
30 אלף מושקעים בבנקים 5 (נכנסתי ב1600 אז אתן לזה להמשיך לעלות)
5 אלף למחיה ומקרי חירום
10 אלף בחסכון של המדינה.
35 אלף היו מושקעים בחברות תעופה (מכרתי אחרי גזירת רווח יפה) ועכשיו מתלבט אם להשקיע במדדים או לנסות "לחפש את המכה" שוב.

המטרה שלי היא לנסות להגיע למספיק הון בכדי לקנות דירה ולהשכיר אותה בזמן השירות (6 שנים של ***** הון נטו).
כרגע אין לי הכנסות חוץ מעזרה מההורים, יש לי התלבטות ואשמח לעצות.

חשבתי על כמה דברים:
1) להמשיך במצב הנוכחי (להורים אין בעיה לעזור). מצד אחד זה הפתרון הקל, ואפשר לתרץ אותו ע"י מאה דרכים כמו "יהיה יותר זמן ללמוד", "יעזור לשמור על ממוצע גבוה" וכו'. אבל בפועל אני מרגיש שיש לי מלא זמן פנוי ואני שונא לבזבז זמן. (יש לציין שאין בעיה להורים לעזור, וגם אם אעבוד הם ימשיכו להביא כסף).
2) להמשיך לעשות שיעורים פרטיים, שהייתי בתיכון ולפני הצבא הייתי עושה שיעורים פרטיים לילדים (כסף לא רע בערך 75 לשעה אבל קשה למצוא אנשים מחדש עכשיו). מה שכן אם אגרום לאנשים להיות תלויים בי בשיעורים פרטיים זה יוכל לשמש לטובתי שאכנס לצבא ואוכל להרוויח כסף מהצד.
3) מציאת עבודת סטודנט, קראתי פה בפורום והרבה ממליצים לנסות למצוא עבודת סטודנט כמה שיותר מהר בכדי למצוא ניסיון. הממוצע שלי כרגע הוא +90 ואני לא יודע כמה זה ראלי למצוא עבודת סטודנט אחרי סמסטר ראשון, אם כן איך עושים זאת? אף פעם לא באמת עבדתי במשהו רשמי. תמיד עבדתי בדברים מזדמנים. איך אני ניגש לזה? איך אני יוצר קורות חיים? מה אכתוב שם הרי לא עברתי כמעט כלום בחיים? אני בסך הכל בן 18 לא יעדיפו להביא אנשים יותר "בוגרים"?

קצת מטרות לעתיד הקרוב
לחפור מספיק לצה"ל בכדי לקבל סבסוד של נסיעות.
להוציא את הכסף מהחיסכון של המדינה ולהשקיע אותו.
ללמוד על המיסוי בישראל בשביל לנצל אותו בעתיד (אשמח להמלצות על ספרים).
לפתוח linkedin ולהתחיל לתחזק אותו (?)
לחפש מלגות שלא דורשות לוקחות זמן לשנה הבאה.
להגיע להחלטות לאפשרויות שפרסמתי.

אשמח לעצות, תודה ויום טוב.
ללמוד.

אל תתפזר כעת על השקעות
תועלית מזערית לך

עבר עוד רבעון,
עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות :
לא רוצה לפתוח את התיק, סתם יעשה לי רע, מניח שהתיק עומד על אזור ב170k
בנוסף הצתבר לי בבנק סכום של כמעט 30k (מעבודות וכסף שההורים מכניסים לי באופן קבוע) שאני צריך להכניס אותו, מתלבט אם לקנות איתו מדדים או מניות ספצפיות.
בנוסף בחשבון בנק שאיתו אני מנהל את היום יום אני בערך קבוע על 10k, מידי פעם עולה ל15, מצליח לחלוטין לחיות בכוחות עצמי.
בנוסף קיבלתי מלגן הדיקן (3k) מלגת הצטיינות (2k) מלגה מצהל (5k) והתקבלתי למועדון המאה (5k).

לגבי הלימודים :
עדכנתי כבר רבעון קודם ושום דבר לא השתנה מאז מבחינת ציונים, הממוצע כרגע עומד על 92, נכנס לתקופת מבחנים עוד שבועיים, כרגע מנסה לשמר את הממוצע למרות שזה קשה.

הגענו למצב בתואר שצריך לבחור בו התמחויות (2) ואשמח להתייעץ עם כל המהנדסים/עתודאים שיש פה.
כרגע ממה שלמדנו מושכים אותי 4 התמחויות: עיבוד אותות, מחשבים, רשתות מחשבים ותקשורת. לכולם אני נמשך באותה מידה חוץ מעיבוד אותות שמושך אותי קצת יותר.
הדילמה שלי היא כזאת,
עיבוד אותות - דיברתי עם הרבה מהנדסים בתעשייה ועתודאים וכולם אומרים שצריך תואר שני בכדי לעסוק בזה, מה שגרם לי לחשוב על מסלול מהיר לתואר שני (תוספת של שנה לתואר הראשון), ואז אוכל למשוך את צהל קצת לפני הכניסה לשירות ולהכנס כבר עם תואר שני. אבל, זה מסלול קשה מה שאומר שכנראה זה יהיה בלתי אפשרי לקחת מחשבים בנוסף (עיבוד אותות ומחשבים אלו ההתמחויות הכי קשות) ואז אתפשר בתמחות שניה קלילה (ופחות נחשבת).
שני דברים בעייתים במסלול הזה - אני לא יודע אם אוכל למשוך את צה״ל שנה שלמה בלי לחתום עוד קבע (חצי שנה זה אפשרי בוודאות) ואני לא יודע אם אתקבל למסלול המהיר (יכול להיות שיש עוד פקטור חוץ ממוצע), התמיינות למסלול מתחילה משנה הבאה וצריך לבחור התמחויות בשבוע הקרוב.
מחשבים - ההתמחות עצמה נחשבת יחסית קשה, מקריאה קצת בסיליבוסים של הקורסים זה נראה שחצי מהקורסים מאוד מעניינים אותי וחצי נשמעים משמעמים. בנוסף כמעט כל מהנדס שדיברתי איתו מהתעשייה אמר לי שזה התמחות מאוד נחשבת וכדאי מאוד לקחת אותה.
שני ההתמחויות האחרות דומות, שניהם מבוססות תוכנה ואלגוריתמיקה וכ׳ו. תקשורת משתלב טוב עם עיבוד אותות (במיוחד בפן של למידת מכונה) ומבחוץ הכל נראה נוצץ, אבל שדיברתי עם מחזורים מעלינו אמרו לי שהם מאוד מאוכזבים מהמסלול ובדיעבד לא היו לוקחים אותו.

עד עכשיו דיברתי עם מהנדסים מהתעשיה (אפל רפאל וכ׳ו) וכל אחד אמר לי לקחת את המסלול שהוא עוסק בו... מרגיש לי קצת משוחד...
בנוסף אני לא יודע אם יש קשר בין המסלולים לתפקיד שאעשה בצבא, ומה עוזר יותר ומה פחות...
אציין שיש לנו שבוע להגיש את ההחלטה שלנו.

לגבי עבודה :
גם הסמסטר העברתי תרגולים למחזור מתחתינו בחדוא 2 וכבר בניתי לעצמי שם, בנוסף בגלל שדירגו אותי גבוה בסקר הוראה קיבלתי הצעה להעביר פורום (או ככה הם קוראים לזה) בחדוא 2 לפני המבחן לקבוצה גדולה של אנשים (60+).
בנוסף קיבלתי הרבה הצעות להעביר שיעורים לקבוצות בצורה פרטית שזה מאוד משתלם (בין 250 ל300 לשעה), ותכנית בתקופה הזאת אני יכול להשיג כמה קבוצות שאני רוצה, אבל החלטתי לא לעשות את זה כרגע בשביל לא לפגוע במבחנים (אולי לקראת מועדי ב׳ אעשה את זה).

בנוסף, התחלתי להתראיין לעבודות סטודנט (כרגע רק אינטל וסוני) וגילתי שאני ממש נהנה מראיונות עבודה, ואני גם ממש טוב (עברתי 5 מתוך 6 ראיונות).
התקבלתי לאינטל למחלקת אינטגרציה ועכשיו אני במבחנים לעבור למחלקה אחרת (היה כל מיני בעיות פנמיות במחלקה). ככה שאוכל להתחיל לעבוד בקיץ במשרה מלאה ולהמשיך במהלך שנה ג׳ במשרת סטודנט.

לגבי האתר:
לצערי עוד לא סיימתי אותו בגלל העומס בסמסטר אבל אני עובד עליו כל פעם שיש קצת זמן פנוי, נשאר קצת פינישים אחרונים ולהתחיל להעלות תוכן.
עכשיו אני מתלבט איך לנהל אותו עסקית,
שיווק/מחיר:
חשבתי על כמה דרכים לשווק את האתר לסטודנטים שנה מתחת, מכוון שכבר יש לי שם בגלל שאני מלמד חלק גדול מהם חשבתי לתת בחינם לכמה סטודנטים שאני מלמד ולגרום להם להפיץ את זה לחברים שלהם. מצד אחד זה יכול להיות מאוד חלק מצד שני אם הם יספרו שהם קיבלו אותו חינם זה יוריד מאוד מהשווי שלו ויכול לגרום לאחרים להרגיש שזה ״לא הוגן״ ולא לקנות אותו.

אופציה שניה היא פשוט לפרסם (עם קצת תכנים חינם) ומי שירצה יקנה ומי שלא לא - יכול מאוד להיות שאפספס הרבה סטודנטים ו/או הרבה פשוט יחלקו את המשתמש שלהם אחד עם השני.

אופציה שלישית זה לפתוח בסמסטר הבא (סמסטר ראשון שהאתר יהיה באוויר) את האתר בחינם לכולם בשביל שאנשים יראו שזה טוב ועוזר להם ואפילו יפתחו סוג של תלות בו, ואז לסגור אותו בתשלום.

בנוסף חשבתי לעשות מערכת שמאפשרת לכל משתמש להתחבר ממספר מוגבל של מחשבים וככה למנוע מאנשים לחלוק משתמשים.
עכשיו היתרון של זה ברור, מי שמשתמש באתר יצתרך לרכוש אותו, מצד שני זה מרגיש לי קצת צבוע כי אני בתור סטודנט עושה בדיוק את אותו דבר, ובסופו של דבר אני בא לעזור לסטודנטים ולא רק להרוויח כמה שיותר...

לגבי עוסק פטור/מורשה/עורך דין:
כרגע יש תנאי שימוש באתר שהעתקתי ושניתי קצת מאתר דומה, האם יש צורך להשכיר עורך דין שיכתוב תנאי שימוש (זה לא משהו גנרי שמאוד דומה לכולם?).
בנוסף האם יש צורך לפתוח עוסק פטור/מורשה? קראתי על זה ולא בדיוק הבנתי את התפר, כרגע המערכת תשלומים מחוברת לחשבון paypal שיצרתי לעסק.

לגבי זכויות יוצרים וכו׳:
איך זה בדיוק עובד בהתחשב בזה שאני מתכוון ללמד חומר של קורס (לפי הסיליבוס). האם מותר לי? הרי זה פיזיקה ומתמטיקה... האם יש זכויות יוצרים על הדרך שבא מעבירים חומר (ללמד x ואז y ואז z) או על הקיבוץ של נושאים מסויימים בקורס ספציפי ?
האם יש זכויות יוצרים על תרגילים? הרי כמעט כל אונברסיטה מלמדת מד״ר לדוגמא ע״י אותן דוגמאות... כנ״ל לגבי מבחנים, האם אסור לי לקחת משם תרגילים? (הרבה תרגילים ממבחנים זה הוכחות ודברים מוכרים במתמטיקה... והתרגילים האחרים זה דברים מוכרים) מצד אחד מרגיש לי כיאלו אין לאונברסיטה שום זכויות על החומר הזה, מצד שני אני כל הזמן רואה טביעות נגד יואל גבע וכ׳ו שגונבים תרגילים אחד מהשני. (איך יכול להיות שיש למישהו זכויות על תרגיל חקירת פונקציה לדוגמא?) נשמע לי הזוי...
האם יש צורך להתייעץ עם עורך דין?

אשמח לשמוע עצות,
אעדכן אחרי תקופת המבחנים שוב.

אקדים ואומר שאני לא יודע להתייחס ספציפית לבן גוריון ולאיכות של המסלולים עצמם, היא בהחלט משתנה בין האוניברסיטאות השונות. כל המסלולים שציינת הם מעניינים (אבל אני משוחד כי עשיתי חלק מהם, פשוט במוסד אחר) ואני לא חושב שתצטער על אף אחד מהם אלא אם מסלול תקשורת באמת חלש באב"ג (אין לי שום ידע או דעה בנושא).

כפי שציינת לא בהכרח יהיה קשר בין המסלולים שבחרת למה שתעשה אחר כך בצבא, בחלק מהשיבוצים יכול להיות קשר ובחלק הקשר יהיה רופף או לא קיים, זה לא בהכרח דבר רע כי אני בדעה שזה טוב לטעום ממגוון תחומים וגם לעבור בין תחומים שונים במהלך השירות (מעבר בחינם בלי להיפגע כמו באזרחות שבה אתה צריך להתחיל מדרגה נמוכה יותר אם עברת לתחום שאין לך בו ניסיון בכלל), זה נותן לך ראייה רחבה ומקיפה יותר. במקומך הייתי פשוט לוקח את המסלולים שנשמעים הכי מעניינים, כל האפשרויות שלך נחשבות חזקות ומקסימום תמיד אפשר להשלים בעתיד את הידע החסר. אישית עשיתי את התואר השני בתחום של תקשורת בזמן שהתעסקתי בדברים אחרים לחלוטין בעבודה (וזה היה רענון נחמד להתעסק בתחום אחר בלימודים ולא עוד מאותו הדבר) ובהמשך עברתי לתפקיד שבו הידע היה רלוונטי אז באמת שקשה לומר מעכשיו לאן תתגלגל ומה כדאי שתדע כך שלא הייתי מבסס יותר מידי החלטות על זה.

לגבי מסלול ישיר לתואר שני - לדעתי זה דורש אישור מהצבא, יש לי חבר שעשה את המסלול הזה והיה צריך לחתום עוד קבע (למיטב זכרוני שנה וחצי אבל עברו הרבה שנים) ומאשרים למעט מאוד עתודאים בכל מחזור לעשות את זה, לא בטוח שתצליח סתם לדחות בשנה בשביל תואר שני בלי הארכת קבע. מה שכן, הרבה מאוד עתודאים עושים תואר שני במהלך השירות, יש לך לא מעט שנים לעשות את התואר בקצב איטי כך שלא כדאי לוותר על לקחת מסלול מסוים רק כי אמרו לך שצריך תואר שני כדי לעבוד בו אחר כך. גם אם זה נכון לא אמורה להיות לך בעיה עקרונית לסיים שירות עם תואר שני, לפחות איפה שאני הייתי (וחבר או שניים במקומות אחרים).

אם יש איזה שהוא חוט שמקשר את כל הנקודות שלי הוא שההחלטה הזאת היא לא מאוד דרמטית, אנשים עוברים מקצועות במהלך החיים ומסתדרים אז מעברים בין מסלולי התמחות במהלך העבודה זה דבר מאוד שגרתי ופשוט משלימים את הידע החסר בon job training, תקח מה שנשמע לך הכי מעניין וכנראה שהכי תהנה מזה, נראה לי שכל המסלולים שציינת רלוונטיים לשוק לאחר מכן.

כמה נקודות למחשבה:
יש לך עוד 1-2 שנים לתואר הראשון. כנראה עוד 30+ שנים לעבוד בתעשייה ובצבא, ועוד יותר זמן לבנות אתרים של קורסים לסטודנטים.

האם שווה לעשות את הכל עכשיו ביחד במקום לבחור את ההתמחויות שנשמעות לך מעניינות?

אם תרצה את עצתי, הייתי אומר שתתחיל להוריד דברים מעצמך, ותתן בכל הכוח עבודה באוניברסיטה. קח את כל הקורסים שמעניינים אותך, תלמד דברים אחרים שמעניינים אותך ברכבת במקום לעשות לאנשים עבודות, ותוריד בשעות של השיעורים פרטיים.

מאוד קשה בהמשך החיים לעזוב הכל וללמוד במשרה מלאה כמו ההזדמנות שיש לך עכשיו. כדאי לנצל אותה :)

עבר עוד רבעון,
עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות :
לא רוצה לפתוח את התיק, מניח שהתיק עומד על אזור ב160, כרגע השוק נופל בלי הפסקה.
בחשבון ש"אוסף" את הכסף מההורים הצתבר בערך 40K. מתלבט אם לקנות עם הכל את המדד או לחכות עוד קצת

לגבי הלימודים :
הסמסטר הנוכחי היה הסמסטר הכי טוב שהיה לי מלבד קורס אחד, הצלחתי להוציא ב6 קורסים 95+ אבל קורס אחד נפלתי והוצאתי 75. לפי החישוב אני רחוק 0.1 ממלגת דיקן, נקווה שיחליקו לי את זה :( (ממוצע 91.91).
לגבי ההתמחויות בחרתי עיבוד אותות והנדסת מחשבים, כרגע אני לא יודע אם זה באמת מה שאני רוצה אבל הבנתי מהמזכירה שתמיד אפשר לעבור התמחות ומקסימום להשלים קורס או שניים.
בנוסף התחלתי מסלול מיתר (מסלול מהיר לתואר שני) בלמידת מכונה, האמת לא תכננתי את זה וזה והיה מאוד ספונטני ורנדומלי (חבר הביא לי מספר של פרופסור וקבעתי איתו פגישה...). כרגע בנו לי תוכנית לימודים ואם הכל ילך כמו שצריך אני אמור להתחיל את המחקר סמסטר הבא.
אני מאוד נמשך לחומר (ממה שלמדתי עד עכשיו) והפרופסור מאוד חברותי ונחמד אז כרגע אני מרוצה, מה שכן מפחיד אותי לחתום שנה נוספת בכדי לקבל דח"ש. כרגע לקחתי לסמסטר הנוכחי 9 קורסים (בשביל לנסות לסיים הכל ב4.5 שנים ולא לחתום דח"ש) אבל אני מודע שרוב הסיכויים אצתרך לחתום, אשמח לעצות בנושא.

לגבי עבודה :
התגובות פה גרמו לי לוותר על העבודה ולהתרכז בדברים שמעניינים אותי באמת, הבנתי שכסף זה לא משהו שקשה להשיג ואין לי סיבה לרדוף אחריו במיוחד בשלב הזה של החיים. בזכות כל מה שעשיתי עד עכשיו הצלחתי ליצור מספיק קליינטים לשיעורים פרטיים ושיעורים לקבוצות ככה שיש לי מספיק אנשים למלא 3-4 שעות ביום ולעשות 400-600 שקל ביום בכיף בלי לחץ. אני גם נהנה מזה וגם עושה את זה מתי שבא לי ולא מחוייב לכלום. כרגע אני משקיע את רוב הזמן שלי באתר ובלימודים.
אבל בכל זאת אני שולח קורות חיים מידי פעם לחברות סתם בשביל להתראיין ולקבל נסיון - אני אומר להם שאני מוותר אחרי שמקבל תשובה.

לגבי האתר:
האתר גמור, אחרי יותר משנה של תכנות ולמידה אפשר להגיד שחוץ מתוכן שאני יוצר ומעלה לאט לאט האתר מושלם, מעיצוב ועד BACKEND.
דיברתי עם עורך דין ורואה חשבון והכל מתחיל להבנות ולתפוס צורה. לא יודע אם מותר אבל אשמח לשלוח פה קישור בכדי לקבל חוות דעת מאנשים לא משוחדים לגבי העיצוב וכ'ו. בתכל'ס כל מה שנשאר לי לעשות זה לעלות תוכן (שחלקו כבר מוכן) ולפרסם.

לגבי נכס משפחתי:
אבא שלי עובר דירה ורוצה להשאיר את הדירה הנוכחית שלו. כרגע הוא הציע לרשום את זה על שמי, אשמח לדעת מה הנזק של זה בהתחשב בזה שאני בן 20 ולא מתכוון לקנות דירה ב3 שנים הקרובות. (כמובן שאתייעץ גם עם עורך דין).

אשמח לשמוע עצות,
אעדכן עוד רבעון.

אבא שלי עובר דירה ורוצה להשאיר את הדירה הנוכחית שלו. כרגע הוא הציע לרשום את זה על שמי, אשמח לדעת מה הנזק של זה בהתחשב בזה שאני בן 20 ולא מתכוון לקנות דירה ב3 שנים הקרובות. (כמובן שאתייעץ גם עם עורך דין).
נזקים אפשריים:
א. מס רכישה כשתקנה את הדירה הבאה שלך.
ב. אחוז מימון משכנתא בדירה הבאה (למרות שניתן לעקף ע"י התחכמות).
ג. הכי חשוב: תיזהר לא לרוץ לפוליטיקה ולצעוק שאין לך דירה.

נזקים אפשריים:
נזק נוסף - לא יהיה זכאי להשתתף בכל מיני תכניות פלסטר של המדינה כגון הגרלות מחיר למשתכן / מחיר מופחת / דירה בהנחה / דירה להשכיר.

נזקים אפשריים:
א. מס רכישה כשתקנה את הדירה הבאה שלך.
ב. אחוז מימון משכנתא בדירה הבאה (למרות שניתן לעקף ע"י התחכמות).
ג. הכי חשוב: תיזהר לא לרוץ לפוליטיקה ולצעוק שאין לך דירה.
ג. גרמתה לי לגחך קצת לא אשקר :)
נזק נוסף - לא יהיה זכאי להשתתף בכל מיני תכניות פלסטר של המדינה כגון הגרלות מחיר למשתכן / מחיר מופחת / דירה בהנחה / דירה להשכיר.
לגבי המחיר למשתכן וכ'ו לפי מה שקראתי באינטרנט אם אמכור את הדירה לאחר שנתיים כן אוכל להשתתף בתוכנית.
בנוסף מס רכישה זה במידה ולא אמכור את הדירה הנוכחית, אבל אם כרגע אשאיר אותה לאשכיר אותה לדיירים ושאגיע לגיל 23-24 אמכור אותה כל ה"הטבות" האלו יחזרו לי ולא אחוייב במס רכישה.

נערך לאחרונה ב:
לגבי המחיר למשתכן וכ'ו לפי מה שקראתי באינטרנט אם אמכור את הדירה לאחר שנתיים כן אוכל להשתתף בתוכנית.
יש תקופת צינון, נדמה לי של 5 שנים ממכירת הדירה ועד שתהיה זכאי להשתתף בהגרלות.
בנוסף מס רכישה זה במידה ולא אמכור את הדירה הנוכחית, אבל אם כרגע אשאיר אותה לאשכיר אותה לדיירים ושאגיע לגיל 23-24 אמכור אותה כל ה"הטבות" האלו יחזרו לי ולא אחוייב במס רכישה.
תצטרך להחזיק אותה לפחות 4 שנים כדי להימנע ממס שבח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עוד משהו שלא צויין פה, בהעברת דירה במתנה המקבל צריך לשלם שליש ממס הרכישה שהיה אמור לשלם אם היה רוכש אותה בכסף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
L תחילת דרך בהשקעה כספי שוק ההון 15
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12
ע מסעו של העתודאי יומני מסע אישיים 85
N מסעו של נועם (שזה אני) יומני מסע אישיים 3
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
Waler מסעו של נורמן אל עבר החופש יומני מסע אישיים 81
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 12
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 71
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה