עבר הרבה זמן מאז שפרסמתי פה פעם אחרונה אז נעשה קצת סדר.
הכנסות
זה ממש מתחיל להתפוצץ
מלגת תואר שני : 8300 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
שכר כמתרגל באונברסיטה : 9000 .
הכנסות כעצמאי (אתר + תרגולים) :
את החלק הזה מעכשיו אחלק ל2, הכנסה פסיבית והכנסה אקטיבית.
הכנסה פסיבית :
מתחילת השנה (ינואר) כמעט 17k, המון אנשים חדשים נכנסו לאתר ורכשו תוכן, בנוסף הצלחתי להכניס עוד 150 אנשים חדשים (שנה א׳) שבעתיד יקנו תכנים.
הכנסה אקטיבית (תרגולים פרטיים):
60k מתחילת ינואר האחרון, מאמין שעד סוף תקופת במחנים (סוף החודש הזה) אגיע 80k.
עזרה מההורים - 2500 שקל לחודש .
שנה שעברה סיימתי עם הכנסות פרטיות (99 אחוז מהם אקטביות) של 113k.
הוצאות
בערך כמו פעם, אזור 4000 לחודש.
כספים שבבעלותי
התחלתי להפקיד לפנסיה כעצמאי ולקרן השתלמות כעצמאי ובנוסף האונברסיטה מפרישה לי כסף ולכן אחלק את זה לכמה פרקים.
קרן השתלמות
מפקיד את המקסימום השנתי כעצמאי + אונברסיטה.
כרגע יש 45k שעוקבים אחרי מדד snp.
20 שהפקדתיי שנה שעברה ו20 השנה + 5 שהאונברסיטה הפקידה.
פנסיה
מפקיד את המקסימום השנתי
שמזכה במס בהוצאות סוף שנה של העסק.
כרגע יש 30k עוקב מדד snp.
תיק השקעות פרטי
קניתי לא מעט מניות פרטיות שחקרתי עליהם שעלו בטירוף (חברות תרופות וסינים), אני יודע שזה נגד הדעה הרווחת בפורום אבל זה עשה לי כמעט 100k.
מזומן - 66k
מניות ישראליות
בנקים 5 - 88k
תא 125 - 20k
קרנות
vti - 128k
vxus - 46k
invesco - 72k
i shares snp - 53k
cweb - 42k
מניות פרטיות
meta - 38k
apple - 36k
amazon - 32k
amd - 30k חודשים עצובים לציפים

nvct - 20k
סה״כ תיק פרטי - 677k
סה״כ קרן השתלמות - 45
סה״כ פנסיה - 30
סה״כ מזומן בנק - 80k (צריך להפקיד פשוט עוד לא יודע כמה מס אצתרך לשלם).
שווי נקי -
832k (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)
השקעות
כל חודש עובר בצורה פסיבית לתיק 10k מהמשכורת והמלגה שאני מקבל. בנוסף אני מעביר את כל מה שאני מרוויח מהאתר והתרגולים בצאנקים של 30k שמצתבר בחשבון. אני עם הכסף קונה בחצי מניות פרטיות ובחצי קרנות.
קרנות
הרבה חברים יעצו לי לפזר את הכסף שאני משקיע במדד לכמה קרנות, לכן בחרתי את vti, ishares ו invesco ואני מתכנן להגיע למצב שבכל קרן יש לי 120k, בכדי שבעת מכירה המכירה תתחיל מהדברים שעליהם הרווחתי הכי קצת (lifo) בשביל לשלם כמה שפחות מס בעט מכירה חלקית. בגדול לא יודע כמה זה נכון אבל זה לא נראה לי יפגע.
דירה
הדירה שאני ואחי קיבלנו מאבא כרגע מכניסה 2000 לחודש (1000 לאחד) מכוון שגר שם קרוב משפחה. כרגע הצתבר שם 40 אלף שמתוכם 20 שלי.
אני מתעלם לגמרי מהכסף ששם ומוציא אותו מהחישוב והתוכנית הכללית שלי.
תואר ראשון + שני
את התואר הראשון סגרתי עם ממוצע 93, את התזה סיימתי והגשתי לכנס iclr (שדחו אותי), כרגע אין לי כולכך רצון להגיש את זה מלבד לסיים את התואר השני. אני החלטתי ב100% שלדוקטורט אני לא ימשיך באונברסיטה.
מטרות כלליות
כרגע יש לי 2 מטרות עיקריות.
1. לפתח את האתר מספיק בשביל שההכנסה האקטיבית תהפוך לפסיבית לגמרי שאהיה בצהל.
2. להגיע למליון לפני גיוס (סוף שנה). פתאום המטרה הקודמת שהצבתי נראת זניחה.
יצירת יחידת דיור - התייעצות
ההורים שלי גרושים ואמא שלי גרה לבד בבית גדול (מאוד) ויש לנו 2 קומות פנויות. עשיתי איתה עסקה שאני יקנה את החומרי גלם ואבנה בקומה התחתונה שלנו יחידת דיור ובכך במידה ולא יהיה לי הכנסה במהלך הצבא אקבל את השכירות.
מאמין שעלות החומרים היא 15 אלף בהערכה גסה + חודש של עבודה סזיפית (לעשות חדר מקלחת + ניקוז + כמה קירות גבס).
המטרה שלי זה דבר ראשון לנצל מרחב מת בבית ויותר מזה שלאמא שלי תיהיה פנסיה ביום שהיא תחלית לפרוש ושהיא לא תיהיה תלוייה בי ובאחי.
כמה שאלות לכל הנדלניסטים פה,
1. לכל הנדלניסטים פה, האם יש צורך במונה חשמל נפרד או שאפשר לחבר את היחידה למונה של הבית ולתמחר בהתאם?
2. אם אמי בעלת הדירה והכסף נכנס אלי לחשבון, האם זה תקין או שבעל הבית צריך להיות זה שמקבל את הכסף (מבחינת מס וחוק)?
3. האם יש דברים להזהר מהם בשוכרים? איך בודקים שוכר?
צה״ל
בזמנו התייעצתי איתכם אם לקצר את הדחש ולהתגייס או לא תחת התחושה שמיציתי את האונברסיטה והגעתי לתקרת הזכוכית. עכשיו אני מרגיש אחרי שנגמר כל המחויבות של התואר שיש לי עוד מלא לעשות, אני מצליח לעבוד על פרוייקטים ורק החודש הרווחתי 70k, סכום שלא הייתי מדמיין לפני שנה ולכן החלטתי כרגע לא לקצרש.
עוסק פטור / מורשה.
שנה שעברה לא עברתי את תקרת המס של עוסק פטור, והשנה עוד לא עברתי אבל עם הקצב הנוכחי מאמין שאעבור. מתלבט אם להפסיק לעבוד ולטוס לחול & לעבוד על פרוייקטים שיהיו לעתיד או לעבור לעוסק מורשה דבר שיגרור לשלם מע״מ על כל הכנסה... (לא אוכל להעלות מחירים כי אני עובד מול אנשים פרטיים שלא מזדכים במע״מ)...
תודה עם קראתם עד פה

אעדכן בהמשך.