• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת מסעו של עתודאי

עוד משהו שלא צויין פה, בהעברת דירה במתנה המקבל צריך לשלם שליש ממס הרכישה שהיה אמור לשלם אם היה רוכש אותה בכסף.
מה קורה אם למקבל הדירה, זו דירה ראשונה?
אם היה רוכש אותה בכסף לא היה משלם מס רכישה. מה הדין במתנה?

מה קורה אם למקבל הדירה, זו דירה ראשונה?
אם היה רוכש אותה בכסף לא היה משלם מס רכישה. מה הדין במתנה?
אם היית רוכש אותה בכסף ולא היית צריך לשלם מס רכישה אז גם במקרה של מתנה לא תשלם מס רכישה. שליש מ0 זה עדיין 0.

לא ייעוץ לא המלצה, לא עו"ד.

אם היית רוכש אותה בכסף ולא היית צריך לשלם מס רכישה אז גם במקרה של מתנה לא תשלם מס רכישה. שליש מ0 זה עדיין 0.

לא ייעוץ לא המלצה, לא עו"ד.
אוקי. זה מה שחשבתי/ידעתי.
תודה.

תלוי במחיר הדירה - אחרי מדרגת הפטור יש מס גם בדירה ראשונה.
כן ברור.

עבר עוד רבעון, וגם לא מזמן חגגתי 20 אז הנה עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות שלי :
סך חשבון השקעות - 170k
עובר ושב חשבון עצמאי - 12k
עובר ושב שצריך להכנס להשקעות - 80k (הורים + עבודה)
כמו שאתם יכולים לשים לב עבדתי לא מעט :)

התפתחות אישית :
התחלתי מסלול מיתר לתואר שני - מסלול שעושים תואר שני במקביל לראשון כך שתואר ראשון + שני יהיה ב5 שנים.

תואר ראשון
כרגע אני בקצב של תואר ראשון (סיימתי נקז של סמסטר ה׳) + 2 קורסים שהקדמתי בשביל שאוכל לקחת יותר קורסים של תואר שני סמסטר הבא.
סה״כ הממוצע עומד על 91.7 (לא עלה ולא ירד הסמסטר), בנוסף אני רחוק 0.1 נק׳ בממוצע השנתי בכדי לקבל הצטיינות דיקן על השנה הקודמת, מקווה שהם מעגלים את זה למעלה :).
תואר שני
בנושא הכללי של התואר השני הוא machine learning ותורת האינפורמציה, עד עכשיו אני רק לומד ועושה משימות שהפרופסור שלי מביא לי בכדי שבעתיד אוכל לבחור נושא לתזה. כרגע אני מרגיש שאני לא יודע כלום ואין לי שמץ איך אני אמור לבחור נושא, מאמין שזה ישתנה בקרוב.
לגבי הקורסים של תואר שני, הסמסטר סיימתי 25% מסך כל הקורסים.

תוכנית לתואר, כרגע צהל לא אישר לי תואר שני (אין עוד תשובות), לכן אני עשיתי תוכנית לסיים את התואר הראשון והשני ב4 שנים. הסמסטר לקחתי 32 נקז רובם מתואר ראשון בכדי שסמסטר הבא אוכל לעשות 4 קורסים של תואר שני. אם הכל יעבוד כמו שצריך אני אמור לסיים תואר ראשון + שני בסוף סמס׳ ח׳.

עבודה פרטית:
התחלתי להעביר תרגולים בצורה פרטית לקבוצות, מכוון שיצרתי לעצמי שם בשנתיים האחרונות לא חסרים קבוצות.
סה״כ הכסף מעולה, נע בין 300-500 לשעה והעבודה כיפית. כל יום ראשון אני עובד 4 שעות ועכשיו במועדי ב׳ עבדתי לא מעט...
הצלחתי לצבור כמות יפה של כסף בתקווה שאכניס אותו למניות בקרוב.

לגבי מלגות:
מרגיש לי קצת מיותר ללכת למלגה שההתנדבות שלה היא פחות מהכסף שאני מרוויח בלעדיה, לכן וויתרתי על מועדון המאה...

בכללי אני מאוד שמח מהמקום שהגעתי אליו, מרגיש לי שמצאתי באג בחיים ואני מנצל אותו, אני מרגיש כמו ״ילד קטן עם גישה לכסף של גדולים״, אני פשוט קונה כל מה שבא לי, אם זה אוכל בחוץ, מחשב חדש שרציתי הרבה זמן ועוד...
מצב אחד אני מבין את הבעיתיות בהתנהגות הזאת, מצד שני כיאלו כמה זה כבר משנה, הרי ארוחת צוהריים עולה לי בערך 6 דקות מהחיים ואני לא צריך לשטוף גם כלים אחרי זה...

אעדכן סוף סמסטר הבא.

עבר עוד רבעון, וגם לא מזמן חגגתי 20 אז הנה עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות שלי :
סך חשבון השקעות - 170k
עובר ושב חשבון עצמאי - 12k
עובר ושב שצריך להכנס להשקעות - 80k (הורים + עבודה)
כמו שאתם יכולים לשים לב עבדתי לא מעט :)

התפתחות אישית :
התחלתי מסלול מיתר לתואר שני - מסלול שעושים תואר שני במקביל לראשון כך שתואר ראשון + שני יהיה ב5 שנים.

תואר ראשון
כרגע אני בקצב של תואר ראשון (סיימתי נקז של סמסטר ה׳) + 2 קורסים שהקדמתי בשביל שאוכל לקחת יותר קורסים של תואר שני סמסטר הבא.
סה״כ הממוצע עומד על 91.7 (לא עלה ולא ירד הסמסטר), בנוסף אני רחוק 0.1 נק׳ בממוצע השנתי בכדי לקבל הצטיינות דיקן על השנה הקודמת, מקווה שהם מעגלים את זה למעלה :).
תואר שני
בנושא הכללי של התואר השני הוא machine learning ותורת האינפורמציה, עד עכשיו אני רק לומד ועושה משימות שהפרופסור שלי מביא לי בכדי שבעתיד אוכל לבחור נושא לתזה. כרגע אני מרגיש שאני לא יודע כלום ואין לי שמץ איך אני אמור לבחור נושא, מאמין שזה ישתנה בקרוב.
לגבי הקורסים של תואר שני, הסמסטר סיימתי 25% מסך כל הקורסים.

תוכנית לתואר, כרגע צהל לא אישר לי תואר שני (אין עוד תשובות), לכן אני עשיתי תוכנית לסיים את התואר הראשון והשני ב4 שנים. הסמסטר לקחתי 32 נקז רובם מתואר ראשון בכדי שסמסטר הבא אוכל לעשות 4 קורסים של תואר שני. אם הכל יעבוד כמו שצריך אני אמור לסיים תואר ראשון + שני בסוף סמס׳ ח׳.

עבודה פרטית:
התחלתי להעביר תרגולים בצורה פרטית לקבוצות, מכוון שיצרתי לעצמי שם בשנתיים האחרונות לא חסרים קבוצות.
סה״כ הכסף מעולה, נע בין 300-500 לשעה והעבודה כיפית. כל יום ראשון אני עובד 4 שעות ועכשיו במועדי ב׳ עבדתי לא מעט...
הצלחתי לצבור כמות יפה של כסף בתקווה שאכניס אותו למניות בקרוב.

לגבי מלגות:
מרגיש לי קצת מיותר ללכת למלגה שההתנדבות שלה היא פחות מהכסף שאני מרוויח בלעדיה, לכן וויתרתי על מועדון המאה...

בכללי אני מאוד שמח מהמקום שהגעתי אליו, מרגיש לי שמצאתי באג בחיים ואני מנצל אותו, אני מרגיש כמו ״ילד קטן עם גישה לכסף של גדולים״, אני פשוט קונה כל מה שבא לי, אם זה אוכל בחוץ, מחשב חדש שרציתי הרבה זמן ועוד...
מצב אחד אני מבין את הבעיתיות בהתנהגות הזאת, מצד שני כיאלו כמה זה כבר משנה, הרי ארוחת צוהריים עולה לי בערך 6 דקות מהחיים ואני לא צריך לשטוף גם כלים אחרי זה...

אעדכן סוף סמסטר הבא.
לגבי לסיים תואר שני בארבע שנים, החלק המאתגר הוא התזה ולא הקורסים. כשאני הייתי במצב הזה הבנתי שאני לא מסוגל להשלים את התזה בלי איזשהו דחש נוסף למרות שאפשר היה לכנס את הקורסים.

לגבי צורת החיים, שים לב שזה עלול לשים אותך במקום בעייתי כשתהיה בחובה ותרוויח משמעותית פחות. תמיד אפשר להחליף הרגלים אבל זה קשה.

אני גם עתודאי, כמה שנים בשירות.
מרגיש לי שיש הרבה קווי חפיפה בין הסיפורים שלנו - רק שאתה הרבה יותר פרואקטיבי ממה שאני הייתי.

אני קורא את הת׳רד ואני מנסה להבין מה אתה מנסה להשיג כאן, מה פונ׳ המטרה?
יחידה טובה/כסף/עבודה/מלגה/שיעורים... קשה לי להבין קצת. לגיטימי גם שזה יהיה הכל, ואז שווה להבין מה בדיוק הדבר הכי חשוב ומה פחות, איך מקדמים כל אחד מהדברים בנפרד ומה תורם למה.

גם אם תעבוד את חייך בשנה וחצי הקרובות (או יותר? שנתיים?) אתה לא תתעשר משיעורים פרטיים. אני חושב שזה נחמד. אני מאוד (מאוד!!) אהבתי את הורמוני ההנאה רצים במוח שלי כשאני מחשב את השכר השעתי שלי עבור לימוד קורס תכנות מתחילים לקבוצה של תלמידים. בדיעבד זה עייף אותי, הסיט את המחשבה שלי מדברים אחרים חשובים לא פחות.

ראיתי בתחילת הפוסט שרצית להילחם עם צה״ל לשלם על הנסיעות. זה לא עובד ככה. אתה לא ״נלחם״ עם צה״ל על זכויות שלא מגיעות לך (על אף שלפי דעתך ולפי דעתי גם כן, הן כן).

כשאתה מגיע לראיונות אתה צריך להיות מוכן וחד (וממוקד).
כדאי לבקש מספרים של אנשים שנים מעלייך, להבין מה עושים בכל אחת מהיחידות (ולא לבוא שוקיסט). לא ינדבו יותר מדי מידע, אבל אחרי כמה אנשים תקבל איזשהי תפיסה של איזה תפקידים יש ואיפה. משהו נוסף שאני כעתודאי לא ידעתי ולא עשיתי - לא חשבתי מספיק על איך יראה הדבר הספציפי שאני אעשה בתפקיד. כמובן שבתור עתודאי אתה לא יודע איזה פרוייקטים יש בצבא, אבל מה אתה רוצה לעשות, לבוא בבוקר ולכתוב סרבר לאיזה מערכת בקרה? ai? מיקרו בקרים? אני חושב שכדאי לך לחדד את זה בראש, אחרי שאתה מבין לעשות דברים שמעידים על כך (אם אתה מתעניין בדאטה, אז תעשה פרוייקטים שמתעסקים בדאטה), ולספר ולהדגיש אותם בראיונות.

אני לא חושב שמועדון המאה נותן משהו, אולי אני טועה.

אם אני לא תוהה - יש לך ראיונות ממש עוד מעט, אז בהצלחה!

דעה אישית - אם אתה דוחה עוד שנה, ואתה חותם עוד שנה קבע, אתה מפסיד המון כסף (אם זה חשוב לך :)). פלוס גם ככה ההתחייבות הנוכחית די גדולה, אני אישית מעדיף שלא לתת עוד לצבא לפני שמגיעים אליו.
אם תגיד שאתה רוצה לרוץ לדוקטורט, אני אבין יותר.

למה להתחיל ולסיים תואר שני מוקדם -
לבוא לראיונות ולהרשים (זה בהחלט מרשים לומר בראיון של שנה ג׳ שאתה כבר ברבע - חצי תואר שני).
לסיים תואר שני עד הקבע - אם אתה מסיים עד הקבע, הזמן לרה דרוג שלך נספר כפול (העלאת משכורת ראשונה אחרי שנה ולא שנתיים, יותר בונוסים שנתיים וכולי, לא רוצה לדייק בפרטים אבל אני מניח שההבדל בין לסיים תואר שני לפני הקבע לבין לא לעשות זה בערך 25~ אלף שקל).
בצבא אתה יכול לקבל חצי יום לימודים (במקומות מסויימים יום לימודים). לכן לדעתי זה אחלה לעשות תואר בצבא, הרבה עושים, הרבה בקצב די איטי. התזה זה הבעיה העיקרית שכן היא יכולה להימרח שנים, וממש קשה לאנשים לעשות אותה תוך כדי משרה מלאה).

לגבי אורח החיים - בתור אחד שהרוויח משמעותית פחות ממך, אבל היה על גבול הסגפן -תבזבז. אין בזה שום דבר נורא. אתה מרוויח טוב היום, בחובה שלך אתה תרוויח לא משכורת רעה מדי, אפשר לחיות עם זה ועדיין לאפשר לעצמך לאכול בחוץ ולהנות, זה חשוב.

סך הכל אתה נשמע באמת תותח, אני מקווה שילך לך טוב, תהיה מצטיין דיקן, תצליח בראיונות ותקבל יחידה טובה, תסיים תואר שני לפני הגיוסים ותעשה המון כסף עם החריצות שלך :)
אם תרצה להתייעץ על משהו - מוזמן

נ״ב -
קק״צ, לא מכיר עתודאי רגיל שנתנו לו לעשות לפני השירות סתם ככה. כנראה שזה לא יקרה. בימלים אתה לא תעשה בכלל, ביחידות מודיעיניות לא כזה פשוט לצאת (בדרך כלל לוקח לפחות שנה). מחברים אני יודע שזה חוויה. זה יסגור לך גמוש 1 גם כן.

אולי היה שווה לך/עדיין אפשר לעבור לפסגות. זה משהו שאולי הייתי מתעכב עליו, שולח מכתבים, מנסה לקבוע פגישה כלשהי או לדחוף את העניין. זה לא בגלל הכסף, אלא בגלל השיבוצים בעיקר וזה שהמסלול שלהם חושף יותר לצבא ולפני הצבא ומאפשר לך לבחור טוב יותר.

לגמרי לטובה שלא קיבלת את האישור לתואר שני, במיוחד אם זה דורש הוספת התחייבויות, בטח שממילא אתה חתום ל5 שנים ו-8 טובות וחשובות בחייך, ולא יודע איך השירות יעבור עליך ואיך המזל ישחק לך שם.
אם תסיים את הקורסים של התואר השני, תוכל להתרכז במהלך השירות רק בתיזה, ולנצל את החצי יום (במידה ויאושר, לא מכירה אנשים שלא אושר להם) איך שתרצה. אחת הבעיות המעצבנות בלעשות תואר שני במהלך השירות זה שהקורסים שתרצה לעשות לא יוצאים אחד אחרי השני, ולך לא תהיה את הבעיה הזו.
בהצלחה בראיונות!

עבר עוד רבעון, אז הנה עדכון על המצב הנוכחי

תיק השקעות
השקעתי במניות פרטיות וממונפות עוד קצת כסף ויש עוד לא מעט מזומן שאני רוצה להחליט מה אני עושה איתו.
סך חשבון השקעות - 325k (השוק תיקן סוף סוף)
מזומן - 65k
מניות - 260k

amd - 32k
בנקים בישראל 65k
vti - 97k
facebook - 17k
vxus - 43k
cweb 16k

בבנק כרגע יש לי 5000 ש״ח למחיה.
הרבה אנשים אומרים לי לפתוח קומת גמל ולהפקיד בא את המקסימום, האם יש לזה באמת משמעות בגיל שלי, או שעדיף להשאר עם תיק רגיל?

תואר ראשון + שני
במהלך השנה האחרונה לקחתי כמה שיותר קורסים כל סמסטר בכדי שיהיה לי שנה של מחקר טהור, אז לאחר שנה של סבל (10 קורסים בסמסטר) אפשר להגיד רשמית שסיימתי את התואר הראשון :) (לא באמת, רק מבחינת נק״ז) נשאר לי עוד 2 קורסים לתואר הראשון (ועוד שלושה קורסים כללים) ו3 קורסים לתואר השני. בשנה הקרובה (הרביעית) אני הולך לקחת 3 קורסים בסמסטר ולהשקיע את כל הזמן בתזה.
לגבי המחקר, מצאתי נושא שמאוד מעניין אותי לחקור ולמדתי אותו לעומק, אוטוטו (אחרי מועדי ב׳) אתחיל לעבוד עליו בצורה רצינית. אני לא יודע איך להעריך את הזמנים אבל אני מאוד אופטימי לגבי לסיים את שני התארים בסוף השנה הרביעית. בכל מקרה צה״ל אישר לי שנה נוספת של דח״ש בלי לחתום קבע נוסף, ודאגתי שיהיה גם אפשרות לוותר על השנה הזאת במידה ואסיים את התואר השני קודם.
לגבי הסמסטר, לא קיבלנו עוד ציונים להכל אבל לפי מה שקיבלנו עד עכשיו הממוצע לא הולך להשתנות והוא ינוע בין 91.3 ל 92 (תלוי ברחמי הבודקים).

מיונים
לגבי מיונים לצבא, עכשיו הבנתי כמה שונה עתודה רגילה מממסולים מיוחדים ואני קצת מתחרת על זה שלא עברתי לפסגות, קיבלתי מיונים לכל היחידות (או לפחות ככה אני חושב) והגעתי לשלבים מתקדמים בכולם, כל מה שנשאר לעשות זה לחכות לשיבוצים שנה הבאה (פחד מוות). אני מרגיש מאוד חסר אונים כי אין לי שום יכולת להשפיע על המקום שימשוך אותי, כל מה שהיה לי זה 4 מפגשי זום עם בן אדם שאפילו לא ראיתי במציאות....
מקומות אומרים ״תשבץ אותנו ראשונים״ אבל בפועל שמדברים עם עתודאים אחרים הם אומרים להם בדיוק אותו דבר (ויש להם רק תקן אחד או שתיים)...
לעתודאים שפה בפורום אני יודע שזה משהו שחפרו עליו לא מעט בהרבה קבוצות של עתודאים אבל אשמח אם תוכלו להגיד מהידע האישי שלכם אם עדיף ימלים על מודיעין (81,8200,9900 וכ׳ו ) / תקשוב (מצו״ב).

עבודה
בתחילת הקיץ (עוד חודש) אני אמור להתחיל לקבל מלגת תואר שני (7000 ש״ח בחודש בערך). בנוסף אני מתכנן לעבוד 3 שעות בשבוע בלעביר שיעורים ולעשות עוד 4000 ש״ח בחודש, המטרה שלי היא להגיע ל500k לפני תחילת שירות שאוכל (היפוטטית) לקנות דירה שאכנס לשירות (המטרה שהייתה לי שרק פתחתי את הפוסט הזה לפני שנתיים).

אתר
אני חושב שהגיע הזמן לתת לו כותרת משל עצמו, אז אחרי שנתיים של עבודה השקתי אותו בתחילת הסמסטר הזה, ועם קצת שיווק כרגע יש בוא 70 סטודנטים שמשתמשים. אני מתכנן בקיץ להקליט את שני קורסים האחרים שאני מלמד (כרגע יש שם רק 1), אולי להכניס גם שותף ולשווק אותו לשנתון הבא.
כרגע הוא לא הכניס משהו משמעותי (1000 ש״ח +-) כי הוא היה בנסיון (הבאתי בחינם לסטודנטים שעושים איתי קורס) בכדי לקבל חוות דעת ומקומות לשיפור. אני מקבל המון פידבקים ואני רואה שיש שימוש יומי של חלק גדול מהם. סמסטר הבא אני הולך להוסיף עוד כמה פיוצרים שהציעו לי ולהשיק אותו בתשלום לכולם.

פאנן
כרגע אני מתכנן בקיץ לטוס למזרח לכמה שבועות ל״טיול אחרי צבא״ מקוצר (כי צריך לעבוד על המחקר) בערך ב10k, מתלבט בין תילאנד לדרום אמריקה.

אעדכן סוף סמסטר הבא.

עבר הרבה זמן מאז שפרסמתי פה פעם אחרונה אז נעשה קצת סדר.

הכנסות
במהלך השנה האחרונה הצלחתי להרים את העסק (האתר) בצורה לא רעה בכלל בשילוב לימוד קבוצות בצורה גדולות.
סה״כ ההכנסות שלי מפוצלים בצורה הבאה.

מלגת תואר שני : 8300 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
שכר כמתרגל באונברסיטה : 4300-5000 , עשוי אף לעלות ל10k.
הכנסות כעצמאי (אתר + תרגולים) : מאמין שאגיע ל120k השנה (תקרת עוסק פטור). כרגע על 75k.
עזרה מההורים - 2500 שקל לחודש
סה״כ הכנסות שנתיות ללא הורים- 280k
סה״כ נטו משוער (לא יודע איך לחשב את התשלום מס השנתי) - 240k בערך.

הוצאות
אני לא מאמין גדול כולכך של לעשות אופטימזציה להוצאות ולשפר את המיקרו, בכל זאת בהערכה גסה.
הוצאות חיים (שכר דירה, ועד בית, טלפון וכ׳ו) - 1700
אוכל - 1000
בגדים - 150
אוכל בחוץ/ בילויים - 800
חו״ל - 800
סה״כ 4450
בעקרון אני מפקיד לתיק מניות בהוראת קבע 13k בחודש ומצתבר לי לא מעט מזומן שאני שומר ליום שבוא אבין כמה מס עלי לשלם.

כספים שבבעלותי
בעקרון חסכתי לא מעט כסף בשנה האחרונה ובנוסף קיבלתי דירה בירושה עם אחי. אפרט את כלל נכסי תוך הפרדה מנכסי ירושה לכסף שלי.

תיק השקעות פרטי
מזומן - 46k
מניות ישראליות
בנקים 5 - 65k
תא 125 - 16k
קרנות
vti - 120k
vxus - 47k
invesco - 16k
i shares snp - 16k
cweb - 35k
מניות פרטיות
meta - 27k
apple - 36k
amazon - 27k
amd - 50k

סה״כ 500k (הגעתי למטרה הראשונה :lol: )

קרן השתלמות
רק התחלתי לעבוד כשכיר והצבירה מאוד מאוד איטית במשכורות הזעומות - 7k
פנסיה
3k

מזומן שאני שומר בצד - 60k.

דירה
בעקרון ההורים המדהימים שלי הורישו לי ולאחי דירה קטנה בשווי מליון וחצי שכרגע קרוב משפחה גר שם בשכר דירה זעום (2000 ש״ח).
את הכסף אנחנו שומרים בחשבון נפרד במידה והבית יצתרך תיקון/שיפוץ.
סה״כ כסף שמור - 32k שמתוכם חלקי הוא 16k (לא מתכוון לגעת בכסף הזה).

תואר ראשון + שני
כרגע (בסוף שנתי הרביעית ללימודים) סיימתי את כל הנקז הדרוש לשני התארים. נשאר לי לסיים את התזה (שאלוהים יודע כמה זמן זה יקח).
אני עומד בצומת דרכים, להתגייס או להשאר שנה נוספת בבאר שבע.
נתונים - צהל אישר לי שנת דח״ש נוספת לסיום התואר השני ללא צורך בהתחייבות קבע נוספת.
יתרונות
לסיים את התזה - עוד לא יודע כמה נשאר לי, מאמין שקרוב לסוף ויכול להיות שאספיק לסיים לפני שנה הבאה. אם זאת אשמח לחופש בין הצבא לסיום הלימודים וזה בוודאות לא יהיה לי.
הכנת קרקע לדוקטורט - להתחיל ואפילו להוציא מאמר ראשון ככה שהקרקע תיהיה מוכנה עם המרצה ולא אהיה בעמדת נחיתות של חייל עם זמן מוגבל.
כסף - כרגע אני מצליח לחסוך באזור ה200k בשנה ואפילו אצליח לחסוך 300k שנה הבאה בגלל עומס קטן יותר, כסף שבמהלך השירות יהיה שווה הרבה יותר.
לטייל - לפני השירות אני רוצה לעשות טיול של כמה חודשים בחו״ל, וכרגע בנק׳ זמן הנוכחית כשאני ממומן במלגה ואדון לעצמי אני לא רואה אופציה טובה יותר מלטוס עם לפטופ ולראות עולם.

חסרונות
שחרור שנה מאוחר יותר (גיל 28.5)
בזבוז שנת עבודה אזרחית במשכורת מהנדס משוחרר (45+).

מיונים
באופן כללי התקבלתי ליחידה צהלית שרציתי ואני מאוד מרוצה, עוד לא יודע באיזה תחום/מדור אפול אבל בטוח שאהיה מרוצה מהשירות.

מטרות כלליות
באופן כללי הגעתי למטרה הראשונה שלי שעוד פתחתי את הפוסט הזה בגיל 18 וזה נק׳ ה500k בתיק השקעות.
כרגע מכוון להגיע ל800 אלף לפני הגיוס במטרה לקנות דירה.

תודה עם קראתם עד פה :)
אעדכן בהמשך.

מוריד בפנייך את הכובע ומאחל לך שתמשיך להנות מהדרך.

נשמע שתשמח לסגור את התואר השני גם במחיר של שחרור רחוק יותר (והפסד פוטנציאלי של שנת עבודה בשכר גבוה). לך על זה וסיימת, שיהיה בהצלחה!

שני דברים שקפצו לי בעין.
בנקים 5 - 65k
למה לשים כל כך הרבה אחוזים מכספך בסל אחד די מצומצם?

במידה והבית יצתרך תיקון/שיפוץ.
סה״כ כסף שמור - 32k
אתה מתכוון לתיקון פתאומי, נכון?, כי שיפוץ אין סיכוי לעשות בסכום כזה...
בהצלחה, דרך מעניינת.

שני דברים שקפצו לי בעין.

בעקרון אתה צודק,
התעודת סל הזאת זוהי המניה הראשונה קניתי בגיל 18 במהלך הקורונה והיא כמעט שילשה את עצמה.
מרגיש מיותר למכור ולשלם הרבה מס לכן אני משאיר אותה במקום החלק הישראלי שרציתי לשים בתלאביב 125.

שני דברים שקפצו לי בעין.

אתה מתכוון לתיקון פתאומי, נכון?, כי שיפוץ אין סיכוי לעשות בסכום כזה...
בהצלחה, דרך מעניינת.
כן, הכוונה לתיקון פתאומי.
אם זאת, תופתע כמה 30 אלף יכולים להספיק אם אתה עושה את השיפוץ בעצמך :)

בעקרון אני מפקיד לתיק מניות בהוראת קבע 13k בחודש ומצתבר לי לא מעט מזומן שאני שומר ליום שבוא אבין כמה מס עלי לשלם.
על איזה הכנסות?
תואר ראשון + שני
כרגע (בסוף שנתי הרביעית ללימודים) סיימתי את כל הנקז הדרוש לשני התארים. נשאר לי לסיים את התזה (שאלוהים יודע כמה זמן זה יקח).
אני עומד בצומת דרכים, להתגייס או להשאר שנה נוספת בבאר שבע.
נתונים - צהל אישר לי שנת דח״ש נוספת לסיום התואר השני ללא צורך בהתחייבות קבע נוספת.
יתרונות
לסיים את התזה - עוד לא יודע כמה נשאר לי, מאמין שקרוב לסוף ויכול להיות שאספיק לסיים לפני שנה הבאה. אם זאת אשמח לחופש בין הצבא לסיום הלימודים וזה בוודאות לא יהיה לי.
הכנת קרקע לדוקטורט - להתחיל ואפילו להוציא מאמר ראשון ככה שהקרקע תיהיה מוכנה עם המרצה ולא אהיה בעמדת נחיתות של חייל עם זמן מוגבל.
כסף - כרגע אני מצליח לחסוך באזור ה200k בשנה ואפילו אצליח לחסוך 300k שנה הבאה בגלל עומס קטן יותר, כסף שבמהלך השירות יהיה שווה הרבה יותר.
לטייל - לפני השירות אני רוצה לעשות טיול של כמה חודשים בחו״ל, וכרגע בנק׳ זמן הנוכחית כשאני ממומן במלגה ואדון לעצמי אני לא רואה אופציה טובה יותר מלטוס עם לפטופ ולראות עולם.

חסרונות
שחרור שנה מאוחר יותר (גיל 28.5)
בזבוז שנת עבודה אזרחית במשכורת מהנדס משוחרר (45+).
אפשר להגיד את זה על כל דבר בחיים.
מניח שיתנו לך להמשיך ללמוד גם תוך כדאי התואר, השאלה אם מתאים לך לעשות גם וגם.
אם אתה מנסה למקסם משכורות, אז אתה צודק זה כנראה יהיה כלכלי יותר להתחיל עכשיו.

אם אתה מחליט להמשיך לתזה ולטוס, אני ממליץ לקבוע את הטיסה כבר לתאריך כלשהו. תן לכל השאר להסתדר בלי שיהיה סיכוי שאין טיסה.

מטרות כלליות
באופן כללי הגעתי למטרה הראשונה שלי שעוד פתחתי את הפוסט הזה בגיל 18 וזה נק׳ ה500k בתיק השקעות.
כרגע מכוון להגיע ל800 אלף לפני הגיוס במטרה לקנות דירה.
אם זאת, קנייה של דירה כשיש לך כבר חצי דירה עם אחיך תגרור מיסוי מוגבר.
אעדכן בהמשך.
מרשים ביותר. אם תצליח להמשיך להרוויח בנוסף למשכורת בצה"ל, זה בכלל יכול להיות מדהים לטווח הארוך.

עבר הרבה זמן מאז שפרסמתי פה פעם אחרונה אז נעשה קצת סדר.

הכנסות
זה ממש מתחיל להתפוצץ :)

מלגת תואר שני : 8300 (לא מחוייבת במס, ללא הפרשות לקרן השתלמות ופנסיה)
שכר כמתרגל באונברסיטה : 9000 .
הכנסות כעצמאי (אתר + תרגולים) :
את החלק הזה מעכשיו אחלק ל2, הכנסה פסיבית והכנסה אקטיבית.
הכנסה פסיבית :
מתחילת השנה (ינואר) כמעט 17k, המון אנשים חדשים נכנסו לאתר ורכשו תוכן, בנוסף הצלחתי להכניס עוד 150 אנשים חדשים (שנה א׳) שבעתיד יקנו תכנים.
הכנסה אקטיבית (תרגולים פרטיים):
60k מתחילת ינואר האחרון, מאמין שעד סוף תקופת במחנים (סוף החודש הזה) אגיע 80k.
עזרה מההורים - 2500 שקל לחודש .

שנה שעברה סיימתי עם הכנסות פרטיות (99 אחוז מהם אקטביות) של 113k.

הוצאות
בערך כמו פעם, אזור 4000 לחודש.

כספים שבבעלותי
התחלתי להפקיד לפנסיה כעצמאי ולקרן השתלמות כעצמאי ובנוסף האונברסיטה מפרישה לי כסף ולכן אחלק את זה לכמה פרקים.

קרן השתלמות
מפקיד את המקסימום השנתי כעצמאי + אונברסיטה.
כרגע יש 45k שעוקבים אחרי מדד snp.
20 שהפקדתיי שנה שעברה ו20 השנה + 5 שהאונברסיטה הפקידה.

פנסיה
מפקיד את המקסימום השנתי שמזכה במס בהוצאות סוף שנה של העסק.
כרגע יש 30k עוקב מדד snp.

תיק השקעות פרטי
קניתי לא מעט מניות פרטיות שחקרתי עליהם שעלו בטירוף (חברות תרופות וסינים), אני יודע שזה נגד הדעה הרווחת בפורום אבל זה עשה לי כמעט 100k.
מזומן - 66k
מניות ישראליות
בנקים 5 - 88k
תא 125 - 20k
קרנות
vti - 128k
vxus - 46k
invesco - 72k
i shares snp - 53k
cweb - 42k
מניות פרטיות
meta - 38k
apple - 36k
amazon - 32k
amd - 30k חודשים עצובים לציפים :(
nvct - 20k

סה״כ תיק פרטי - 677k
סה״כ קרן השתלמות - 45
סה״כ פנסיה - 30
סה״כ מזומן בנק - 80k (צריך להפקיד פשוט עוד לא יודע כמה מס אצתרך לשלם).

שווי נקי - 832k (לא כולל שווי הדירה מההורים + כסף ממנה)

השקעות

כל חודש עובר בצורה פסיבית לתיק 10k מהמשכורת והמלגה שאני מקבל. בנוסף אני מעביר את כל מה שאני מרוויח מהאתר והתרגולים בצאנקים של 30k שמצתבר בחשבון. אני עם הכסף קונה בחצי מניות פרטיות ובחצי קרנות.
קרנות
הרבה חברים יעצו לי לפזר את הכסף שאני משקיע במדד לכמה קרנות, לכן בחרתי את vti, ishares ו invesco ואני מתכנן להגיע למצב שבכל קרן יש לי 120k, בכדי שבעת מכירה המכירה תתחיל מהדברים שעליהם הרווחתי הכי קצת (lifo) בשביל לשלם כמה שפחות מס בעט מכירה חלקית. בגדול לא יודע כמה זה נכון אבל זה לא נראה לי יפגע.

דירה
הדירה שאני ואחי קיבלנו מאבא כרגע מכניסה 2000 לחודש (1000 לאחד) מכוון שגר שם קרוב משפחה. כרגע הצתבר שם 40 אלף שמתוכם 20 שלי.
אני מתעלם לגמרי מהכסף ששם ומוציא אותו מהחישוב והתוכנית הכללית שלי.

תואר ראשון + שני
את התואר הראשון סגרתי עם ממוצע 93, את התזה סיימתי והגשתי לכנס iclr (שדחו אותי), כרגע אין לי כולכך רצון להגיש את זה מלבד לסיים את התואר השני. אני החלטתי ב100% שלדוקטורט אני לא ימשיך באונברסיטה.

מטרות כלליות
כרגע יש לי 2 מטרות עיקריות.
1. לפתח את האתר מספיק בשביל שההכנסה האקטיבית תהפוך לפסיבית לגמרי שאהיה בצהל.
2. להגיע למליון לפני גיוס (סוף שנה). פתאום המטרה הקודמת שהצבתי נראת זניחה.

יצירת יחידת דיור - התייעצות
ההורים שלי גרושים ואמא שלי גרה לבד בבית גדול (מאוד) ויש לנו 2 קומות פנויות. עשיתי איתה עסקה שאני יקנה את החומרי גלם ואבנה בקומה התחתונה שלנו יחידת דיור ובכך במידה ולא יהיה לי הכנסה במהלך הצבא אקבל את השכירות.
מאמין שעלות החומרים היא 15 אלף בהערכה גסה + חודש של עבודה סזיפית (לעשות חדר מקלחת + ניקוז + כמה קירות גבס).
המטרה שלי זה דבר ראשון לנצל מרחב מת בבית ויותר מזה שלאמא שלי תיהיה פנסיה ביום שהיא תחלית לפרוש ושהיא לא תיהיה תלוייה בי ובאחי.
כמה שאלות לכל הנדלניסטים פה,
1. לכל הנדלניסטים פה, האם יש צורך במונה חשמל נפרד או שאפשר לחבר את היחידה למונה של הבית ולתמחר בהתאם?
2. אם אמי בעלת הדירה והכסף נכנס אלי לחשבון, האם זה תקין או שבעל הבית צריך להיות זה שמקבל את הכסף (מבחינת מס וחוק)?
3. האם יש דברים להזהר מהם בשוכרים? איך בודקים שוכר?

צה״ל
בזמנו התייעצתי איתכם אם לקצר את הדחש ולהתגייס או לא תחת התחושה שמיציתי את האונברסיטה והגעתי לתקרת הזכוכית. עכשיו אני מרגיש אחרי שנגמר כל המחויבות של התואר שיש לי עוד מלא לעשות, אני מצליח לעבוד על פרוייקטים ורק החודש הרווחתי 70k, סכום שלא הייתי מדמיין לפני שנה ולכן החלטתי כרגע לא לקצרש.

עוסק פטור / מורשה.
שנה שעברה לא עברתי את תקרת המס של עוסק פטור, והשנה עוד לא עברתי אבל עם הקצב הנוכחי מאמין שאעבור. מתלבט אם להפסיק לעבוד ולטוס לחול & לעבוד על פרוייקטים שיהיו לעתיד או לעבור לעוסק מורשה דבר שיגרור לשלם מע״מ על כל הכנסה... (לא אוכל להעלות מחירים כי אני עובד מול אנשים פרטיים שלא מזדכים במע״מ)...

אעדכן בהמשך.

נערך לאחרונה ב:
מתלבט אם להפסיק לעבוד ולטוס לחול & לעבוד על פרוייקטים שיהיו לעתיד

אעדכן בהמשך.
לא ברור כמה אתה יודע את זה, כי אתה כנראה מסתובב בסביבה של אנשים מוצלחים, אבל אתה חלק מאחוזון עליון מאוד קטן של אנשים חכמים שמצליחים להריץ מספר פרויקטים לא פשוטים במקביל שאנשים רגילים מתקשים במקביל להצליח רק באחד.

לצערך (אך למזלנו), המדינה תיקח אותך לעבוד בשבילה כמעט בצורה מוחלטת לכמה שנים הקרובות, ואולי תצליח לבצע פרויקטים אישיים במקביל במתכונת כלשהי, אבל הדבר שהכי יהיה קשה לך לעשות, הוא לתפוס טיסה, ולטוס לחודש או יותר. תוכל לעשות שבוע-שבועיים פה ושם עם הימי חופש, אבל זה בהחלט לא יהיה אותו דבר.

נראה שהעשייה והיזמות בוערים בך, ככה שקטונתי מלהגיד אם מתאים לך לעזוב הכל ולטוס לראות את העולם לתקופה ארוכה., אבל זה בהחלט זמן מאוד מאוד טוב בשביל זה.

מה גם, שנראה שגם אם תעזוב הכל עכשיו, אתה הולך לסיים את תקופת השירות עם יותר כסף ממה שיש לך היום.

בנוסף לכל מה שכתבתי, התקופה לתת גז ולעשות את הכסף האמיתי שנראה שאתה יכול לעשות בהייטק, שמורה לשלב מאוחר יותר שיגיע לך בחיים. עוד שעות בשיעורים פרטיים ירגישו לך כמו בזבוז זמן בתקופה כזו.

תמשיך לתת בראש. אישית התעייפתי ונכנסתי לשנ"צ רק מלקרוא על כל הדברים שאתה עושה במקביל.

לא ברור כמה אתה יודע את זה, כי אתה כנראה מסתובב בסביבה של אנשים מוצלחים, אבל אתה חלק מאחוזון עליון מאוד קטן של אנשים חכמים שמצליחים להריץ מספר פרויקטים לא פשוטים במקביל שאנשים רגילים מתקשים במקביל להצליח רק באחד.
+10000000

עשיתי איתה עסקה שאני יקנה את החומרי גלם ואבנה בקומה התחתונה שלנו יחידת דיור ובכך במידה ולא יהיה לי הכנסה במהלך הצבא אקבל את השכירות.
מאמין שעלות החומרים היא 15 אלף בהערכה גסה + חודש של עבודה סזיפית (לעשות חדר מקלחת + ניקוז + כמה קירות גבס).
המטרה שלי זה דבר ראשון לנצל מרחב מת בבית ויותר מזה שלאמא שלי תיהיה פנסיה ביום שהיא תחלית לפרוש ושהיא לא תיהיה תלוייה בי ובאחי.
וואו וואו וואו
עזוב את עשרות אלפי השקלים שאתה מקבל מהאתר והפרויקטים בתחום שלך במקביל לתואר השני, אתה ***גם*** בונה לבד יחידת דיור?!
אלוהים שישמור, אפשר להכיר אותך לבת שלי?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מצדיע לך!
גם אני הייתי פעם עתודאי ולמדתי הנדסת חשמל באוניברסיטת בן גוריון.
באותה תקופה ממש לא חשבתי על כסף. הורי מימנו את כל ההוצאות שלי ואני הייתי עסוק בלימודים ובחורות.
התגייסתי לצבא ואחרי קורס קצינים הוצבתי באוגדת שיריון, ממש לא יחידה יוקרתית, ואחר כך עברתי למפקדת החייל, גם כן שום דבר יוקרתי ונוצץ.
במהלך השירות הצבאי סיימתי בלי לחץ תואר שני באוניברסיטת תל אביב.
רק עם תום השירות התחלתי להעריך את התרומה הענקית של השירות הצבאי לקידום הקריירה המקצועית שלי: זה התחיל בזה שחברים לשירות הזמינו אותי לעבוד איתם, פתחו לי דלתות, קיצרו תהליכים וקידמו אותי בצורה מטורפת מתפקיד לתפקיד תוך מעבר בין שורה של חברות הייטק מובילות. להם אני חייב את כל הקריירה המקצועית שלי עד לפרישה.
אם יש לי משהו להמליץ לעתודאי בתחילת השירות בלי קשר ליחידה שבא הוא משובץ זה להתמקד בשני דברים: הראשון להשקיע במיקצוענות, להיות הכי טוב שאפשר, והשני להשקיע בקשרים חברתיים עם אנשים בסדיר, קבע ומילואים.
אני יצאתי מהשירות הצבאי בלי אגורה ובמהלך הקריירה גם לא התעסקתי כמה להרוויח ואיך לחסוך. התמקדתי בלהצטיין בעבודה והכסף זרם גם ממשכורות נדיבות וגם מאופציות ומניות.
את החסכונות השקעתי על פי ג'ון בוגל: בגדול זה היה הרבה VTI ומעט BND. פשוט, קל, משעמם, דקה אחת כל חודש או שניים. לא צריך להתאמץ כדי שכסף יעשה עוד כסף.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D תחילת קריירה, אסטרטגיה ותיק השקעות נוכחי יומני מסע אישיים 14
N תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
L תחילת דרך בהשקעה כספי שוק ההון 15
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
מסעו של צעיר תל אביבי יומני מסע אישיים 12
ע מסעו של העתודאי יומני מסע אישיים 85
N מסעו של נועם (שזה אני) יומני מסע אישיים 3
הסולידית מישהו מעוניין לשתף את מסעו בתקשורת? אוף טופיק 68
Waler מסעו של נורמן אל עבר החופש יומני מסע אישיים 81
א התייעצות כדאיות: הוספת ממ"ד לדירת השקעה באזור השרון (עלות של כ-205 אלף שקל) נדל"ן 16
P אקטואר לבדיקת כדאיות של מודל פיננסי קבוצתי פוסטים מאיכות נמוכה 2
ל ניתוח מדיניות השקעה של 'מיטב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 74
I בנקאות פתוחה - כרטיסים של שני בני זוג באותו חשבון צרכנות פיננסית 7
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4

נושאים דומים

Back
למעלה