• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תחילת העסקה אזרח אמריקאי-ישראלי בישראל - שיקולים בנוגע לפנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים, אכע.נכות, ביטוח שארים וכו

• פותח הנושא פותח הנושא NightKin
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

NightKin

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם,
אני מתלבט בנוגע לסט-אפ הקיים שלי ולצעדים נכונים מכאן הלאה - אשמח להכוונה.
פרטים יבשים:
בן 27
לא נשוי
עתיד להיות נשוי בעוד כשנה
ללא ילדים

מצב קיים:
כרגע יש לי פנסיה מקיפה עד התקרה ללא ביטוח שארים (לאחר חתונה, אבחר לשלם ביטוח שארים לאחר עדכון של המוטבים - אשתי לעתיד שתחייה),
וביטוח מנהלים שפתחתי ממש החודש בעבודה לטובת אכ"ע.

שיקולים ללא לשלם ביטוח שארים:
כצעיר לא נשוי וללא ילדים, אין שארים, אז זה כסף לפח, וכל מי שבאותו מצב צריך לעשות כך - אחרת הבררת מחדל זה לשלם.

שיקולים עד כמה שאני מבין לביטוח מנהלים:
בכנות, אני לא מבין את מכלול השיקולים לביטוח מנהלים ומפחד שהסוכן סתם דחף לי את זה.
ראשית גם ככה אם הפגיעה בעבודה (כנראה לא יקרה אבל בכל זאת) אקבל עד 13 שבועות דמי פגיעה לנפגע בעבודה מביטוח לאומי (שהולך להתפגר עוד 5-6 שנים).
שנית הבנתי שהזכאות נכנסת לתוקף 5 שנים מהצטרפות לפנסיה, אז ל5 שנים הקרובות זה יהיה הביטוח היחיד שבאמת יהיה בתוקף.
בנוסף היה איזשהו שיח לגבי זה שהביטוח מנהלים מספק קצבה באופן מידי בעת אכע לעומת הפנסיה שזה רק לאחר 3 חודשים (ואז יש כפל? אקבל משתיהם?).
הבנתי מקריאה בפורום שבאופן כללי זה מוצר לא מומלץ מבחינת תשואות ודמי ניהול הפקדה/קרן.

אני חוסך דיי אגרסיבי ומשקיע, ועקרונית שואף לצמצם את הצורך שלי לעבוד עד גיל 50~, אבל זה לפני ילדים, הוצאות ילדים - נראה מה העתיד צופן.
כשפשפשתי קצת בתעריפים של ביטוח אכע ראיתי שזה מתחיל להתפוצץ כמצופה מאזור גיל 40 ל12+ ש"ח לאש"ח שכר ועולה (לעומת 3-4 שאני משלם כרגע).
אם אני בונה על זה שיהיה לי בשוטף "קרן חירום" שתכסה את ה3 חודשי מחייה האלה גם ככה (ואז אני כבר אקבל את הכספים מקרן הפנסיה המקיפה) ואני מתכנן לא להצטרך לעבוד עד גיל 60 - כלומר ככה"נ גם ככה אני מחזיק את המוצר הזה רק על התקופה שהוא לא הולך לעלות הרבה - האם עדיין יש כדאיות במוצר הזה נניח לעומת פנסיה משלימה?

ואם אולי להכווין יותר את השאלה - מה השיקולים/המספרים/התנאים בפוליסה שאני צריך להתעמק בהם בנוגע לכדאיות של תוספת הביטוח הזה?
והיה ואני מחזיק את הפוליסה הזאת עכשיו עשור ואז מחליט שזה לא כדאי - האם אוכל כמו קרנות פנסיה לאחד אותה לקרן פנסיה המקיפה או משהו בסגנון? - או שהכל הולך לפח.

יש גם את המוצר של פנסיה משלימה, אבל להבנתי גם יש את אותו עקרון של יותר דמי ניהול מהפקדה/צבירה, אין הבטחת תשואה כמו פנסיה מקיפה, וגם זה לא רק אובדן כושר עבודה אלא גם חסכון כללי נוסף פנסיוני, ונכות, ואני הייתי שמח דווקא לבזר את ההשקעות שלי, גם ככה אני שם סכום משמעותי בפנסיה, הייתי שמח להשקיע כמה שיותר ממה שנשאר בעצמי בסיכון ותשואה קצת יותר גבוהים - בתקווה.

פספסתי משהו? יש עוד מוצרים רלוונטיים לשקול?

נוסף על כל זה,
בנוגע לאזרחות אמריקאית וביטוח מנהלים - יש איזה התנהלות מיוחדת בנוגע להפרשה לביטוח מנהלים? לא הצלחתי למצוא על זה מידע בפורום.
אני מניח שמדווחים בFBAR כמו כל חשבון צובר, אבל מעבר לכך מכיוון שיש תשואות - איך זה עובד? חס וחלילה זה PFIC? יש אופציות שונות לדיווח על הרווחים כמו הקה"ש?

תודה

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H תחילת דרך מאוחרת - אשמח להמלצות יומני מסע אישיים 5
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 34
C דירה ראשונה להשקעה - תחילת המסע נדל"ן 11
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ס תמ"א 38 חיזוק מבנים - תחילת פרוייקט התייעצות נדל"ן 14
ח התייעצות | תחילת הדרך עם סכום כסף משמעותי יומני מסע אישיים 9
I תחילת מסע יומני מסע אישיים 8
Shnizelia טיולי של 3 שבועות אחרי תחילת עבודה חדשה אוף טופיק 12
G דברים שכדאי לעשות לפני תחילת משא ומתן על רכישת דירה נדל"ן 3
K תחילת הדרך בהשקעות (ובכלל) יומני מסע אישיים 20
מ מועד תחילת חישוב תשואה בפוליסת חסכון שוק ההון 0
S תחילת הדרך בעולם ההשקעות שוק ההון 21
מ תחילת מסעו של עתודאי יומני מסע אישיים 92
T תחילת השקעה בקרנות אמריקאיות בברוקר ישראלי מועבר לIB בהמשך שוק ההון 8
T תחילת הדרך שוק ההון 6
O תחילת מסע קצת שונה יומני מסע אישיים 11
M תחילת דרכי כמשקיע שוק ההון 17
M היכרות: תחילת המסע והגדרת יעדים יומני מסע אישיים 8
avi90 תחילת הדרך יומני מסע אישיים 9
W שאלות לפני תחילת השקעה שוק ההון 4
L תחילת דרכי כמשקיע מן המניין שוק ההון 9
L תחילת דרך בהשקעה כספי שוק ההון 15
משה תחילת עבודה חדשה - מה המשימות הביורוקרטיות שקריטי לסגור? צרכנות פיננסית 18
S תחילת פעילות- S&P500 זה טוב? זה רע? וגם קצת על קרן השלמות שוק ההון 38
W תחילת מסע,בן 34 ,50000 חובות יומני מסע אישיים 52
ETL סוף\תחילת שנה שוק ההון 14
A תחילת המסע שלי... יומני מסע אישיים 43
algo.il יש צורך בכיסוי ביטוחי זמני (אובדן כושר עבודה\ שארים) בתחילת העסקה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
algo.il ביצה ותרנגולת בין חברת הביטוח למעסיק בתחילת העסקה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
statusline01 משיכת חלק מהפיצויים פטורים ממס בתום העסקה מיסים 3
עידו ג טופס 161 - סיום העסקה מיסים 17
T משיכת תגמולים מהפנסיה ללא סיום העסקה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
M קניית זכויות בניה מדירה שחתומה על עסקת פינוי בינוי לדירה שלא חתומה על העסקה נדל"ן 0
G זכיתי במחיר למשתכן - האם העסקה כדאית? + שאלה על משכנתא נדל"ן 28
הירהורים אשמח לחוות דעתכם על העסקה הזו בר"ג נדל"ן 22
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
ש משיכת פיצויים מעל תקרת הטבות מס בהפקדה / קצבה מוכרת - בסיום העסקה או רק בפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
the_newbie מיסוי RSU לאחר סוף העסקה מיסים 3
The Stoic משיכת פיצויים פטורים ממס בתום העסקה מיסים 13
ר מה אומרים על העסקה? נדל"ן 9
ptom חוזה העסקה ללא קה"ש וללא אופציה לעבודות מהצד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
C הודעה מראש על סיום העסקה ועזיבה התפתחות אישית 14
B פתיחת סכום העסקה בשלב הטיוטות נדל"ן 31
מומו הברווז איך כדאי לממן את העסקה -והאם אני קופץ מעל הפופיק? נדל"ן 44
Tsachi01 רצץ העסקה - נדיבות יתר של המעסיק או חוק? פוסטים מאיכות נמוכה 0
גיא הראשון מה לחפש בהסכם העסקה? התפתחות אישית 12
I שאלה- דיווח מס על שנת העסקה או שנת התשלום? צרכנות פיננסית 0
M מיסוי RSU בעת סיום העסקה מיסים 35
Oringa חבות מס במסגרת העסקה באקדמיה + מלגה אוף טופיק 16