• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

שכר בהייטק

• פותח הנושא פותח הנושא Brad Pitt
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
כלומר מראש אתה מסתכל על אחוז מאוד קטן של אנשים מאוד טובים.
ככה לא מחשבים תוחלת :-)
למה לא? אתה פשוט מכפיל ב5 אחוז את הקצה העליון של השכר ואז התוחלת קטנה.
אדם שהוא בוגר טכניון והתחיל לעבוד בחברה כמו גוגל בתור בוגר בלי נסיון הוא כנראה אדם מאוד חריף, ולכן יש סיכוי די גבוה שהוא ימשיך לעלות בדרגות (אם הוא ישאר לעבוד בחברה).

זה בגלל ש "הייטק" זה בכל זאת תחום מאוד מאוד רחב.
יש תחומים בהיטק שבהם אכן יש יותר גילנות, יש תחומים אחרים שאין בכלל.
הבעיה שכל אחד מכיר רק את ה"בועה" שלו ופחות מכיר מה קורה בתחומים אחרים.
אגב, אותו דבר לגבי שכר. יש תחומים שבהם השכר הממוצע הוא 20K והחזקים מקבלים אולי 30K, ויש תחומים שבהם השכר הממוצע הוא 70K ואנשים מגיעים גם למעל 100K
הקטע שמי שבתחום שבו השכר נמוך לא מאמין שיש אנשים שמרוויחים מעל 100K, ומי שבתחום שבו השכר גבוה חושב שכל הייטק זה ככה ולא מאמין שיש אנשים שמרוויחים פחות מ20K.
אבל אני מניח שהקבוצה שמרוויח 70 או יותר זה אולי אחוז אחד...
שזה תחום מאוד מאוד גדול אם טווח משכורות שנע בין 10K ל200K בחודש.
200K זה מטורף. על זה לא שמעתי אפילו בסיפורים.
מעבר לאופי של המעסיק, יש המון משמעות לאופי של התחום.
תסתכל למשל על עולם ה low level/embedded, כמעט בכל החברות בתחום הזה תמצא לא מעט מתכנתים מעל גיל 50.
זה יותר חומרתי, וחמרה מאפיינת בד"כ קורפורייטים גדולים כמו גוגל שמחזיקים אנשים כאלה מבוגרים.
לא הבנתי, זה מפתיע אותך שהטופ של העובדים בתחום עושה הרבה כסף?
לא שמעת על ערכי-דין-צמרת שמרוויחים הרבה?
לא שמעת על שחקני כדורסל בNBA שמרוויחים הרבה? זה לא אומר ששחקן כדורסל ממוצע מרוויח הרבה, זה רק אומר שמי שבטופ (בNBA, או בוגר 8200 וכו) יש לו סיכוי גדול להרוויח הרבה.
נראה לך שזה מפתיע אותי?
שותף במיתר לא רואה ממטר אחזון עליון בגוגל. הקטע הוא שפשוט בהייטק יותר קל להגיע לסכומים כאלה ומרגיש שיש יותר אנשים כאלה שם.
מנסיוני, מי שלא אוהב את התחום פורש ממנו מהר מאוד או שעובר לתפקידים אחרים בתחום.
וגם הבודדים שנשארים לא באמת מצליחים להתקדם ולהגיע לשכר הגבוה כי בלי פאשן אי אפשר באמת להיות טוב ולהתקדם בתחום הזה.
אוקי, מקבל.

אני חושב שזה בעיקר מפני שהתחום נשלט בעיקר ע"י מהנדסי אלקטרוניקה בהכשרתם
לא ממש.
מנסיוני הרוב בוגרי מדמ"ח וחלק לא קטן אפילו חסרי תואר לחלוטין. בכל מקרה אני מדבר על צד התוכנה ולא על החומרה (למרות שגם בחומרה לא חסרים אנשים מבוגרים יותר).
מצד שני הצעירים שנכנסים ל- embedded הם יותר בעלי אופי של מייקרים ופחות נוטים לעולם התעשייתי, אז אין כל כך מי שדוחק את הותיקים החוצה
לא חושב שזה עניין של לדחוק החוצה (גם לא בשאר התחומים).
כמות המתכנתים באופן כללי גדלה כל שנה בקצב מאוד גבוה (לפחות עד כניסת הAI לתחום), ולכן תמיד חסרים מהנדסים ותיקים ומנוסים.
הבעיה שהרבה תחומים הם תחומים "צעירים" שנוצרו הרבה הרבה אחרי שאותם בני 50 התחילו לעבוד.
למה לא? אתה פשוט מכפיל ב5 אחוז את הקצה העליון של השכר ואז התוחלת קטנה.
לא הבנתי את החישוב הזה.
זה כמו שתסתכל על כל המליארדרים בעולם ותנסה להסיק מזה איזשהי מסקנה על השווי של האדם החציוני בעולם.
אין קשר מהותי בין השכר של ה1% העליון בתחום לבין החציון.
אבל אני מניח שהקבוצה שמרוויח 70 או יותר זה אולי אחוז אחד...
תלוי מאוד במה הקבוצה שאתה מגדיר כ"הייטק" :-)
יש תחומים שבהם 70 זה הממוצע. ואני לא חושב שאפשר להגיד שתחומים שלמים זה 1% מעולם ההיטק.
200K זה מטורף. על זה לא שמעתי אפילו בסיפורים.
200K זה באמת קיצוני. אבל אני מכיר לא מעט אנשים עם TC של אזור ה 120-150K
זה יותר חומרתי, וחמרה מאפיינת בד"כ קורפורייטים גדולים כמו גוגל שמחזיקים אנשים כאלה מבוגרים.
לא בהכרח.
יש לא מעט סטרטאפים בתחום האמבדד, ולא מעט חברות בגודל בינוני בתחום.
שותף במיתר לא רואה ממטר אחזון עליון בגוגל. הקטע הוא שפשוט בהייטק יותר קל להגיע לסכומים כאלה ומרגיש שיש יותר אנשים כאלה שם.
זה אולי מרגיש לך יותר קל. אני ממש לא בטוח שזה באמת יותר קל.
השאלה היא גם קל למי בדיוק? לאותו שותף במיתר לדעתי יהיה מאוד מאוד קשה להגיע לגוגל, ובאותו אופן לאותו עובד גוגל יהיה מאוד מאוד קשה להגיע למיתר.
אנשים שונים טובים בדברים שונים. לכל אחד יש תחום אחר שיותר "קל" לו.
אני בדיעה שאם תתמקד ותעבוד בתחום שאתה אוהב וש "קל" לך בו אתה תצליח הרבה יותר ותגיע לשכר יותר גבוה מאשר אם תנסה לעבוד בתחום שאתה לא אוהב ואתה לא טוב בו.

לא ממש.
מנסיוני הרוב בוגרי מדמ"ח וחלק לא קטן אפילו חסרי תואר לחלוטין. בכל מקרה אני מדבר על צד התוכנה ולא על החומרה (למרות שגם בחומרה לא חסרים אנשים מבוגרים יותר).

לא חושב שזה עניין של לדחוק החוצה (גם לא בשאר התחומים).
כמות המתכנתים באופן כללי גדלה כל שנה בקצב מאוד גבוה (לפחות עד כניסת הAI לתחום), ולכן תמיד חסרים מהנדסים ותיקים ומנוסים.
הבעיה שהרבה תחומים הם תחומים "צעירים" שנוצרו הרבה הרבה אחרי שאותם בני 50 התחילו לעבוד.

לא הבנתי את החישוב הזה.
זה כמו שתסתכל על כל המליארדרים בעולם ותנסה להסיק מזה איזשהי מסקנה על השווי של האדם החציוני בעולם.
אין קשר מהותי בין השכר של ה1% העליון בתחום לבין החציון.
אם אתה עושה תוחלת לפי הסיכוי להגיע למשרה בשכר מסוים - אתה מקבל תוחלת שכר. את זה אתה יודע ואני בטוח בזה.

אם אתה לוקח את הסיכוי להגיע לשכר גבוה ולשמור על זה לאורך שנים בהייטק אני חושב (ואני לא חושב שלא סביר לחשוב את זה) שהסיכוי די נמוך.

הפער בין החציון לטופ הוא אדיר, אני מסכים.
תלוי מאוד במה הקבוצה שאתה מגדיר כ"הייטק" :-)
יש תחומים שבהם 70 זה הממוצע. ואני לא חושב שאפשר להגיד שתחומים שלמים זה 1% מעולם ההיטק.
הגדרתי קודם הייטק. ממוצע לא מעניין, חציון יותר רלוונטי.

למה אי אפשר להגיד? אם אני לוקח את L6 ומעלה בביג טק - זה בערך אחוז אחד מההייטק. בתחום אני לא מתכוון לתחום או נישה ספציפית אלא יותר לקבוצת אנשים בדרג מקצועי או ניהולי מסוים שעבורם השכר הזה אקסקלוסיבי.
200K זה באמת קיצוני. אבל אני מכיר לא מעט אנשים עם TC של אזור ה 120-150K
אבל זה כנראה כי אתה בגוגל ואתה מכיר הרבה בכירים שם, אבל השאלה מה הסיכוי להגיע לזה. אם זה האחוזון העליון אז הסיכוי הוא 1 אחוז. זה לא אומר כלום על יכולותיו של אדם ספציפי, כי אם הוא טוב אז בשבילו זה 100 אחוז ובשבילי זה 0 אחוז. לכן עושים איזו תוחלת כדי לקבל סדר גודל לא סיכוי ספציפי.
לא בהכרח.
יש לא מעט סטרטאפים בתחום האמבדד, ולא מעט חברות בגודל בינוני בתחום.
כן, אבל שם לא מעסיקים מבוגרים. בטח לא בסטארטאפים. גילנות בסטארטאפים זה משהו שהוכח מחקרית בארה"ב (שגיל המקסימום הוא 40 בתקפיד מקצועי) לא זוכר מי עשה את זה אבל..
זה אולי מרגיש לך יותר קל. אני ממש לא בטוח שזה באמת יותר קל.
השאלה היא גם קל למי בדיוק? לאותו שותף במיתר לדעתי יהיה מאוד מאוד קשה להגיע לגוגל, ובאותו אופן לאותו עובד גוגל יהיה מאוד מאוד קשה להגיע למיתר.
אנשים שונים טובים בדברים שונים. לכל אחד יש תחום אחר שיותר "קל" לו.
אני בדיעה שאם תתמקד ותעבוד בתחום שאתה אוהב וש "קל" לך בו אתה תצליח הרבה יותר ותגיע לשכר יותר גבוה מאשר אם תנסה לעבוד בתחום שאתה לא אוהב ואתה לא טוב בו.
סליחה, אבל זו נשמעת לי כמו קלישאה.

אני בדעה שכל אחד יכול להצליח בכל דבר שהוא ירצה כל עוד הוא יתמיד. יכול להיות שתשנא כל רגע אבל יהיה לך סטטוס וכסף.

אם אתה עושה תוחלת לפי הסיכוי להגיע למשרה בשכר מסוים - אתה מקבל תוחלת שכר. את זה אתה יודע ואני בטוח בזה.
לא באמת, כי תוחלת השכר תלויה בשכר של שאר 99% מהאנשים.
אתה מניח התפלגות נורמלית של שכר, זה ממש לא המצב.
אם אתה לוקח את הסיכוי להגיע לשכר גבוה ולשמור על זה לאורך שנים בהייטק אני חושב (ואני לא חושב שלא סביר לחשוב את זה) שהסיכוי די נמוך.
השאלה מה אתה מגדיר גבוה, ומה נתוני הבסיס שלך.
עבור אדם מהרחוב הסיכוי בכלל להגיע להיטק הוא אפסי. עבור בוגר טכניון עם נסיון של שנים בגוגל, הסיכוי לשמור על שכר גבוה לאורך שנים הוא מאוד גבוה.
הפער בין החציון לטופ הוא אדיר, אני מסכים.
לא רק בין החציון לטופ. גם בין האחוזון ה80 לטופ יש הבדל ענק.
הגדרתי קודם הייטק.
כמו שאמרתי, זאת הגדרה מאוד בעייתית.
יש המון תחומים, כל תחום מאוד שונה מבחינת שכר חציוני וממוצע.
חציון יותר רלוונטי.
צודק. התכוונתי לחציון.
למה אי אפשר להגיד? אם אני לוקח את L6 ומעלה בביג טק - זה בערך אחוז אחד מההייטק. בתחום אני לא מתכוון לתחום או נישה ספציפית אלא יותר לקבוצת אנשים בדרג מקצועי או ניהולי מסוים שעבורם השכר הזה אקסקלוסיבי.
למה לא?
כי אתה מתעלם מרוב השוק שהוא לא גמפא ולא קורפוריטים אלא סטרטאפים וחברות בגודל בינוני.
ובתחום אני דוקא כן מתכוון לתחום ספציפי (לא נישה, אלא תחום ממש). ההבדלים בין פיתוח פרונט לבין פיתוח אמבדד הרבה יותר גדולים מאשר ההבדל בין דרגות שונות באותו תחום.
אבל זה כנראה כי אתה בגוגל ואתה מכיר הרבה בכירים שם
אני לא בגוגל ואני גם לא מכיר בכירים בגוגל. וספציפית גם לא דיברתי אפילו על עובדים בגוגל.
אבל השאלה מה הסיכוי להגיע לזה. אם זה האחוזון העליון אז הסיכוי הוא 1 אחוז. זה לא אומר כלום על יכולותיו של אדם ספציפי, כי אם הוא טוב אז בשבילו זה 100 אחוז ובשבילי זה 0 אחוז. לכן עושים איזו תוחלת כדי לקבל סדר גודל לא סיכוי ספציפי.
למה תוחלת מעניינת אותך?
מה שמעניין זה מה טוב בשבילך, לא מה טוב לאדם החציוני בארץ.
ואם אתה רוצה תוחלת, אז בתוחלת אין סיכוי להגיע להיטק כי האדם החציוני בארץ לא עובד בהיטק.
כן, אבל שם לא מעסיקים מבוגרים
לא נכון.
אישית מכיר די הרבה "מבוגרים" שעובדים בסטרטאפים
גילנות בסטארטאפים זה משהו שהוכח מחקרית בארה"ב
שוב, תלוי בתחום של הסטרטאפים. בגדול יש פחות סטרטאפים בתחומי האמבדד, ולכן ההשפעה שלהם על הממוצע במחקר קטנה.
כלומר מה שהמחקר מצא זה לא שבסטרטאפים יש גילנות אלא שבחברות בתחומים שמאוד נפוצים לסטרטאפים יש גילנות.
הבעיה זה התחום, פחות הגדול של החברה.
סליחה, אבל זו נשמעת לי כמו קלישאה.
זה שזאת קלישאה לא הופך את זה ללא נכון.
אני בדעה שכל אחד יכול להצליח בכל דבר שהוא ירצה כל עוד הוא יתמיד.
אני בדעה אחרת. ואת הדעה שלי אני יכול גם לגבות בנסיון מהשטח.
אדם לא באמת יכול להצליח בתחום שהוא לא אוהב. זה פשוט לא עובד.
הוא יכול לעבוד בתחום הזה. הוא יכול להיות "בסדר" בתחום. אבל הוא לא יכול להיות ממש טוב בתחום.
יכול להיות שתשנא כל רגע אבל יהיה לך סטטוס וכסף.
גם אם זה היה נכון (וזה לא), זה באמת שווה את זה?
אתה באמת מעדיף לשנוא את מה שאתה עושה 80% מהזמן שאתה ער בו רק בשביל קצת יותר כסף?

200K זה מטורף. על זה לא שמעתי אפילו בסיפורים
לא בשביל להתרברב או משהו, אבל אני מקבלת בערך 150k בחודש. ואני לא חריגה, יש מסביבי הרבה אנשים עם שכר גבוה יותר.
בדיוק לפני כמה ימים דיברתי עם קולגה מארהב שצחק עליי כי השכר שלי נמוך והמליץ לי לעבור לארהב כי יש לנו פרופיל דומה אבל הוא מקבל סביבות חצי מיליון שקל לחודש.

בכללי, תמיד יהיו אנשים שירוויחו יותר. אין חסם עליון לשכר. יש עכשיו מלחמה על טאלנטים ולפי העיתונות יש אנשים שקיבלו חוזים של 100 מיליון דולר.

השאלה מה אתה מגדיר גבוה, ומה נתוני הבסיס שלך.
עבור אדם מהרחוב הסיכוי בכלל להגיע להיטק הוא אפסי. עבור בוגר טכניון עם נסיון של שנים בגוגל, הסיכוי לשמור על שכר גבוה לאורך שנים הוא מאוד גבוה.
בין אדם מהרחוב לבוגר טכניון יש גם בוגרי מכללות מובילות או אוניברסיטאות "רגילות"
למה לא?
כי אתה מתעלם מרוב השוק שהוא לא גמפא ולא קורפוריטים אלא סטרטאפים וחברות בגודל בינוני.
נכון, אבל בחברות בינוניות או סטארטאפים לרוב המשכורות הן לא כמו של L6 או אפילו לא 5.
למה תוחלת מעניינת אותך?
מה שמעניין זה מה טוב בשבילך, לא מה טוב לאדם החציוני בארץ.
ואם אתה רוצה תוחלת, אז בתוחלת אין סיכוי להגיע להיטק כי האדם החציוני בארץ לא עובד בהיטק.
אני סקרן, באמת.
התכוונתי לתוחלת של מתכנתים. כמובן שלאדם החציוני אין סיכוי להגיע למקום כזה.
לא נכון.
אישית מכיר די הרבה "מבוגרים" שעובדים בסטרטאפים
מעולם לא נתקלתי באדם אפור שיער (מגיל ולא מלחץ) בסטראטאפ ויצא לי לבקר בלא מעט.
שוב, תלוי בתחום של הסטרטאפים. בגדול יש פחות סטרטאפים בתחומי האמבדד, ולכן ההשפעה שלהם על הממוצע במחקר קטנה.
כלומר מה שהמחקר מצא זה לא שבסטרטאפים יש גילנות אלא שבחברות בתחומים שמאוד נפוצים לסטרטאפים יש גילנות.
הבעיה זה התחום, פחות הגדול של החברה.
טוב, אולי אמבדד יותר "בטוח" אבל רובם לא אמבדד כמו שאמרת.
זה שזאת קלישאה לא הופך את זה ללא נכון.

אני בדעה אחרת. ואת הדעה שלי אני יכול גם לגבות בנסיון מהשטח.
אדם לא באמת יכול להצליח בתחום שהוא לא אוהב. זה פשוט לא עובד.
הוא יכול לעבוד בתחום הזה. הוא יכול להיות "בסדר" בתחום. אבל הוא לא יכול להיות ממש טוב בתחום.
והתקרה של אותו "בסדר" היא גבוהה יותר מכל המקצעות האחרים, אפילו בהשוואה לטובים +?
גם אם זה היה נכון (וזה לא), זה באמת שווה את זה?
אתה באמת מעדיף לשנוא את מה שאתה עושה 80% מהזמן שאתה ער בו רק בשביל קצת יותר כסף?
בשביל קצת יותר - כנראה שממש לא. בטל לא אם אתה לוקח את העלות האלטרנטיבית של מעבר לתחום כזה (כניסה לתחום חדש, תואר, חישפוש עבודה וכל זה).
בשביל הרבה - אולי אולי כן.

לא בשביל להתרברב או משהו, אבל אני מקבלת בערך 150k בחודש. ואני לא חריגה, יש מסביבי הרבה אנשים עם שכר גבוה יותר.
בדיוק לפני כמה ימים דיברתי עם קולגה מארהב שצחק עליי כי השכר שלי נמוך והמליץ לי לעבור לארהב כי יש לנו פרופיל דומה אבל הוא מקבל סביבות חצי מיליון שקל לחודש.

בכללי, תמיד יהיו אנשים שירוויחו יותר. אין חסם עליון לשכר. יש עכשיו מלחמה על טאלנטים ולפי העיתונות יש אנשים שקיבלו חוזים של 100 מיליון דולר.

זה מטורף. זה נשמע לי כמו חצי אחוז עליון.

אחרי כמה שנים הגעת לשכר כזה?

בין אדם מהרחוב לבוגר טכניון יש גם בוגרי מכללות מובילות או אוניברסיטאות "רגילות"
בדיוק.
נכון, אבל בחברות בינוניות או סטארטאפים לרוב המשכורות הן לא כמו של L6 או אפילו לא 5.
גם בחברות גדולות המשכורות לרוב הן לא L6 כי רוב האנשים לא L6.
מצד שני סטרטאפים וחברות בינוניות יודעות גם לתת משכורות מספיק תחרותיות לאנשים חזקים.
התכוונתי לתוחלת של מתכנתים. כמובן שלאדם החציוני אין סיכוי להגיע למקום כזה.
שוב, התשובה מאוד תלוי בשאלה איך אתה מגדיר מתכנת.
ככל שההגדרה שלך רחבה יותר ככה השכר החציוני (או התוחלת) יהיה נמוך יותר.
האם מבחינתך מפתח אוטומציה נחשב מתכנת או שהוא נחשב QA?
האם מבחינתך "בונה אתרי אינטרנט" נחשב מתכנת?
יש המון דברים בתחום האפור, ורובם בשכר יחסית נמוך.
אז ביקרת בסטרטאפים הלא נכונים.
לי יצא לעבוד בכמה סטרטאפים שהגיל הממוצע של המתכנתים שם עבר את ה40. וזה לפני שלוקחים בחשבון בעלי תפקידים אחרים.
זה בדיוק מה שאמרתי קודם - לאנשים יש בייאס למה שהם מכירים באופן אישי, וחושבים שמה שהם מכירים מייצג את מה שקורה בכל התחום ההיטק. זה לא המצב.
והתקרה של אותו "בסדר" היא גבוהה יותר מכל המקצעות האחרים, אפילו בהשוואה לטובים +?
אני מניח ש"בסדר" בהייטק אולי ירוויח יותר מאשר "בסדר" במקצועות אחרים (לא בהכרח יותר מאשר טובים+)
אבל אני גם חושב שאותו "בסדר" בהייטק כנראה ירוויח יותר אם הוא יעבוד בתחום שמעניין אותו ושהוא אוהב.
בשביל קצת יותר - כנראה שממש לא. בטל לא אם אתה לוקח את העלות האלטרנטיבית של מעבר לתחום כזה (כניסה לתחום חדש, תואר, חישפוש עבודה וכל זה).
בדיוק.
בשביל הרבה - אולי אולי כן.
אם אתה לא אוהב את התחום אז גם לא תיהיה בו טוב ולכן זה בהכרח לא יהיה "הרבה יותר".
זה מטורף. זה נשמע לי כמו חצי אחוז עליון.
לך זה נשמע כמו חצי אחוז עליון. למי שעובד באותה חברה זה נשמע כמו שכר סטנדרטי לתחום. למי שעובד באותו תחום בחברות מתחרות זה אולי נשמע קצת גבוה, אבל לא ברמה של חצי אחוז עליון.
זה בדיוק אותו בייאס שדיברתי עליו קודם.

או שיש להם כסף לצבע שיער, או שהחכימו להבין שהאופציות לא שוות כלום והשעות ארוכות והלכו לעבוד במקום אחר, או שלא היית בסטארטאפים הנכונים. או שכל התשובות נכונות

שוב, התשובה מאוד תלוי בשאלה איך אתה מגדיר מתכנת.
ככל שההגדרה שלך רחבה יותר ככה השכר החציוני (או התוחלת) יהיה נמוך יותר.
האם מבחינתך מפתח אוטומציה נחשב מתכנת או שהוא נחשב QA?
האם מבחינתך "בונה אתרי אינטרנט" נחשב מתכנת?
יש המון דברים בתחום האפור, ורובם בשכר יחסית נמוך.
אחד עם תואר ראשון במדמח/יוצאי יחידה טכנולוגית שעובד בפיתוח בחברת הייטק (לא לואוטק או בנקים). מדבר על אנשי פיתוח.
אז ביקרת בסטרטאפים הלא נכונים.
לי יצא לעבוד בכמה סטרטאפים שהגיל הממוצע של המתכנתים שם עבר את ה40. וזה לפני שלוקחים בחשבון בעלי תפקידים אחרים.
זה בדיוק מה שאמרתי קודם - לאנשים יש בייאס למה שהם מכירים באופן אישי, וחושבים שמה שהם מכירים מייצג את מה שקורה בכל התחום ההיטק. זה לא המצב.
אז אין אמת.
אני מניח ש"בסדר" בהייטק אולי ירוויח יותר מאשר "בסדר" במקצועות אחרים (לא בהכרח יותר מאשר טובים+)
אבל אני גם חושב שאותו "בסדר" בהייטק כנראה ירוויח יותר אם הוא יעבוד בתחום שמעניין אותו ושהוא אוהב.

לך זה נשמע כמו חצי אחוז עליון. למי שעובד באותה חברה זה נשמע כמו שכר סטנדרטי לתחום. למי שעובד באותו תחום בחברות מתחרות זה אולי נשמע קצת גבוה, אבל לא ברמה של חצי אחוז עליון.
זה בדיוק אותו בייאס שדיברתי עליו קודם.
אבל מה שאני מנסה להגיד הוא שחצי אחוז עליון הוא ביחס לאותם עוסקים באותו מקצוע ויש להם פוטנציאל לעבודה באותם טייטלים - נניח backend מול backend (אנשים בעלי השכלה זהה, לא בהכרח כישורים). אם תכניס פה מתמטיקאים שמפתחים AI או אלגוריתמים מתקדמים - ברור שהם לא באותו מקצוע.

נניח שיש 1000 מתכנתים (קרי 1000 איש שיש להם תחרות אחד עם השני) - אם השכר של ה5 העליונים מתוך אותם 1000 הוא 150 אלף בחודש, אז זה השכר של החצי אחוז העליון. אלה עובדות, זה לא משנה מה נראה לזה או לזה.

פשוט ניכר שפה בפורום כולם "יודעים" מה המצב בהייטק כתמונה כללית, אבל אני מניח שרוב מי שגולש כאן הוא בעשירון העליון של ההייטק או מאוד קרוב לשם.

או שיש להם כסף לצבע שיער, או שהחכימו להבין שהאופציות לא שוות כלום והשעות ארוכות והלכו לעבוד במקום אחר, או שלא היית בסטארטאפים הנכונים. או שכל התשובות נכונות
יתכן שאף תשובה לא נכונה.

לא מסתדר לי הגיונית שסטארטאפים (באופן כללי לא בנישות ספציפיות) מעסיקים עובדים רבים כאלה.

אחד עם תואר ראשון במדמח/יוצאי יחידה טכנולוגית שעובד בפיתוח בחברת הייטק (לא לואוטק או בנקים). מדבר על אנשי פיתוח.
שוב, מה אתה מגדיר אנשי פיתוח?
האם מפתח אוטומציה זה מפתח? האם מפתח אתרי אינטרנט זה מפתח?

ולמה אתה פוסל מפתחים שהם חסרי תואר ולא יוצאי יחידות? אני מכיר לא מעט כאלה שמרוויחים טוב

אז אין אמת.
איך הגעת למסקנה הזאת?
יש אמת. פשוט צריך להכיר בזה שיש לך בייאס. ברגע שאתה מבין את זה תוכל יותר בקלות להבין מה ה"אמת".
אבל מה שאני מנסה להגיד הוא שחצי אחוז עליון הוא ביחס לאותם עוסקים באותו מקצוע ויש להם פוטנציאל לעבודה באותם טייטלים
ומה שאני מנסה להגיד שזה לא בדיוק אותו מקצוע, גם אם הטייטלים זהים.
יש הבדל גדול בין איש QA עם טיטל מסויים (או אפילו מפתח אוטומציה) לבין מפתח אמבדד עם אותו הטייטל.
נניח backend מול backend
בקאנד זה תחום אחד (זה לא טייטל).
איש בקאנד ומפתח אמבדד לא ירוויחו אותו דבר גם אם יש להם אותו טייטל והם באותה חברה.
אנשים בעלי השכלה זהה, לא בהכרח כישורים
השכלה חסרת משמעות ברמות הללו. מה שחשוב זה כישורים והיכולת שלך להראות את הכישורים הללו (שזה בעצמו תחת הקטגוריה של כישורים).
אם תכניס פה מתמטיקאים שמפתחים AI או אלגוריתמים מתקדמים - ברור שהם לא באותו מקצוע.
גם אם תיקח 2 אנשים שלמדו מדמ"ח באותו מוסד אקדמי, אחד מהם הלך לפתח אוטומציה והשני הלך להיות חוקר סייבר. הם באותו "מקצוע" בגדול, אבל הם ממש לא באותו תחום וטווח השכר שלהם יהיה מאוד מאוד שונה.
נניח שיש 1000 מתכנתים (קרי 1000 איש שיש להם תחרות אחד עם השני)
זה בדיוק העניין, זה שקוראים למישהו "מתכנת" לא אומר שיש לו תחרות עם כל שאר האנשים שקוראים להם "מתכנתים".
יש תחומים מאוד שונים, עם שכר מאוד מאוד שונה, שלכולם קוראים "מתכנתים".
מעבר לזה, יש הרבה תחומים שהם בתחום האפור. דברים שחלק מהאנשים יקראו להם "מתכנתים" וחלק אחר חושב שלא צריך לקרוא להם "מתכנתים". אם אתה כולל אותם באותו פול זה מאוד משפיע על המספרים.
פשוט ניכר שפה בפורום כולם "יודעים" מה המצב בהייטק כתמונה כללית, אבל אני מניח שרוב מי שגולש כאן הוא בעשירון העליון של ההייטק או מאוד קרוב לשם.
למה אתה מניח את זה?
אתה מניח שאתה, שלא נמצא בהייטק, יודע יותר על התמונה הכללית מאשר אנשים שנמצאים בהייטק?

היום גם ככה מאוד קשה להתחיל לעבוד כגוניור בתחום הזה, ולפני 5 שנים היה מאוד קל אם היית בוגר אוניברסיטה.
אין כן ולא בחיים, הכל תלוי בהרבה דברים.

שוב, מה אתה מגדיר אנשי פיתוח?
האם מפתח אוטומציה זה מפתח? האם מפתח אתרי אינטרנט זה מפתח?
לא.
ולמה אתה פוסל מפתחים שהם חסרי תואר ולא יוצאי יחידות? אני מכיר לא מעט כאלה שמרוויחים טוב
כי הם היוצאים מן הכלל. רוב מי שמתעסק בתחום הזה היום בדור הצעיר עשה תואר בתחום.

ומה שאני מנסה להגיד שזה לא בדיוק אותו מקצוע, גם אם הטייטלים זהים.
יש הבדל גדול בין איש QA עם טיטל מסויים (או אפילו מפתח אוטומציה) לבין מפתח אמבדד עם אותו הטייטל.
QA זה משהו אחר. אני מדבר על פיתוח טהור.
השכלה חסרת משמעות ברמות הללו. מה שחשוב זה כישורים והיכולת שלך להראות את הכישורים הללו (שזה בעצמו תחת הקטגוריה של כישורים).
נכון, אבל ההתחלה שלהם הייתה דומה. ולמה שמישהו יהיה QA אם הוא למד מדעי המחשב? שמעתי על מקרים כאלה רק מחוסר ברירה לא מרצון.
גם אם תיקח 2 אנשים שלמדו מדמ"ח באותו מוסד אקדמי, אחד מהם הלך לפתח אוטומציה והשני הלך להיות חוקר סייבר. הם באותו "מקצוע" בגדול, אבל הם ממש לא באותו תחום וטווח השכר שלהם יהיה מאוד מאוד שונה.
נכון כי אחד מפתח והשני QA.
זה בדיוק העניין, זה שקוראים למישהו "מתכנת" לא אומר שיש לו תחרות עם כל שאר האנשים שקוראים להם "מתכנתים".
יש תחומים מאוד שונים, עם שכר מאוד מאוד שונה, שלכולם קוראים "מתכנתים".
מעבר לזה, יש הרבה תחומים שהם בתחום האפור. דברים שחלק מהאנשים יקראו להם "מתכנתים" וחלק אחר חושב שלא צריך לקרוא להם "מתכנתים". אם אתה כולל אותם באותו פול זה מאוד משפיע על המספרים.
נכון, אבל אם אתה מסתכל על האחוזונים הגבוהים - נניח כאלה שלמדו באונ' ת"א ועובדים כמפתחים שאינם QA ומתקמים מקצועית עם השנים בתפקידי פיתוח נניח בפולסטאק שזה אולי התחום הכי נפוץ שיש.
למה אתה מניח את זה?
אתה מניח שאתה, שלא נמצא בהייטק, יודע יותר על התמונה הכללית מאשר אנשים שנמצאים בהייטק?
אתה לא יודע על ההייטק יותר ממני משום שאתה נמצא באיזשהו מגדל שן. זה כמו שאני לא יודע מה קורה אצל חיים לוין לפידות ושות' ברחובות.

מיש גר בסביון לא יודע מה קורה במכולת בירוחם.

אתה מסתכל על זה , לדעתי, מנקודת מבט קצת צרה. בכל הדיון שלנו לא זכור לי שדיברת על החסרונות, על פיטורים, הישארות במקום - כי אולי אצלך בסביבה בחברה המובילה שלך זה פשוט לא קורה הרבה כי כולם תותחים.

אני חייב להגיד שקשה לקרוא את מפת הייטק הישראלית. הרבה קבוצות, קשה למפות ולהבין מה מוביל למה ומה הסיכוי של פרט חרוץ ומתאים למקצוע (לא אני) לעקוף שכר של בכיר במקצוע כמו עריכת דין.

כי הם היוצאים מן הכלל. רוב מי שמתעסק בתחום הזה היום בדור הצעיר עשה תואר בתחום.
לא נכון.
QA זה משהו אחר. אני מדבר על פיתוח טהור
שוב, השאלה מה זה פיתוח טהור?
פיתוח אוטומציה זה פיתוח טהור?
פיתוח אתרי אינטרנט?
יש כאלה שיגידו שלכתוב קוד פייתון בבקאנד זה לא באמת פיתוח.
אין באמת הגדרה אחידה למה זה מפתח.
נכון כי אחד מפתח והשני QA.
סבבה, קח פרונטאנד ואמבדד. זה חל גם עליהם.
נכון, אבל אם אתה מסתכל על האחוזונים הגבוהים - נניח כאלה שלמדו באונ' ת"א ועובדים כמפתחים שאינם QA ומתקמים מקצועית עם השנים בתפקידי פיתוח נניח בפולסטאק שזה אולי התחום הכי נפוץ שיש.
1. להסתכל על האחוזונים הגבוהים אומר בהגדרה שאתה מסתכל על אנומליות שאי אפשר להסיק מהן כלום.
2 . עם כל הכבוד לפולסטאק, יש הבדל ענק בין האחוזון העליון במשכורות של פולסטאק לבין האחוזון העליון בסייבר או אמבדד.
אתה לא יודע על ההייטק יותר ממני משום שאתה נמצא באיזשהו מגדל שן. זה כמו שאני לא יודע מה קורה אצל חיים לוין לפידות ושות' ברחובות.
אני בהחלט יודע הרבה יותר ממך על מה שקורה בהייטק בדיוק בגלל שאני לא באיזה מגדל שן אלא נמצא שם בשטח.

אין לי מושג מי זה חיים מרחובות או איציק מנתניה. אבל את תחום ההיטק תאמין לי שאני מכיר הרבה יותר טוב ממך.
מיש גר בסביון לא יודע מה קורה במכולת בירוחם.
בדיוק.
מאותה סיבה מי שלא בהייטק לא באמת יודע מה קורה בהייטק.
אתה מסתכל על זה , לדעתי, מנקודת מבט קצת צרה
בדיוק להיפך.
אתה זה שמסתכל על זה בצורה מאוד צרה.
אני מנסה להסביר לך שהעולם יותר מורכב ואתה צריך להסתכל על יותר דברים.
בכל הדיון שלנו לא זכור לי שדיברת על החסרונות, על פיטורים, הישארות במקום - כי אולי אצלך בסביבה בחברה המובילה שלך זה פשוט לא קורה הרבה כי כולם תותחים.
איך זה קשור לדיון בכלל?
שאלת על משכורות, לא על חסרונות.
אני חייב להגיד שקשה לקרוא את מפת הייטק הישראלית. הרבה קבוצות, קשה למפות ולהבין מה מוביל למה ומה הסיכוי של פרט חרוץ ומתאים למקצוע (לא אני) לעקוף שכר של בכיר במקצוע כמו עריכת דין.
שמח שאחרי 2 עמודים של דיונים סוף סוף הבנת את זה.

מיש גר בסביון לא יודע מה קורה במכולת בירוחם
אתה חושב במונחים של סטראוטיפים (הנ"ל רק דוגמה קיצונית, ואגב שגויה), זה לא יקדם אותך לשום תובנות.

אני גם לא מבין למה התבייתת על מפתחים. יש אנשי פרודקט שמרוויחים יותר ממפתחים. יש אנשי מכירות שמרוויחים מליונים. התלהבת מהשכר של @סברס, שמת בכלל לב שהיא (כנראה) דאטה סיינטיסט?

אנסה לנסח בצורה שונה את המסר שלהבנתי צריך להנחות אותך - נסה רגע לצאת מההתמקדות בכיסים של אחרים ונסה להבין איפה אתה תצטיין, מה יביא אותך למימוש מלא של הפוטנציאל שלך. התשובה היא לא בהכרח חד ערכית כי עד שתנסה לא תדע, אבל מהיכרות עם עצמך אתה כן יכול לדעת באיזה כיוון לגשש ומאיזה כיוון להתרחק.

בסדר, נראה לי שמיציתי את הדיון. תודה לכולם, אפשר לנעול.

אפשר לנעול.
איך אני אוהב שאנשים באים לפורום, מתחילים דיון וברגע שהם לא שומעים בדיוק את מה שהם רצו לשמוע (כי בכל זאת, יש עוד דעות בעולם) הם מבקשים לנעול את הדיון ונעלמים.

אם המטרה היא ללמוד, חלק מתהליך הלימוד הוא לשמוע גם דעות ששונות מהדעות שבאת איתן מהבית.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
איך אני אוהב שאנשים באים לפורום, מתחילים דיון וברגע שהם לא שומעים בדיוק את מה שהם רצו לשמוע (כי בכל זאת, יש עוד דעות בעולם) הם מבקשים לנעול את הדיון ונעלמים.

אם המטרה היא ללמוד, חלק מתהליך הלימוד הוא לשמוע גם דעות ששונות מהדעות שבאת איתן מהבית.
אני פשוט חושב שאין לנו עוד במה לדון, כל אחד אמר את דעתו ולידיעתך אני די מסכים עם הרבה ממה שכתבת, אם כי לא עם הכל.

אני יודע שהדרך ל70-80 אלף היא לא רק מהייטק, פשוט רציתי להבין בגדול היכן הסיכויים גבוהים יותר להגעה לסכומים כאלה - כי בכל מקצוע אתה שומע על אנשים כאלה - רפואה, ראיית חשבון, עריכת דין, הנדסה והייטק - פשוט בהייטק יש יותר דוגמאות כאלה כי התעשייה גדולה יותר, אבל באופן יחסי אני לא בטוח שיש הבדל באחוזים והסיכויים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D העלאת שכר בהייטק לאחר שנה התפתחות אישית 8
R העלאת שכר שנתית בהייטק - מרגיש לא מוערך אוף טופיק 60
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 4
ע התייעצות על הסכם שכר בהייטק אוף טופיק 18
D הפרשי שכר - אופן דיווח (ומתי) בבקשה להחזר מס מיסים 3
B עובד במקביל למילואים, כמה שכר אקבל? אוף טופיק 14
עלילה מסלול משא ומתן על שכר בעבודה חדשה אוף טופיק 2
E החזר מס - איך להצהיר על המס ששילמתי בגין שכר דירה מיסים 8
ת איפה כלול זקיפות שכר בטופס 106? מיסים 1
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
Y החזרי מס והפקת תלוש שכר במכירת RSU אחרי עזיבת עבודה שוק ההון 9
S צפי שכר על פי levels.fyi יזמות והגדלת הכנסות 7
S שכר מינימום התפתחות אישית 3
דף מלא מסלול מיסוי שכר דירה מועדף לטובת מס שבח נדל"ן 3
E בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה מיסים 9
י תשלום שכר עורך דין במקרה שלא נחתם חוזה נדל"ן 64
ס הצעת שכר במשרה ראשונה התפתחות אישית 4
S תלושי שכר כתנאי לשכירות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 35
J מקסום שכר במעבר לחברה אחרת - כרגע לא בגאמפא. התפתחות אישית 5
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
א ציפיות שכר ב - Embedded עם שנתיים ניסיון. התפתחות אישית 9
R מס על שכר דירה מיסים 2
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
P חישוב שכר נטו בארה"ב בזמן פלושיפ קליני מיסים 0
א מהנדס חשמל מתחיל-ציפיות שכר פוסטים מאיכות נמוכה 8
M שכר התחלתי של מהנדס תוכנה ומהנדס חשמל התפתחות אישית 45
ריש-לקיש תשלום שכר דירה בכרטיס Cashback צרכנות פיננסית 1
ד בקשה להעלאת שכר יזמות והגדלת הכנסות 26
ח פילוח שכר ממוצע במשק אוף טופיק 3
U שכר "יוצרים" מיסים 22
ב שכר גבוה מול סיפוק בעבודה התפתחות אישית 24
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
S הבדלי שכר בין הראיון לחוזה התפתחות אישית 1
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
E ציפיות שכר ראש צוות גמפ"א התפתחות אישית 25
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
A מסלולי מיסוי שכר דירה מיסים 1
S חוזה עם מעסיק על שכר ברוטו נמוך שלא כולל הפרשות ??? אוף טופיק 6
בובין חוט-השני איך מבטיחים שכר קבוע בעסק? (ספוילר: לא דרך שותפות) יזמות והגדלת הכנסות 6
ה רכיבי שכר למשכנתא נדל"ן 3
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
M שכר על מילואים בשישי-שבת אוף טופיק 1
H הפחתת הפרשות פנסיוניות לטובת שכר נטו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ב רילוקיישן, שכר ועוד אוף טופיק 5
מ שינוי בתלוש שכר - אחוז משרה מיסים 3
D שכר דירה כהוצאה מוכרת נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה