• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

איך מבטיחים שכר קבוע בעסק? (ספוילר: לא דרך שותפות)

בובין חוט-השני

משתמש סולידי
דירוג
24
בהמשך לדיון הזה.

(מי שלא רוצה להיכנס ללינק למעלה ולקרוא את תחילת הדיון. אני אנסה לתמצת. אני עוזר לחבר שהוא שותף בעסק יחד עם המקים של המקום. יחד הם מנהלים את העסק ואני, עבור שכר אחוזי מההכנסות, תורם להם מהידע שלי ומהיכולת שלי בכל מה שקשור לשיווק אינטרנט. אני מאוד סומך על החבר וגם על מקים העסק. הם עובדים מאוד קשה ויחד אנחנו רואים פירות לעמלנו וצמיחה של העסק. לאחרונה מקים העסק הציע לי להצטרף כשותף, שלח לי טיוטה לחוזה ופתח את האפשרות למשא ומתן.)

לאחר חצי שנה מההצעה. זה קרה. קיבלנו דו"חות כספיים (מאזן בוחן 23, דוחות כספיים 21 מול 22). בעיה ראשונה - אני אפילו לא יודע איך להתחיל ולקרוא אותם. בסדר, לא נורא, נגיד.

בעיה שניה, שבגינה אני פותח את השרשור, היא יותר מהותית בעיני. בראש ובראשונה, הסיבה שאני רוצה להיכנס לשותפות בעסק היא "ביטחון תעסוקתי". כל עוד העסק עומד על הרגליים אני רוצה להמשיך לספק את שירותי ולהמשיך למשוך משכורת. בדיוק כמו היום. אחרי הכל, אני מרגיש שבניתי עבור העסק "מכונה משומנת" של שיווק אינטרנטי שמתגמל את הבעלים (ונכון להיום גם אותי) במכירות הולכות וצומחות. מה שפעם התחיל ב-X מכירות לחודש הפך להיות 10X לחודש כשבכל רגע נתון בעל העסק יכול להגיד לי "תודה על מה שעשית עד היום, אנחנו ניקח את זה מכאן" וליהנות מכל התקדמות שיצרתי בעמל רב. אני לשמחתי חשבתי שהנה, בעזרת החוזה, אני אוכל להשיג מקום של קבע בעסק ואף אחד לא יוכל "לפטר" אותי. כל עוד העסק עומד על הרגליים אני אמשוך את השכר האחוזי שלי (תוך כדי שאני ממשיך ותורם את חלקי כמובן, בדיוק כמו עד עכשיו) ועל הדרך אהנה גם מדיבדנדים ואולי אפילו מעליית ערך המניות שלי בעסק. אבל כנראה שזה לא בדיוק עובד ככה.

עו"ד שפגשתי כי רציתי שייצג אותי במהלך החתימה על החוזה אמר לי שאני מבזבז את הזמן שלי בלנסות להיכנס לעסק שיכול להתגלות כנפילה כלכלית שתיקח גם אותי למטה וזה שאני אהיה שותף בעסק לא נותן לי ערובה לכך שאוכל להמשיך למשוך משכורת לנצח. אחרי הכל, כשותף קטן, אם הבעלים שמחזיק ברוב מניות החברה מחליט ש"תודה על מה שעשית עד היום, אנחנו ניקח את זה מכאן" זה שאני שותף קטן לא ממש הולך לעזור לי. במקרה הכי טוב אמשיך ליהנות מדיבדנים וכו'. אבל משכורת היא לא דבר מובטח גם לא דרך חוזה שותפות.

הוא הציע שאחשוב על תוכנית אחרת שאפשר לתקף בחוזה מול העסק שיאפשר לי להרגיש יותר בנוח עם העבודה שלי והרצון שלי בביטחון תעסוקתי. אני מאמין שיש כל מיני אפשרויות והייתי שמח לשמוע את דעתכם. אולי למישהו יש איזה רעיון מבריק מה אפשר לדרוש בחוזה שיצדיק את העסקתי "הנצחית" ויאפשר לי להיות רגוע שלא עבדתי כל כך קשה לחינם - מיתגתי עסק שעומד על הרגליים בצורה עצמאית ובכל שלב אפשר להמשיך בלעדי?

לא מה ששאלת, אבל למה שלא תלמד לקרוא את הדוחות הכספיים לפני שתשקע שם עמוק?

בהמשך לדיון הזה.

(מי שלא רוצה להיכנס ללינק למעלה ולקרוא את תחילת הדיון. אני אנסה לתמצת. אני עוזר לחבר שהוא שותף בעסק יחד עם המקים של המקום. יחד הם מנהלים את העסק ואני, עבור שכר אחוזי מההכנסות, תורם להם מהידע שלי ומהיכולת שלי בכל מה שקשור לשיווק אינטרנט. אני מאוד סומך על החבר וגם על מקים העסק. הם עובדים מאוד קשה ויחד אנחנו רואים פירות לעמלנו וצמיחה של העסק. לאחרונה מקים העסק הציע לי להצטרף כשותף, שלח לי טיוטה לחוזה ופתח את האפשרות למשא ומתן.)

לאחר חצי שנה מההצעה. זה קרה. קיבלנו דו"חות כספיים (מאזן בוחן 23, דוחות כספיים 21 מול 22). בעיה ראשונה - אני אפילו לא יודע איך להתחיל ולקרוא אותם. בסדר, לא נורא, נגיד.

בעיה שניה, שבגינה אני פותח את השרשור, היא יותר מהותית בעיני. בראש ובראשונה, הסיבה שאני רוצה להיכנס לשותפות בעסק היא "ביטחון תעסוקתי". כל עוד העסק עומד על הרגליים אני רוצה להמשיך לספק את שירותי ולהמשיך למשוך משכורת. בדיוק כמו היום. אחרי הכל, אני מרגיש שבניתי עבור העסק "מכונה משומנת" של שיווק אינטרנטי שמתגמל את הבעלים (ונכון להיום גם אותי) במכירות הולכות וצומחות. מה שפעם התחיל ב-X מכירות לחודש הפך להיות 10X לחודש כשבכל רגע נתון בעל העסק יכול להגיד לי "תודה על מה שעשית עד היום, אנחנו ניקח את זה מכאן" וליהנות מכל התקדמות שיצרתי בעמל רב. אני לשמחתי חשבתי שהנה, בעזרת החוזה, אני אוכל להשיג מקום של קבע בעסק ואף אחד לא יוכל "לפטר" אותי. כל עוד העסק עומד על הרגליים אני אמשוך את השכר האחוזי שלי (תוך כדי שאני ממשיך ותורם את חלקי כמובן, בדיוק כמו עד עכשיו) ועל הדרך אהנה גם מדיבדנדים ואולי אפילו מעליית ערך המניות שלי בעסק. אבל כנראה שזה לא בדיוק עובד ככה.

עו"ד שפגשתי כי רציתי שייצג אותי במהלך החתימה על החוזה אמר לי שאני מבזבז את הזמן שלי בלנסות להיכנס לעסק שיכול להתגלות כנפילה כלכלית שתיקח גם אותי למטה וזה שאני אהיה שותף בעסק לא נותן לי ערובה לכך שאוכל להמשיך למשוך משכורת לנצח. אחרי הכל, כשותף קטן, אם הבעלים שמחזיק ברוב מניות החברה מחליט ש"תודה על מה שעשית עד היום, אנחנו ניקח את זה מכאן" זה שאני שותף קטן לא ממש הולך לעזור לי. במקרה הכי טוב אמשיך ליהנות מדיבדנים וכו'. אבל משכורת היא לא דבר מובטח גם לא דרך חוזה שותפות.

הוא הציע שאחשוב על תוכנית אחרת שאפשר לתקף בחוזה מול העסק שיאפשר לי להרגיש יותר בנוח עם העבודה שלי והרצון שלי בביטחון תעסוקתי. אני מאמין שיש כל מיני אפשרויות והייתי שמח לשמוע את דעתכם. אולי למישהו יש איזה רעיון מבריק מה אפשר לדרוש בחוזה שיצדיק את העסקתי "הנצחית" ויאפשר לי להיות רגוע שלא עבדתי כל כך קשה לחינם - מיתגתי עסק שעומד על הרגליים בצורה עצמאית ובכל שלב אפשר להמשיך בלעדי?
אין כזה דבר להבטיח שכר קבוע בעסק...

יש לך מספר אפשרויות:

1. שתהיה בעלים של X% אחוזים מהעסק וכל פעם שיחולק דיבדינד אתה תקבל גם.(אבל, כל עוד יש רוב לשאר השותפים, אז הם יכולים נגיד לא לחלק דיבידנדים ופשוט למשוך משכורות לעצמם...אבל אתה יכול לשים הגנות מיעוט דרך העו"ד שיהיה צורך בהסכמה שלך בשינויי שכר וכו...).
2. אתה יכול לבקש advisory shares/options - עבור הפעילות....נגיד כל שנה לקבל X אחוזים מהחברה.
2. אתה יכול לסגור חוזה מול החברה שישלמו לך תשלום על השירותים למשך X חודשים...אולי עם הארכה אוטומטית ו/או תקופת התראה לפני סיום ...אבל זה חוזה דומה לשכיר.

בסופו של דבר אבל בבסיס...בעסק אתה או שותף(ואז אתה הבעלים של חלק ממנו ואי אפשר "בקלות" להעיף אותך) או שאתה שכיר/ספק שירותים ואז כתלות בחוזה אפשר לסיים את ההתקשרות איתך בכל נקודה +-...קשה לרקוד על שתי החתונות...אם אתה יודע שאתה הולך להביא ערך, רצוי מראש לסגור את מודל השותפות/אחוזים...אם זה מצליח ולא סגרת את זה מראש, אז מגיעים לדילמה שהגעת אליה...

קיבלנו דו"חות כספיים (מאזן בוחן 23, דוחות כספיים 21 מול 22). בעיה ראשונה - אני אפילו לא יודע איך להתחיל ולקרוא אותם. בסדר, לא נורא, נגיד.
רק עכשיו קיבלת? אתה חייב להבין מה כתוב שם! רוב הסיכויים שנורות אזהרה ישלחו אותך לבקש ניירת נוספת: דפי בנק, הלוואות, פירוט משכורות בכלל (ושל השותפים בפרט).
מה שפעם התחיל ב-X מכירות לחודש הפך להיות 10X לחודש
ועדיין עסק מפסיד/לא רווחי? אם כן - נורה אדומה בוהקת.
הסיבה שאני רוצה להיכנס לשותפות בעסק היא "ביטחון תעסוקתי".
לא סיבה טובה.
אבל מה הסיבה שהשותפים האחרים רוצים לחלוק איתך את נטל הבעלות? ביררת את זה כבר?
עו"ד שפגשתי כי רציתי שייצג אותי במהלך החתימה על החוזה אמר לי שאני מבזבז את הזמן שלי בלנסות להיכנס לעסק שיכול להתגלות כנפילה כלכלית שתיקח גם אותי למטה
מסכימה איתו.
ואם תמשיך לקבל מסמכים באיחור של חצי שנה מהבקשה שלך - אז על אחת כמה וכמה.

נ.ב.
מציעה להעביר את השרשור הזה (ואולי גם את קודמו) לפורם יזמות והגדלת הכנסות @yossik

א) היית ממליץ לך לראות אם העסק רווחי קודם כל, שזה אומר לקרוא דוחות כספיים שקיבלת תבין אם העסק רווחי(רמז - דוח רוו"ה אבל לא רק) ואם אין איזו מחויבויות שהבעלים מסתירים ממך(מאזן).

ב) תכניס סעיף בחוזה שבו יהיה לך משכורת מסויימת + אחוזים בעסק. כך תקבל גם שכר על העבודה שלך וגם תמשוך דיבידנד לכשיצטברו, אם לא יסכימו אתה תמיד יכול להגיד שתסמך להמשיך להיות מועסק.

תודה לכולם וכולם על התגובות. רובן ככולן מלמדות ומאירות. אני, בשלב הזה, לא רוצה להתעמק בנושא הדו"חות הכספיים וניתוח העתיד של העסק. אני כן יכול להגיד שזה סופר חשוב ואני מנסה לחשוב איך אני הולך לעשות את זה בעצמי ואולי להעזר בחבר שהוא רואה חשבון.

אבל שוב, אני זקוק לחוכמת חברי הפורום בשאלה האם יש דרך לבנות חוזה או תוכנית עבודה מול העסק שלא בהכרח מחייבת שותפות (אבל בהחלט יכולה גם לבוא כחלק מתהליך שותפות) במטרה להבטיח תגמול עתידי על העבודה שעשיתי עד כה עבור העסק וכמובן שעוד אעשה.

בשלב הזה חשוב לציין - אין שום חוזה מחייב בכתב ביני לבין העסק. לפני כשלוש שנים סיכמנו את התנאים (המאוד פשוטים) בטלפון ומאז סך הכל אנחנו מסתדרים היטב. אחת הסיבות שאני רוצה למסד את הקשר היא לא רק, כאמור, הבטחת הכנסה עתידית אלא גם תיקוף הקשר ביני לבין העסק בחוזה קביל, שריר וקיים.

אבל אתה יכול לשים הגנות מיעוט דרך העו"ד שיהיה צורך בהסכמה שלך בשינויי שכר וכו...
לא הכרתי את האפשרות של "הגנת מיעוט". אולי אפשר ליצור מצב בו כל שינוי שקשור לפעילות ששייכת לדומיין שלי בחברה מצריכה את הסכמתי ללא קשר לאחוזים שיש לי מסך כל מניות החברה?

אשמח לעוד רעיונות וכמובן לענות על שאלות מנחות. שוב תודה!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס הצעת שכר במשרה ראשונה התפתחות אישית 4
S תלושי שכר כתנאי לשכירות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
J מקסום שכר במעבר לחברה אחרת - כרגע לא בגאמפא. התפתחות אישית 3
A ניפוק תלוש שכר / תשלום מס הכנסה לעובדת משק בית מיסים 7
S קבלת שכר מחברה בחו"ל יזמות והגדלת הכנסות 25
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
א מוכר שמקבל שכר דירה עד לסיום עיסקת מכר נדל"ן 23
א ציפיות שכר ב - Embedded עם שנתיים ניסיון. התפתחות אישית 9
R מס על שכר דירה מיסים 2
י שכר טרחה של סוכן ביטוח פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1