• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בקשה להעלאת שכר

דרדס בקרקס

משתמש סולידי
דירוג
9
הי,
ברור לי שבבקשה להעלאת שכר צריך לשים דגש על הביצועים והצדדים החיוביים במשוב שקיבלתי.
אבל האם נכון גם להזכיר את האינפלציה ששוחקת במשכורת?
ואם אני מרגיש שמראש המשכורת שלי מעט נמוכה (וגם אימתתי את זה באתרים כמו glassdoor) , האם כדאי להגיד את זה?

הי,
ברור לי שבבקשה להעלאת שכר צריך לשים דגש על הביצועים והצדדים החיוביים במשוב שקיבלתי.
ואם אני מרגיש שמראש המשכורת שלי מעט נמוכה (וגם אימתתי את זה באתרים כמו glassdoor) , האם כדאי להגיד את זה?
אני לא חושב שאינפלציה היא משמעותית בהקשר של רמת שכר, זה יחסית כסף קטן. (אולי שימוש במילים "שחיקת שכר" יותר הגיוניות, לא יודע למה זה נשמע לי יותר סביר)

אני לא בטוח גם שנכון לומר על ההשוואה בין המשכורת שלך למה שקורה בשוק, אני כן חושב שאם את מרגישה שהמשכורת שלך נמוכה ממה שאת מצפה (ממה שאת "שווה") כדאי ורצוי שתגידי את זה, זה הסיבה שמעלים שכר לעובדים....

נ.ב. אשמח לשמוע את דעתם של הוותיקים בשוק

נערך לאחרונה ב:
הי,
היי, לפני הבקשה צריך לבחון עוד כמה דברים:
- כמה זמן אתה שם, כמה זמן בתפקיד הנוכחי
- האם הארגון נוהג להעלות שכר בתקופה מסויימת בשנה
- האם בוצעה לך הערכת ביצועים שנתית

כל זה נכון לחברות גדולות, בעיקר

אם אתה חושב שאתה לא מקבל שכר הולם לעבודה שלך תפוס יוזמה ותחפש עבודה חדשה ותראה כמה מעסיקים אחרים מוכנים לשלם לך. זה המבחן האמיתי. אם הפער בין השכר שלך היום מול הצעות שכר שקיבלת הוא משמעותי תדבר על זה עם המנהל שלך בצורה הכי פתוחה שיש. בדרך כלל תקבל העלאה משמעותית. אם לא אז אתה יכול לדלג למקום החדש. רק תמיד חשוב שתשווה תפוחים לתפוחים ותקח בחשבון את כל החבילה של התנאים כולל אופציות, התמחות מקצועית ואפשרויות קידום עתידיות

אם אתה חושב שאתה לא מקבל שכר הולם לעבודה שלך תפוס יוזמה ותחפש עבודה חדשה ותראה כמה מעסיקים אחרים מוכנים לשלם לך. זה המבחן האמיתי. אם הפער בין השכר שלך היום מול הצעות שכר שקיבלת הוא משמעותי תדבר על זה עם המנהל שלך בצורה הכי פתוחה שיש. בדרך כלל תקבל העלאה משמעותית. אם לא אז אתה יכול לדלג למקום החדש. רק תמיד חשוב שתשווה תפוחים לתפוחים ותקח בחשבון את כל החבילה של התנאים כולל אופציות, התמחות מקצועית ואפשרויות קידום עתידיות
אני חושב שזו אסקלציה. יש אנשים שטוב להם במקום הנוכחי מהרבה בחינות, אבל כן חושבים שמגיע להם שכר גבוה יותר.
שיחת שכר זה הרבה יותר פשוט ולוקח פחות זמן מסבב ראיונות עם מעסיקים פוטנציאליים.

לגופו של עניין, אם קיבלת משוב חיובי (עורכים משובים אצלכם?) בשיחה הבאה עם המנהל תשאל מתי מתבצעות שיחות שכר (נותן לו רמז מטרים לכוונתך). אם לא מתקיימות שיחות שכר בצורה קבועה אז פשוט תעשה את זה כשמתאים לך (שיחה הבאה עם המנהל?), אם כן מתקיימות אז חכה לשיחה הבאה.

נערך לאחרונה ב:
שיחת שכר זה הרבה יותר פשוט ולוקח פחות זמן מסבב ראיונות עם מעסיקים פוטנציאליים.
נכון, לא חייבים סבב ראיונות.
אבל כן חייבים לשוחח עם קולגות בתחום שעובדים במקומות אחרים.

אם לדוג' מוכר בסופר מקבל 40 ש"ח לשעה בדר"כ, ואתה מקבל 60 ש"ח לשעה, תצטרך להתמקד בעיקר בכישורים ובמה שאתה נותן לעסק, בתוספת הודאה לבוס על כך שכבר עכשיו אתה מרגיש הערכה וכו' ואת השכר הגבוה.
אך אם המוכרים ברשתות מתחרות מקבלים 80 לשעה, תוכל להגיע לבוס עם משוואה פשוטה, ברשת X מקבלים על אותה עבודה 80, למה אצלנו זה פחות?

אם כי חשוב מאוד לוודא,
כי אצל התנאים אצל הקולגות דומים,
לדוג' אם הם עובדים גם בסופי שבוע, או שאתה מקבל תנאים פסיונים טובים יותר, קרן השתלמות וכדו', זה נתון חשוב מאוד, ויכול להקהות את הטענה מול הבוס.

- כמה זמן אתה שם, כמה זמן בתפקיד הנוכחי
נתון חשוב מאוד, אף אחד לא יעלה שכר אם שכרך נקבע (ולא משנה אם בהעלאה או בקבלה לעבודה) בחצי שנה האחרונה.
לעומת זאת לאחר שנתיים בהם לא בוצעו העלאות שכר, כמעט וודאי שבקשתך תתקבל, ויעלו לך 10-20% לפחות.

האינפלציה פוגעת גם במעסיק. תלוי כמובן איפה אתה עובד, אבל סביר להניח שגם הוא חווה עליות בהוצאות התפעוליות של העסק, וסביר להניח שהאינטרס שלו זה לקזז את העליות האלו מהמשכורות של העובדים (שיורדות מבחינה ריאלית). כלומר, המעסיק שחשוף למצב הפיננסי של החברה (בניגוד אליך, כעובד) חושב שיש פה מן משחק סכום אפס: הוא מעוניין להתמגן מפני האינפלציה, והדרך שלו לעשות את זה היא להפנות את האש אליך, שתאכל לך את השכר במקום לאכול לו את הרווחים. לכן האינטרס שלך זה לשכנע אותו שלהעלות לך את השכר זה מצב של win-win.

אז פשוט תהיה מודע לאינטרס של המעסיק, ואל תהפוך את זה למופע של קיבוץ נדבות. אתה רוצה לשקף לו שאם הוא יתן לך העלאה אז הערך שלך לחברה יגדל באופן לא-פרופורציוני לעליה במשכורת, כלומר שה- value for money שלך יגדל. אז תשקף לו איך האינפלציה פוגעת באיכות העבודה שלך.

תגיד לו למשל, שהכסף בסיבוס כבר לא מספיק לארוחת צהריים, ומשום כך אתה צריך לעצור יום עבודה באמצע כדי לקדיש שעה-שעה וחצי כדי לבשל לעצמך אוכל, ואם תקבל תוספת שכר אז לא תצטרך להתעסק עם הכנות אוכל באמצע היום ותוכל להתרכז בעבודה.

תגיד לו למשל, שכשאתה עובד מהבית אז אתה גם מטפל בילדים תוך כדי עבודה וזה מפריע לך לריכוז. היית יכול לשלוח אותם לצהרון - אבל זה יקר מידי בימינו. כמו כן, אתה גם לא מגיע הרבה למשרד מאותה סיבה, וזה פוגע בתפקוד של הצוות שלך (ואם אתה ראש צוות אז זה טיעון מושלם).

תגיד לו למשל, שיש סיבות ריאליות מאוד להאמין שאינפלציה הולכת להיות כמו במשבר של 1985 (כי יש מלחמה ומשרד אוצר שלא מתפקד), ושאתה בחרדה כלכלית ותוהה לעצמך למה לך לעבוד קשה אם עוד מעט ממילא משכורת של חודשיים תספיק בקושי למנה פלאפל? אבל אם המעסיק שלך יתן לך את העלאה עכשיו אז אתה תרגיש שאתה יכול לסמוך עליו שהוא יצמיד את השכר שלך לאינפלציה גם בעתיד, ואז תהיה לך פחות חרדה כלכלית ויותר פנאי נפשי לעבודה והביצועים שלך ישתפרו.

הייתי עושה את השיחה הזאת, אגב, ולו רק בשביל התרגיל. במידה מסויימת אני חושב שהידיעה שהצלחת לשכנע את הבוס לעשות כרצונך חשובה יותר מהכסף שתקבל בזכות זה. בסוף עבודות משרדיות זה הכל פוליטיקה, אז הכי חשוב שתלמד להיות פוליטיקאי.
לאחר מכן תחפש עבודה אחרת כמו שאמרו המגיבים מעלי. :)
בהצלחה!

הי,
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/העאלת-משכורת-איך-עושים-זאת-בצורה-נכונה.23304/

תגיד לו למשל, שהכסף בסיבוס כבר לא מספיק לארוחת צהריים, ומשום כך אתה צריך לעצור יום עבודה באמצע כדי לקדיש שעה-שעה וחצי כדי לבשל לעצמך אוכל, ואם תקבל תוספת שכר אז לא תצטרך להתעסק עם הכנות אוכל באמצע היום ותוכל להתרכז בעבודה.

תגיד לו למשל, שכשאתה עובד מהבית אז אתה גם מטפל בילדים תוך כדי עבודה וזה מפריע לך לריכוז. היית יכול לשלוח אותם לצהרון - אבל זה יקר מידי בימינו. כמו כן, אתה גם לא מגיע הרבה למשרד מאותה סיבה, וזה פוגע בתפקוד של הצוות שלך (ואם אתה ראש צוות אז זה טיעון מושלם).

תגיד לו למשל, שיש סיבות ריאליות מאוד להאמין שאינפלציה הולכת להיות כמו במשבר של 1985 (כי יש מלחמה ומשרד אוצר שלא מתפקד), ושאתה בחרדה כלכלית ותוהה לעצמך למה לך לעבוד קשה אם עוד מעט ממילא משכורת של חודשיים תספיק בקושי למנה פלאפל? אבל אם המעסיק שלך יתן לך את העלאה עכשיו אז אתה תרגיש שאתה יכול לסמוך עליו שהוא יצמיד את השכר שלך לאינפלציה גם בעתיד, ואז תהיה לך פחות חרדה כלכלית ויותר פנאי נפשי לעבודה והביצועים שלך ישתפרו.
אני שכיר "קטן ומסכן" וממש לא מעסיק, אבל הטיעונים האלה, ובייחוד ה2 הראשונים, נשמעים לי מגוחכים ואני חושב שאם הייתי מעסיק הם היו מעצבנים אותי יותר משמדרבנים אותי לתת העלאה.

אולי אני טועה ואם היו עושים לי את השיחה הזו בטעם טוב הייתי מגיב אחרת, אבל זה קצת מרגיש לי כמו "סחיטה באיומים"; שמתחת לפני השטח מסתתר מין "אני אפסיק לתת לך ערך אם לא תיתן לי העלאה".

אני חושב שלא צריך להגיד כלום כדי שהאיום הזה יהיה שם, וכשאומרים משהו זה רק "מעצבן". עדיף להגיד שאתה רוצה העלאה, שאתה מאמין שהיא מגיעה לך, שאתה רואה את התרומה שלך לחברה באופן אבסולוטי וגם באופן השוואתי לאחרים ומאמין שזה נכון וצודק להעלות לך את המשכורת בX%.
העובדה שלא תהיה מרוצה אם לא יתנו לך העלאה ולכן אולי תעבוד פחות טוב נמצאת שם כבר מעצם השיחה הזו, אין צורך לומר את זה במפורש ולתרץ בצהרון/בישול בצהריים.

האינפלציה פוגעת גם במעסיק. תלוי כמובן איפה אתה עובד, אבל סביר להניח שגם הוא חווה עליות בהוצאות התפעוליות של העסק, וסביר להניח שהאינטרס שלו זה לקזז את העליות האלו מהמשכורות של העובדים (שיורדות מבחינה ריאלית). כלומר, המעסיק שחשוף למצב הפיננסי של החברה (בניגוד אליך, כעובד) חושב שיש פה מן משחק סכום אפס: הוא מעוניין להתמגן מפני האינפלציה, והדרך שלו לעשות את זה היא להפנות את האש אליך, שתאכל לך את השכר במקום לאכול לו את הרווחים. לכן האינטרס שלך זה לשכנע אותו שלהעלות לך את השכר זה מצב של win-win.

אז פשוט תהיה מודע לאינטרס של המעסיק, ואל תהפוך את זה למופע של קיבוץ נדבות. אתה רוצה לשקף לו שאם הוא יתן לך העלאה אז הערך שלך לחברה יגדל באופן לא-פרופורציוני לעליה במשכורת, כלומר שה- value for money שלך יגדל. אז תשקף לו איך האינפלציה פוגעת באיכות העבודה שלך.

אל תמכור תותים למנהל, זה לא העונה והוא לא יקנה ;)

נערך לאחרונה ב:
מעסיק יכול להעלות את המחיר של השירותים והמוצרים שהוא מוכר. הרי זו אינפלציה....

בבקשה אל תעשה את זה! זה יזכה אותך בפיטורין בטרם עת.

הייתי עושה את השיחה הזאת, אגב, ולו רק בשביל התרגיל. במידה מסויימת אני חושב שהידיעה שהצלחת לשכנע את הבוס לעשות כרצונך חשובה יותר מהכסף שתקבל בזכות זה. בסוף עבודות משרדיות זה הכל פוליטיקה, אז הכי חשוב שתלמד להיות פוליטיקאי
זה נקודה מעניינת (ומאוד לא נכונה). זה נשמע כמו זיקוק של המחשבה שלך על עולם העבודה.
לא. מערכת היחסים שלך עם המנהל שלך היא לא מערכת יחסים של מלחמה, שבה כל אחד מנסה לכופף את השני. זה מתכון לחיי עבודה אומללים. אתה רוצה לשמור על מערכת יחסים תקינה שכל צד מעריך את הצד השני. העובד מעריך את היחס והתגמול שהוא מקבל מהמעסיק, והמנהל מעריך את התפוקה והתפקוד של העובד. זה מתכון ליצירת win-win.
העלאת שכר זה בקשה לגיטימית (ברוב המקרים), אבל באותה מידה לגיטימי שהמעסיק יסרב. וברגע שהמערכת יחסים הזו תקינה ושני הצדדים מעריכים אחד את השני וגם האלמנטים החיצוניים חיוביים (תנאי השוק, מצב החברה וכו') אז לא תהיה בעיה לקבל העלאה

נערך לאחרונה ב:
תזכיר ביצועים בשנה החולפת, אך תתרכז יותר במה אתה מתכנן להשיג ולקדם בשנה הבאה.
כי עבור השנה הקודמת המעסיק כבר שילם לך את השכר ששני הצדדים הסכימו עליו, ועכשיו אתה צריך "לשכנע" אותו לשלם לך יותר על מה שאתה עתיד לעשות.
אל תזכיר אינפלציה. אל תגיד שנולד לך בדיוק עוד ילד ואתה מתקשה. אל תגיד שאתה חוסך לדירה. כל זה לא מעניין. ביצועים נטו.

מתי מעלים שכר? בסביבות מרץ? אם כך זה בדיוק הזמן לעשות שיחת שכר ולא במרץ.
אם אתה לפני הערכות אישיות פיספסת הזדמנות טובה לבקש העלאה.

בצע שיחה עם המנהל שלך נקוב במספר שאתה רוצה לקבל ושאל אותו מה אני צריך לעשות כדי להגיע לאותה רמת שכר ואז דאג לעשות בדיוק את זה ולהוכיח את עצמך.

הגישה של רוב האנשים היא לבקש העלאת שכר כי הם כבר מעל פרק זמן מסויים בחברה ו"מגיע להם". לכן רוב האנשים מקבלים רק סביב ממוצע העלאות השכר.
אתה אמור לבוא לשיחה הזאת כבר כשיש לך תפוקה שמצדיקה שכר עוד מבעוד מועד. ערך מוסף כל שהוא שהבאת לארגון או פוטנציאל להביא עוד, אז במקום שיעלו לך שכר 5% תוודא שהם מבינים שיעלו לך ב10% כי יש לך עוד דברים אחרים לתרום לחברה.

אל תעלה סיבות ללמה מגיע לך כמו אינפלציה, יוקר מחייה כמו קיבוץ נדבות שאמרו כאן לפניי, אתה אמור להגיע למעמד הנל כאשר המעסיק מפחד שהוא לא נתן לך מספיק ואתה תברח.

מסכים עם הנאמר מעלה שהדרך הכי טובה לדעת מה אתה שווה זה לראות כמה אחרים משלמים לך בחוץ (לצערי זה תלוי גם מיקום כי בדרום בצפון אין יותר מידי משרות לעומת המרכז) אך עשה בכל זאת ממוצע.
ולא, לא צריך לעבור 5 ראיונות כדי להבין זאת, כבר בשיחה הראשונית עם המגייסת תשאל מה רמות השכר שהם מציעים ויהיה לך את הידע הזה כדי לתמחר את כישורייך. במידה ואתה לא מקבל את השכר הנדרש תוכל תמיד לעבור לחברות האחרות שאתה מתראיין אצלם, ועל כן יש להמשיך את הראיונות מעבר לשיחה הראשונית אם אתה חושב שיש שם פוטנציאל, תמיד תוכל לוותר על תהליך הראיון באמצע לפני הראיונות האחרונים!! דאג לא לבזבז את הזמן למגייסים גם.
היה הוגן, קר ומחושב וטרנזקציונלי, בסוף חברה נשלמת עלייך ואתה משלם בזמנך ובכישורייך לחברה, זאת עסקת ברטר ולא קיבוץ נדבות.

בגלל שהדיון הזה מתקיים עכשיו קצת קשה להתעלם מהמצב בחוץ: בלא מעט מקצועות הפכנו לשוק של מעסיקים. ג'וניורים לא מוצאים עבודה, יש לא מעט מפוטרים במשק ובאינטל אפילו אין קפה.

אישית מכירה כמה נשים שמחפשות כבר מעל 6 חודשים ועדיין לא מצאו.

אז לבקש העלאה? אפשר
לדרוש? אני לא חושבת שכדאי

צריך לזכור שיש מנהלים שגם יגיעו אליהם בחצי השנה הקרובה וישאלו אותם ממי הם יכולים להפרד. זו שאלה קשה מאוד למנהל אבל אפשר לומר שמי שלא מרוצה ומתלונן על העלות של הצהרון (באזניים שלי - אומר לי שהוא עובד בזמן שהוא למעשה עובד בעיקר עליי) עדיף אולי שיישאר בבית עם הילדים

לא באתי להפחיד אבל כן לתת את ההקשר
יש לא מעט ארגונים שהקפיאו שכר השנה.
אצלנו היו העלאות זעומות וגם אצל המתחרים שלנו.

כל תחום הוא מעט שונה, הביקוש לרופאים ולתומכי רפואה לדוגמא בזינוק, אבל אי אפשר לקיים את הדיון הזה כמו לפני שנתיים. זה לא המצב...

בגלל שהדיון הזה מתקיים עכשיו קצת קשה להתעלם מהמצב בחוץ: בלא מעט מקצועות הפכנו לשוק של מעסיקים. ג'וניורים לא מוצאים עבודה, יש לא מעט מפוטרים במשק ובאינטל אפילו אין קפה.
חזר.... (נקווה שזה סימן טוב גם לשאר הבעיות, לא ממש סביר אבל הלוואי)

אני שכיר "קטן ומסכן" וממש לא מעסיק, אבל הטיעונים האלה, ובייחוד ה2 הראשונים, נשמעים לי מגוחכים ואני חושב שאם הייתי מעסיק הם היו מעצבנים אותי יותר משמדרבנים אותי לתת העלאה.
מסכים לגמרי, משווה ומעלה: אסור*אסור לדבר על סיבות למה אתה צריך עוד כסף בשיחה כזאת. זה כסף, ברור שצריך עוד ממנו, ואם תתחיל לפרט על הוצאות כלשהן בחיים האישיים (ולא משנה עד כמה הן בסיסיות) זה ממש ממש לא ישיג את המטרה, אלא רק יישמע כמו תירוצים.
לא רלוונטי כנראה לפות"ש, אבל קראתי שזו טעות שלמרבה הצער בעיקר נשים מבצעות בשיחות שכר. אני לא מאשים ולא שמח לאיד, רק מניח שזו עוד סיבה אחת מני רבות לפערי שכר.
בקיצור - להתמקד בתוצאות שהבאת ובערך שאתה מייצר.

לא רלוונטי כנראה לפות"ש, אבל קראתי שזו טעות שלמרבה הצער בעיקר נשים מבצעות בשיחות שכר. אני לא מאשים ולא שמח לאיד, רק מניח שזו עוד סיבה אחת מני רבות לפערי שכר.
לא מקבל את זה, לא מאמין שבדיקה סטטיסטית בין נשים מתכנתות תגלה הפרשי שכר בגלל התייחסות לרמת ההוצאות, כנראה יש סיבה אחת עיקרית והשאר תירוצים ותצדקים.

נערך לאחרונה ב:
לא מקבל את זה, לא מאמין שבדיקה סטטיסטית בין נשים מתכנתות תגלה הפרשי שכר בגלל התייחסות לרמת ההוצאות, כנראה יש סיבה אחת עיקרית והשאר תירוצים ותצדקים.
הסיבה העיקרית היא שנשים לא מבקשות.
אחחחחח טסטוסטרון איזה יופי של הורמון.

הסיבה העיקרית היא שנשים לא מבקשות.
אחחחחח טסטוסטרון איזה יופי של הורמון.
זה אכן סיבה משמעותית אבל לא היחידה, טסטוסטרון קובע גם את ההתייחסות של הגבר לבקשה כשהיא מגיעה. (אגב, לא בכל מקום יש פערים, לפחות עד כמה שידוע לי)

אגב, אני לא טוען שאין סיבות טובות לפערי השכר, אני חושב שהסיבות מסבירות את הסטטיסטיקה ולא את העובדת הספציפית מול העובד הספציפי.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
G בקשה מהמעסיק להעלאת שכר בדמות קרן השתלמות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
V בקשה להעלאת שכר בעבודה אוף טופיק 4
י בקשה לתיקון שומה מיסים 5
ז בקשה מוזרה מהמתווך נדל"ן 6
D דוח שנתי למס הכנסה 1301 - בקשה לחישוב ניכוי זיכוי גמל כ"יחיד" (לא כ"עמית מוטב") מיסים 7
L בקשה להמלצה לאתר/אפליקציה להשוואת מדדים שוק ההון 4
א משא ומתן (החלפת טיוטות) - חוזה מכר דירה - בקשה להמלצות נדל"ן 9
I בקשה להחזר מס(דוח מלא) מיסים 4
מ בקשה להחזר מס (דוח מקוצר) או דוח אישי מלא? מיסים 31
ה פערים בהגשת בקשה להחזר מס צרכנות פיננסית 9
מ מס בגין השכרת דירה-בקשה לטופס מיסים 3
the_newbie [בקשה] המלצה ליועץ מס \ רואה חשבון המתמחה ברילוקיישן מיסים 5
Lamur תזמון בקשה להחזר מס מיסים 4
A בקשה להחזר מס מיסים 3
S הגשת בקשה להחזר מס הכנסה דרך finupp - בדיקה בסימולטור לאחר הגשה הראה חוב ולא זיכוי - הצילו! מיסים 21
P הגשתי בקשה להחזר מס 21 מיסים 1
E בקשה להחזר מס עבור מס יסף מיסים 22
T הגשת בקשה להחזר מס (טופס 135) באופן עצמאי בפעם הראשונה מיסים 20
Cleo החזרת משלוח יקר לחו"ל על חשבוני + הגשת בקשה להחזר מכס - טיפים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ה הגשת בקשה להחזר מס- זוג נשוי מיסים 26
A הפקת נסח טאבו בצורה מקוונת, בקשה המלצה כיצד להשיג את האישור בפשטות ומהירות נדל"ן 7
deussex הגשת בקשה להחזר מס מקוונת, שנתקע באמצע באתר מיסים 3
G כדאיות דחיית בקשה להחזרי מס מיסים 8
V בעת בקשה לניוד קופת גמל חברת ההשקעות מתעקשת לקבל ממני הרשאה למסלקה הפנסיונית שוק ההון 14
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1
ה בקשה להחזר מס למי שלא עשה בקשה לתיאום מס מיסים 10
א בקשה לסיעור מוחות בנושא הסבה מקצועית התפתחות אישית 22
C בקשה לחוות דעת תיק צמיחה שוק ההון 4
ע מענק קורונה ראשון ושני לאזרחי ארה"ב שעדיין לא הגישו שום הצהרה\בקשה לארה"ב בעבר אוף טופיק 2
DiverGirl בקשה להמלצה - מערכת מסחר באופציות שוק ההון 7
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
R בקשה להמלצות על ספרים התפתחות אישית 2
1337justme אחריות של רואה חשבון בהגשת בקשה להחזר מס צרכנות פיננסית 6
ביולוג ירושלמי בקשה לעזרה - מצגת בנושא קרן פנסיה/קרן השתלמות. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
L כתובת בחו"ל-למשלוח מכתבים - בקשה להמלצות צרכנות פיננסית 3
G בקשה להחזר מס- שאלה צרכנות פיננסית 1
נ בקשה- מורה נבוכים במיסוי בתיק השקעות שוק ההון 26
לא חשוב שמות בהקשר לחסכנות - בקשה להקלת מס מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
S בקשה למחשבון של דמי ניהול פנסיה צרכנות פיננסית 2
D בקשה לעזרה והכוונה לגביי השקעות שוק ההון 15
Rio בקשה לפטור של ניכוי מס במקור כעצמאי צרכנות פיננסית 3
ק בקשה להסבר לגבי תיק השקעות שוק ההון 13
waskindalost האם ניתן להגיש בקשה להחזר מס על שנה אחת בלבד ? צרכנות פיננסית 4
S איך ממלאים דו"ח בקשה להחזר מס רווח הון? צרכנות פיננסית 3
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
א כיצד והאם ניתן לחשב את הציפיות להעלאת הפריים ? שוק ההון 1