• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בחירת מסלול בגין הכנסות שכר דירה

• פותח הנושא פותח הנושא Erezar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Erezar

משתמש רשום
דירוג
0
שלום
באיזה מסלול עדיף לי לבחור בגין הכנסות שכר דירה
במידה שחודשיים שנה קודמת נובמבר ודצמבר השכרתי
במסלול פטור חלקי החלק שמחויב במס הוא 3692 ( כפול שני חודשים )
המס שעלי לשלם לפי הנוסחה הוא כ 1200 כפול שתים
היו לי הוצאות עוד פלוס תיקונים על סך 4000
האם אני יכול לקזז אותם מול ה המס שעלי לשלם או מול החלק שמחיוב במס?
לכאורה נראה שבמסלול זה לא אחויב במס האם אני צודק
עוד שאלה האם ניתן להחליף למסלול 10 בשנה העוקבת
תודה

שלום
באיזה מסלול עדיף לי לבחור בגין הכנסות שכר דירה
במידה שחודשיים שנה קודמת נובמבר ודצמבר השכרתי
במסלול פטור חלקי החלק שמחויב במס הוא 3692 ( כפול שני חודשים )
המס שעלי לשלם לפי הנוסחה הוא כ 1200 כפול שתים
היו לי הוצאות עוד פלוס תיקונים על סך 4000
לכאורה נראה שבמסלול זה לא אחויב במס האם אני צודק
תודה
לא יועץ מס

מומלץ שתתייעץ באופן חד פעמי עם איש מקצוע שיעשה לך קצת סדר בין כל המסלולים הקיימים ולהתאים את בחירת המסלול לנסיבות האישיות שלך - יש הרבה ניואנסים שכדאי שתכיר - בין היתר מאחר ולסוג המסלול שתבחר עשויה להיות השפעה על מס שבח עתידי במקרה של מכירת הדירה ללא פטור ממס שבח.

לא כל כך הבנתי את החישובים שעשית וזה מחזק את ההמלצה להתייעץ עם איש מקצוע.

לא מהווה יעוץ מס או יעוץ משפטי.

אל תאמין לאף אחד באינטרנט.

נערך לאחרונה ב:
אוקי
תודה על התשובה

מומלץ שתתייעץ באופן חד פעמי עם איש מקצוע שיעשה לך קצת סדר בין כל המסלולים הקיימים ולהתאים את בחירת המסלול לנסיבות האישיות שלך - יש הרבה ניואנסים שכדאי שתכיר - בין היתר מאחר ולסוג המסלול שתבחר עשויה להיות השפעה על מס שבח עתידי במקרה של מכירת הדירה ללא פטור ממס שבח.
לפי הפסיקה האחרונה אין.

לקזז מול החלק שמחויב במס, אבל גם פה צריך לקחת חלק יחסי מה4,000 לפי החלק המחויב במס לחלק לסך השכירות.

כן, אין שום בעיה. בכל שנה אפשר לבחוק לפי מה שמשתלם לך, אבל לטווח ארוך...

מומלץ שתתייעץ באופן חד פעמי
זה יכול להיות עם רואה חשבון, יועץ מס, או אפילו עם "אלפי" במסלול ליווי שלהם.

לפי הפסיקה האחרונה אין.
לדעתי זה לא מדויק.

במסלול של 10% יש השפעה וזה קבוע בפקודת מס הכנסה.

"122 (א) יחיד שהיתה לו בשנת המס הכנסה מדמי שכירות מהשכרת דירה המשמשת למגורים בישראל (להלן בסעיף זה - הכנסה מדמי שכירות), יהא רשאי לשלם עליה מס בשיעור של 10% ממנה במקום המס שהוא חייב עליה לפי סעיף 121 אם ההכנסה מדמי שכירות אינה הכנסה מעסק כאמור בסעיף 2(1).

(א1) מס כאמור בסעיף קטן (א) ישולם בתוך 30 ימים מתום שנת המס שבה היתה ליחיד הכנסה מדמי שכירות, אלא אם כן שילם היחיד באותה שנת מס מקדמות לפי סעיף 175.

(ב) (בוטל).

(ג) על אף האמור בכל דין, יחיד שבחר לשלם מס כאמור בסעיף קטן (א), לא יהא זכאי לנכות פחת או הפחתה אחרת בשל הדירה, או הוצאות שהוצאו בייצור ההכנסה מדמי השכירות, ולא יהא זכאי לקיזוז, לזיכוי או לפטור מההכנסה מדמי השכירות או מהמס החל עליה; ואולם לענין חישוב מס השבח החל במכירת הדירה, יווסף לשווי המכירה הסכום המרבי של הפחת או ההפחתה שניתן היה לנכותו לפי כל דין, אילולא סעיף קטן זה, לתקופה שבה שילם היחיד מס כאמור בסעיף קטן (א)."

לעומת זאת - במסלול הפטור ממסים - ניתן בבית המשפט המחוזי פסק דין במסגרת תובענה ייצוגית לטובת התובע הייצוגי ונקבע שלא תהיה במסלול פטור השפעה של פחת על השבח אבל רשות המסים ערערה על פסק הדין וקיבלה בהסכמה עיכוב ביצוע עד להכרעה של בית המשפט העליון. בפועל רשות המסים (בצדק - לכאורה, לאור העיכוב ביצוע) מתנהגת כאילו לא ניתן שום פסק דין בעניין.

לדעתי התובע הייצוגי צודק ולהבדיל ממסלול 10% שם הוספת הפחת קבועה בחוק - במסלול הפטור מדובר על פרשנות של רשות המסים שלא מעוגנת בחוק.

נערך לאחרונה ב:
בפועל רשות המסים (בצדק - לכאורה, לאור העיכוב ביצוע) מתנהגת כאילו לא ניתן שום פסק דין בעניין.
אוקיי אז גם אם זה יוותר, בשתי המקרים, מוסיפים לך פחת במכירה.
למה שזה ישפיע על איזה מסלול אתה בוחר?

לדעתי התובע הייצוגי צודק ולהבדיל ממסלול 10% שם הוספת הפחת קבועה בחוק - במסלול הפטור מדובר על פרשנות של רשות המסים שלא מעוגנת בחוק.
ולדעתי הוא טועה אבל זה בכלל לא משנה, לעת עתה צריך להפחית את הפחת ממחיר הרכישה, למה להתפלפל לחינם?
את הדוח אתה מגיש לרשויות המס ולא לבית משפט, הם יפרשו אותו איך שבא להם אא"כ בית משפט יחליט אחרת.

ולדעתי הוא טועה אבל זה בכלל לא משנה, לעת עתה צריך להפחית את הפחת ממחיר הרכישה, למה להתפלפל לחינם?
את הדוח אתה מגיש לרשויות המס ולא לבית משפט, הם יפרשו אותו איך שבא להם אא"כ בית משפט יחליט אחרת.
המטרה לא היתה התפלפלות.

עד כמה שאני זוכר - היתה תקופה של מספר חודשים בין מועד פסק הדין לבין מועד מתן עיכוב הביצוע שבהם היה אפשר להגיש דוח על מכירה למס שבח ולהסתמך על פסק הדין ולא לנכות במסלול הפטור פחת - מה שאף פעם לא היה נכון לגבי מסלול 10%.

למיטב ידיעתי - כרגע לאור צו עיכוב הביצוע - ככל שמדובר בדיווח למס שבח אין הבדל בין שני המסלולים.

במידה והערעור יידחה - יהיה הבדל מבחינת מס שבח בין שני המסלולים ואני חושב שרשות המסים תפעל בהתאם לפסק הדין הסופי.

בנוסף - לפי פסק הדין בתובענה הייצוגית - מי שבחר במסלול פטור וניכה פחת במסגרת הדיווח למס שבח (לפחות לגבי התקופה המצויינת בפסק הדין) אמור היה לקבל החזר ממס שבח - וזה עשוי להיות המצב גם לגבי מי שהיום משתמש במסלול הפטור ומוכר ומנכה פחת במסגרת הדיווח למס שבח - לפחות לגבי התקופה המצויינת בפסק הדין עד להכרעה בערעור.

לגבי מסלול של מיסוי דמי שכירות לפי מסלול מדרגות מס - (לא לפי 10% ולא במסלול פטור) - עד כמה שאני זוכר היו כל מיני פסיקות לגבי השאלה אם יש חובה לנכות פחת במסגרת הדיווח על מכירה - גם אם לא ניכית בפועל פחת בדוח מס הכנסה האישי.

מאחר ולדעתי לפחת שמצטבר שנה אחרי שנה לתקופה, עשויה להיות השפעה על מס שבח עתידי, (בהתאם למסלול הדיווח על דמי שכירות) - מה שאמרתי לגבי השאלה המקורית של erezar היתה שרצוי להתייעץ עם מומחה גם לגבי עניין זה.

נערך לאחרונה ב:
לגבי מסלול של מיסוי דמי שכירות לפי מסלול מדרגות מס - (לא לפי 10% ולא במסלול פטור) - עד כמה שאני זוכר היו כל מיני פסיקות לגבי השאלה אם יש חובה לנכות פחת במסגרת הדיווח על מכירה - גם אם לא ניכית בפועל פחת בדוח מס הכנסה האישי.
ראה כאן - https://www.gov.il/BlobFolder/legalinfo/law5883-18/he/LegalInformation_kesher_5883-18.pdf

34. אסכם: לגישתי ראוי לפרש את סעיף 47 לחוק מיסוי מקרקעין, וכן כל חקיקה העוסקת בסוגיה דומה, בהתאם לעקרונות הבאים: א. הכלל: ברירת המחדל לבחינת החבות במס שבח היא כי הנישום ניכה את מלואהסכומים הניתנים לניכוי כפחת מהכנסתו החייבת בגין המקרקעין במס הכנסה.כנגזר מכך נקודת המוצא היא כי יש להפחית את מלוא סכומי הפחת משוויהרכישה בעת חישוב מס השבח. ב. החריג לכלל: נישום שדיווח כדין על הכנסותיו ושילם את המס המתחייב, ואשריעמוד בנטל להוכיח כי נמנע במסגרתם מניכוי מלוא הסכומים הניתנים לניכויכפחת מהכנסתו החייבת במס הכנסה, זכאי לכך שסכומי הפחת שלא נוכו כאמורלא יתווספו לחישוב השבח (דהיינו, לא יופחתו משווי הרכישה).ג. הגבלת תחולת החריג: נישום אשר לא דיווח כדין על הכנסתו החייבת במס הכנסה,וכתוצאה מכך גם לא ניכה בדיווחיו פחת באופן מלא או חלקי, בין אם לא חויב במס הכנסה בגין ההכנסות שלא דווחו ובין אם נערכה לו שומה על ידי מנהלהמיסוי בגינן, אינו רשאי להעלות טענה כי לא נוכו מלוא הסכומים הניתניםלניכוי כפחת מהכנסתו החייבת, ועל כן יש להפחית לגביו בכל מקרה את מלואסכומי הפחת משווי הרכישה בעת חישוב מס השבח.

להבנתי, נישום שבוחר במסלול מדרגות המס, ומגיש דו"ח שנתי בו לא ניכה פחת, יוכל להתבסס על אותו דיווח (ככל שאותו דיווח היה מפורט מספיק) ולטעון שאין להתחשב בפחת בחישוב מס השבח. לא מזיק להוסיף לדו"ח השנתי פסקה שמציינת במפורש שבחישוב הרווח משכר הדירה לא נוכה בפחת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
N בחירת מסלול השקעה פנסיה והשתלמות לשכיר בן 51 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
B בחירת מסלול אצל אקסלנס שוק ההון 4
ס בחירת מסלול מס להשכרה - 10% או פטור חלקי: האם ניתן לקזז הוצאות גדולות של התקנת המזגן / אי השכרה? מיסים 4
ד בחירת מסלול לימודים - העברית? רייכמן? התפתחות אישית 5
Y בחירת מסלול במשכנתא לסילוק נדל"ן 5
א בחירת מסלול השקעה לs&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
J בחירת מסלול פאסיבי - קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Z בחירת מסלול קופת גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
A בחירת מסלול קרנות פנסיה למורים / משרד החינוך פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A קופת גמל להשקעה בחירת מסלול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ בחירת מסלול משכנתא צרכנות פיננסית 10
Michel בחירת מסלול קיצבה בביטוח מנהלים ישן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
ש בחירת מסלול עמלות מינימליות שוק ההון 8
S בחירת מסלול לפנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
E בחירת מסלול פנסיה שוק ההון 16
ה בחירת מסלול בקרן ההשתלמות שוק ההון 5
מ שאלה לגבי בחירת מסלול בפוליסות פיננסיות שוק ההון 8
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B בחירת תמהיל משכנתא (בהינתן סכום ותקופה) למזעור ריביות מהבנק נדל"ן 20
H בחירת גודל דירה להשקעה נדל"ן 17
עידו ג בחירת מוסד אקדמי ומקום מגורים - לקראת נובמבר 2026 התפתחות אישית 14
E בחירת עורך דין לעסקת יד שנייה נדל"ן 64
R השפעת המלחמה מול איראן על בנית/בחירת דירה נדל"ן 6
A בחירת דירה במחיר למשתכן נדל"ן 15
ב בחירת ברוקר אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ר בחירת קרן כספית שקלית שוק ההון 28
Y בחירת קריירה - מדעי המחשב / הנדסת חשמל / אחר התפתחות אישית 14
ש בחירת קרן כספית שוק ההון 1
A בחירת קרן אירית במצב שההכנסה שלי היא בדולרים שוק ההון 18
E חוקי? מיטב IRA חוסמת בחירת חבר בורסה שונה ממיטב טרייד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R בחירת סטאטוס עבור תשלום מיסים בארה"ב (Single Vs. Jointly) מיסים 2
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג בחירת דירה תמורה - פינוי בינוי נדל"ן 1
S בחירת מזגן בדירת קבלן נדל"ן 25
Kipodi בחירת קורסים בתואר שני במנהל עסקים - MBA שוק ההון 4
M בחירת עורך דין לעסקת נדל"ן בחו"ל נדל"ן 5
A בחירת דירה נדל"ן 37
I בחירת דירה במחיר למשתכן - 4 או 5 חדרים נדל"ן 7
NachYur בחירת ETFים אמריקאים, דיבידנדים והשלכות מיסוי ב-1301 וב-1040 צרכנות פיננסית 0
H בחירת ערוץ השקעה לטווח בינוני שוק ההון 5
D בחירת מקום מגורים נדל"ן 87
Y בחירת השקעה בביטקוין: IBIT, BITW, והשקעה ישירה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 32
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
E בחירת דירה בדירה בהנחה נדל"ן 2
Y בחירת קרן כספית שוק ההון 3
א בחירת דירה - מחיר למשתכן נדל"ן 18
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
י בחירת האינסטרומנט המתאים לגידור שוק ההון 0
ד בחירת יועץ משכנתא נדל"ן 7

נושאים דומים

Back
למעלה