• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קבלת שכר מחברה בחו"ל

• פותח הנושא פותח הנושא sharp
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

sharp

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם

רציתי להתייעץ פה לפני שאני צולל לנושא, כי אין לי כ"כ מושג מה לחפש, סלחו לי על השאלות המרובות.

כיום אני עובד כשכיר בחברת הייטק בישראל, ולאחרונה חשבתי לעבור לחברה אחרת שהיא בעצם fully remote בחו"ל.

מן הסתם התנאים יהיה יותר טובים מבחינת שכר, אבל איך זה מתנהל מבחינה של פנסיה\הפרשות וכדומה?

האם זה יותר משתלם לי לפתוח חברה, ושכביכול החברה הזאת היא נותנת שירות מול המעסיק בחו"ל? ואז אני עובד בחברה הזאת, ובעצם שולט יותר במשתנים?

מהם בעצם כל האפשרויות שאני יכול לבחור בהם בתור עובד כזה? האם הם יכולים להכריח אותי למשהו ספציפי?

האם המעסיק חייב להפריש לי לפנסיה, או שהוא יכול להגיד לי קח את הדולרים ותסתדר? מה קורה אם אני לא רוצה פנסיה ומעדיף לקחת את הכסף לעצמי (כמובן אחרי מיסים והכל)?

תודה!

יש אחת משלוש אופציות:
1. יש להם חברת בת בישראל ואתה תהיה שכיר בה. יש שירותי outsourcing כאלה.
2. יבקשו ממך להוציא חשבוניות בתמורה לעבודה. תצטרך להיות עוסק מורשה (כתלות בהכנסה).
3. עבור רמה מסויימת של הכנסה, יתכן שיהיה לך פיקטיבי יותר לפתוח חברה בע"מ. אני נותן לזה סיכוי נמוך ולכן לא אפרט.

הכי סביר זה 2. כעצמאי, האחריות להפרשות פנסיוניות היא עליך, ואתה זכאי לקרן השתלמות ושאר ירקות כמו כל עצמאי. מציע לך לקרוא על תנאים של עצמאי באינטרנט.

נקודה שעשויה להיות כואבת במיוחד היא RSU - אם אתה מצפה לקבל מניות, לא תהיה זכאי לסעיף 102. במילים פשוטות, תשלם מס הכנסה ולא מס רווחי הון על הרווחים, ככל שיווצרו.

יש אחת משלוש אופציות:
1. יש להם חברת בת בישראל ואתה תהיה שכיר בה. יש שירותי outsourcing כאלה.
2. יבקשו ממך להוציא חשבוניות בתמורה לעבודה. תצטרך להיות עוסק מורשה (כתלות בהכנסה).
3. עבור רמה מסויימת של הכנסה, יתכן שיהיה לך פיקטיבי יותר לפתוח חברה בע"מ. אני נותן לזה סיכוי נמוך ולכן לא אפרט.

הכי סביר זה 2. כעצמאי, האחריות להפרשות פנסיוניות היא עליך, ואתה זכאי לקרן השתלמות ושאר ירקות כמו כל עצמאי. מציע לך לקרוא על תנאים של עצמאי באינטרנט.

נקודה שעשויה להיות כואבת במיוחד היא RSU - אם אתה מצפה לקבל מניות, לא תהיה זכאי לסעיף 102. במילים פשוטות, תשלם מס הכנסה ולא מס רווחי הון על הרווחים, ככל שיווצרו.

תודה!

גם לי היה סביר יותר האופציה השנייה. 1 בוודאות שאין להם.

אז אני בעצם מקבל דולרים לבנק, ואני אחראי להפריש לעצמי לפניסה ולנכות את המס?

בקשר לנקודה השלישית, מאיזה סכומים? אשמח אם תפרט. כי גם יהיה לי RSU וההכנסה תהיה יותר גדולה.

תודה!

גם לי היה סביר יותר האופציה השנייה. 1 בוודאות שאין להם.

אז אני בעצם מקבל דולרים לבנק, ואני אחראי להפריש לעצמי לפניסה ולנכות את המס?
אתה עצמאי לכל דבר ועניין. כמו בעל בסטה בשוק. מס הכנסה ידרוש ממך מקדמות, מע"מ יבקש ממך מקדמות, ביטוח לאומי ירצה את חלקו. יש לא מעט בירוקרטיה. מנגד, יש לך אפשרות לקזז הוצאות.

אתה הולך להיות עצמאי, כדאי לך להשקיע זמן בללמוד בצורה מסודרת.
בקשר לנקודה השלישית, מאיזה סכומים? אשמח אם תפרט. כי גם יהיה לי RSU וההכנסה תהיה יותר גדולה.
חייבים לבדוק עם רו"ח, כי אם יהיה לך רק לקוח אחד כנראה שתסווג בתור חברת ארנק ותחויב במס שולי בכל מקרה.

בנוגע ל RSU, תתחיל בלקרוא על מיסוי לפי 102. אם תקבל מניות או אופציות כעצמאי, אתה תרוויח משמעותית פחות על כל דולר שתקבל בהשוואה למצב בו אתה שכיר. כדאי לך להכיר את הפרטים ולוודא שאתה מתוגמל כראוי.

נערך לאחרונה ב:
אתה עצמאי לכל דבר ועניין. כמו בעל בסטה בשוק. מס הכנסה ידרוש ממך מקדמות, מע"מ יבקש ממך מקדמות, ביטוח לאומי ירצה את חלקו. יש לא מעט בירוקרטיה. מנגד, יש לך אפשרות לקזז הוצאות.

אתה הולך להיות עצמאי, כדאי לך להשקיע זמן בללמוד בצורה מסודרת.

חייבים לבדוק עם רו"ח, כי אם יהיה לך רק לקוח אחד כנראה שתסווג בתור חברת ארנק ותחויב במס שולי בכל מקרה.

בנוגע ל RSU, תתחיל בלקרוא על מיסוי לפי 102. אם תקבל מניות או אופציות כעצמאי, אתה תרוויח משמעותית פחות על כל דולר שתקבל בהשוואה למצב בו אתה שכיר. כדאי לך להכיר את הפרטים ולוודא שאתה מתוגמל כראוי.
שאלה- נניח אני מרוויח היום כ34K שקל ברוטו כשכיר, ויש את כל ההפרשות מסביב

איך אני אמור לשקף את זה אם אני אעבור לקבל משכורת מחו"ל? הרי זה בעצם 34K + האחוזים שהמעביד יפריש לי בישראל, שבחו"ל לא יהיה.

האם זה חכם לקחת את הסכומים שמפרישים לי, להתייחס עליהם כנטו, ופשוט להכפיל ב2 בערך כדי לקבל את ההפרש ברוטו בכדי שהעבודה בחו"ל תהיה שווה?

לדוגמה מתוך ה34K אני מקבל עוד 6K בהפרשות

אז צריך להוסיף לבקשת השכר החדש עוד 12K בעצם? מה שמביא אותי לדרישה של 46K בערך

וזה בהינתן שאני רוצה שהם יהיו זהות, אני בכל מקרה אבקש יותר, סתם רק רציתי לדעת את השווי האמיתי של ההפרשות.

אשמח לעזרה, תודה!

שאלה- נניח אני מרוויח היום כ34K שקל ברוטו כשכיר, ויש את כל ההפרשות מסביב

איך אני אמור לשקף את זה אם אני אעבור לקבל משכורת מחו"ל? הרי זה בעצם 34K + האחוזים שהמעביד יפריש לי בישראל, שבחו"ל לא יהיה.

האם זה חכם לקחת את הסכומים שמפרישים לי, להתייחס עליהם כנטו, ופשוט להכפיל ב2 בערך כדי לקבל את ההפרש ברוטו בכדי שהעבודה בחו"ל תהיה שווה?

לדוגמה מתוך ה34K אני מקבל עוד 6K בהפרשות

אז צריך להוסיף לבקשת השכר החדש עוד 12K בעצם? מה שמביא אותי לדרישה של 46K בערך

וזה בהינתן שאני רוצה שהם יהיו זהות, אני בכל מקרה אבקש יותר, סתם רק רציתי לדעת את השווי האמיתי של ההפרשות.

אשמח לעזרה, תודה!
כלל אצבע טוב - 25-33%. זה כולל את הפרשות המעסיק לפנסיה, קה"ש וכן ימי חופש, מחלה וכו. גם את העובדה שתתעסק הרבה בבריקרטיה על עצמאי - רו"ח וכו.

אני עובד בremote עם חברה בארה״ב ויש לה חברה בת בארץ בה אני מועסק כשכיר ומקבלת שכר בשקלים, אני חושב שאם הייתי צריך להיות עצמאי בפן הזה, זה לא היה משתלם כי יש את עניין המע״מ שהוא היום 18%, עלות המעסיק אצלי גבוהה בערך ב-20% מהברוטו אותו אני מקבל ואם נוסיף לזה את המע״מ יוצא שאתה צריך לקבל לפחות 40% יותר מצפיות השכר שלך. בנוסף אל תשכח את ימי החופש והמחלה וכמו כן החגים שלא תהיה זכאי לתשלום כעצמאי שאותם יש לגלם גם בתוספת, שזה בערך חודש וחצי חופש בשנה, כלומר עוד 12% תוספת, במילים אחרות, הייתי מגלם את המעבר משכיר לעצמאי כמשתלם רק עם תשלום של 150%-160%, (אני הייתי מגלם את זה לפחות ל170% בגלל עניין החוסר דמי אבטלה לעצמאיים אבל לשיקולך).
אצלי בנוסף אני גם עצמאי, ומרצה ומקבל שכר כעצמאי מה שהיה פוגע בי יותר אם לא הייתי יכול להיות שכיר בחברת בת שיושבת בארץ כי ההוצאות המוכרות שלי מוגבלות מאוד (אין כמעט הוצאות לעצמאי בהייטק שמוכר ידע מהבית לא מוצר פיזי נייד)

כלל אצבע טוב - 25-33%. זה כולל את הפרשות המעסיק לפנסיה, קה"ש וכן ימי חופש, מחלה וכו. גם את העובדה שתתעסק הרבה בבריקרטיה על עצמאי - רו"ח וכו.
40%

אני עובד בremote עם חברה בארה״ב ויש לה חברה בת בארץ בה אני מועסק כשכיר ומקבלת שכר בשקלים, אני חושב שאם הייתי צריך להיות עצמאי בפן הזה, זה לא היה משתלם כי יש את עניין המע״מ שהוא היום 18%, עלות המעסיק אצלי גבוהה בערך ב-20% מהברוטו אותו אני מקבל ואם נוסיף לזה את המע״מ יוצא שאתה צריך לקבל לפחות 40% יותר מצפיות השכר שלך. בנוסף אל תשכח את ימי החופש והמחלה וכמו כן החגים שלא תהיה זכאי לתשלום כעצמאי שאותם יש לגלם גם בתוספת, שזה בערך חודש וחצי חופש בשנה, כלומר עוד 12% תוספת, במילים אחרות, הייתי מגלם את המעבר משכיר לעצמאי כמשתלם רק עם תשלום של 150%-160%, (אני הייתי מגלם את זה לפחות ל170% בגלל עניין החוסר דמי אבטלה לעצמאיים אבל לשיקולך).
אצלי בנוסף אני גם עצמאי, ומרצה ומקבל שכר כעצמאי מה שהיה פוגע בי יותר אם לא הייתי יכול להיות שכיר בחברת בת שיושבת בארץ כי ההוצאות המוכרות שלי מוגבלות מאוד (אין כמעט הוצאות לעצמאי בהייטק שמוכר ידע מהבית לא מוצר פיזי נייד)
אז אם אני מבין נכון:

נגיד והיום אני מרוויח 100K דולר בשנה כשכיר בחברה בישראל (מעגל שיהיה קל לחשב)

בשביל שאני ישאר באותו סכום שאני מקבל היום כנטו (נגיד 20,000 ש"ח גם בשביל החישוב המהיר)

אז אני צריך לבקש מהמעסיק בחו"ל משכורת של 140K בשנה?

אז אם אני מבין נכון:

בשביל שאני ישאר באותו סכום שאני מקבל היום כנטו (נגיד 20,000 ש"ח גם בשביל החישוב המהיר)

לא.
40% זה החישוב מפית בין משכורת ברוטו לבין הכנסה כעוסק. אין קשר בין אם ההכנסה מחו"ל או שלא.

אז אם אני מבין נכון:

אין קורלציה בין תוספת לברוטו לבין מה שמקבלים בנטו, המס גדל ככל שהברוטו גדל והנטו קטן, ככה עובודת מדרגות מס.
ברגע שאתה הופך לעצמאי ומרוויח מעל 108k ש״ח בשנה אתה אוטומטית מחויב ב-18% מע״מ בגין כל ההכנסה, לכן מראש השכר שלך אמור להיות גבוה ב18% יותר.
בנוסף אתה מאבד כעצמאי:
הפרשות מעסיק לפנסיה ולקרן ההשתלמות (6.5% + 8.33% + 2.5% = 17.33)
ימי חופש 14-20 בשנה, חגים שגם הם חופשות כ-7 ימים בשנה סדר גודל של חודש חופש לפחות כלומר תוספת של 8.5%
אובדן ימי מחלה (מחלה או סתם ימי חופש בהסוואה) 18 בשנה, נניח ומנצלים חצי חודש על מחלה בשנה עוד כ4%
אובדן דמי אבטלה במקרה של פיטורים שאין לעצמאי - לדעתי סיכון שאמור להיות מגולם בתוספת של 8% (אינדיבדואלי)
סה״כ תוספת של כ40% + מע״מ
כלומר תוספת של כ-160%
דעתי בלבד.

איך נכנס לכאן מע״מ? על מתן שירות לתושב חוץ חל מע״מ 0%.

איך נכנס לכאן מע״מ? על מתן שירות לתושב חוץ חל מע״מ 0%.
אוקי, חוק שלא הייתי מודע לו.
אז מה זה אומר? שלמרות שהוא עובר את התקרה של העוסק פטור הוא עדיין ישלם 0% מע״מ ?
יש כאן סתירה שלא כל כך מובנת לי.
בכל אופן, התוספת כפי שרשמתי היא 140% + מע״מ.
בהינתן ואין מע״מ זה נשאר 140%

אוקי, חוק שלא הייתי מודע לו.
בכל אופן, התוספת כפי שרשמתי היא 140% + מע״מ.
רק אציין שאם התשלום יוצא מחברה ישראלית, החברה הישראלית תתקזז במעמ ששולם

אין פה שום סתירה.

ובכל מקרה המע"מ חסר משמעות. אם זאת חברה ישראלית אז היא תתקזז על המע"מ (כלומר לא איכפת לה להוסיף לך מע"מ אם אתה משלם כזה, או לא להוסיף לך אם אתה לא משלם. העלות מבחינתה אותו דבר). ואם זאת לא חברה ישראלית (מתן שירות לתושב חוץ) גם ככה אין מע"מ
אכן זה 40% תוספת (או 30-40%), כמו שכבר אמרו פה בשרשור כמה פעמים.

לא.
40% זה החישוב מפית בין משכורת ברוטו לבין הכנסה כעוסק. אין קשר בין אם ההכנסה מחו"ל או שלא.
אין קורלציה בין תוספת לברוטו לבין מה שמקבלים בנטו, המס גדל ככל שהברוטו גדל והנטו קטן, ככה עובודת מדרגות מס.
ברגע שאתה הופך לעצמאי ומרוויח מעל 108k ש״ח בשנה אתה אוטומטית מחויב ב-18% מע״מ בגין כל ההכנסה, לכן מראש השכר שלך אמור להיות גבוה ב18% יותר.
בנוסף אתה מאבד כעצמאי:
הפרשות מעסיק לפנסיה ולקרן ההשתלמות (6.5% + 8.33% + 2.5% = 17.33)
ימי חופש 14-20 בשנה, חגים שגם הם חופשות כ-7 ימים בשנה סדר גודל של חודש חופש לפחות כלומר תוספת של 8.5%
אובדן ימי מחלה (מחלה או סתם ימי חופש בהסוואה) 18 בשנה, נניח ומנצלים חצי חודש על מחלה בשנה עוד כ4%
אובדן דמי אבטלה במקרה של פיטורים שאין לעצמאי - לדעתי סיכון שאמור להיות מגולם בתוספת של 8% (אינדיבדואלי)
סה״כ תוספת של כ40% + מע״מ
כלומר תוספת של כ-160%
דעתי בלבד.

תרשו לי לשאול שוב כי לא הבנתי.

אם אני עכשיו כשכיר מקבל 100K ברוטו אבל אני מקבל פנסיה וכל מה שמסביב, כמה אני אמור לבקש מהמעסיק החדש בחו"ל בכדי לקבל אותו דבר?

אני מן הסתם שואל כי לצורך העניין הטווח שכר לתפקידים כמו שלי יכול לנוע בין 100K ל170K

אבל אם אני לצורך העניין ירווח בנטו אותו הדבר אם אני אקבל 140K, אז לא שווה לי לעשות את המהלך הזה (או שאני פשוט אדרוש, לדוגמה, 160K+ שזה כבר גבוהה ממש)

זה אומר שהוא לא עוסק פטור, הוא חייב להיות עוסק מורשה ולהוציא חשבונית עם מע״מ 0% (לא פטור ממע״מ).
כמו כן, מע"מ על הוצאות שהוצאו לצורך יצור הכנסה, הוא יוכל להזדכות.

אם אני עכשיו כשכיר מקבל 100K ברוטו אבל אני מקבל פנסיה וכל מה שמסביב, כמה אני אמור לבקש מהמעסיק החדש בחו"ל בכדי לקבל אותו דבר?
תוספת של 40% ל 100K יוצא 140K
תוספת של 30% ל 100K יוצא 130K

אז אני מניח שבין 130K ל 140K

אבל אם אני לצורך העניין ירווח בנטו אותו הדבר אם אני אקבל 140K, אז לא שווה לי לעשות את המהלך הזה (או שאני פשוט אדרוש, לדוגמה, 160K+ שזה כבר גבוהה ממש)
אם שווה או לא שווה זאת שאלה אחרת.
תבדיל בין השאלה "כמה ברוטו אני צריך לקבל כעצמאי כדי שזה יהיה מקביל להכנסה של X בתור שכיר" (שזה מה ששאלת בהתחלה) לבין השאלה "מה השכר שאני צריך לבקש" שהוא תלוי בטווח השכר בתחום, ביכולות שלך, באלטרנטיבות שיש לך וכו'.

תרשו לי לשאול שוב כי לא הבנתי.

אני מן הסתם שואל כי לצורך העניין הטווח שכר לתפקידים כמו שלי יכול לנוע בין 100K ל170K

כן, בשביל להישאר על אותה משכורת נטו, אתה צריך לבקש מהמעסיק שלך 140% מהמשכורת שלך היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
D קבלת תלושי שכר ממעסיק קודם מיסים 3
י קבלת כרטיס אשראי ללא תלוש שכר צרכנות פיננסית 20
א לקראת קבלת מפתח מקבלן, לאיזה הוצאות להתכונן ? נדל"ן 12
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 1
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 8
R קבלת קופת גמל בירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N קבלת כסף מחו"ל בדולרים עבור יעוץ יזמות והגדלת הכנסות 5
Kipodi קבלת דיווחים מאתר הבורסה על חברות במעקב שוק ההון 10
S קבלת משכורת בדולר והמרתה צרכנות פיננסית 36
M היטל השבחה לאחר ועדה לפני קבלת ההיתר בפועל נדל"ן 2
B קבלת דולרים לחשבון בנק אמריקאי במקום חשבון מט״ח ישראלי צרכנות פיננסית 2
B קבלת מט״ח לחשבון בנק בארה״ב.. שוק ההון 0
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
V טופס 4 לצורך קבלת פטור מפקיד מס שומה על כספי פיצויים מיסים 1
P קבלת היתר בניה לבנית בית בישראל בזמן רילוקשיין זמני בארה"ב והשלכות על לקיחת משכנתא נדל"ן 0
א משך זמן קבלת משכנתה לתושב חוץ? נדל"ן 4
The Stoic קבלת תשלום מאדם אחר לאינטרקטיב שלי צרכנות פיננסית 3
ד קבלת קופונים ופדיון באגח שוק ההון 2
G קבלת / העברת מט״ח בזול צרכנות פיננסית 3
פ היטל השבחה לאחר שינוי תב״ע לפני קבלת היתר - גלגול חבות ברכישה נדל"ן 2
ס קבלת הטבות מחברת האשראי צרכנות פיננסית 1
I מחירי דירות שנמכרו - קבלת מידע נדל"ן 7
R קבלת קופנים (ריבית) של אג"ח מדינה שקלית שוק ההון 12
I אמריקן אקספרס - קבלת כרטיס אוף טופיק 1
ח קבלת תשלום מחו"ל ללא עמלות שחיטה צרכנות פיננסית 21
ד קבלת ריבית מאגח שוק ההון 2
S קבלת דירה ללא תמורה- האם ניתן למכור כמשפר דיור? נדל"ן 2
A קבלת תזרים חודשי שוק ההון 48
S האם ניתן להוסיף נתונים לדו"ח לאחר קבלת שומה ? מיסים 16
א דחיית קבלת קצבה מביטול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ח הכנות לפני קבלת אזרחות אמריקאית - מבחינת מיסים שוק ההון 15
א הצמדה למדד תשומות הבניה לאחר קבלת הדירה נדל"ן 4
L קבלת החזרים במט"ח צרכנות פיננסית 8
E שאלה בעקבות קבלת הודעה ממס הכנסה לגבי שנת המס 2018 מיסים 11
J קבלת החזר מס על כנס מקצועי בחו"ל לשכיר פוסטים מאיכות נמוכה 13
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A קבלת קצבה מביטוח מנהלים ישן מגיל 60 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
N מעבר בנק - איך מתבצעת בפועל קבלת ההטבות/התמקחות? צרכנות פיננסית 2
U קבלת שיק במט"ח פוסטים מאיכות נמוכה 3
U קבלת החזרי מס בארה"ב לחשבון ב-Interactive Brokers מיסים 1
M קבלת חלק קטן בדירה במתנה - שיקולים נגד? נדל"ן 7
Myrath קבלת טיפול או שירות מיוחד מבי"ח שאינו בהסדר עם קופת החולים אוף טופיק 4
ה קניית דירה חדשה לפני קבלת מפתח נדל"ן 4
R הלוואת גישור על דירה על הנייר לפני קבלת טופס 4 נדל"ן 6
A אזרח אמריקאי - קבלת נכסי PFIC בירושה ומיסוי מיסים 2
א קבלת שיחות בחול למספר ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 2
F קבלת דמי ניהול נמוכים בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
Tsachi01 קבלת אזרחות גרמנית לנכד של ילידי גרמניה אוף טופיק 4