עבדתי בחברה שהעניקה לי RSU. עזבתי ולאחרונה אני מבצע מכירות בחלקים. עבור עובדי החברה נהוג שבתלוש שכר עוקב מתבצע תיקון של המס המקסימלי שגבה הנאמן במקור ובד"כ מוחזר הפרש קטן. להפתעתי, על אף שאני לא עובד שם יותר, הם ממשיכים לעשות את זה. כלומר אני מקבל העברה בנקאית של הפרש חישוב ומופק עבורי תלוש שכר. פניתי למשאבי אנוש בשאלה אבל בגלל שזה חברה בינלאומית נתקעתי בלופ מתסכל מול נציג לא ישראלי שנראה לי לא הבין מה אני אומר עד הסוף.
נראה שהם משאירים את המס השולי בחישוב על המקסימום ויכול להיות שההחזר מהותו בביטוח לאומי ומס בריאות. בכל מקרה אלה הפרשים קטנים יחסית מהגבייה המקורית של הנאמן.
מאחר שאין להם שום מידע מיסוי עליי (אין 101, אין להם מושג מה מצבי התעסוקתי ומה נתוני המס שלי) מדוע הם לא משאירים את הגבייה במקור של הנאמן כמו שהיא ונותנים לי להתחשבן בדוח שנתי?
זה שמופק לי תלוש ממקום עבודה נוסף זה יכול לגרום לבעיה מול מס הכנסה?
אשמח לדעות ועדויות ממי שמכר RSU מחברה שפרש ממנה ויכול לחלוק מניסיונו
נראה שהם משאירים את המס השולי בחישוב על המקסימום ויכול להיות שההחזר מהותו בביטוח לאומי ומס בריאות. בכל מקרה אלה הפרשים קטנים יחסית מהגבייה המקורית של הנאמן.
מאחר שאין להם שום מידע מיסוי עליי (אין 101, אין להם מושג מה מצבי התעסוקתי ומה נתוני המס שלי) מדוע הם לא משאירים את הגבייה במקור של הנאמן כמו שהיא ונותנים לי להתחשבן בדוח שנתי?
זה שמופק לי תלוש ממקום עבודה נוסף זה יכול לגרום לבעיה מול מס הכנסה?
אשמח לדעות ועדויות ממי שמכר RSU מחברה שפרש ממנה ויכול לחלוק מניסיונו