• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

רילוקיישן, שכר ועוד

• פותח הנושא פותח הנושא בפנוכו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בפנוכו

משתמש רשום
דירוג
1
מתכנן רילוקיישן קל לאירופה (כנראה כ-5 שנים, שלאחריהן חזרה לארץ). יש אזרחות אירופאית.

מנסה להבין מבחינה פיננסית, איך כדאי להתנהל.

אעבוד בחברת הייטק ישראלית קטנה, ורוצה להבין איך אופטימלי להתנהל מבחינת המשכורת (לדוגמה לקבל שכר לחשבון בארץ ולבצע העברות לחשבון בחול..?), הקרנות וגם בהיבט הביטוח הלאומי, מיסים וכו'.

אשמח לכיוונים מומלצים.

תודה רבה

את מיטב התשובות תקבל מיועץ מס שיכול להסתכל על כל ההיבטים המיסויים.

אתה שואל כללי מידי.
רשמת את זה כדרך אגב אבל זה חתיכת נושא לא קטן...בראש ובראשונה, לפני שכר והעברות כספים, יש את עניין תושבות המס. דין אוסטריה לדוגמה (מדינת אמנה) אינו כדין צ׳כיה (אין אמנה). לאיזו סוג מדינה אתה מייעד?
באיזשהו שלב, אם מרכז החיים שלך במדינה האירופאית (גם אם ישנה אמנה), מצופה שתשלם מיסים לשם, לא לישראל.
בהינתן לעיל, החברה הישראלית שלך מכונה להעסיק אותך במלוא בישראל אבל מחייה באירופה? קצת חריג, יש לזה השלכות מיסוי/ביטוח (אלא אם כן אתה מתכוון להיות מעוסק כקבלן שמוציא חשבוניות לחברה שלך..?)

המדינה היא ליטא.

לגבי החברה - כרגע אני בעיקר מחפש את הדרכים שיהיו נוחות לי, ואחר כך אבין את ההשלכות מול החברה. כרגע מתכוון להישאר כשכיר, אלא אם אבין שעדיף אחרת.

אני חושב שאתה צריך לחקור טיפה יותר לעמוק את העניין הזה לפני הכל. אתה רוצה להישאר כשכיר בישראל זה נחמד, השאלה אם החברה שלך מסוגלת לעשות כזו ג׳ימנסטיקה מיסויית/ביטוחית בשביל שזה יתאפשר שתמשיך לעבוד ככה יותר ממספר חודשים בודדים. אולי אפשר לעשות את זה על ויזת נוודות, אני חושב שזה תלוי מדינה, מודה שאין לי ידע על הנושא בכלל.
אני הייתי במצב זהה, והחברה ״אילצה״ אותי (לא שהיה אכפת לי..) לעבור ליישות האירופאית של החברה ועל כל המשתמע מכך (מיסוי/ביטוחים/חוזה/הטבות/שכר).

אחרי שתיסגר על העניין הנ״ל, העברת כספים (Wise או IB הן האופציות הכי נוחות ומשתלמות)/בט״ל/קרנות וכו׳ זה כבר עניינים הרבה יותר פשוטים לביצוע, ברוב הנושאים האלה מדובר על 2-3 אופציות שיוצגו בפנייך ופשוט תיאלץ לבחור אחת שמתאימה לך.

כרגע מתכוון להישאר כשכיר, אלא אם אבין שעדיף אחרת.
לא מתיימר להבין בזה, אבל יתכן שכדאי לך לנסות לבקש לעבוד בחברה כעצמאי ולתת להם חשבוניות. מבחינת מיסוי. אבל מצד שני, גם יכול להיות שיהיה קל יותר לפטר אותך אם משהו יקרה...

לגבי קרנות, זה תלוי בזמניות של המעבר. אם תרצה לייצר אירועי מס או לא. כי ככלל, קרן השתלמות למשל זה משהו ייחודי לישראל שכל מדינה אחרת תרצה למסות.
אני עומד לעבור בחודש הבא בלי נדר לארה״ב ובגלל זה אני רוצה לשבור אותן כל עוד אני לא תושב ארה״ב לצורכי מס.

לגבי ביטוח לאומי, 5 שנים זה הזמן שלוקח להם לנתק לך את התושבות הישראלית. בחרת חתיכת זמן... אם תרצה לחזור, תחזור לפני שיתנקו לך את התושבות בביטוח לאומי. ניתן להניח שיש אמנה למניעת כפל מס, אבל מול רוב המדינות אין אמנה למניעת כפל תשלומים לביטוח לאומי. יתכן שתצטרך לשלם גם שם וגם שם. זה למה הצעתי לשקול להיות עצמאי.

דרך אגב, באספקט הגיאו-פוליטי, אתה בטוח שאתה רוצה במדינה הראשונה שרוסיה תפלוש אליה במקרה של מלחמה עם נאט״ו?!
השיקול הגיאו-פוליטי הוא לא צחוק, ב-2024.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S רילוקיישן למדינה באיחוד האירופי משפחה עם ילדים אוף טופיק 48
ד למכור RSUs לפני או אחרי רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 15
W בניית תיק השקעות - רילוקיישן שוק ההון 2
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
M רילוקיישן ומיסים מיסים 16
S רילוקיישן - היבטי מיסוי מיסים 1
י רילוקיישן לארה"ב - פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 1
I מה לעשות עם ההשקעות בארץ בזמן רילוקיישן? שוק ההון 14
Wonko רילוקיישן יחיד לארהב דרך גאמפא יומני מסע אישיים 68
א פדיון קרנות השתלמות בשל רילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י השקעה דולרית לקראת רילוקיישן שוק ההון 2
de dud רילוקיישן ליוון - הייטק אוף טופיק 37
S רילוקיישן התפתחות אישית 2
S במידה ואני מתכנן רילוקיישן פוסטים מאיכות נמוכה 9
T תל אביבי שרוצה רילוקיישן בארץ ואין לו מושג אוף טופיק 20
D מיסוי קרנות ו-RSUs אחרי רילוקיישן מיסים 3
H צ'ק ליסט לקראת רילוקיישן אוף טופיק 69
EverydayGuy איך נכון להשקיע עם רילוקיישן פוטנציאלי בעוד מספר שנים שוק ההון 2
F ניהול נכסים בזמן רילוקיישן, והבהרה על מיסוי נדל"ן 6
ה רילוקיישן - כן או לא? אוף טופיק 9
B התנהלות פיננסית סביב רילוקיישן לבריטניה צרכנות פיננסית 8
B רילוקיישן, השקעות ועלויות העברה שוק ההון 0
Y קרנות פנסיה בעת רילוקיישן זמני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y כרטיסי אשראי אמריקאים ו-credit score במהלך רילוקיישן צרכנות פיננסית 4
A תיק השקעות לקראת רילוקיישן שוק ההון 6
M איך מתחילים תהליך חיפוש עבודה לטובת רילוקיישן בהייטק? אוף טופיק 7
I השקעות לקראת רילוקיישן שוק ההון 20
R התלבטות לגבי השקעת סכום כסף לכמה שנים (רילוקיישן) שוק ההון 4
F מיסוי RSU שקיבלתי בארץ אבל מכרתי בעת רילוקיישן מיסים 37
G פנסיה וביטוחים בעת רילוקיישן אוף טופיק 0
H קרן השתלמות חדשה, קופות גמל נזילות (לפני שינוי החוק), חשבון ב- IB ושיקולי רילוקיישן לארה"ב שוק ההון 13
G מיסוי בזמן רילוקיישן לארה"ב מיסים 1
Y רילוקיישן לארה"ב אוף טופיק 22
Jane Doe ניצול אופטימלי של תקציב רילוקיישן - איך הייתם מרהטים דירה מאפס? אוף טופיק 34
U שכר "יוצרים" מיסים 22
ב שכר גבוה מול סיפוק בעבודה התפתחות אישית 24
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
S הבדלי שכר בין הראיון לחוזה התפתחות אישית 1
A הערכת שווי נכס ע"ב שכר דירה (עסקי+מגורים) נדל"ן 6
E ציפיות שכר ראש צוות גמפ"א התפתחות אישית 25
ס שכר דירה בפעם הראשונה לבחור צעיר מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 24
A מסלולי מיסוי שכר דירה מיסים 1
S חוזה עם מעסיק על שכר ברוטו נמוך שלא כולל הפרשות ??? אוף טופיק 6
בובין חוט-השני איך מבטיחים שכר קבוע בעסק? (ספוילר: לא דרך שותפות) יזמות והגדלת הכנסות 6
ה רכיבי שכר למשכנתא נדל"ן 3
M הצעת שכר חדשה, גלובלי או יסוד + שעתי. מה כדאי? התפתחות אישית 11
M שכר על מילואים בשישי-שבת אוף טופיק 1
H הפחתת הפרשות פנסיוניות לטובת שכר נטו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ שינוי בתלוש שכר - אחוז משרה מיסים 3
D שכר דירה כהוצאה מוכרת נדל"ן 6

נושאים דומים

Back
למעלה