• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

רוצה 8% תשואה

• פותח הנושא פותח הנושא אמירgadol
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
יש לך מקור לכך שהביוב מותקן לא כראוי?
נדמה לי שבהגדרה, אם יש עליות ביוב והצפות באופן קבוע זה אומר שיש בעית תשתית. מעבר לזה, אין לי מושג. לא התחום שלי. בכל מקרה המטרה לא היתה להדגים שיש בעיות תשתית, אלא להדגים שכשיש בעיות ביוב אנשים מתלוננים.

אם היו משחררים קרקעות לבנייה, הקבלנים כבר היו בונים לפי מה שאנשים היו רוצים, והמחיר היה יורד.
הקבלנים בנו כך עד שנות ה-80, ועכשיו כל הבתים שנבנו סכנת קריסה ברורה ומידית
(לא תאמין כמה צריך להתאמץ לשכנע אנשים לא לקנות דירות כאלה).
.במקרה זה כולל גם בתים שנבנו ע''י הממשלה, ומוסדות ציבור כבתי-ספר ובתי חולים וכד'.

ועכשיו כל הבתים שנבנו סכנת קריסה ברורה ומידית
אתה מדבר על רעידות אדמה?
כי אם לא, אז תחזוקה לקויה לא קשורה לאיכות הבניה.

חוץ מזה נראה לי שעשית הכללה גסה.

אתה מדבר על רעידות אדמה?
כי אם לא, אז תחזוקה לקויה לא קשורה לאיכות הבניה.

חוץ מזה נראה לי שעשית הכללה גסה.
חוץ מבתים שנבנו אחרי '80, ואינם בטווח רעידות אדמה,
איזה עוד יוצאים מהכלל יש?
הציטוט שלך בהודעה שלי היה לא מדויק, התכוונתי לטענה "שרק ניתן לשוק חופש"...
שנרשמה מעליך @roneng . אני בעד משק פתוח מעורב, כשברור שלבניה ממשלתית יש את החסרונות שלה.

ספרו לי עוד כמה תושבי הפריפריה מסבסדים את תושבי המרכז (שם ההנחות על הקרקע גדולות יותר)...
יפה, אז הוכחת שבמרכז על המחיר יש היטלים גבוהים יותר, שמסבירים את הפרשי המחיר
בין הפריפריה לאזור המרכז. עדיין במרכז מקבלים (הקונים בלבד- לא התושבי המרכז) הנחה על נדלן ששייך לכל תושבי המדינה.

אלא מייצג מה שחושבים העיתונאים ו\או אינטרסנטים שמשלמים לעיתונאים.
רוב העיתונאים הם צעירים, חלקם סיפרו שגם להם אין דירות, כך שתיאורית הקונספירציה לא ממש מחזיקה.
לדוגמה, פה בפורום אנשים מביעים את דעותיהם, למרות שזה נגד הפוזיציה שלהם.

להבדיל רוב האנשים בכלל לא מסתכלים על זה ככה בכלל, וכל מה שמעניין אותם זה הרישום של השם שלהם בטאבו.

זה נכון, אבל מעט פשטני.
את רוב האנשים מעניין:
לא לזרוק כסף על שכירות,
שיהיה אחרי 120 "להשאיר משהו" לילדים,
רואים את השכירות כמעין "פנסיה", וכו'.
את כל זה משיגים על ידי הרישום בטאבו.

האם הם צודקים? זה לא משנה. הם הרוב, והם קובעים את חוקי המשחק.
אפשר להיות צודק, ולהפסיד. זה לא עוזר להיות צודק במשחק שבו חוקי המשחק הם לא החוקים שלך.

רוב האנשים, הברירה הייתה הפסד.
בארגז החול של הסולידית ישנם חוקים אחרים
כאן מתעקשים על הבחירה ולא רק על הברירה
אין ביכולתי להפסיד משחק שבו מעולם לא השתתפתי ובמשחק המציאות לא ניתן לתחום את התוצאה רק להפסד או ניצחון

אין ביכולתי להפסיד משחק שבו מעולם לא השתתפתי
לך יש את הידע לדעת שזה לא משחק מתאים בשבילך.
הפתרון הוא כמובן הקניית ידע לאותם אלה שחושבים שמשחק הנכסים היחיד הוא נדלן בודד למגורים.
לא אמרתי שזה פתרון קל... :)
אפשר להתחיל מכך שיסתכלו על הפנסיה שלהם, ועל קרן הטיולים השתלמות שלהם

לא קראתי את כל השרשור- כך שיכול להיות שאני חוזר על דברי אחרים.

בנדל"ן בשונה מבשוק ההון, ההלוואות שאתה מקבל אינם ניתנים לדרישה ע"י המלווה בזמן של ירידת ערך הנכס. ולכן במידה ואתה משלם ריבית של 2.5% על המשכנתא, ומקבל מהשכירות 3.5% נטו. וההון עצמי שהשקעת הוא 20 % מערך הדירה [במחיר למשתכן זה לפעמים אפשרי]. עשית 7.5% תשואה על הכסף שהשקעת. [וכן חצי אחוז עליית ערך נכס הוכך היסטורית]
כך שהטענות שאין אפשרות להגיע ל8% אינם מדוייקות. [וכן ההגבלה למינוף בשוק ההון ג"כ אינה מדוייקת כנ"ל, וגם משום ששוק ההון הוא שוק מאוד תנודתי , ואם ימנף את עצמו ב500% אין לו את אפשרות העמידה בזמני שפל]

בנדל"ן בשונה מבשוק ההון, ההלוואות שאתה מקבל אינם ניתנים לדרישה ע"י המלווה בזמן של ירידת ערך הנכס. ולכן במידה ואתה משלם ריבית של 2.5% על המשכנתא, ומקבל מהשכירות 3.5% נטו. וההון עצמי שהשקעת הוא 20 % מערך הדירה [במחיר למשתכן זה לפעמים אפשרי]. עשית 7.5% תשואה על הכסף שהשקעת.
החישוב שיצא לי 1% כפול 5 = 5% לא 7.5 ולא 8?

החישוב שיצא לי 1% כפול 5 = 5% לא 7.5 ולא 8?
למה 1%?
את ה2.5% ריבית אתה משלם רק על החלק שלקחת עליו משכנתא, שזה 80% מערך הדירה.
כלומר תשלומי הריבית הם 2% משווי הנכס, אם השיכרות 3.5% אתה נשאר עם 1.5% ביד

בנדל"ן בשונה מבשוק ההון, ההלוואות שאתה מקבל אינם ניתנים לדרישה ע"י המלווה בזמן של ירידת ערך הנכס. ולכן במידה ואתה משלם ריבית של 2.5% על המשכנתא, ומקבל מהשכירות 3.5% נטו. וההון עצמי שהשקעת הוא 20 % מערך הדירה [במחיר למשתכן זה לפעמים אפשרי]. עשית 7.5% תשואה על הכסף שהשקעת. [וכן חצי אחוז עליית ערך נכס הוכך היסטורית]
יש תיאוריה ויש פרקטיקה...
בפרקטיקה ריבית המשכנתא שלך תהיה הרבה יותר מ2.5%, התזרים שלך יהיה מאד שלילי בתרחיש הזה והתשואה התזרימית שלך תהיה אולי 7.5% (וגם זה לא נכון כי יש עלויות של ביטוחים) אבל התשואה האמיתית שלך תהיה נמוכה הרבה יותר כי ההכנסות יתחילו להכנס עוד 4-5 שנים.
לחשב תשואה אמיתית מומלץ להתשמש בפונקציית IRR ולא בכללי אצבע.

בפרקטיקה ריבית המשכנתא שלך תהיה הרבה יותר מ2.5%
הריבית הממוצעת היא כ3.5 קבוע ל20 שנה[לא בדקתי הרגע]. כיום יש 33 אחוז שהריבית עליהם היא 1% [חלק הפריים]

התזרים שלך יהיה מאד שלילי בתרחיש הזה והתשואה התזרימית שלך תהיה אולי 7.5%
נכון- בדוגמא הספציפית שהבאתי. אך לא תמיד. [ישנם איזורים כיום במחיר למשתכן שלא]

אבל התשואה האמיתית שלך תהיה נמוכה הרבה יותר כי ההכנסות יתחילו להכנס עוד 4-5 שנים.
ההכנסות יתחילו להכנס 18חודש אחרי התשלום הראשון [כ5-10%]. לפעמים בסטיה של כמה חודשים. [לא משלמים בזכיה, משלמים לפי קצב התקדמות הבניה.

יש תיאוריה ויש פרקטיקה...
נכון. ועשיתי זאת כמה פעמים. הדוגמא שהבאתי היא אמנם מאוד תאורתית כי אינני יודע איפה ומה הוא מחפש, ואיזה משכנתא הוא יקבל ועוד ועוד. רק הסברתי לו את העיקרון.
לחשב תשואה אמיתית מומלץ להתשמש בפונקציית IRR ולא בכללי אצבע.
נכון. וגם לחשב לפי נתוני משכנתא , שמאות , וממוצע שכירות באיזור. והוא 'עלול' לגלות תשואה של 8%.

הריבית הממוצעת היא כ3.5 קבוע ל20 שנה[לא בדקתי הרגע]. כיום יש 33 אחוז שהריבית עליהם היא 1% [חלק הפריים]
סביב ה4.3% לפי:
http://www.boi.org.il/he/BankingSupervision/Data/Pages/MorgageRate.aspx
הפריים הנוכחי הנוכחי מטעה כי זה עניין של זמן בכמה הוא יעלה (צפי שלי: 2019).
והוא 'עלול' לגלות תשואה של 8%.
והוא "עלול" גם לגלות תשואה שלילית. רב הנסתר על הגלוי.
ההכנסות יתחילו להכנס 18חודש אחרי התשלום הראשון [כ5-10%]
בחלום הלילה, אין פרוייקט שנמסר אחרי 18 חודשים ובטח שלא 18 חודשים מהיתר הבנייה.
נכון- בדוגמא הספציפית שהבאתי. אך לא תמיד
ב80% מינוף? תמיד, לא רק תזרים שלילי אלא מאד שלילי.

רק הסברתי לו את העיקרון.
נכון בעיקרון אפשר לעשות כסף בנדל"ן כן, בעיקרון יש גם עסקאות מעולות במחיר למשתכן (בעיקר במרכז) ומעולות פחות בפריפריה, אפשר גם להפסיד כסף וככל שהמינוף גדול יותר ככה התשואה תהיה גדולה יותר (בפלוס או במינוס).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יפה, אז הוכחת שבמרכז על המחיר יש היטלים גבוהים יותר, שמסבירים את הפרשי המחיר
בין הפריפריה לאזור המרכז. עדיין במרכז מקבלים (הקונים בלבד- לא התושבי המרכז) הנחה על נדלן ששייך לכל תושבי המדינה.
תמצית הויכוח בנושא. אני התעייפתי קצת מלהסביר את דעתי.
בכל מקרה, אני מחכה ליום שבו הסכמי חכירת הקרקע שהמדינה חותמת עם בעלי נכסים יפוגו (98 שנים מרגע החתימה - 49 שנים + אופציה ל-49 שנים נוספות). במצב כזה, המדינה תדפוק בדלת של הגרים בבתים ותאמר להם בעדינות: "הקרקע היא של כל אזרחי המדינה. לפי הערכת שמאי, הבית שלך שווה 3 מיליון ש"ח. אם אתה לא רוצה לקחת את הבית שלך למקום אחר, אז תשלם על חידוש ההסכם 3 מיליון ש"ח. אין כפל מבצעים והנחות כי הקרקע שייכת לכל תושבי המדינה, וכתוב בחוזה החכירה שהיא תחזור לרשות כלל האזרחים בתום 98 שנים. אני (המדינה) לא מכריחה אף אחד לשום דבר. אתה יכול לפרק בלוק-בלוק ולעבור למקום אחר. בקריית שמונה יש קרקע במחיר נמוך יותר מזו שאתה יושב עליה..."

יש כתבות שדבר כזה יקרה בקרוב בירושלים (כנראה כתבות ממומנות שנועדות לגרום לאנשים למכור את נכסיהם במחיר נמוך).

נ.ב. תרחיש כמו שציינתי כנראה לא יקרה כי יש מספיק כוח פוליטי וכסף כדי שהוא לא יקרה. סביר להניח שיוציאו תקנה או חוק שמחדש אוטומטית את החכירה או מוכר את הקרקע למי שגר עליה באופן מוחלט. הצגת התרחיש נועדה להסביר את האבסורד הקיים היום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
תפוזינה רוצה לראות ב־IB כמה תשואה יש לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
GeraltOfHaifa מקבל 950,000$ לחשבון הבנק הפרטי (עסקת קניין רוחני מארה"ב) - רוצה לודא כמה דברים חשובים צרכנות פיננסית 3
R התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר צרכנות פיננסית 18
F חדש ב-IRA , רוצה להשקיע ל-15 שנים ב-S&P500 , איך מתקדמים ? שוק ההון 19
א רוצה למנוע מעבר לעוסק מורשה מיסים 15
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ת רוצה להשקיע חכם אחרי המון טעויות בדרך שוק ההון 7
M רשות שוק ההון רוצה לחסל את הIRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 52
ב מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים אוף טופיק 10
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
K אני רוצה לקנות בית בתל אביב נדל"ן 16
I קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה נדל"ן 9
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
א מפתחת Backend - רוצה להתמקצע בבינה מלאכותית התפתחות אישית 14
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
D רוצה להתגרש אוף טופיק 18
N רוצה להחכים יומני מסע אישיים 8
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
YoniLevy בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 32
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
E לקוח לא רוצה לשלם את מלוא הסכום כי טוען שכמה תמונות לא יצאו טוב. מה לעשות? אוף טופיק 22
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
I אלטרנטיבה לכרטיס אשראי ללא עמלות (בדומה ל "כזה אני רוצה") לבעלי דיירקט צרכנות פיננסית 7
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ד בעיית "אני רוצה להביא את המכה" התפתחות אישית 147

נושאים דומים

Back
למעלה