• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה

• פותח הנושא פותח הנושא itamar1
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

itamar1

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם (:

אני בן 26, לוחם במילואים, ורציתי לנסות ולגשת (לראשונה) למכרז של רמ"י (נסגר בעוד 14 ימים) לרכישת מגרש.

בתור סטודנט למשפטים בשנה ג' שעובד במשרד עו"ד כבר שנה וחצי יצא לי לראות ולקרוא הרבה חוזים, אבל האמת היא שהסתבכתי עם חוברת המכרז וכל הנספחים, אז אשמח למעט הכוונה מאנשים שכבר יצא להם לעשות את זה.

1- בתור התחלה, הכוונה שלי היא לרכוש את המגרש ולמכור אותו בהמשך במחיר גבוה יותר. עברתי על חוברת המכרז ולא מצאתי הגבלה בנושא, למעט סעיף 4.3:

"הזוכה יוכל להעביר את זכויותיו לאחר, אך ורק לאחר שימלא אחרי תנאי המכרז, ובכלל זה דרישות התשלום במלואן, חתימה על חוזה חכירה ורישום הזכויות )ככל שהקרקע עברה חלוקה( כמתחייב מתנאי המכרז. העברת זכויות לאחר עמידה בתנאי התשלום וחתימה על חוזה חכירה, תהיה בהתאם להוראות חוברת המכרז על נספחיה, ונהלי הרשות."

האם אני יכול להבין מזה שאני אוכל למכור את המגרש גם מבלי לבנות עליו בית? כלומר תיאורטית, לזכות במכרז->לשלם את כל הסכום->לרשום את הזכויות בטאבו-> למכור?

2- בנוגע לערבות- אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר גם בנושא הזה. ממה שראיתי, מדובר בערבות דיגיטלית שניתנת ע"י הבנק (ולא ע"י ההורים שלי לדוגמא). איך זה עובד? אני צריך פשוט לקבוע פגישה עם הפקיד בבנק ולבקש מהם לחתום לי על ערבות?

3- שאלה אחרונה, עוד פעם, למי שניגש למכרזים כאלה בעבר- כתוב בחוברת המכרז שבמידה ואני חייל מילואים עם אישור "6 שנתי" אני זכאי להנחה של 100,000 ש"ח במידה וזכיתי. האם האישור הנ"ל זהה לאישור "משרת מילואים פעיל"? מאחר והשתחררתי לפני פחות מ6 שנים, אין לי אישור אחר.

תודה רבה למי שטורח לסייע ולענות, לא מובן מאילו בכלל (:

3- שאלה אחרונה, עוד פעם, למי שניגש למכרזים כאלה בעבר- כתוב בחוברת המכרז שבמידה ואני חייל מילואים עם אישור "6 שנתי" אני זכאי להנחה של 100,000 ש"ח במידה וזכיתי. האם האישור הנ"ל זהה לאישור "משרת מילואים פעיל"? מאחר והשתחררתי לפני פחות מ6 שנים, אין לי אישור אחר
לא אותו דבר. אישור שש שנתי ניתן למי שהיה משרת מילואים פעיל במשך שש שנים ברציפות.

- בנוגע לערבות- אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר גם בנושא הזה. ממה שראיתי, מדובר בערבות דיגיטלית שניתנת ע"י הבנק (ולא ע"י ההורים שלי לדוגמא). איך זה עובד? אני צריך פשוט לקבוע פגישה עם הפקיד בבנק ולבקש מהם לחתום לי על ערבות?
רק שהבנק לא עושה לך טובה
הוא יבקש שתסגור אצלו כבטחון סכום בגובה הערבות
כי ערבות ניתן לממש
ואני רק שאלה למה לקנות ולמכור בשלב המגרש?

שלום לכולם (:

אני בן 26, לוחם במילואים, ורציתי לנסות ולגשת (לראשונה) למכרז של רמ"י (נסגר בעוד 14 ימים) לרכישת מגרש.

בתור סטודנט למשפטים בשנה ג' שעובד במשרד עו"ד כבר שנה וחצי יצא לי לראות ולקרוא הרבה חוזים, אבל האמת היא שהסתבכתי עם חוברת המכרז וכל הנספחים, אז אשמח למעט הכוונה מאנשים שכבר יצא להם לעשות את זה.

1- בתור התחלה, הכוונה שלי היא לרכוש את המגרש ולמכור אותו בהמשך במחיר גבוה יותר. עברתי על חוברת המכרז ולא מצאתי הגבלה בנושא, למעט סעיף 4.3:

"הזוכה יוכל להעביר את זכויותיו לאחר, אך ורק לאחר שימלא אחרי תנאי המכרז, ובכלל זה דרישות התשלום במלואן, חתימה על חוזה חכירה ורישום הזכויות )ככל שהקרקע עברה חלוקה( כמתחייב מתנאי המכרז. העברת זכויות לאחר עמידה בתנאי התשלום וחתימה על חוזה חכירה, תהיה בהתאם להוראות חוברת המכרז על נספחיה, ונהלי הרשות."

האם אני יכול להבין מזה שאני אוכל למכור את המגרש גם מבלי לבנות עליו בית? כלומר תיאורטית, לזכות במכרז->לשלם את כל הסכום->לרשום את הזכויות בטאבו-> למכור?

2- בנוגע לערבות- אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי סדר גם בנושא הזה. ממה שראיתי, מדובר בערבות דיגיטלית שניתנת ע"י הבנק (ולא ע"י ההורים שלי לדוגמא). איך זה עובד? אני צריך פשוט לקבוע פגישה עם הפקיד בבנק ולבקש מהם לחתום לי על ערבות?

3- שאלה אחרונה, עוד פעם, למי שניגש למכרזים כאלה בעבר- כתוב בחוברת המכרז שבמידה ואני חייל מילואים עם אישור "6 שנתי" אני זכאי להנחה של 100,000 ש"ח במידה וזכיתי. האם האישור הנ"ל זהה לאישור "משרת מילואים פעיל"? מאחר והשתחררתי לפני פחות מ6 שנים, אין לי אישור אחר.

תודה רבה למי שטורח לסייע ולענות, לא מובן מאילו בכלל (:
מכרז או הגרלה?
אם מכרז קח בחשבון שלפעמים ההצעות גבוהות בהרבה מהמינימום (אם חשבת להציע את המינימום מנחש שלא תזכה).
אם זה בצפון או בדרום (במרחק של 20 ק"מ מהגבול דרומי/צפוני) אז תזכור מה קורה במדינה ב 7 חודשים האחרונים.

רק שהבנק לא עושה לך טובה
הוא יבקש שתסגור אצלו כבטחון סכום בגובה הערבות
כי ערבות ניתן לממש
ואני רק שאלה למה לקנות ולמכור בשלב המגרש?

לא מרגיש שאני בשלב של להתעסק עם בנייה- לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת פניות.

מכרז או הגרלה?
אם מכרז קח בחשבון שלפעמים ההצעות גבוהות בהרבה מהמינימום (אם חשבת להציע את המינימום מנחש שלא תזכה).
אם זה בצפון או בדרום (במרחק של 20 ק"מ מהגבול דרומי/צפוני) אז תזכור מה קורה במדינה ב 7 חודשים האחרונים.

מכרז.
אכן, לא חשבתי להציע את מחיר המינימום, אלא כ300 אש"ח פחות מהשווי שוק "האמיתי" של המגרש (לפי יד 2 וכדומה).

לא לשכוח לשלם לעו"ד, מע"מ על חלק מהרכיבים, 6% מס רכישה ו 25% מס שבח. בנוסף לעלות הזמן שאתה מקדיש לנושא. ואם לקחת הלוואה\משכנתא כדי לקנות את המגרש, אז גם את הריבית. וכמובן לזכור שהכסף יכל לעשות תשואה אלטרנטיבית בזמן הזה.

כדאי לך לחשב טוב מהן העלויות, מהו משך הזמן המינימלי שתצטרך את הכסף עובד ומה צריך להיות הסכום במכירה כדי בכלל להרוויח מכל הסיבוב הזה.

אתה נותן לבנק בטוחה שאתה מסוגל לעמוד בהתחייבות - מפקיד את גובה הערבות (+עמלה המשתנה לפי כמה אתה אהוב בבנק), והכסף סגור עד לתום תקופת הערבות. תקבל פקדון בנקאי עם תשואה די זניחה על הסכום שהפקדת.

לא מרגיש שאני בשלב של להתעסק עם בנייה- לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת פניות.
הרווח הצפוי נמצא ביזמות - אישור תוכניות ובנייה. הרווח הבלתי צפוי, או הספקולטיבי - הוא כאמור ספקולטיבי. בשנתיים האחרונות היו ירידות במחירי הקרקע בחלק מהמקומות, כך שלא רק שיש לך עלויות שהן ודאיות ולא זניחות - הנכס גם עשוי לרדת בערכו.
אכן, לא חשבתי להציע את מחיר המינימום, אלא כ300 אש"ח פחות מהשווי שוק "האמיתי" של המגרש (לפי יד 2 וכדומה).
יד2 לא מגלם את "השווי" האמיתי בשום צורה, אלא את רצון המוכרים. מומלץ להסתכל באתר רשות המיסים ולחפש עסקאות. אם מדובר במגרש במקום "פיקנטי" בו אין הרבה עסקאות, להתייעץ עם מישהו שמבין בנושא.

דווקא בשוק של היום במקומות מסוימים יש מצב שגם מחיר המינימום יספיק, כמובן שאי אפשר לדעת עד לאחר המכרז.

קח בחשבון שההנחה לא מבטיחה לך רווח בסבירות גבוה בהכרח, כי עדיין צריך לקנות במחיר טוב, ויש לך גם מס רכישה אפילו אם אין לך דירה שזה מקזז חלק או את כל ההנחה תלוי במחיר.

למרות שלגמרי אפשר ואנשים עושים הרבה כסף על המכרזים האלו, כי הרבה אנשים לא רוצים להתמודד עם הבירוקרטיה וההתעסקות שיש בהשתתפות במכרז.

רמ"י בדר"כ "מכריח" את הזוכה לבנות תוך X שנים, אחרת קנסות ושאר ירקות.
לא מטריד אותך שתהיה בסיטואציה בה אתה חייב למכור, וכל יום שאתה לא מוכר עולה לך לא מעט בכסף שיוצא מהכיס( שלא לדבר כאמור על תשואה אלטרנטיבית שהפסדת..)

רמ"י בדר"כ "מכריח" את הזוכה לבנות תוך X שנים, אחרת קנסות ושאר ירקות.
זה לא נכון במקרה הכללי. אין מקל, יש גזר - בתנאים מסויימים, ניתן להפחית את מס הרכישה (מתוך כל זכות):
ברכישת קרקע עם תוכנית בנייה שמתירה בניית דירה אחת לפחות למגורים, ושניתן לה היתר לבניית דירת מגורים אחת לפחות בתוך שנתיים (24 חודשים) ממועד הרכישה, תתוקן שומת מס הרכישה לפי שיעור של 5%.
קנסות בדר"כ קיימים כדאי למנוע נפוטיזם, למשל בהגרלות לבנים ממשיכים ביישובים עם ועדות קבלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N בפרשת דרכים קצת אבוד אשמח להכוונה התפתחות אישית 4
A צריך קצת יעוץ לגבי לימודים. שווה עדיין ללמוד מדמ"ח היום, בהינתן מצב השוק היום והתפתחות ה-AI? התפתחות אישית 55
E בת 17 שרוצה להשקיע קצת כסף שוק ההון 20
T להמשיך בגרייס או להתאמץ קצת? נדל"ן 0
ס עבודה עם לפטופ בסביבה קצת אחרת אוף טופיק 2
N שאלה רגולציה קצת סבוכה לגבי הצעת רכש כפויה בבורסה בלונדון וטיפול לקוי בבנק ישראלי שוק ההון 3
P הפעלת מזגן בצורה חסכונית ויעילה יותר - קצת על פונקציית I-FEEL בשלט. צרכנות פיננסית 13
G אם היו לי הפסדים גדולים שנה שעברה, אבל בשנה הזאת הרווחתי קצת - אני צריך לשלם מס כרגיל? מיסים 3
stamEhad קצת סדר בראש לגבי האימרה ״סנופי עשה ~7% תשואה שנתית ב50 שנה האחרונות״ שוק ההון 10
F קונה קרן בפעם ראשונה מסתבך קצת פוסטים מאיכות נמוכה 6
S עושה חשבון נפש בנושא התעסוקה ואולי גם קצת פריקה התפתחות אישית 49
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
גימפל קצת יותר על KTF שוק ההון 5
D חייל בן 19, קצת הלכתי לאיבוד מהאופציות ואני אשמח לקבל קצת הכוונה יומני מסע אישיים 4
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
Dončić קצת שאלות לברנש המתחיל שוק ההון 8
stamEhad השקעה אלטרנטיבית בגוון קצת שונה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 6
N יש לי קצת הפסד לא ממומש בEURO והעברתי את הEURO מפועלים לIB, מה עליי לעשות כדי לשמור על מגן המס ? מיסים 6
P קצת מבולבלת מעניין אינטראקטיב ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
L שאלה קצת מוזרה שוק ההון 2
מ קצת מבולבל מנושא קרנות ההסל שוק ההון 10
F צריך קצת סדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I מחיר למשתכן במיקום קצת שונה נדל"ן 33
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
סול קצת מבולבל - איך אני ברווח והיחידות זולות יותר? שוק ההון 9
P קצת מקנא בחבר'ה שרושמים כאן ומפרגן אוף טופיק 11
א שאלה קצת מביכה - למה למישהו אכפת מדיבידנדים ? שוק ההון 172
ש השקעה לטווח ארוך, לצד מימושים בטווח קצת יותר שוק ההון 14
ש השקעה פאסיבית קצת אחרת שוק ההון 3