• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התייקרות בביטוח בריאות פרטי, רוצה להבין אם זה סביר

• פותח הנושא פותח הנושא roey1984
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

roey1984

משתמש סולידי
דירוג
21
קיבלתי לאחרונה עדכון מחברת פניקס על התייקרות בפרמיה של ביטוח הבריאות הפרטי שלי.
התשלום החודשי עלה מ־162 ש״ח ל־205 ש״ח, וההתייקרות כבר נכנסה לתוקף.

אני בן 42, רווק, עם ביטוח בריאות פרטי.
אני מנסה להבין אם מדובר בעלייה חריגה או בטווח המקובל כיום, ולכן מעניין אותי לשמוע מניסיון של אחרים כמה אתם משלמים בערך על ביטוח בריאות פרטי.

המטרה היא לקבל תמונה כללית בלבד של סדרי גודל, לא להשוות כיסויים או פוליסות לעומק.
תודה רבה :)

התשלום החודשי עלה מ־162 ש״ח ל־205 ש״ח, וההתייקרות כבר נכנסה לתוקף.
כשהצטרפת לביטוח, הם היו אמורים לספק לך מסמך שמראה איך הפרמיה גדלה לפי הגיל שלך.
המספרים הללו גם צמודים למדד המחירים לצרכן.

בדרך כלל יש לך בדוח השנתי או בדף פרטי פוליסה צפי של עליית פרמיות לפי גיל. אם אני זוכרת נכון, בכלל לדוגמא, יש קפיצה משמעותית בגיל 28, בגיל 35 ובגיל 42.

כשהצטרפת לביטוח, הם היו אמורים לספק לך מסמך שמראה איך הפרמיה גדלה לפי הגיל שלך.
המספרים הללו גם צמודים למדד המחירים לצרכן.
מעניין מאוד
אתה חושב שאוכל למצוא את זה בתוך האתר של החברה המבטחת?
בכל אופן, היה נחמד לדעת האם אני על הצד היקר והפראייר או הממוצע

מעניין מי קבע את כפולות ה-7 כגיל קריטי :)

יש לחברות ביטוח כל כך הרבה מידע רפואי על אנשים, אני בטוחה שאיזה אקטואר הגיע לזה לפני 40-50 שנה ומאז הם דובקים בזה.

*לא יודעת אם זה ככה גם בחברות אחרות, בשאר העולם

מעניין מאוד
אתה חושב שאוכל למצוא את זה בתוך האתר של החברה המבטחת?
בכל אופן, היה נחמד לדעת האם אני על הצד היקר והפראייר או הממוצע

מאוד קשה להשוואת עלויות של מחירי ביטוח בריאות 1:1 כי כל חברת ביטוח נותנת כיסוי קצת שונה...
סהכ אם זה מקיף ניתוחים מהשקל הראשון בארץ, תרופות והרחבה לתרופות, השתלות וניתוחים בחול, ואמבולטורי מקיף זה נשמע לי מחיר סביר.

אכן אפשר למצוא את המסמך באתר זה בדרך כלל נקרא דף פוליסה/דף פרטי פוליסה/פרטי פוליסה או משהו כזה

מאוד קשה להשוואת עלויות של מחירי ביטוח בריאות 1:1 כי כל חברת ביטוח נותנת כיסוי קצת שונה...
סהכ אם זה מקיף ניתוחים מהשקל הראשון בארץ, תרופות והרחבה לתרופות, השתלות וניתוחים בחול, ואמבולטורי מקיף זה נשמע לי מחיר סביר.

אכן אפשר למצוא את המסמך באתר זה בדרך כלל נקרא דף פוליסה/דף פרטי פוליסה/פרטי פוליסה או משהו כזה
המון תודה קרן

אני בטוחה שאיזה אקטואר הגיע לזה לפני 40-50 שנה ומאז הם דובקים בזה.
לפעמים יש להם דיליי אבל בסוף הם מתעדכנים.
אני זוכרת שנפתח ביטוח סיעודי לפני הרבה שנים (קצת אחרי חוק הביטוח הסיעודי של קופ"ח) וסוכנת הביטוח שלנו אמרה שאנחנו חייבים לקפוץ על זה כי אין מצב שחברות הביטוח ישאירו את זה הרבה זמן פתוח לציבור ועוד מעט הן יגלו שהטבלאות האקטואריות שלהן לא מעודכנות וינעלו את הביטוח הזה... וכך היה.

לפעמים יש להם דיליי אבל בסוף הם מתעדכנים.
אני זוכרת שנפתח ביטוח סיעודי לפני הרבה שנים (קצת אחרי חוק הביטוח הסיעודי של קופ"ח) וסוכנת הביטוח שלנו אמרה שאנחנו חייבים לקפוץ על זה כי אין מצב שחברות הביטוח ישאירו את זה הרבה זמן פתוח לציבור ועוד מעט הן יגלו שהטבלאות האקטואריות שלהן לא מעודכנות וינעלו את הביטוח הזה... וכך היה.

כן, אני מכירה את הסיפור הזה. גם לי יש ביטוח סיעודי כזה, היופי שלהם הוא שהם גם "צוברים" ככה שמגיעה איזשהי נקודה שבה לא צריך לשלם כבר פרמיה בשביל לקבל 80-85% מהכיסוי. לא בטוחה אם זה משהו שכדאי לי לשמור, בהתחשב בזה שיש לפחות איזה 50 שנה עד שאולי אצטרך ביטוח סיעודי.

ביטוח סיעודי זה די בלוף. משלמים לא מעט, יש כל מיני תקופות אכשרה, והוא מוגבל לתקופה מצומצמת. וגם בסוף הכיסוי הוא כמה אלפים בודדים שזה נחמד אבל זה לא משהו שמחזיק מצב סיעודי אמיתי.
אני ממש לא בטוח שזה משתלם לעשות אותו. תבדקו.
*לא ייעוץ

ביטוח סיעודי זה די בלוף. משלמים לא מעט, יש כל מיני תקופות אכשרה, והוא מוגבל לתקופה מצומצמת. וגם בסוף הכיסוי הוא כמה אלפים בודדים שזה נחמד אבל זה לא משהו שמחזיק מצב סיעודי אמיתי.
*לא ייעוץ
בביטוח שאנחנו עשינו, מדובר על סכום זהה לסכום הסיעודי של קופ"ח אבל ניתן אחרי 5 השנים שקופ"ח מאפשרת. כלומר, אני מניחה שצימצום הסכום החודשי שכפה משרד הבריאות על קופות החולים יבוא לידי ביטוי גם אצלם. מצד שני, בפעם האחרונה שבדקתי את הדו"ח שלהם - הם שינו את תקופת קבלת הכסף במקביל לסיעוד קופ"ח ולא לאחריו. אני מודה שמתלבטת כל פעם מחדש אם להפסיק את הביטוח, אבל הנתונים הכלכליים שלנו כרגע עדיין לטובת השארתו.

בהתחשב בזה שיש לפחות איזה 50 שנה עד שאולי אצטרך ביטוח סיעודי.
מצב סיעודי יכול לקרות גם בעקבות מחלה או תאונה בכל גיל...
הבעיה היא שבאמת צריך להיות בן אדם בריא כשור כדי להלחם בחברות הביטוח שעושות הכל כדי לא לשלם גם כשמגיע :(

מצב סיעודי יכול לקרות גם בעקבות מחלה או תאונה בכל גיל...
הבעיה היא שבאמת צריך להיות בן אדם בריא כשור כדי להלחם בחברות הביטוח שעושות הכל כדי לא לשלם גם כשמגיע :(
הסף למצב סיעודי הוא מטורף. גם אם מאשרים בביטוח לאומי לפעמים זה לא מספיק לחברות ביטוח. זה באמת ביטוח שקשה לממש.

הבעיה היא שבאמת צריך להיות בן אדם בריא כשור כדי להלחם בחברות הביטוח שעושות הכל כדי לא לשלם גם כשמגיע
זה לא התפקיד של החולה אלא של סביבתו. אבל גם סביבתו הקרובה עסוקה בטיפול פיזי בו ולכן קמו חברות שנותנות ליווי מקצועי מול הגורמים השונים.
הבעיה שגם זה עולה לא מעט בדרך כלל ולכן החשיבות של קרן חירום אישית.

*לא ייעוץ

יש ויש, תלוי מתי עשית אותו. והאם זה פרטי או של קופת חולים. לדוגמא שלנו זה פרטי -

פיצוי חודשי בעת היות המבוטח במצב סיעודי עפ"י הפוליסה ולכל החיים.

לדעתי, החברות ביטוח לא היו מפסיקות למכור את הביטוח הזה אם הוא היה רווחי. מכך שהחברות לא מוכרות יותר ביטוח סיעודי אני מסיק ששווה להחזיק אותו.

אבל אולי זה רק ההגיון המעוות שלי.

בביטוח שאנחנו עשינו, מדובר על סכום זהה לסכום הסיעודי של קופ"ח אבל ניתן אחרי 5 השנים שקופ"ח מאפשרת. כלומר, אני מניחה שצימצום הסכום החודשי שכפה משרד הבריאות על קופות החולים יבוא לידי ביטוי גם אצלם. מצד שני, בפעם האחרונה שבדקתי את הדו"ח שלהם - הם שינו את תקופת קבלת הכסף במקביל לסיעוד קופ"ח ולא לאחריו. אני מודה שמתלבטת כל פעם מחדש אם להפסיק את הביטוח, אבל הנתונים הכלכליים שלנו כרגע עדיין לטובת השארתו.
בביטוחים הסיעודיים הפרטיים, שכאמור כבר אינם מוצעים ללקוחות חדשים יותר, ובניגוד לביטוח הסיעודי שמוצע דרך קופות החולים, המבטח אינו יכול לשנות את תנאי הביטוח ובפרט אינו יכול להקטין את סכומי הביטוח או לשנות את הגדרת מקרה הביטוח ("מיהו סיעודי").
המצב שונה בביטוחים הסיעודיים של קופות החולים - אלו ביטוחים קולקטיביים שתנאיהם נקבעים לתקופה מוגדרת מראש ולאחריה, כאשר/אם הביטוח משתנה, הוא יכול להיות מוצע בתנאים שונים כגון סכום הפיצוי או המבחן להגדרת מיהו סיעודי.

ולכן קמו חברות שנותנות ליווי מקצועי מול הגורמים השונים.
הבעיה שגם זה עולה לא מעט בדרך כלל
עולה לא מעט זה אנדרסטייטמנט, מילא אם היו לוקחים סכום יפה על השרות של הגשת התביעה אבל בנוסף הם גם לוקחים אחוזים מהקצבה עצמה אם מתקבלת.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני עם ביטוח משלים שבן אצל aig. אני רואה שגם הביטוחי חיים שלהם ומחלות קשות יותר זולים בגילאים מבוגרים יותר. יש סיבה לחשוש לעשות אצלם?
אצל הילדים פחות כדאי לעשות שם?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
לאץ' התייקרות דמי ניהול של קרנות כספיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O האם עליית שכר המינימום גוררת איתה התייקרות של מוצרים? צרכנות פיננסית 13
algo.il תהליך תביעה בביטוח בריאות פרטי - טיפים ומאילו טעויות להימנע? צרכנות פיננסית 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
B שאלה על הנחה בביטוח בריאות לילדים - הראל צרכנות פיננסית 3
LtWorf מתי אין צורך בביטוח משכנתא נדל"ן 10
P שינוי מסלול בביטוח מנהלים ישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S חצי מליון בביטוח מנהלים- להעביר למקיפה (עד התקרה)? למשלימה? IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ דמי ניהול בביטוח מנהלים ללא תנועה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S פרמייה שעולה בביטוח הבריאות צרכנות פיננסית 11
H אישור מס בביטוח מנהלים שנת 2024: אי התאמה בין הסכום שהופקד ואישור המס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
C כיצד נוצר הבלבול בין ויתור על זכות שיבוב ואחריות צולבת בביטוח דירה מושכרת נדל"ן 5
M ביטוח נזקי גוף בדירה מכוסות בביטוח מבנה? נדל"ן 17
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I רפורמה בביטוח בריאות צרכנות פיננסית 5
M שאלות לגבי הצהרת בריאות בביטוח בריאות? צרכנות פיננסית 1
A עלית פרמיה בביטוח דירה עבור משכנתא צרכנות פיננסית 5
מ השקעה בביטוח חיים של מישהו אחר קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 16
Y ייצוג ע"י רו"ח בביטוח לאומי מיסים 0
ב דמי ניהול גבוהים בביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
R האם להוסיף אחריות צולבת בביטוח דירה ? נדל"ן 12
N מה דעתכם על שינוי מודל הערבות ההדדית הקיים בביטוח הבריאות הציבורי? אוף טופיק 60
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
ש החלפת מנגנון אג"ח מיועדות בביטוח תשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 39
deussex החלפת סוכן ביטוח בביטוח מבנה נדל"ן 6
P גובים ממני יותר בביטוח הלאומי? מיסים 2
ס אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - לעומת מטריה ביטוחית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M אובדן כושר עבודה בביטוח מנהלים - תקופת אכשרה / כיסוי מחלות קודמות צרכנות פיננסית 8
ל הפחתת דמי ניהול בביטוח מנהלים שוק ההון 15
breezblock ביטוח משכנתא לבעלי אחוזי נכות בביטוח לאומי נדל"ן 15
H לאן לנייד צבירה בביטוח מנהלים ? צרכנות פיננסית 25
ר אובדן כושר בביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 3
P פרמטרי הנחות או תוספות בביטוח רכב, ועוד מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
Michel בחירת מסלול קיצבה בביטוח מנהלים ישן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
I דמי ניהול בביטוח מנהלים וקרן פנסיה צרכנות פיננסית 15
ל מורים בביטוח לאומי אוף טופיק 1
F העברת החלק ההוני בביטוח מנהלים לקופת גמל צרכנות פיננסית 2
O מדוע יש צורך בביטוח שב"ן של קופת חולים? צרכנות פיננסית 108
M האם להישאר בביטוח מנהלים? צרכנות פיננסית 33
O ביטוח מנהלים או קופת גמל כאשר יש צורך בביטוח אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 17
פסיוני מקדם מובטח בביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 12
Zegman האם מישהו הצליח להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים עם מקדם מובטח צרכנות פיננסית 12
Y האם יש צורך בביטוח הסיעודי בכללית שעלותו 40 ש"ח לחודש ? צרכנות פיננסית 3
Y מקדם קצבה מובטח בביטוח מנהלים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
א הצהרה על ידועים בציבור בביטוח לאומי אוף טופיק 23
A האם אפשר להוריד דמי ניהול בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 4
ד מה הן אפשרויות המשיכהֽ/ניוד של כספים צבורים בביטוח מנהלים ישן? צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה