• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

אני רוצה לקנות בית בתל אביב

• פותח הנושא פותח הנושא Kingkong
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Kingkong

משתמש סולידי
דירוג
13
אז ככה -

אנחנו זוג נשוי ללא ילדים. גיל 30 עם הון של 2 מליון שכרגע כולם מושקעים בשוק ההון במדדים.
אין לנו נכסים מעבר לכך.

יש לי חלום כזה להחזיק בית בתל אביב. תל אביב זה מקום שבעתיד כשנהיה מבוססים יותר ארצה לבזבז בו את הכסף ולהתגורר שם. הסיבות הן כדלקמן - אני חושב שזאת העיר היפה ביותר בארץ בפער בזכות היסטוריה ייחודית שעיצבה את העיר להיות עוגן תרבותי במזרח התיכון. דוגמא לכך היא העיר הלבנה, הרחובות הצרים, האתרים ההיסטוריים, הבניה הנמוכה, החוף ים שהוא מחובר ונגיש יותר מבכל עיר בעולם והאוכלוסיה שמרכיבה אותה.
תל אביב היא גם העיר היחידה בארץ ששמה דגש על הנוף העירוני בתוכניות התמ״א שלה. בתים משופצים בסגנון שיתאים לסגנון הבניה ההיסטורי של העיר (באו האוס) בעוד שבגבעתיים הבתים החדשים נראים בדיוק כמו הבתים בחריש.

אז אחרי כל החפירה נשאלת השאלה אם יש בכלל כסף? כי תכלס אין באמת. יש לנו יכולת לקבל מההורים 400,000 ולשים עוד 600,000 שנפדה מקרן אחת.
הבעיה היא שההכנסה החודשית שלנו לא גדולה (20,000 נטו יחד ). אישתי כרגע בתואר שני ולא ברור בכמה ההכנסות יגדלו בעתיד.

יש לי מחשבה כזאתי ואשמח לדעת עד כמה היא מציאותית. אתחיל מתנאי ראשון - לקנות דירת 3 חדרים של 70 מטר מערבית לאיילון, דרומית לרמת אביב וצפונית ליפו ב3 מליון.
יש חיה כזאת בכלל?
יצא לי לשוטט לא מעט במדלן וניתקלתי ברישומים לטאבו של דירות 65 מטר (כאלה שסגרו להם את המרפסת ) באיזורים נחשבים מאוד כמו שדרות חן אפילו במחירים של 3.4 מליון וכו׳.
השאלה אם בצינורות חיפוש יותר מתוחכמים (אפילו מתווך ) והרבה מיקוח אפשר אפילו להגיע לדברים בסגנון במחיר של 3 מליון??
התנאי השני הוא משכנתא של כנראה 2 מליון לפחות. מבדיקה שלי באתרי בנקים שונים - משכנתא של 2 מליון בפריסה של 30 שנה מתורגמת להחזר חודשי של 10,500.
פה נכנסת בעיה נוספת - אין לנו יכולת החזר לזה ושלא נדבר על לשלם ארנונה, חניה ועוד בתל אביב.
פה נכנס לי רעיון אחר - נמשיך להתגורר בשכירות בעיר שלנו (שהיא גם מרכז חיינו כרגע), לשלם שכירות נמוכה בהרבה (5,000) ואת אותה דירה להשכיר לשני שותפים במחיר של 8,000 (מבדיקה שלי - מחיר מאוד סביר ). זה מותיר אותנו עם תזרים שלילי של 2500 ביחס למצבנו עכשיו בתקווה שבעוד שנתיים נוכל לגבות יותר עבור השכירות (מן הסתם מחירי השכירויות יעלו), הריבית תרד וההחזר החודשי לאט לאט יתאפס.

אין לדעת בוודאות לאן השקעה כזאת תוביל אבל הכיוון הוא כיוון שמרגיש לי מאוד נכון - החזקת דירה בעיר הכי משגשגת בארץ.

מה אתם חושבים
אפשרי בכלל?

"לקנות דירת 3 חדרים של 70 מטר מערבית לאיילון, דרומית לרמת אביב וצפונית ליפו ב3 מליון."

יש חיות כאלה רק סביב התחנה המרכזית החדשה או הישנה/נווה עופר/תל כביר

יש לי מחשבה כזאתי ואשמח לדעת עד כמה היא מציאותית. אתחיל מתנאי ראשון - לקנות דירת 3 חדרים של 70 מטר מערבית לאיילון, דרומית לרמת אביב וצפונית ליפו ב3 מליון.
יש חיה כזאת בכלל?
יצא לי לשוטט לא מעט במדלן וניתקלתי ברישומים לטאבו של דירות 65 מטר (כאלה שסגרו להם את המרפסת ) באיזורים נחשבים מאוד כמו שדרות חן אפילו במחירים של 3.4 מליון וכו׳.
השאלה אם בצינורות חיפוש יותר מתוחכמים (אפילו מתווך ) והרבה מיקוח אפשר אפילו להגיע לדברים בסגנון במחיר של 3 מליון??
מה אתם חושבים
אפשרי בכלל?

קודם כל הרעיון מצוין.
לגבי טווח המחירים - לפני 5 שנים מכרתי דירה במחיר שאתה מחפש. 60 מר נטו (אמיתי, לא נטו מתווכים). רחוב סואן ליד הים, רועשת, קומה 3 בלי מעלית, בניין עתיק. הושכרה אז ב7,000. היום קשה מאוד לדעתי למצוא דירות כאלה.
היום אני בתהליך מכירה של דירת 45 מר בלב העיר, ללא חניה או מרפסת, באותו מחיר, אפילו קצת יותר.

אני חושב שזאת העיר היפה ביותר בארץ
מכוערת מאד לטעמי, למעט אותם רחובות ומבנים שהזכרת. אני זוכרת שקראתי מאמר על רחוב ביאליק לפני זמן מה ורוב בעלי הבתים שם עשירים ממש.
קנה היכן שיכול ובקלות ושכור היכן שאוהב.
עצה מצוינת, אם כי בנתוני הפות"ש כדאי לשים לב גם למחיר השכירות. לחיות בת"א את החלום במשכורת נטו של 20K זה גבולי ממש.

תתחילו בלשכור דירה שם רק כדי לראות אם זה באמת בשבילכם

לא הבנתי בדיוק כמה כסף יש לכם לעניין. 2.4 מיליון?

מהלך הרוח בקבוצות של שותפים לשלם 4000 לשותף זו דירה שצריכה להיות בסטנדרט גבוה. זה מחיר שלרוב כולל שירותים ומקלחת פרטיים.

מתחת ל3 מיליון באזורים שאתה מחפש - לא ממש. אולי בשכונות כמו נווה שאנן שהן כנראה לא באופי שאתה מחפש. 3 מיל זה מחירים של כפר שלם.

מה שכן אם הבנתי נכון ההון העצמי שלכם הוא 2.4 מיל (או 3?), נטו 20 - שזה אומר שמשכנתא מקסימלית שלכם היא באזור ה7 אלף החזר חודשי. משהו כמו 1.3-1.4 מיל משכנתא? 3.7מ זה כבר משהו שאתה אולי יכול לעבוד איתו בשכונות האלה(אבל זו לא תהיה מציאה). אולי דירה לפני תמ"א.

בא נעשה סדר:

1. תל אביב היא עיר לאנשים מבוססים פלוס.
2. אתה לא שם עדיין.

מה עושים?
מתעשרים.. חוסכים, משקיעים, מייצרים מקורות הכנסה נוספים, לומדים מקצוע מכניס יותר, או עושים עסקאות כאלו ואחרות.
כסף הוא אותו כסף אם תייצר אותו בדירה בבאר שבע או בדירה בתל אביב או במכירת פלאפל, כשתגיע למקום פיננסי שמצדיק לגור בתל אביב תוכל לקנות או לשכור שם דירה בלי כל בעיה מיוחדת.

המטרה היא להשיג כסף, הדרייב שלך הוא דירה בתל אביב, אבל אין כל צורך לכרוך בין השתיים בזמן הצבירה. בהצלחה.

עצה שלי, חכה כמה שנים.
תל אביב נראת קורצת מאוד שאתה רווק או בזוגיות לפני הילדים. יש מלא מה לראות, לעשות ולחוות. שמגיעות השנים של גידול ילדים קטנים שזה לפחות עשור, התועלת של מגורים בעיר קטנה בהרבה. אתה כבר לא רווק ששפע ההזדמנויות בעיר קורץ לו, ואי אפשר לצאת כל ערב שיש ילדים וצריך ביביסיטר.
שיש ילדים גם גודל הדירה והנוחות שלה נעשים חשובים יותר. מבלים יותר זמן בבית. חנייה צמודה היא קריטית, קשה מאוד לחפש חנייה עם ילד בוכה ולסחוב אותו ואת העגלה ברחובות הצרים של העיר הלבנה.
לכן במצבך, ומול ההון שלך, עדיף לך רק לשכור בעיר. שיבואו הילדים תשקלו לעבוד למקום נוח וזול יותר. שמעט יגדלו ותצברו הון, תשקול לקנות בעיר.

התנאי השני הוא משכנתא של כנראה 2 מליון לפחות. מבדיקה שלי באתרי בנקים שונים - משכנתא של 2 מליון בפריסה של 30 שנה מתורגמת להחזר חודשי של 10,500.
אם ההכנסה שלכם נטו היא 20K, הבנק לא יאפשר לך החזר חודשי גבוה מ-33% כנראה (למי שיש הכנסה ממש גבוהה יש אפשרות לאחוז גבוה יותר).

מדובר במשכנתה לא אפשרית (לא נשמע סביר שיאשרו לך לפי הפרמטרים שציינת) ובתוכנית מסוכנת להפליא בתקופה לא יציבה. אם המטרה היא דירה בתל אביב הלבנה, חסר פה שלב. המתבסס על או סוג של פליפ דרך דירה להשקעה , או מהלך עיסקי כלשהו, או אם אתה מצוי בזה מהלך של גריפת הון בשוק ההון.

אם ההכנסה שלכם נטו היא 20K, הבנק לא יאפשר לך החזר חודשי גבוה מ-33% כנראה (למי שיש הכנסה ממש גבוהה יש אפשרות לאחוז גבוה יותר).
ניתן להגיע עד ל 40 אחוז (8000 ש"ח) במקרים מסויימים. מליון שקל מתומחר כיום סביבות 5300/5200 ש"ח. גם אם נמתחים עד הקצה (מה שלדעתי סיכון לא מחושב) לא מגיעים למימון של 2 מליון.

נערך לאחרונה ב:
בא נעשה סדר:

1. תל אביב היא עיר לאנשים מבוססים פלוס.
2. אתה לא שם עדיין.

מה עושים?
מתעשרים.. חוסכים, משקיעים, מייצרים מקורות הכנסה נוספים, לומדים מקצוע מכניס יותר, או עושים עסקאות כאלו ואחרות.
כסף הוא אותו כסף אם תייצר אותו בדירה בבאר שבע או בדירה בתל אביב או במכירת פלאפל, כשתגיע למקום פיננסי שמצדיק לגור בתל אביב תוכל לקנות או לשכור שם דירה בלי כל בעיה מיוחדת.

המטרה היא להשיג כסף, הדרייב שלך הוא דירה בתל אביב, אבל אין כל צורך לכרוך בין השתיים בזמן הצבירה. בהצלחה.
אני מבין מה אתה אומר

אבל הנקודה שלי בפוסט שבגלל שאני חושב את מה שאני חושב אז אני מגיע למסקנה שהשקעה בתל אביב היא השקעה נדלנית טובה מאוד כיום, יותר מכל השקעה נדלנית אחרת.

אני חושב שאם לא אעשה השקעה כזאת אפספס הזדמנות שיכולה להעשיר אותי.

יש דירות בשדרות ח״ן שנמכרות ב3.6 שמליון עבור דירה של 65 מטר מרובע.
דירה בגודל הזה בגבעתיים נמכרת כנראה ב2.8 מליון.

אני חושב שההבדל בין גבעתיים לתל אביב הוא יותר 800 אלף. הוא הבדל גדול יותר בגלל נראות הערים וההתפתחות המאוד מסיבית של תל אביב עם דגש על איכות (כמו שאמרתי - פרוייקטים של פינוי בינוי נראים טוב יותר מבכל מקום בארץ והם קורים המון ובהתאמה לכך הרחובות שם נראים יותר ויותר יפה משנה לשנה) .

לכן אני רואה בכך כהזדמנות כלכלית ששווה לקרוע את הכיס.

מה את חושב על כך?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
פ אם משקיע תאורטי רוצה לקנות קרנות סל של נפט וגם של שווקים מתעוררים, בנטרול מטח, איך יעשה זאת? שוק ההון 34
T רוצה לוודא הבנה: באיזו בורסה ובאיזה מטבע לקנות ETF? צרכנות פיננסית 11
? אני רוצה לתזמן את השוק בזמן הכניסה אילו. לקנות סל מניות עכשיו? שוק ההון 57
V אני רוצה לקנות לאחיינית שלי כיסא אוכל לבית ולא מבין בזה כלום, יש למישהו המלצה? אוף טופיק 10
בנאדם מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים אוף טופיק 10
E רוצה לבנות תיק השקעות מפוזר. להיות ממוקד או לפזר? סביבות 400k שוק ההון 8
K רוצה להשקיע בS&P500 שוק ההון 28
א רוצה לפתוח חשבון עצמאי שוק ההון 3
S בן 35 רוצה אבל מפחד לעזוב את הבית של ההורים אוף טופיק 40
I קצת אבוד - רוצה לגשת למכרז לראשונה נדל"ן 9
ח מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה יומני מסע אישיים 19
Nons Ense מצאתי דירה שאני רוצה לרכוש, אילו שאלות חשוב לשאול את בעל הדירה? נדל"ן 6
C איך לציין לבנק שאני רוצה להעביר רק *חלק* מהניירות לבית ההשקעות? שוק ההון 11
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
א מפתחת Backend - רוצה להתמקצע בבינה מלאכותית התפתחות אישית 5
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
AlexNOSAM רוצה ללמוד פרסום, מכירות ו/או שיווק התפתחות אישית 0
H אשתי רוצה ללמוד קורס בהייטק. התפתחות אישית 24
D רוצה להתגרש אוף טופיק 18
N רוצה להחכים יומני מסע אישיים 8
E אני רוצה לעשות ללוות צלמים באופן עסקי ולא יודע איך לתמחר את זה. אשמח לעזרה אוף טופיק 2
ח רוצה לטוס בפעם הראשונה לחו"ל אוף טופיק 14
c881 סגן שר הבריאות רוצה לראות רופאים חרדים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 48
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
הoוליד חייל משוחרר | בן 23 רוצה להבין יותר בכסף יומני מסע אישיים 20
D רוצה ללמוד על עסקים התפתחות אישית 2
ס משרת סטודנט בתוכנה - תחום ממש לא מעניין שאני לא רוצה להמשיך בו. מה עושים? התפתחות אישית 7
גימפל רוצה להשקיע בS&P 500 לעשות את זה דרך קופת גמל להשקעה, או דרך מסחר עצמאי בבורסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ה רוצה להעביר את הקרן השתלמות, קופת הגמל, והפנסיה מאלטשולר, למקום אחר למסלול עוקב מדד s&p. בסלייס יש מסלול כזה עם דמי ניהול 0.3 אבל הבנתי שלא ככ מומלץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
T אני רוצה ללמוד לצייר התפתחות אישית 1
A אני רוצה לשלם אחת לחודש משכורת לפרילנס בחו"ל. איך הכי כדאי? צרכנות פיננסית 0
YoniLevy הצעד הראשון: בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 21
YoniLevy בגיל 18 נזכרתי שאני רוצה מלא כסף יומני מסע אישיים 32
M עשיתי תוכנית כלכלית, לפני שמתחיל רוצה לוודא שלא טעיתי בדרך שוק ההון 25
ע מיסוי על אופציות שהחברה רוצה לרכוש חזרה מהעובד מיסים 3
U רוצה לפתוח חשבון אצל ברוקר אמריקאי, קצת חושש מהמעבר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
V רוצה לפתוח חשבון מסחר עצמאי אבל בית ההשקעות דורש ממני לשלוח לו צילום של תעודת זהות כולל תאריך הנפקה דרך האתר שלהם צרכנות פיננסית 8
E לקוח לא רוצה לשלם את מלוא הסכום כי טוען שכמה תמונות לא יצאו טוב. מה לעשות? אוף טופיק 22
M חברה שלי רוצה להשקיע 15 אלף ש"ח לטווח ארןך שוק ההון 10
N מה אתם... הייתם עושים ? - רוצה לעבור מניהול תיק בבנק שוק ההון 0
אני חדש סליחה אם זה שייך לנדלן, רק רוצה להבין. כשאני שוכר דירה, חובה לשלם ארנונה ודמי וועד? אוף טופיק 1
I אלטרנטיבה לכרטיס אשראי ללא עמלות (בדומה ל "כזה אני רוצה") לבעלי דיירקט צרכנות פיננסית 7
G לא רוצה לקחת משכנתא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 27
תפוזינה רוצה לראות ב־IB כמה תשואה יש לי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
E רוצה להעביר 70 אלף שקל לקופות גמל להשקעה. כדאי בתקופה הזו ומה הדמי ניהול? שוק ההון 61
ד בעיית "אני רוצה להביא את המכה" התפתחות אישית 147
ש רוצה להתנתק, מה ההבדל בין הפסקת שירות/ניתוק/סיום? צרכנות פיננסית 11
W שוהה בארה"ב בתפקיד בכיר, רוצה ללמוד ניהול בפתוחה במקביל התפתחות אישית 8
חתול לילה עצרו אותי אני רוצה לתזמן (מניות הבנקים) שוק ההון 35
Godfather הבנק יכול להשוות תנאים (כשהוא רוצה) שוק ההון 15

נושאים דומים

Back
למעלה