• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

מתכננת להתחיל לימודים בסמסטר הקרוב בטכניון וחוששת לבחור בתחום שאני רוצה

חתול_ביתי

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם,
אני מתלבטת כרגע בין תואר ראשון במדעי המחשב לתואר ראשון בהנדסת מחשבים בטכניון.
הלב שלי אומר לי ללכת למדעי המחשב, מכיוון שהתחום שמושך אותי ומעניין אותי הוא התיאוריה של מדעי המחשב. כוונתי היא לנושאים כמו אלגוריתמיקה, סיבוכיות, רקורסיה, מודלים וכדומה.
אני יודעת בוודאות שבהמשך חיי ארצה לעסוק בתחום המחקר (בין אם באקדמיה או בחברות מסחריות). אולם, הבנתי מאנשים בתחום שקשה יחסית למצוא עבודה בתפקידי מחקר בתחומים כדוגמת אלו שפירטתי בהתחלה, שכן יש בהם צורך רק באקדמיה ובחברות גדולות מאוד במשק.
אנשים במשפחה מעודדים אותי ללמוד הנדסת מחשבים כי התואר הזה מקנה תעודת מהנדסת, כמו גם ידע בחשמל ובחומרה שיכול להיות קריטי עבור עיסוק בתחומים מסוימים.
אני לא מצליחה למצוא הרבה מידע לגבי תפקידי מחקר כאלו באינטרנט ואין לי עם מי להתייעץ, לכן קשה לי להעריך האם השאיפה שלי ריאלית. זו הסיבה שאני שוקלת תואר שפחות תואם את תחומי העניין שלי אבל פותח אפשרויות להמשך לפי טענת המשפחה.
אשמח אם מישהו שמכיר את התחום יוכל להסביר איך מגיעים למחקר במדעי המחשב(פחות משנה לי אם באקדמיה או בחברות) והאם ריאלי לשאוף לכיוון הזה.

אנשים במשפחה מעודדים אותי ללמוד הנדסת מחשבים כי התואר הזה מקנה תעודת מהנדסת
גם הנדסת מיפוי וגיאו-אינפורמציה, אז?
גילוי נאות: הנ"ל בוגר תואר שני בהנדסת מיפוי וגיאו-אינפורמציה, ובדיעבד הייתי הולך או למדמ"ח או לחשמל.

למיטב ידיעתי אם עושים מדעי המחשב 4 שנתי, אז גם נחשבים מהנדס.

גם הנדסת מיפוי וגיאו-אינפורמציה, אז?
גילוי נאות: הנ"ל בוגר תואר שני בהנדסת מיפוי וגיאו-אינפורמציה, ובדיעבד הייתי הולך או למדמ"ח או לחשמל.

למיטב ידיעתי אם עושים מדעי המחשב 4 שנתי, אז גם נחשבים מהנדס.
אתה מתכוון להנדסת תוכנה? כי אם כן אני פחות בקטע... הבנתי מאנשים שאני מכירה שזה בזבוז זמן ושעדיף מדעי המחשב שלוש שנתי.

כוונתי היא לנושאים כמו אלגוריתמיקה, סיבוכיות, רקורסיה, מודלים וכדומה.
יופי של נושאים. מעניין אותך אז לכי על זה.
שני תכומי הלימודים טובים מאד. לא רואה רלוונטיות בשאר השיקולים.
לא מכיר יתרון קונקרטי לתואר מהנדס, לפחות לא למי שלא מתעניין ממש לעבוד בברזלים. עוד לא התחלת - את עוד לא באמת יודעת מה את רוצה, ומחקר יש גם בתעשיה.

נערך לאחרונה ב:
אתה מתכוון להנדסת תוכנה?
התכוונתי למדעי המחשב פרופר, אבל אני לא רואה הבדל מהותי בין התלת שנתי לארבע שנתי באתר שלהם.

בכל מקרה בתעשייה לפחות, את אף אחד לא מעניין עם נחשבים "מהנדס" או לא מהתואר. בגדול התפקיד עצמו מגדיר אם את מהנדסת.
לתפקידי מהנדס תוכלי להגיע גם עם מדעי המחשב, גם עם הנדסת תוכנה, גם הנדסת מחשבים, גם הנדסת חשמל, ויש אצלי בצוות גם שתי מתמטיקאים.
ובמחקר אקדמי זה עוד פחות משנה.

יופי של נושאים. מעניין אותך אז לכי על זה.
לא רואה רלוונטיות בשאר השיקולים.
שני תכומי הלימודים טובים מאד. לא מכיר יתרון קונקרטי לתואר מהנדס, לפחות לא למי שלא מתעניין ממש לעבוד בברזלים. עוד לא התחלת - את עוד לא באמת יודעת מה את רוצה, ומחקר יש גם בתעשיה.
מחקר ברמה שבאמת מהווה אתגר אינטלקטואלי ועניין? כי לפי מה שהבנתי לדוגמה בתחום האלגוריתמים רוב החברות משתמשות באלגוריתמים קיימים ואז מפתחי האלגוריתמים כבר לא באמת עושים מחקר אלא מתאימים משהו קיים לצורכי החברה. האנשים המעטים ששאלתי אמרו שכבר קשה למצוא מחקר אמיתח ושהוא קיים רק בחברות הגדולות ובאקדמיה

התכוונתי למדעי המחשב פרופר, אבל אני לא רואה הבדל מהותי בין התלת שנתי לארבע שנתי באתר שלהם.

בכל מקרה בתעשייה לפחות, את אף אחד לא מעניין עם נחשבים "מהנדס" או לא מהתואר. בגדול התפקיד עצמו מגדיר אם את מהנדסת.
לתפקידי מהנדס תוכלי להגיע גם עם מדעי המחשב, גם עם הנדסת תוכנה, גם הנדסת מחשבים, גם הנדסת חשמל, ויש אצלי בצוות גם שתי מתמטיקאים.
ובמחקר אקדמי זה עוד פחות משנה.
תודה רבה, טוב לדעת. לא ידעתי שקיימת האופציה (:

רוב החברות משתמשות באלגוריתמים קיימים ואז מפתחי האלגוריתמים כבר לא באמת עושים מחקר אלא מתאימים משהו קיים לצורכי החברה.
״אם הרחקתי לראות, הרי זה משום שעמדתי על כתפיהם של ענקים״.

בשביל להגיע לדברים המעניינים באקדמיה או בתעשיה את צריכה להצטיין, ובשביל להצטיין את צריכה להתעניין.

לא משנה מה תבחרי, די בטוח שתוכלי לשנות כיוון אחרי סמסטר או שניים. תתחיל ללמוד, דברי עם סטודנטים ותיקים יותר, תתייעצי עם סטודנטים/חברי סגל מחשמל לראות אם התחום בכלל קורץ לך ואחר כך תחליטי.
יותר קל לעבור מהנדסת מחשבים למדמח מאשר ההיפך אבל הייתי ממליץ להתחיל ממדמח כי לא נשמע שהתחום של חשמל בכלל מעניין אותך. כל הנושאים שציינת הן בתאוריה של מדמח, ואם המטרה שלך בכלל היא מחקר בתחומים האלה אז מה יש לחפש בחשמל?
אה ובשביל מחקר במילא תצטרכי תואר מתקדם (כנראה דוקטור)

אחרי כ10 שנים בתעשייה
לא ראיתי מקומות שהבדילו בין בוגרת מדמ"ח לבוגרת הנדסת תוכנה
בסוף הכל מסתכם ל"עשתה תואר רלוונטי במקום שאשכרה לומדים בו"
קיצור לכי ללמוד מדמ"ח, אם זה מה שהלב שלך אומר לך, בסוף תוכלי להתקבל בערך לאותן משרות אם תרצי לצאת מהאקדמיה

אין הבדל בין מדמח להנדסת מחשבים חוץ מבזבוז שנה של החיים שלך. אם את רוצה להעמיק בתחום מסוים עדיף לך כבר להתחיל מסלול מואץ לתואר שני במקום לבזבז את הזמן על השלמת תואר מהנדס שלא באמת משנה כלום לאף אחד בשום מקום.

אין הבדל בין מדמח להנדסת מחשבים חוץ מבזבוז שנה של החיים שלך. אם את רוצה להעמיק בתחום מסוים עדיף לך כבר להתחיל מסלול מואץ לתואר שני במקום לבזבז את הזמן על השלמת תואר מהנדס שלא באמת משנה כלום לאף אחד בשום מקום.

הנדסת מחשבים עוסק יותר בחומרה של המחשב, כמו פיתוח מעבדים או תכנות אמבדד, ומדמח זה יותר לתוכנה high level. יש תחומים חופפים אבל מי שרוצה להתעסק עם חומרה יהיה לו קשה להגיע לזה בלי תואר בהנדסת מחשבים/חשמל

מה שאולי התכוונת זה הנדסת תוכנה.. שהאמת אין לי מושג מה לומדים שם אבל זה צויין כאן לפני שזה כמו מדמח

——

לדיון עצמו, לתפקיד מחקרי בדרך כלל מגיעים בוגרי תואר שני ושלישי. כך לפחות אצלי בעבודה, אני איכשהו התברגתי לשם במקרה רק עם תואר ראשון. לדעתי לא חסרות חברות שעוסקות במחקר, כל חברה גדולה שמכבדת את עצמה משקיע משאבים בקבוצת מחקר השאלה באיזה רמה. למשל אצלנו המחקר הוא מאוד מוכוון למוצר עצמו, אבל יש קבוצה בחו״ל שחוקרת לשם המחקר.

בנוסף שמעתי מחברים שבמהלך תואר שני, לפעמים למרצה המנחה יש קשרים עם קבוצת מחקר בתעשייה ואז אפשר להעזר בו כדי להתראיין למקום וממש לעבוד באותו תחום. אז שווה לבדוק דברים כאלה מראש

בתור התחלה הייתי מנסה לברר איזה חברות מציעות משרות מחקר בתחום שאת מחפשת ובודק מה הדרישות

נערך לאחרונה ב:
אנשים במשפחה מעודדים אותי ללמוד הנדסת מחשבים כי התואר הזה מקנה תעודת מהנדסת, כמו גם ידע בחשמל ובחומרה שיכול להיות קריטי עבור עיסוק בתחומים מסוימים.
- כמו שאמרו, תעודה חסרת משמעות.
- גם תואר בכימיה קריטי עבור עיסוקים מסוימים. למה לא לעשות אותו גם במקביל?
זה סתם שטויות.. לכי למדעי המחשב ומקסימום תמשיכי לתואר שני כדי ללמוד על חומרה.. תמיד אפשר ללמוד עוד.
אני יודעת בוודאות שבהמשך חיי ארצה לעסוק בתחום המחקר (בין אם באקדמיה או בחברות מסחריות). אולם, הבנתי מאנשים בתחום שקשה יחסית למצוא עבודה בתפקידי מחקר בתחומים כדוגמת אלו שפירטתי בהתחלה, שכן יש בהם צורך רק באקדמיה ובחברות גדולות מאוד במשק.
ומקסימום תתפשרי על משרה לא מחקרית וגרועה של בוגרי מדעי המחשב שמרוויחים בה 50אלף לחודש.
זה שקשה לא אומר שלא אפשרי.

לא אני, אבל חבר מאוד קרוב שלי התחיל תואר ראשון במדעי המחשב, התאהב בתחום וישר המשיך לתואר שני. את התואר השני שלו הוא עשה בתחום של NLP במסלול מחקרי וישר המשיך לדוקטורט.כרגע הוא בשנה השניה שלו בדוקטורט ומשיחות שלי איתו הוא סיפר לי על אנשים שהיו איתו במעבדה וכיום הם בוגרים של דוקטורט במדעי המחשב שקיבלו הצעות למחלקות המחקר בחברות גאמפ"א בארץ ובחו"ל.
בכל אופן, אשתי מפתחת תוכנה (Senior, 10 שנים ניסיון) והיא אומרת שמבחינתה אין שום הבדל בין מדעי המחשב והנדסת תוכנה ועדיף לעשות את התואר הקצר מביניהם.

יודע אם אפשר לעשות מסלול מואץ כזה בטכניון? כי לא שמעתי על זה עד עכשיו.

הנדסת מחשבים עוסק יותר בחומרה של המחשב, כמו פיתוח מעבדים או תכנות אמבדד, ומדמח זה יותר לתוכנה high level. יש תחומים חופפים אבל מי שרוצה להתעסק עם חומרה יהיה לו קשה להגיע לזה בלי תואר בהנדסת מחשבים/חשמל

מה שאולי התכוונת זה הנדסת תוכנה.. שהאמת אין לי מושג מה לומדים שם אבל זה צויין כאן לפני שזה כמו מדמח

——

לדיון עצמו, לתפקיד מחקרי בדרך כלל מגיעים בוגרי תואר שני ושלישי. כך לפחות אצלי בעבודה, אני איכשהו התברגתי לשם במקרה רק עם תואר ראשון. לדעתי לא חסרות חברות שעוסקות במחקר, כל חברה גדולה שמכבדת את עצמה משקיע משאבים בקבוצת מחקר השאלה באיזה רמה. למשל אצלנו המחקר הוא מאוד מוכוון למוצר עצמו, אבל יש קבוצה בחו״ל שחוקרת לשם המחקר.

בנוסף שמעתי מחברים שבמהלך תואר שני, לפעמים למרצה המנחה יש קשרים עם קבוצת מחקר בתעשייה ואז אפשר להעזר בו כדי להתראיין למקום וממש לעבוד באותו תחום. אז שווה לבדוק דברים כאלה מראש

בתור התחלה הייתי מנסה לברר איזה חברות מציעות משרות מחקר בתחום שאת מחפשת ובודק מה הדרישות
בתור מישהו שנמצא בתחום, יכול בבקשה להסביר איך בודקים את השוק במקצוע הזה? לחפש משרות באתרי דרושים? ואילו משרות סטודנט(אם בכלל) כדי לקחת במהלך התואר הראשון או השני למען צבירת ניסיון?

יודע אם אפשר לעשות מסלול מואץ כזה בטכניון? כי לא שמעתי על זה עד עכשיו.
כל המידע על זה נמצא בסילבוס של התואר.
יותר מכך, הסילבוס יפרט לך על הקורסים (החובה וההתמקצעות שאת יכולה לבחור וגם כמה נק''ז ילכו לבחירה כללית)
מציע לך לבדוק גם את הסילבוסים של אותם המסלולים באוניברסיטאות שונות (כמו בן גוריון למשל) כי לפעמים יכול מאוד
להיות ששם קיים מסלול (או אפילו קורסי התמחות באופן כללי) שנוגעים לתחומי העניין שלך!
גם לי בעבר הייתה את השאלה בין ההבדלים בין הנדסת תוכנה/מדמ''ח/ ואפילו הנדסת מערכות מידע. למיטב הבנתי
(ומשאילת אנשים) ההבדל הוא בדגש על התיאוריה הנלמדת. במדמ''ח לומדים (כמו שאמרת) את התיאוריה, הבסיס וההיגיון
ואנשים מצליחים שם מיישמים את הידע שהם רכשו בעולם האמיתי ולכן מתקבלים לעבוד בחברות הייטק וכד'.
מהנדסים לומדים את (כמעט) אותם הדברים אבל עם יותר דגש על איך ליישם את מה שלמדו. לא הייתי רואה בזה שנה מיותרת
(כמו שרבים פה אמרו) כי יש אנשים שצריכים את ההכוונה הזו, כמו כן אי אפשר להיות "מהנדס מכונות" למשל רק עם תואר במתמטיקה
ופיזיקה (לצורך העיניין).
נקודה סופר חשובה (לפי דעתי) - זה לא סוף העולם ! זו נקודה שחשוב לזכור. במקרה הכי גרוע- תחליפי מסלול, גם ככה התחומים
האלה כל כך חופפים שקשה לי להאמין שזה אשכרה ישנה. קחי נשימה תתחילי עם מה שהלב שלך אומר, במקסימום- תחליפי !

מכל ההתלבטויות שיכלת לעשות זו ההתלבטות עם הכי פחות השלכות שליליות מבחירה לא נכונה מהשניים (הדבר היחיד שיותר זהה זה הנדסת תוכנה).
הנדסת מחשבים/חשמל חופף מאוד עם מדמח.
אם לא תקבלי מזה משהו שאת אוהבת, הדבר הכי גרוע שהפסדת זה עוד שנה שאת סטודנטית.
מתכנתת תוכלי להיות אחרי שני התארים.
גם הרבה קורסים חופפים אז אני מניח שאפשר לעבור באמצע אם הציונים טובים ומקסימום לא יכירו בכמה קורסים.
זה לא כמו להתלבט בין מדמח לכימיה או למכונות, ששם אם לא תאהבי את התחום יכולת ההשתכרות והתעסוקה שלך יפגעו משמעותית.
בכל מקרה הייתי בוחר מדמח אם חשמל זה לא פאשן מלכתחילה ומה שמשנה זה הדיפלומה.
וגם ככה מדמח בטכניון קשה לסיים ב3 שנים אז זה עוד פחות משנה.

שלום לכולם,
הלב שלי אומר לי ללכת למדעי המחשב, מכיוון שהתחום שמושך אותי ומעניין אותי הוא התיאוריה של מדעי המחשב. כוונתי היא לנושאים כמו אלגוריתמיקה, סיבוכיות, רקורסיה, מודלים וכדומה.
אני לא מצליחה למצוא הרבה מידע לגבי תפקידי מחקר כאלו באינטרנט ואין לי עם מי להתייעץ, לכן קשה לי להעריך האם השאיפה שלי ריאלית. זו הסיבה שאני שוקלת תואר שפחות תואם את תחומי העניין שלי אבל פותח אפשרויות להמשך לפי טענת המשפחה.
אשמח אם מישהו שמכיר את התחום יוכל להסביר איך מגיעים למחקר במדעי המחשב(פחות משנה לי אם באקדמיה או בחברות) והאם ריאלי לשאוף לכיוון הזה.
שרשור זהה כמעט:
Thread 'מדעי המחשב או הנדסת חשמל - מתלבטת מאוד!'
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/מדעי-המחשב-או-הנדסת-חשמל-מתלבטת-מאוד.30957/

שלום לכולם,
חד משמעית מדעי המחשב. הסיבות שתיארת להלן הן ממש לא סיבות ללמוד שנה נוספת מהחיים שלך (שהיא תובענית מאוד עם פרויקט גמר כבד).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
P ליברה מתכננת להציע גם ביטוחי חיים, ופוליסות חסכון צרכנות פיננסית 0
הקוקיה מתכננת על גינת תבלינים קטנה, איפה משיגים זרעים? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 6
ל פשוט להתחיל? איך? שוק ההון 7
V מעוניין לפתוח להורים שלי תיק השקעות *מנוהל* בחו״ל (דולרים), מאיפה להתחיל? שוק ההון 3
N אנטי-צרכזניזם- איך להתחיל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 40
D דירה להשקעה - ״מחיר למשתכן״ - איפה להתחיל? נדל"ן 7
G איך להתחיל לנהל תיק שאחר בנה? שוק ההון 17
ב להתחיל בניית בית פרטי עכשיו או לחכות כשנה נדל"ן 2
E בן 19 לא יודע איפה להתחיל שוק ההון 7
T בן 18 שלא יודע מאיפה להתחיל שוק ההון 11
י איך להתחיל להתעסק עם שוק ההון שוק ההון 3
B אזרח ישראלי-אמריקאי עובר להתגורר במדינה שלישית - היכן להתחיל? מיסים 1
A האם כדאי להמשיך עם 3 המניות או להתחיל לקנות את הקרן העולמית? שוק ההון 3
deussex היכן להתחיל בנוגע למניות דיבידנדים ? שוק ההון 2
A אני לא מבין שום דבר בכלכלה...מאיפה להתחיל? עדיפות לספר שמע אוף טופיק 17
N מתלבט היכן להתחיל ללמוד השנה (בן 24) התפתחות אישית 12
ה סטודנט לסטטיסטיקה - מתי להתחיל לחפש עבודה? התפתחות אישית 9
ז להתחיל בib ישראל ואחר כך לעבור לib עולמי שוק ההון 3
ל לא מצליחה להתחיל יומני מסע אישיים 42
א האם זה זמן טוב להתחיל ליצור שכבות מלאכותיות, ואם כן אז איך לעשות את זה? שוק ההון 19
ד הגדלה משמעותית של תיק לטווח ארוך - מאיפה להתחיל שוק ההון 2
ד שאלות של משקיעה מתחילה שרוצה להתחיל להשקיע אבל אין לה את האומץ ויש לה הרבה שאלות שוק ההון 37
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
N להתחיל ללמוד מדמ"ח בגיל 28 פוסטים מאיכות נמוכה 4
H אשמח לעזרה מאיפה להתחיל לקרוא התפתחות אישית 1
ה שרשור מפורט - מנסה להתחיל את חיי בגיל 28 יומני מסע אישיים 34
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ח אני חייל ואני מעוניין להתחיל ללמוד לסחור בשוק ההון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
S משוחררת, קראתי כאן המון, לא יודעת מאיפה להתחיל! יומני מסע אישיים 17
F איך אפשר להתחיל ? שוק ההון 4
G מעוניין להתחיל להשקיע ב-S&P 500 בלבד שוק ההון 9
ס תיק לחייל משוחרר שעתיד להתחיל לימודים שוק ההון 9
ל להתחיל בגדול - מידי? שוק ההון 16
M איך להתחיל עם סכום קטן? שוק ההון 7
ב לא יודע מאיפה להתחיל אוף טופיק 2
N עדיף להתחיל תואר בגיל 25 מאוניברסיטה מאשר 23 ממכלה (רופין) אוף טופיק 1
c881 מי ראה אתמול את הפרק בכורה של "להתחיל מ-0"? אוף טופיק 9
M להתחיל למשוך קצבת פנסיה תוך כדי עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
Y לומד את התחום ומקווה להתחיל להשקיע בקרוב - דרך איזה גוף עדיף להשקיע? שוק ההון 1
Y חייל משוחרר בן 22, כיצד להתחיל? יומני מסע אישיים 5
A חשבון השקעות פרטי פאסיבי - מאיפה להתחיל? שוק ההון 7
מ חסר ניסיון בהשקעות,מעוניין להתחיל.. שוק ההון 9
A כיצד להתחיל ללמוד להשקיע? שוק ההון 1
T עזרה- רוצה להתחיל להשקיע וטובע מרוב חומר שוק ההון 12
ש איפה להתחיל? נדל"ן 1
N מעוניין להתחיל להשקיע שוק ההון 2
S רוצה להתחיל להשקיע, התבלבלתי לגמרי מכל המידע שוק ההון 3
ד איך להתחיל ללמוד על שוק ההון והבורסה? שוק ההון 7
G רוצה להתחיל לסחור וצריך עזרה לגבי מסחר דרך ברוקר אמריקאי שוק ההון 9

נושאים דומים

Back