• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

מעסיק לא רוצה לשלם פנסיה ופיצויים

• פותח הנושא פותח הנושא בנאדם
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

בנאדם

משתמש רשום
דירוג
0
פיטרו אותי מהחברה בה עבדתי לפני כשלושה חודשים. זאת הייתה עבודה ראשונה שלי.
עבדתי שם כשנה ו-9 חודשים, ורק שבועיים לפני שפוטרתי פתחתי קרן פנסיה והמעסיק אמר לי שיעביר את הפנסיה והפיצויים לשם.

כרגע אני מובטל. הגעתי למצב שאני בחובות וכבר שלושה חודשים אין לי מושג איפה הכסף הזה שאני צריך. המעסיק רק מורח ומסבן אותי וכבר לא עונה לי להודעות.
בהתחלה טען שהוא שידר הפקדות, אחר כך דיברתי עם הקרן פנסיה הם אומרים שהם לא רואים שם שום דבר, אחרי זה הוא אמר שהם בודקים עם הרואה חשבון והם על זה, ובסוף דיברתי עם הקרן שלי והם פתחו פנייה מול המחלקה לבירור שתנהל את זה מולו.

כבר חודש הפנייה הזאת אצלם פתוחה ואין התקדמות, אתמול דיברתי עם הקרן והם אמרו שזה תלוי בשיתוף פעולה שלו והם לא יודעים מתי אראה את הכסף, ושהם מחכים לטופס שהוא ישלח עבור 2 חודשים לפני שפוטרתי (אין לי מושג למה 2 חודשים, עבדתי שם שנה ו-9).
מרגיש לי שהוא גם מורח אותם.

אשמח לעזרה איך לפעול במצב הזה?

אמור היה לפתוח לך קופה אחרי חצי שנת עבודה, מבין שלא היתה קופה קודם.
בתלושי שכר מופיע הפרשות?
פניה לבית הדין חעבודה.

תתבע אותו בבית הדין לעבודה, אפילו איום בתביעה עם מכתב מעורך דין לרוב יסדר את המצב.

אמור היה לפתוח לך קופה אחרי חצי שנת עבודה, מבין שלא היתה קופה קודם.
בתלושי שכר מופיע הפרשות?
פניה לבית הדין חעבודה.
בתלושי שכר מופיע הפרשות רק עבור החודש שפוטרתי וחודש לפניו.
על הפיצויים לא כתוב כלום דבר בתלושים.

איך אני פונה לבית הדין לעבודה? מה אני צריך לעשות?

תתבע אותו בבית הדין לעבודה, אפילו איום בתביעה עם מכתב מעורך דין לרוב יסדר את המצב.
האמת שאני מאוד רוצה לתבוע אותו וחשבתי על לקחת עורך דין אבל לא סגור על זה כי המצב הכלכלי שלי עכשיו על הפנים וזאת הוצאה אני חושב
יש דרך לעשות את זה בלי עורך דין או בלי הוצאה כספית עכשיו?

חשבתי על לקחת עורך דין אבל לא סגור על זה כי המצב הכלכלי שלי עכשיו על הפנים וזאת הוצאה אני חושב
תחפש בגוגל בית דין לעבודה אין בית משפט מחוזי קרוב למקום מגוריך. תראה אם יש אפשרות להגיש תביעה און ליין (אולי הזמנים התקדמו אני לא יודעת) או לחלופין לך לשם רגלית ותבקש להגיש תביעה. שלם אגרת בית משפט (לא מאוד יקרה) והוא יקבל זימון לדיון. סביר שאחרי הזימון לדיון הכל יסתדר. אופציה נוספת זה לכתוב לו שאתה הולך לתבוע אותו ויכול להיות שזה לבד יזרז את הדברים.

היכנס לאתר של כל זכות בדוק בדיוק מה מגיע לך לפי גיל זמן שעבדת שם וכו. תחזור אחרונה בתלושי המשכורת תראה אם הפרישו לך מה שחייבים. אם לא אתה תובע אותו על כל התקופה. זכור שאם המעסיק לא הפריש לך בכלל בתקופה שעבדת שם זה אומר שגם אתה לא הפרשת לעצמך ויכול מאוד להיות שתידרש להשלים את הסכום ובעצם להפריש לעצמך בנוסף למה שהוא אמור להפריש. אז יתכן ותיהיה לך הוצאה של כמה אלפי שקלים.

לא תמיד צריך עורכי דין או מיקור חוץ, רק תחקיר על מה מגיע לך ואיך לדרוש את זה. את רוב הפעלות הלא מסובכות אפשר לעשות לבד (למשל החזרי מס) וחבל לשלם עמלה לצד שלישי.

בנתיים אם פיטרו אותך ועבדת כמו שרשמת שנה ו9 חודשים אתה זכאי לדמי אבטלה. גש עכשיו ללישכה. חבל על כל יום שעובר.

1. האם הייתה שכיר או פרילנסר?
2. האם ערכו לך שימוע לפני הפיטורים?
3. האם נתנו לך מכתב רשמי על הפטורים [exit interview] במחלקת כח אדם או שאמרו לך 'לך הביתה'
אם לא ערכו לך שימוע אז בבית דין לעבודה המעביד יעוף על טיל ועוד ישלמו קנס.
4. האם הגשת בקשה לדמי אבטלה?
ליבי איתך ובהצלחה.

בנתיים אם פיטרו אותך ועבדת כמו שרשמת שנה ו9 חודשים אתה זכאי לדמי אבטלה. גש עכשיו ללישכה. חבל על כל יום שעובר.
+1

@בנאדם ,
עוד שאלה: מה עם ימי חופשה? אם אתה בזכות, ז"א שלא ניצלת את כל ימי החופשה המעביד חייב לשלם לך עבורם.

1. האם הייתה שכיר או פרילנסר?
2. האם ערכו לך שימוע לפני הפיטורים?
3. האם נתנו לך מכתב רשמי על הפטורים [exit interview] במחלקת כח אדם או שאמרו לך 'לך הביתה'
אם לא ערכו לך שימוע אז בבית דין לעבודה המעביד יעוף על טיל ועוד ישלמו קנס.
4. האם הגשת בקשה לדמי אבטלה בביטוח לאומי?
ליבי איתך ובהצלחה.
תודה
1. הייתי שכיר
2. ערכו לי שימוע, הזימון אליו קיבלתי כמה ימים לפני.
3. שלחו לי מכתב רשמי אחרי שביקשתי כמה ימים לאחר הפיטורים.
4. כן ואיפה שעבדתי הרווחתי 10 אלף ברוטו ומביטוח לאומי קיבלתי רק 4 אלף החודש זה לא מספיק לכלום אני מחפש עוד עבודה

והימי חופשה כתוב לי בתלוש שהוא שילם על מה שנשאר ונשאר רק ימי מחלה

לא צריך עו״ד כדי להגיש תביעה בבית דין לענייני עבודה. אתה יכול לראות דוגמאות לכתב תביעה באינטרנט.
אם אתה תובע, אל תשכח להוסיף לסכום גם את הוצאות התביעה.

לפני התביעה, תשלח לו התראה לפני תביעה, נסח את זה קצר ורשמי.

בלי קשר לתביעה, כדאי להגיש תלונה במשרד העבודה, הם יצרו איתו קשר ואולי זה יספיק כדי שהוא יזרז את העניינים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת מעסיק לא רוצה שאעביר את הפנסיה לקופת גמל? צרכנות פיננסית 47
Y מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
S RSUs בעת עזיבת מעסיק מיסים 2
D שינוי מסלול השקעה בקרן פנסיה - החתמת מעסיק ויועץ פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M ביטוח לאומי - אישור מסי מעסיק מיסים 2
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
R רווח של מעסיק מעובד אוף טופיק 45
I כיצד גילום עובד מצד מעסיק? מיסים 10
M קופת גמל - שינוי מסלול מרכיב פיצויים של מעסיק הקודם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
S חוזה עם מעסיק על שכר ברוטו נמוך שלא כולל הפרשות ??? אוף טופיק 6
ח הגשת תביעה נגד מעסיק בבית הדין לעבודה אוף טופיק 2
M עזרו לי להבין, יש לי קופת גמל מעסיק ישנה, ללא הפקדות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y מעסיק לא מאשר העברת קרן פנסיה למסלול מחכה snp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
W האם מעסיק יכול לנכות מס הכנסה שנתי ולא חדשי? מיסים 4
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S החזר מס, שכיר בשינוי משכורת אצל אותו מעסיק מיסים 5
יבגני_ל התייחסות בטופס תיאום מס להפרשות מעסיק לאכ"א מיסים 6
ב הפרשות מעסיק לקצבה ופיצויים מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
L משיכת כספים על ידי מעסיק התפטרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
F עבודה מישראל אצל מעסיק מחו''ל מיסים 3
O עבודה עבור מעסיק מחו''ל למשך זמן קצר מיסים 6
I ביטוח אכ״א ומעבר מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
I מעסיק משך כספים מקרן הפנסיה שלי. הגיוני? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
I קופת גמל בסכום קטן לאחר פשיטת רגל של מעסיק לשעבר צרכנות פיננסית 1
א חישוב עלות מעסיק ואופטימיזצית מס מיסים 5
Tsachi01 האם מעסיק יכול לדרוש ממני לעבוד בתפקיד שאינו מוגדר בהסכם עבודה? אוף טופיק 53
U הפקדת שכיר+מעסיק לשתי קרנות השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S עבודה צדדית מידי פעם - מס/תיאום מס/ אישור מעסיק ? מיסים 1
T תביעת מעסיק בנוגע לניוד קרן השתלמות פוסטים מאיכות נמוכה 7
י האם זה אפשרי להגדיל הפרשת מעסיק לקרן השתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
P תיאום מס במהלך השנה - מעסיק חדש + שינוי באחוז משרה קיימת מיסים 1
M האם קופות גמל והשתלמות חייבות לאפשר עדכון פרטי מעסיק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
מ מעסיק שמפקיד פנסיה מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
H שינוי אחוז הפרשת מעסיק לתגמולים - האם מקובל (ורלוונטי)? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T הפרשה לקרן השתלמות עד התקרה אצל מעסיק חדש. איך זה עובד ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
B מעסיק שדורש לעבוד דרך סוכן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ttmoon שאלה לגבי חשבון השקעות עצמאי אל מול קרן השתלמות (מעבר להפקדות מעסיק) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ולנטין מעסיק לא הפריש פנסיה במשך יותר משלוש שנים - שואל בשביל חבר. אוף טופיק 7
ס מעסיק לא חותם על שינוי מסלול לכספי פיצויים שוק ההון 35
W מעסיק לא העביר הפקדות לקרן השתלמות עבור מספר חודשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S סירוב מעסיק לנייד כספי פיצויים מפנסיה לקופת גמל שוק ההון 18
R צביעת קצבה מוכרת כשיש תשלום מעסיק על אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 2
tpr הפרשות מעסיק בהייטק (עצמאי מבולבל) צרכנות פיננסית 11
M דרישת אישור מעסיק לשינוי מסלול רכיב פיצויים צרכנות פיננסית 1
O הפקדות מעסיק דולריות ל-IRA שוק ההון 6
M תגמולי מעסיק מעל תקרת הפטור ממס שוק ההון 24
M מעסיק חדש שלא יודע מה זה קופת גמל שוק ההון 18
E קרן השתלמות לשכיר ללא הפקדת מעסיק שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה