• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרנות Ark Invest

• פותח הנושא פותח הנושא Oraz
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אין לי מה להוסיף על ארק מעבר למה שכבר אמרתי.
אבל אני חושב שהגרף הבא צריך להיות צרוב במוח של אנשים שחושבים להשקיע אצל אנשי מכירות שמוכרים חלומות בעתיד:
E091ECBE-7A27-4F02-BD9C-3BCFA898CFD0.jpeg

כפיים לקטי ווד וצוות האנליסטים שלהם ולמערכת היחסים המוטלת בספק שלהם עם יכולת השקעה(זום כבר עברה את מיקרוסופט בשווי? באיזה טריליון של הכנסות מרובי טקסי של טסלה אנחנו עכשיו?) על ההישג היוצא מן הכלל של הפסד של מעל 10 מיליארד דולר רק מקרן אחת.(וד״א שימו לב, אין כמעט משיכות…in Cathie we trust )

מודה שאני מתחיל להרהר לגבי ההחזקה הזאת. לא ברמה של להיפטר ממנה, אבל אני כן שוקל לצמצם אותה.
במידה ואחליט שאני רוצה להיפטר מכמה קרנות קטנות של ארק שאני מחזיק, האם עדיף למכור אותן ובעתיד, בגלל ההפסד, לשלם פחות מס (לא סגור עדיין איך זה עובד) או שבגלל שמדובר על אחוזים בודדים ממש, עדיף כבר להשאיר אותם בתיק ופשוט לקנות?
* אני חושב שהן עוד יעלו בעתיד, פשוט הייתי מעדיף לפשט ולהישאר עם קרן אחת ולצמצם קצת חשיפה ולהגדיל חשיפה לדברים שהאמונה שלי בהם קצת יותר חזקה.

ולהגדיל חשיפה לדברים שהאמונה שלי בהם קצת יותר חזקה.
אני חושב שאם תקפוץ מאמונה לאמונה התשואות שלך לא יהיו טובות.
במיוחד אם תמכור אחרי ירידות.

נסה להגדיר אסטרטגיית השקעה לטווח הארוך, ואז תראה אם הקרנות שיש לך עכשיו משתלבות בה.

במידה ואחליט שאני רוצה להיפטר מכמה קרנות קטנות של ארק שאני מחזיק, האם עדיף למכור אותן ובעתיד, בגלל ההפסד, לשלם פחות מס (לא סגור עדיין איך זה עובד) או שבגלל שמדובר על אחוזים בודדים ממש, עדיף כבר להשאיר אותם בתיק ופשוט לקנות?
* אני חושב שהן עוד יעלו בעתיד, פשוט הייתי מעדיף לפשט ולהישאר עם קרן אחת ולצמצם קצת חשיפה ולהגדיל חשיפה לדברים שהאמונה שלי בהם קצת יותר חזקה.
היום הכסף שיש לך זה מה שיש לך בארק...האם היום היית שם את הסכום הזה בארק או במקום אחר?
יש לכולנו הטיות פסיכולוגיות בעייתיות מאד בנושא של הפסדים...אנחנו לא רוצים "לקבע" אותם...ומצד שני...זה שאנחנו לא רוצים זה יפה...הם קיימים.
האם ARK "תחזיר" את ההפסדים? אני מניח שאתה יודע את התשובה שלי...אולי יש לך תשובה אחרת...
אבל אם אין לך תשובה אחרת, אז זה הסכום שיש ואם היום אתה לא מוכן לשים עוד כסף ב ARK אלא במשהו אחר...

אני חושב שאם תקפוץ מאמונה לאמונה התשואות שלך לא יהיו טובות.
במיוחד אם תמכור אחרי ירידות.

נסה להגדיר אסטרטגיית השקעה לטווח הארוך, ואז תראה אם הקרנות שיש לך עכשיו משתלבות בה.
היום הכסף שיש לך זה מה שיש לך בארק...האם היום היית שם את הסכום הזה בארק או במקום אחר?
יש לכולנו הטיות פסיכולוגיות בעייתיות מאד בנושא של הפסדים...אנחנו לא רוצים "לקבע" אותם...ומצד שני...זה שאנחנו לא רוצים זה יפה...הם קיימים.
האם ARK "תחזיר" את ההפסדים? אני מניח שאתה יודע את התשובה שלי...אולי יש לך תשובה אחרת...
אבל אם אין לך תשובה אחרת, אז זה הסכום שיש ואם היום אתה לא מוכן לשים עוד כסף ב ARK אלא במשהו אחר...
ההקצאה המקורית שלי בארק הייתה 10% ARKK + 5% ARKQ.
השנה הוספתי גם את ARKG/F/W, אחוז אחד לכל אחת, על חשבון חלק מההקצאה של Q (לא מכרתי, רק הפסקתי לקנות כדי להגיע להקצאה החדשה).
בדיעבד זה סתם היה מיותר.
עדיין יש לי אמונה מסוימת בארק, אם כי פחות מבעבר, אבל לא משהו שמנע ממני לקנות עוד ARKK היום.
אם היום הייתי בונה את התיק מאפס, כנראה שהייתי מסתפק בקרן הדגל של ארק בלבד ובהקצאה של 10%.
אז אני לא קופץ מאמונה לאמונה, אלא מתלבט אם לשנות את ההקצאה הפנימית בתיק. כרגע הפסקתי לחזק את הקרנות הקטנות של ארק, עד שאחליט מה אני עושה.

האמונה שלך בתשואה העתידית שארק יכולה לתת אמורה לגדול עם ירידה במחירי המניות, לא לקטון.
קטי ווד מדברת על חדשנות משבשת, ועל טסלה בשווי של 4 טריליון (נכון?) וזום בשווי של 0.4 טריליון, והשקעה בחברות ביו-טק שיעשו תשואה של אלפי אחוזים בעשור הקרוב.
אם באחזקה המקורית שלך ב-ARK למשל זום נסחרה ב-0.1 טריליון, היה פה פוטנציאל של פי 4 כולה. עכשיו שהמחיר הוא 0.02 טריליון (20 מיליארד), יש פוטנציאל של פי 20.
אם האמונה שלך ל-ARKK למשל תחזור שהמחיר יהיה כבר 80 (ובוא נניח שהמחיר יהיה בסוף 2025 - 120 דולר ל-ARKK), אז היום יש לך פוטנציאל לעשות 300%, ואם תחזור ב-80 ותחכה לעליות כדי להחזיר את האמונה - תעשה רק 50%.

אני לא האמנתי ולא מאמין בארק וחושב שהיא יקרה עדיין.

במקומך הייתי מסתכל באתר ורואה את ה-TOP5 של האחזקות בכל קרן, מנסה להבין מה התזה מאחורי כל אחזקה (לא קשה, קטי מפרסמת סרטונים ביו-טיוב, מתראיינת שם ויש המון מאמרים וניתוחים גם בחינם על כל מניה), ומנסה להבין האם היא נשמעת סבירה והגיונית. אם כן, ואם למשל אתה מאמין שטסלה תהיה שווה בעוד לא הרבה זמן 4 טריליון דולר, ותהיה החברה הגדולה בעולם בתחומה, ויהיו מכוניות אוטונומיות בקרוב, והיא תמכור ביטוח בהצלחה וכד' - למה למכור שטסלה נסחרת בפחות מחצי מהשיא? וכנ"ל שאר האחזקות הבולטות בקרן (בהנחה שהכסף הוא לזמן ארוך ואתה לא צריך אותו עוד שנה-שנתיים, ואז זה סיפור אחר)

נערך לאחרונה ב:
ההקצאה המקורית שלי בארק הייתה 10% ARKK + 5% ARKQ.
השנה הוספתי גם את ARKG/F/W, אחוז אחד לכל אחת, על חשבון חלק מההקצאה של Q (לא מכרתי, רק הפסקתי לקנות כדי להגיע להקצאה החדשה).
בדיעבד זה סתם היה מיותר.
עדיין יש לי אמונה מסוימת בארק, אם כי פחות מבעבר, אבל לא משהו שמנע ממני לקנות עוד ARKK היום.
אם היום הייתי בונה את התיק מאפס, כנראה שהייתי מסתפק בקרן הדגל של ארק בלבד ובהקצאה של 10%.
אז אני לא קופץ מאמונה לאמונה, אלא מתלבט אם לשנות את ההקצאה הפנימית בתיק. כרגע הפסקתי לחזק את הקרנות הקטנות של ארק, עד שאחליט מה אני עושה.
תשמע אם אתה עדיין חושב ששווה להחזיק את ההשקעה, אז פשוט תשאר באחוז שאתה רוצה.
מבחינת הפסד למס, מהרגע שתממש יש לך הפסד שאתה יכול לקזז אותו באותה שנה מול רווחים אחרים(אולי תמכור אחזקה רווחית ותקנה מחדש?)
או שההפסד ישאר לך בתיק ותוכל להשתמש בו אם תגיש דוחות שנתיים...

האמונה שלך בתשואה העתידית שארק יכולה לתת אמורה לגדול עם ירידה במחירי המניות, לא לקטון.
כפי שכתבתי, עדיין יש לי אמונה בארק וההנחה שלי היא שכאשר השוק יחזור לעלות ארק יתפוצצו, כמו בקורונה. אבל האמת שמהיום הראשון הייתה לי אמונה גדולה יותר בQLD (שאני משקיע גם בה).
במקומך הייתי מסתכל באתר ורואה את ה-TOP5 של האחזקות בכל קרן, מנסה להבין מה התזה מאחורי כל אחזקה
אני עוקב אחריהם דיי מקרוב כבר כמעט שנתיים. אני לא יודע להגיד איזו השקעה שלהם תהיה טובה ואיזו לא (אם הייתי יודע הייתי משקיע בעצמי וחוסך את העמלה), אבל אני כן מאמין ברוב ההשקעות שלהם.
תשמע אם אתה עדיין חושב ששווה להחזיק את ההשקעה, אז פשוט תשאר באחוז שאתה רוצה.
מבחינת הפסד למס, מהרגע שתממש יש לך הפסד שאתה יכול לקזז אותו באותה שנה מול רווחים אחרים(אולי תמכור אחזקה רווחית ותקנה מחדש?)
או שההפסד ישאר לך בתיק ותוכל להשתמש בו אם תגיש דוחות שנתיים...
האם מכירה של ARKQ ורכישה של ARKK באותו הסכום, תהיה לי פחות משתלמת בהנחה שהתשואות של שתי הקרנות יהיו זהות בעתיד?

כי יבוא יום ותורן של חברות הצמיחה (חלום) יגיע שוב. מלכתחילה המטרה שלי לא הייתה להשקיע רק כי אני מאמין בקטי, אלא בתתי הסקטורים שהיא משקיעה בהם ואני לא חושב שהבעיה היא שהיא עשתה בחירות רעות, אלא שכל חברות החלום התרסקו.
אתה מכיר את הנתונים על קרנות דומות?
חשבתי שהקונצנזוס בקרב חברי הפורום הוא שתשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד, לא?

כי יבוא יום ותורן של חברות הצמיחה (חלום) יגיע שוב.
חברות הצמיחה הספציפיות שקטי בוחרת?

חשבתי שהקונצנזוס בקרב חברי הפורום הוא שתשואות העבר אינן מעידות על תשואות העתיד, לא?
א. לא הבנתי מה הקשר.
ב. לא יודע מה הקונצנזוס.
ג. גם אם זה הקונצנזוס - כמעט כל חברי הפורום מתעלמים ממנו וציפיות התשואה שלהם מבוססותעל תשואות עבר אז זה לא ממש מעניין שאומרים את זה.

למה הנתונים על קרנות דומות רלוונטים? מה אני אמור ללמוד מהם?
מכיוון שיש הרבה הסברים לא רעים למה קרנות הייפ מתקשות להתאושש לאחר נפילות קשות ופה מדובר במקרה דומה. כמובן שכל מקרה לגופו ואין לדעת מה יהיה עם ארקקי ספציפית אבל דעתי האישית היא שאין בה שום דבר שונה ומיוחד והיא תתנהג באופן דומה מאוד למצופה.

מכיוון שיש הרבה הסברים לא רעים למה קרנות הייפ מתקשות להתאושש לאחר נפילות קשות ופה מדובר במקרה דומה.
אוקיי אקרא על זה, אשמח לקבל לינקים אם יש מחקרים/הסברים שקראתם ואתם ממליצים עליהם או אפילו להסבר קצר במילים שלכם.

אוקיי אקרא על זה, אשמח לקבל לינקים אם יש מחקרים/הסברים שקראתם ואתם ממליצים עליהם או אפילו להסבר קצר במילים שלכם.
בשמחה.
שים לב גם לכל המאמרים/מחקרים שהוא מקשר אליהם בתיאור הוידאו.
גירסה קצרה:

גירסה ארוכה:

עדיין יש לי אמונה בארק וההנחה שלי היא שכאשר השוק יחזור לעלות ארק יתפוצצו, כמו בקורונה
כדי שהיא תחזור להתפוצץ כמו בקורונה, צריך שאוצר 10 יחזור לחצי אחוז, שהפד ידפיס 40% מכלל הדולרים ושנחזור כולנו לסגר כדי שחברות כמו זום וטלדוק יטוסו.
אם זה לא יקרה - אז הקרן הזאת לא תראה ATH בשנים הקרובות.

צריך שאוצר 10 יחזור לחצי אחוז, שהפד ידפיס 40% מכלל הדולרים
קטונתי מלכתוב על כלכלה, אבל אתה לא חושב שהמדיניות תשתנה, מתישהו?
ושנחזור כולנו לסגר כדי שחברות כמו זום וטלדוק יטוסו
אני מאמין שהעולם הולך לכיוון הדיגיטלי גם בלי מגפה.

אני מאמין שהעולם הולך לכיוון הדיגיטלי גם בלי מגפה.
לא ככה.
ייתכן שהקרן תכה את הסנופי, אבל התפוצצות כמו בקורונה? לא ישוב לדעתי.

רוב הסיכויים ש-ARKK לא תחזור לעצמה לעולם.
לעולם - כלומר אני מעריך שגם ב-2050 מחיר המניה לא יגיע למחיר של 160 בחזרה.
למשל בועה שהתפוצצה ב-2020, החברה מרוויחה, מחלקת דיבידנד, עלתה עם כל השוק בשנתיים האחרונות ב-100% אפילו - אבל לא תחזור בקרוב לשיא של 2000 (גם אם מוסיפים את הדיבידנדים שחילקה).
פעם בכמה עשורים המשקיעים מאבדים את הראש לגמרי, מכניסים את השוק לבועה מטורפת, הבועה מתפוצצת, ואם היא חוזרת - זה לא באותן חברות.
הבועות שהתנפחו בשנת 2000 לא התנפחו שוב ב-2020 (אינטל, סיסקו, מיקרוסופט, IBM, HP, ג'וניפר ועוד) והרבה מאוד מהבועות שהתנפחו ב-2000 לא שרדו עד 2020.

זה מה שיקרה עכשיו.

מהבועות שהתנפחו ב-2020 והתפוצצו - חלק גדול לא ישרדו כחברות עצמאיות (יפשטו רגל או יירכשו), חלק ישרדו ולא יחזרו לעצמן במשך עשרות שנים, וחלק זניח שלא ניתן לחזות אותו יחזרו לעצמם ויותר מזה (כמו אמזון של שנת 2000 שירדה מ-100 דולר ל-6 דולר, אבל בזמן אמת רוב האנשים לא ידעו לזהות זה, והיום היא לא אותה החברה שהייתה אז).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
ואם היא חוזרת - זה לא באותן חברות
אהל אנחנו מדברים על קרן אקטיבית.
מכיוון שהקרן מכילה מעל לחברה אחת, אני לא רואה מה הדוגמה שצירפת על מניה בודדת רלוונטית.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ה קרנות איריות - טיקרים שוק ההון 4
U קרנות איריות שוק ההון 4
M קרנות דיבידנד איריות/נסחרות בלונדון שוק ההון 1
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ש רכישת קרנות מבוססות נגזרים בברוקר ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 21
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
א קרנות גידור (וספציפית קרן התמד) שוק ההון 19
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 82
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 37
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
B קרנות השתלמות המחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3