• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרנות גידור (וספציפית קרן התמד)

• פותח הנושא פותח הנושא א.מ.ב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

א.מ.ב

משתמש רשום
דירוג
4
שלום לכולם, אשמח לשמוע מה דעתכם על קרנות גידור כאלטרנטיבה או במקביל להשקעה במדדי מניות.
אני יודע שיש מחקרים שמראים שבממוצע זה לא משתלם, אבל יצא לי לקבל את תשואות העבר של קרן התמד החל מ2017, והמספרים נראים דמיוניים- כל רבעון בפני עצמו הקרן רושמת רווחים (אין אף רבעון עם הפסדים) והממוצע תשואות נטו החל מ2017 הוא קרוב ל30 אחוז נטו. גם לורטיקל לונג יש מספרים משוגעים על פני כעשור.
אני אשמח לשמוע את דעתכם בנושא. ברור שזה מגיע עם סיכון מסוים, אבל עם עשור של הצלחות ועם פוטנציאל ריבית של פי כמעט 3 מסנופי, האם זה דבר ששווה לשקול?

אבל יצא לי לקבל את תשואות העבר של קרן התמד החל מ2017,
בדיעבד קל מאוד לבחור השקעות מנצחות. אני למשל הייתי משקיע בדיעבד במניית אנבידיה.
הבעיה היא שזה לא אומר כלום לגבי העתיד.

ברור שזה מגיע עם סיכון מסוים, אבל עם עשור של הצלחות ועם פוטנציאל ריבית של פי כמעט 3 מסנופי, האם זה דבר ששווה לשקול?
בספר Common Sense Investing של ג׳ון בוגל יש קטע יפה שבו הוא מדבר בדיוק על זה, במיוחד סביב הרעיון של reversion to the mean: הוא מסביר שלרוב הציבור שומע על קרן אקטיבית או מנהל השקעות רק אחרי כמה שנים חזקות במיוחד. בשלב הזה כבר נכנס הרבה כסף, דווקא אחרי ההצלחה. אבל ביצועים חריגים כאלה לרוב לא נמשכים לנצח, ולעיתים קרובות מגיעה חזרה לממוצע — ככה שהרבה משקיעים מצטרפים מאוחר, כשרוב החגיגה כבר הסתיימה.

נ״ב: ברור שיש מנהלים שמכים את השוק, בדיוק כמו שיש כאלה שמפגרים אחריו. עצם קיומו של ממוצע לא אומר שכולם ממוצעים. אבל בפועל, רוב מוחלט של המשקיעים והקרנות האקטיביות מתקשים להשיג תשואת יתר עקבית לאורך זמן, במיוחד אחרי עלויות.

אז אם אתה בכל זאת שוקל לשים את הכסף שלך אצל איזושהי קרן גידור, תשאל את עצמך מה הסיכוי שדווקא הקרן הזו, מכל הקרנות שרוב מוחלט שלהן בסוף לא מכה את השוק לאורך עשרות שנים, היא זו שתצליח להכות אותו כל שנה מחדש.
אני באופן אישי יוצא מנקודת הנחה שאני לא יודע אפילו לבחור מניות טובות, אז אני בטוח לא יודע לבחור מנהלי קרנות טובים.

תודה על התגובות. ברור שאני מבין (ומכיר) את הדברים שכתבתם. עדיין, גם הבחירה בסנופי מבוססת על דברים שקרו בעבר. בקרן שמנהל אותה אדם עם אסטרטגיה כלשהי נראה לי סביר להניח שלאדם שניצח בעבר שוב ושוב יש סיכוי גבוה יותר להמשיך לנצח.
האם על זה יש מחקרים? לקחת 100 קרנות ומתוכם 50 שניצחו בממוצע בשנים האחרונות ו50 שהפסידו, ולראות כמה מהן ינצחו בשנה שאחרי. אני מניח שהקרנות המנצחות ינצחו יותר. וכשמדברים על חלק מהתיק זה נשמע לי כמו מנוע צמיחה מעניין לא פחות מביטקוין או נאסדק. אני תוהה אם יש פה בפורום אנשים שעושים את זה.

נראה לי סביר להניח שלאדם שניצח בעבר שוב ושוב יש סיכוי גבוה יותר להמשיך לנצח.
אז זהו, שלא

גם הבחירה בסנופי מבוססת על דברים שקרו בעבר.
היא לא אמורה להיות.
הבחירה בסנופי (או במדד רחב כללי אחר) מבוססת על הרעיון שהוא ייתן תשואה קרובה ככל הניתן לתשואות השוק, מתוך הנחה שהשוק האמריקאי יצמח בטווח הארוך.

נראה לי סביר להניח שלאדם שניצח בעבר שוב ושוב יש סיכוי גבוה יותר להמשיך לנצח
למיטב ידיעתי (אם כי אין לי מספיק נתונים לתמוך בזה כרגע) - המציאות לא מתיישבת עם הטענה הזו ע"פ רוב.

וכשמדברים על חלק מהתיק זה נשמע לי כמו מנוע צמיחה מעניין לא פחות מביטקוין או נאסדק
אני מסכים שאם הייתי חייב לבחור: ביטקוין, נאסדאק או קרן גידור לחלק מסוים מהתיק בשביל לגוון - הייתי בוחר בקרן גידור, כי אני לא רוצה מדד סקטוריאלי ולא מאמין בקריפטו (שיחה לפוסט אחר).
אבל, אם אני לא חייב - אני מעדיף מדד גלובלי/אמריקאי רחב ככל הניתן.

אז זהו, שלא
לא בטוח שהשוואה לביצועי קופות הגמל היא השוואה נכונה, עדיין הם מוגבלים רגולטורית בזמן שקרנות הגידור לא. לדוגמא מספיקה הייתה השקעה בסנופי עם 110% מההון (10% מארג'ין) בשביל להכות את השוק לאורך זמן, לפחות במובן הפשטני של התשואה בהתעלמות מרמת סיכון (בדומה לפוסט המקושר).

האם זה דבר ששווה לשקול?
בלי להכיר את הקרן, בתחושה שלי אם יש תשואות כל כך גבוהות אז גם יש סיכון שתואם, ואם הסיכון לא מתממש לאורך זמן אז או מזל או שהינדסו את זה ככה שאם הסיכון כן מתממש אז הוא מאוד משמעותי לתיק.
באופן אישי הייתי דווקא מעדיף לראות שקצת מפסידים פה ושם, לקבל אינדיקציה מה קורה לקרן כשהכוכבים לא מתיישרים.

בדיעבד קל מאוד לבחור השקעות מנצחות. אני למשל הייתי משקיע בדיעבד במניית אנבידיה.
הבעיה היא שזה לא אומר כלום לגבי העתיד.
מה תאמר לגבי קרן פימי? אני עוקב אחריהם תשואות של עשרות אחוזים כבר שנים
אמנם לא פתוחים לקהל הרחב אך באם היו פתוחים???
אמנם מסכים עם הרעיון של אין חכמת דיעבד וגם שהמדדים כמעט תמיד מכים את הניהול האקטיבי אך יש חריגים....

מה תאמר לגבי קרן פימי? אני עוקב אחריהם תשואות של עשרות אחוזים כבר שנים
הם לא משקיעים פיננסיים אלא אסטרטגיים, הם נכנסים לניהול של החברות שהם קונים ומשביחים אותן באופן אקטיבי, זה עסק תפעולי לכל דבר

הדרך היחידה לקבל תשואה גבוהה היא "לסבול" תנודתיות גבוהה. בהקשר הזה - מעניין אם הקרן מפרסמת דוחות תקופתיים (כיוון שכפופה פחות לרגולציה). יתכן שכאשר הסטייה היא בכיוון השלילי וזה יפורסם - יהיו כאלו שירצו לצאת, ואז עולה השאלה האם הם יש הגבלות כלשהן לגבי מכירה - לדוגמה, מגבילים את תקופת הזמן שבה אתה חייב להיות מושקע לפני שמאפשרים לך יציאה.

הם לא משקיעים פיננסיים אלא אסטרטגיים, הם נכנסים לניהול של החברות שהם קונים ומשביחים אותן באופן אקטיבי, זה עסק תפעולי לכל דבר
מסכים לגמרי
אבל הם קרן שאנשים משקיעים שם כספים וקוצרים פירות!!!
ואגב אני מכיר חברות רגילות שהם נכנסות לתוכם { לדוגמא ח.מר} ועוד.. לא רוצה להרחיב בדוגמאות כי זה לא המדיניות של הפורום..

מסכים לגמרי
ואגב אני מכיר חברות רגילות שהם נכנסות לתוכם { לדוגמא ח.מר} ועוד.. לא רוצה להרחיב בדוגמאות כי זה לא המדיניות של הפורום..
אתה מנסה להראות שאפשר להכות את השוק.
ברור שבעבודה קשה ויזמות אפשר להכות את השוק.

כשמדברים על מנהלים של השקעות אקטיביות, מדברים על כך שהם בוחרים מניות ובוחרים מתי לצאת ולהיכנס.
זאת לא עבודה של יזמות ואין מה להשוות את התשואה.

אז מה? זה לא קשור להתנהגות של שוק ההון. גם ברנאר ארנו נהיה האיש העשיר בעולם על ידי קניית חברות והשבחתן, זה לא אומר שלו או למישהו אחר יש מתודולוגיה שחוזה מה יקרה עם המניות של החברה שלו.

כשמדברים על מנהלים של השקעות אקטיביות, מדברים על כך שהם בוחרים מניות ובוחרים מתי לצאת ולהיכנס.
זאת לא עבודה של יזמות ואין מה להשוות את התשואה.
אז בעצם אתה טוען שניהול אקטיבי זה ע"פ רוב או תמיד בדיחה שמשלמים עליה דמי ניהול קצת יותר יקרים?

יש כאלו חברות שנסחרות?
תודה

יש כאלו חברות שנסחרות?
אני חושב שהכי מפורסמת שמתאימה לתיאור שלך זו Berkshire, לא? למיטב ידיעתי גם סוג של משקיעים אסטרטגיים, מעורבים בניהול החברות שהם קונים במידה כזו או אחרת.

מצד שני - אפילו וורן באפט דיבר לא פעם על הקושי להכות את השוק לאורך זמן

ועדיין, צריך לזכור את הטיית ההישרדות כמו ש @חתול לילה הזכיר בהתחלה. רואים את מי שהצליח בעבודה קשה ויזמות להכות את השוק, ולא את מי שלמרות עבודה קשה ויזמות לא הצליח.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא הבנת טוב השאלה.
התכוונתי לחברות כמו פימי שעסוקים בהשבחה עם תוצאות יפות מאוד
נראה שדווקא אתה לא הבנת טוב את התשובה... חברות שעוסקות בהשבחה הן חברות תפעוליות. זה שפימי נקראת "קרן" זה לא אומר שהיא קרן במובן של שוק ההון, אלה שני דברים שונים. פימי לא "מנצחת את השוק" כי היא לא מתחרה נגד השוק, היא כמו כל חברה תפעולית אחרת עם נכסים פעילות ורווחים. לא חסרות חברות ציבוריות כאלה ויש גם קרנות סל שמחזיקות מניות שלהן, אבל זה לא שונה מלהחזיק כל סל ורטיקלי אחר כמו נניח תעשיית הנפט או תעשיית האירוח או טכנולוגיה. אם אתה משקיע כשיר אז אתה גם יכול להצטרף אליהם להשקעות, אבל אלה לא השקעות סחירות אלא ראליות, כמו נניח לקנות מגרש ולהחזיק אותו עד שתצליח להשביח לו את השווי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P גידור קרנות סל שוק ההון 4
השקעה לא מזל קרנות REIT נחשבות לאמצעי גידור נגד אינפלציה שוק ההון 28
Tsachi01 היוטיובר המפורסם קווין, טוען למניפולציה מכוונת של השוק על ידי קרנות גידור: אוף טופיק 50
A קרנות השתלמות ופנסיות בסיכון גבוה - למה אין גידור? שוק ההון 0
F קרנות גידור vs הקרנות מחקות - עבודת סמינריון שוק ההון 2
adamshalev השקעות מנוהלות - חלק ג' - קרנות גידור שוק ההון 51
S תא35 ותא125 - השוואת קרנות סל שוק ההון 3
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 28
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
לאץ' קרנות מומנטום, איך זה עובד? שוק ההון 54
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 37
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
B קרנות השתלמות המחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
E קרנות השקעות שוק ההון 8
ב קרנות דיבידנד צוברות ? שוק ההון 13
ב השוואות קרנות מחקות מדדים שוק ההון 3
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
M השלכת וותק במספר קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0

נושאים דומים

Back
למעלה