• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית?

• פותח הנושא פותח הנושא roey1984
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

roey1984

משתמש סולידי
דירוג
21
שלום לכולם,

יש לנו חשבון מנוהל בבית השקעות (ילין לפידות), שכולל בעיקר קרנות נאמנות אקטיביות שלהם עצמם (קרנות הבית) כגון:

ילין לפידות מניות גלובלי - דמי ניהול הקרן 1.45%
ילין לפידות מניות טכנולוגיה גלובלי- דמי ניהול הקרן 1.65%
ילין לפידות מניות ערך - דמי ניהול הקרן 1.95%
ועוד.

האם משלמים דמי ניהול כפולים? כלומר, דמי ניהול על התיק + דמי ניהול מלאים על הקרנות? או שיש קיזוז/הנחה כדי למנוע אינטרס כפול?

שמעתי טענות סותרות – מישהו יודע מניסיון או יודע איפה לבדוק? תודה!

האם משלמים דמי ניהול כפולים? כלומר, דמי ניהול על התיק + דמי ניהול מלאים על הקרנות? או שיש קיזוז/הנחה כדי למנוע אינטרס כפול?
לרוב, לא

אבל זה תלוי בהסכם שלך מולם, אז פשוט תשאל אותם.

לרוב, לא

אבל זה תלוי בהסכם שלך מולם, אז פשוט תשאל אותם.
מצאתי את זה כרגע בהסכם שלנו:
"מובהר כי בגין החזקה בחשבון של יחידות בקרנות נאמנות המנוהלות בידי חברה קשורה לילין לפידות, לא ייגבו על-ידי ילין לפידות דמי ניהול מהחשבון. בגין יחידות כאמור, ייגבו תשלומים שמשלמת קרן הנאמנות למנהלה, דמי ניהול שעשויים להיות גבוהים או נמוכים משיעור דמי הניהול הנקובים בסעיף "

אז אני מבין ש:
"במקרה של השקעה בקרנות נאמנות מנוהלות על ידי החברה [ילין לפידות], יופחתו דמי הניהול שישולמו לחברה בגין ניהול התיק מסכום דמי הניהול ששילם הלקוח לקרן הנאמנות."

משמע, הקיזוז פועל על החלק מהתיק שהושקע בקרנות ילין לפידות. אתה משלם דמי ניהול מלאים על הקרן (למשל, 1.5%), אבל לא משלם את דמי הניהול על התיק (0.6%) על אותו חלק. במילים אחרות, ילין לפידות"מוותרת" על 0.6% שלה על החלק בקרן, כדי למנוע כפילות מלאה (1.5% + 0.6% = 2.1%). בסה"כ, על החלק הזה, אתה משלם רק את דמי הקרן (1.5%).

בקיצור, מזיינים אותי (סליחה על המילים)

נערך לאחרונה ב:
זה נכון, ולו רק מהסיבה הזו:

אתה מבין מה זה אומר לשלם 2% לשנה? תוך 20 שנה אתה מאבד 40% מההשקעה שלך, וזה עוד בלי חישובים של ריבית דריבית.
למיטב הבנתי, אני לא יכול "לבקש" מיועץ ההשקעות שמנהל לנו את התיק שיחליף את קרנות הבית בקרנות זולות יותר, נכון?
כי זה מנוהל רוחבי הרי

אם היה תלוי בי הייתי לוקח את הכסף של אבי ומעביר לחשבון מסחר עצמי (2 מש"ח)
אבל גם רכישה של מדד עולמי + כמה אג"ח ממשלתי לריסון \ איזון התיק לא בדיוק קל להחליט עליו (יש מאות סוגים של אגחים), וזה עולם ומלואו
ממשלתי שקלי \ צמוד \ לא צמוד \ + תל-בונד (למרות סיכון האשראי), אלוהים.

אבל גם רכישה של מדד עולמי + כמה אג"ח ממשלתי לריסון \ איזון התיק לא בדיוק קל להחליט עליו (יש מאות סוגים של אגחים), וזה עולם ומלואו
שמע, אם האלטרנטיבה היא להפסיד 40% מתיק של שני מליון, הייתי לוקח את הזמן ולומד על השקעות.
ספציפית אפשר להרכיב תיקים מצויינים שבנויים מקרן אחת או שתיים, בדמי ניהול זולים. תראה למשל פה

שמע, אם האלטרנטיבה היא להפסיד 40% מתיק של שני מליון, הייתי לוקח את הזמן ולומד על השקעות.
ספציפית אפשר להרכיב תיקים מצויינים שבנויים מקרן אחת או שתיים, בדמי ניהול זולים. תראה למשל פה

תודה חבר יקר
מעריך את תגובתך
אמשיך ללמוד לעומק, אנסה להניע את אבי לכיוון של פתיחת תיק מסחר עצמי (כמו שלי יש)

למיטב הבנתי, אני לא יכול "לבקש" מיועץ ההשקעות שמנהל לנו את התיק שיחליף את קרנות הבית בקרנות זולות יותר, נכון?
כי זה מנוהל רוחבי הרי

אם היה תלוי בי הייתי לוקח את הכסף של אבי ומעביר לחשבון מסחר עצמי (2 מש"ח)
זה פשוט מאוד. והעבודה שאתה תעשה תהיה בסדרי גודל טובה מזו של יועץ ההשקעות מהסיבה הפשוטה שאתה עובד בשביל אבא שלך ויועץ ההשקעות עובד בשביל בית ההשקעות.
מחליטים כמה מניות וכמה אג"ח.
קונים נייר אחד מניות גלובלי (כמו 1209220 לא ממליץ) ונייר אחד אגח ממשלתי כללי (כמו 5131792 לא ממליץ). וזהו. הסבירות שתיק כזה ינצח בגדול את התיק המיועץ לאורך זמן היא גבוהה מאוד.

קונים נייר אחד מניות גלובלי (כמו 1209220 לא ממליץ) ונייר אחד אגח ממשלתי כללי (כמו 5131792 לא ממליץ). וזהו. הסבירות שתיק כזה ינצח בגדול את התיק המיועץ לאורך זמן היא גבוהה מאוד.
בעיקרון אני מסכים, רק שים לב שלפי המדיניות החדשה של הפורום אסור להמליץ/לא להמליץ/לדון בני"ע ספציפים.

כן אפשר להפנות למשהו כמו "קרן אירית על מדד עולמי" או משהו בסגנון.

זה פשוט מאוד. והעבודה שאתה תעשה תהיה בסדרי גודל טובה מזו של יועץ ההשקעות מהסיבה הפשוטה שאתה עובד בשביל אבא שלך ויועץ ההשקעות עובד בשביל בית ההשקעות.
מחליטים כמה מניות וכמה אג"ח.
תודה אביאל, אכן זה מה שעשיתי אצלי
מסכים לחלוטין
הבעיה היא, והיא הבעיה הגדולה

שהאבא לא רוצה לקבל את "תשואת השוק", הוא רוצה יותר, ופה טמונה הבעיה.

בעיקרון אני מסכים, רק שים לב שלפי המדיניות החדשה של הפורום אסור להמליץ/לא להמליץ/לדון בני"ע ספציפים.

כן אפשר להפנות למשהו כמו "קרן אירית על מדד עולמי" או משהו בסגנון.
לחלוטין
בדיוק כמו שנעשה אצלי בתיק הפרטי
תודה איש יקר

תבדוק את התשואה של הקרנות האלו בחמש השנים האחרונות ( למשל האחרונה עשתה כ 50 % )
תשווה לקרן אחרת ותראה האם הם מעל השוק או מתחת

אתה מבין מה זה אומר לשלם 2% לשנה? תוך 20 שנה אתה מאבד 40% מההשקעה שלך, וזה עוד בלי חישובים של ריבית דריבית.
דווקא פה הריבית דריבית עובדת הפוך :-)
(אלא אם כוונתך בגלל רווחי הקרן, שזה לא משמעמות הדברים, וגם במקרה כזה העליה אמורה 'לפצות' כך שחזרה לא יהיה 40% איבוד השקעה)

כך או כך, זה שערוריה לכל דבר.

תודה אביאל, אכן זה מה שעשיתי אצלי
מסכים לחלוטין
הבעיה היא, והיא הבעיה הגדולה

במצב כזה הייתי מנסה להציע תיק שהוא 95% פאסיבי ו5% כמה מניות משוגעות שתוכל לנהל איתו עליהן דיונים אינסופיים. כי אולי הסיפור פה זה לא בהכרח לקבל יותר מתשואת השוק אלא עצם הניסיון להשיג יותר מתשואת השוק עם הריגוש והעניין שיש בזה. ולכן כל הטיעונים הרציונלים שאי אפשר להכות את השוק לא עוזרים, אבל אולי כמה מניות משוגעות כן יעזרו.

במצב כזה הייתי מנסה להציע תיק שהוא 95% פאסיבי ו5% כמה מניות משוגעות שתוכל לנהל איתו עליהן דיונים אינסופיים. כי אולי הסיפור פה זה לא בהכרח לקבל יותר מתשואת השוק אלא עצם הניסיון להשיג יותר מתשואת השוק עם הריגוש והעניין שיש בזה. ולכן כל הטיעונים הרציונלים שאי אפשר להכות את השוק לא עוזרים, אבל אולי כמה מניות משוגעות כן יעזרו.
מסכים לגמרי!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 44
D דמי ניהול לקופת גמל של מעל מיליון שקלים. כמה משלמים בממוצע בסכום כזה לבתי ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מאיפה משלמים דמי ניהול? שוק ההון 11
V האם אתם משלמים מס מיותר באינטראקטיב ישראל? (וגם: מחשבון שבניתי) מיסים 1
Shamran88 איך משלמים מס לארצות הברית? מיסים 33
R איפה אתם עושים ביטוח בריאות וכמה אתם משלמים? צרכנות פיננסית 4
E כמה אתם משלמים לרואה החשבון שלכם? אוף טופיק 46
I כמה אתם משלמים על אינטרנט+ טלוויזיה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 50
royme מיסוי RSU - איך משלמים את המס? מיסים 7
E חברים - כמה משלמים היום לפיקדון? שוק ההון 2
Z לכבוד הטיעון, ״אנחנו מממנים אתכם כי אנחנו משלמים מע״מ ואנחנו הרבה אנשים שקונים הרבה״ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 3
מ כמה הייתם משלמים היום במזומן על 250K צבירה בפנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
T חרדים-לא משלמים מיסים (?)/לא תורמים למדינה (?) צרכנות פיננסית 0
O מהו אחוז המס אותו משלמים על אג"ח של ממשלת ארה"ב? מיסים 5
C האם הייתם משלמים כל חודש כדי לא למכור מניות מתוך לחץ בירידות? שוק ההון 7
י אינטרקטיב ברוקרס IBKR משלמים על מזומן ריבית שנתית של מעל 5% בעבור מטבע הריאל הסעודי( SAR). שוק ההון 2
B האם משלמים עמלה על פקודה שלא התבצעה שוק ההון 5
Y כמה אתם משלמים חשבון גז? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 66
ל עידכון משלמים בעירייה אוף טופיק 4
שם משתמש בעייתי אנחנו משלמים יותר מדי על האינטרנט? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
שם משתמש בעייתי כאשר עושים איזונים בתוך התיק, משלמים מס? שוק ההון 14
סול האם משלמים מס רכישה על דירה שניה שיורשים? נדל"ן 6
klayhamn כמה מס משלמים על דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 2
פ יכול להיות שכולנו משלמים מעל 70% מס על ההכנסה? מיסים 46
M כמה אתם משלמים על טריפלים ואיפה ? צרכנות פיננסית 3
Y כמה מס משלמים על הטבות המשכורת כמו סיבוס/תן ביס ? צרכנות פיננסית 1
ש איך משלמים בפייפאל באמזון? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
J למה משלמים מס רווחי על קרן ריט? שוק ההון 8
NivGold123 איך משלמים מיסים עם IB שוק ההון 6
D איך לא משלמים ארנונה? אוף טופיק 1
A שוכרים שלא משלמים ולא מפנים את הדירה נדל"ן 43
A איך משלמים מס רווחי הון? שוק ההון 10
oz1987 סופית: עמלות סוכני ביטוח ופנסיוני נפרדים מדמי הניהול שאתם משלמים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 2
ח מתי משלמים מס על הכנסות חו"ל? שוק ההון 25
פ עובדים יותר, משלמים יותר, והתפוקה פוחתת אוף טופיק 8
ש כמה אתם משלמים עמלת ניהול בקרן השתלמות IRA שוק ההון 2
ס איזה מס משלמים בעת פרישה מוקדמת, מס רווחי הון או מס שולי? שוק ההון 2
yossik "מה עוד פעם התעלפו על המטוס הזה?" או למה משלמים עמלות גבוהות לבנק. אוף טופיק 11
yossik אגרת טלוויזיה - משלמים או לא? עדכון נושא - דיון כללי בנושא ראשות השידור אוף טופיק 34
עידו ג פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי לנכים (נכות כללית) מיסים 3
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59
F תזמון מכירת RSU לטובת מיקסום דמי לידה מיסים 15
N כשקרנות (מחקות למשל) מעלות דמי ניהול ועמלות נוספות - מתי זה מתפרסם? שוק ההון 27
algo.il דמי אבטלה VS קבלת זנבות במשכורת מיסים 1

נושאים דומים

Back
למעלה