משקיע ממתחיל!
משתמש רשום
- דירוג
- 1
שלום לכולם.
אני יודע שהנושא נידון, וקראתי את כל הדיונים בעניין.
אבל, מאחר ואני עכשיו עובר מהשלב של קריאה, למעשים, אודה למנוסים מבינכם, שעזרו לי לקבל מסקנה ברורה ולהאיר עיניי אם נפל משהו בין הכיסאות...
1. אם הבנתי נכון, עדיף להחזיק קרן אירית בחשבון פטור ממס ira כבר מהרגע הראשון.
2. המיסוי על דיווידנד ייעשה בתוך הקרן בקירוב 15% ולכן זה עדיף על קרן אמריקאית ?
מעבר למס על דיווידנד בתוך הקרן (כ 15%) , אין מיסוי נוסף לא לישראל ולא לשום מדינה -מס רווח הון 0-?
3. אם כך, מלבד עמלות קניה ומכירה, אין שום הבדל (בעיקר מבחינת מיסוי) אם אני מחזיק קרן הנסחרת בלונדון, שוויץ או ישראל ? (למשל - cndx אל מול 1159243 ) , ואקבל פטור מלא ממס רווחי הון בכולן?
4. השוותי גרפים של שתי הקרנות הנ"ל והתוצאות לא יצאו זהות .. מדוע?
5. משהו נוסף שחשוב לדעת שאני משקיע דרך ira מלבד צמצום עלויות והשקעה דרך קרן אירית צוברת (לא חשוב איפה נסחרת..) .?
תודה רבה!
אני יודע שהנושא נידון, וקראתי את כל הדיונים בעניין.
אבל, מאחר ואני עכשיו עובר מהשלב של קריאה, למעשים, אודה למנוסים מבינכם, שעזרו לי לקבל מסקנה ברורה ולהאיר עיניי אם נפל משהו בין הכיסאות...
1. אם הבנתי נכון, עדיף להחזיק קרן אירית בחשבון פטור ממס ira כבר מהרגע הראשון.
2. המיסוי על דיווידנד ייעשה בתוך הקרן בקירוב 15% ולכן זה עדיף על קרן אמריקאית ?
מעבר למס על דיווידנד בתוך הקרן (כ 15%) , אין מיסוי נוסף לא לישראל ולא לשום מדינה -מס רווח הון 0-?
3. אם כך, מלבד עמלות קניה ומכירה, אין שום הבדל (בעיקר מבחינת מיסוי) אם אני מחזיק קרן הנסחרת בלונדון, שוויץ או ישראל ? (למשל - cndx אל מול 1159243 ) , ואקבל פטור מלא ממס רווחי הון בכולן?
4. השוותי גרפים של שתי הקרנות הנ"ל והתוצאות לא יצאו זהות .. מדוע?
5. משהו נוסף שחשוב לדעת שאני משקיע דרך ira מלבד צמצום עלויות והשקעה דרך קרן אירית צוברת (לא חשוב איפה נסחרת..) .?
תודה רבה!