• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

נתוני דמי ניהול של קרנות סל

• פותח הנושא פותח הנושא DrillDown
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

DrillDown

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכם,
אני די חדש בתחום ההשקעות ומנסה ללמוד בעצמי על ידי קריאת מאמרים/יוטיובים/פורומים וכו'.

נתקלתי בכמה שאלות שסיקרנו אותי:
*כיצד רואים את דמי הניהול של קרנות סל אמריקאיות למשל IVV? בפוסט כאן של ינשוף פניננסי הוא טוען שהם 0.03% אבל מאיפה הוא מביא את הנתון הזה?
*הוא כותב שדמי הניהול של מגדל מחקה מדד סנפי 5122627, הוא 0.15%, אבל בנתונים של funder רשום שדמי הניהול הם 0% (יש רק דמי נאמנות של 0.03%).
*האם נתוני התשואות שאנו רואים באתרים כגון Funder ועוד, האם הם לפני הורדת דמי ניהול או לפני? האם יש איזו הערה איפשהו שמפרטת זאת?

תודה מראש לעונים

נערך לאחרונה ב:
שלום, מדוע לא פורסמה השאלה?

יש עכשיו גם ינשוף פיננסי? ממש גן חיות.

לצערי לחצתי על הקישור... כמה פרסומות...
לענייננו... נראה שטעית בהעתקת מספר הקרן. לא התעמקתי עקב כמות הפרסומות המוגזמת מאוד.

בכל אופן, אם אתה אוהב ונהנה לקרוא הגעת למקום מבורך (ממליץ לקרוא על "מלכודת מס").

אני משקיע דרך ברוקר זר ופחות מכיר את הקרנות הישראליות, אני בטוח שיש לחברות אתר שניתן לראות בו נתונים או לחלופין לבדוק באתר הבורסה (מאיה), או בגרום צד שלישי כמו פאנדר.

לגבי קרנות זרות, המידע מאוד מונגש.
לכל קרן זרה פחות או יותר יש אתר עם פירוט מלא על כל הקרנות שהם מציעים.
בנוסף יש אתרי צד שלישי כמו justetf וכד'.

בדוגמא שהבאת, ניתן פשוט לכתוב ivv בגוגל ולהיכנס לאתר הקרן

אתה מחפש את הקטגוריה fees (ייתכן ויהיה בקטגוריה אחרת).

הנתון שמעניין אותך זה:
TER = Total Expense Ratio
דהיינו יחס עמלה/הוצאה כולל (שנתי).
*לעיתים נקרא גם רק ER

לעיתים יש עמלות שלא נכללות ב TER, למשל עמלות סוואפ. לא אפרט בנושא על מנת לא לבלבל ולהשאיר אותך עם מידע בסיסי.

בהצלחה וברוך הבא לפורום!

נערך לאחרונה ב:
איזו שאלה לא פורסמה?
פשוט עברו בערך יומיים מאז שכתבתי את השאלה ועד שהיא פורסמה. זו הפסעם הראשונה שאני כותב פה משהו ולא הייתי בטוח אם זו תקלה או שמשהו לא בסדר בשאלה שלי :)
האם זה זמן סביר בד"כ להמתנה לאישור של שאלה?

פשוט עברו בערך יומיים מאז שכתבתי את השאלה ועד שהיא פורסמה. זו הפסעם הראשונה שאני כותב פה משהו ולא הייתי בטוח אם זו תקלה או שמשהו לא בסדר בשאלה שלי :)
האם זה זמן סביר בד"כ להמתנה לאישור של שאלה?
משתמש חדש שמצרף לינק זה עובר לבדיקה ידנית של אדמין, ואז זה תלוי בזמינות.

לצערי לחצתי על הקישור... כמה פרסומות...
מוזר אצלי אין פרסומות (משתמש בכרום עם חוסם פרסומות Adblock)
לענייננו... נראה שטעית בהעתקת מספר הקרן.
אכן המספר שרשמתי עבור קרן נאמנות מגדל מחקה מדד סנפי 5122627 הוא לא תואם למה שכתוב בכתבה עצמה (ינשוף פיננסי - ראו בהודעה הראשונה). אבל הסיבה לכך היא שהמספר בכתבה (5119938) לא מופיע בכלל כקרן נאמנות בפאנדר. במאיה הוא מופיע כקרן 90/10 מחוקה (מה זה?). כל זה מחשיד ולא מחמיא לכותב הפוסט. בכל אופן שאלתי עדיין רלוונטי אשר למהו מקור אמין לראות דמי ניהול של קרן נאמנות או קרן סל, כדוגמת מגדל מחקה מדד סנפי 5122627.
לגבי קרנות זרות, המידע מאוד מונגש.
לכל קרן זרה פחות או יותר יש אתר עם פירוט מלא על כל הקרנות שהם מציעים.
בנוסף יש אתרי צד שלישי כמו justetf וכד'.

בדוגמא שהבאת, ניתן פשוט לכתוב ivv בגוגל ולהיכנס לאתר הקרן

אתה מחפש את הקטגוריה fees (ייתכן ויהיה בקטגוריה אחרת).

הנתון שמעניין אותך זה:
TER = Total Expense Ratio
דהיינו יחס עמלה/הוצאה כולל (שנתי).
*לעיתים נקרא גם רק ER

לעיתים יש עמלות שלא נכללות ב TER, למשל עמלות סוואפ. לא אפרט בנושא על מנת לא לבלבל ולהשאיר אותך עם מידע בסיסי.
תודה רבה,
באשר לאתר justetf, משום מה לא מופיעה בו הקרן IVV, יודע אולי למה? כן מופיעה קרן אחרת ממש דומה: Shares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Acc).

שלום לכולם,
בהמשך לשאלה שלי על דמי ניהול בקרנות סל/נאמנות/זרות הלכתי עם אחת ההמלצות כאן לאיתור האתרים והדוחות הרשמיים של הקרנות.
לקחתי על עצמי מעין "תרגיל דוגמא" ועברתי על נתונים של חמישה קרנות עוקבות מדד S&P500. זה לקחת לי לא מעט זמן מכמה סיבות:
1) אני עובד במשרה מלאה ואין לי הרבה זמן פנוי, לקחתי שעה פה ושעה שם בין לבין במהלך החיים.
2) לא הכרתי הרבה ממקורות המידע כגון אתרים רשמיים של מגדל, קסם, מאיה, מגנא, בלקרוק ועוד.
3) ניסיתי כמיטב יכולתיי לעבור בצורה מפרכת על הדוחות עצמם של חלק מהקרנות ובכל פעם שנתקלתי בנושא מעניין גם הלכתי ללמוד עליו בצד, ולפעמים רק רשמתי שאלות לעתיד.

אני מצרף פה טבלה של הקרנות ושל דמי הניהול.
לאחר מכן רשימה של תובנות / מסקנות / שאלות שאשמח לשמוע חוות דעת מבעלי נסיון. במידה שהשאלות "גדולות מדי" בשביל לתת פה תשובה מפורטת, מוזמנים גם לצרף קישור למקור, אם אפשר שיהיה דף ספיציפי.

קישור לאתר מאיהדמי ניהול קבועיםדמי נאמןדמי ניהול משתנים
MTF סל‏ SP500 (קרן סל של מגדל)11503330.250.030.3
קסם SP500 ETF (קרן סל)11464710.60.030.3
MTF מח SP500 (קרן מחקה)512262700.030.3
קסם SP500 KTF (קרן מחקה)512448200.0250.1
ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF
(קרן חוץ נסחרת)
11592500.0700

שאלות ותובנות

המלצות להשקעה

• למה שמישהו שרוצה להשקיע לטווח ארוך יבחר קרן סל ולא קרן נאמנות אם דמי הניהול שם הם 0%? היועץ בבנק הציע לי את קרן הסל MTF בטיעון שניתן לקנות ולמכור במהלך היום, אבל הכוונה שלי היא לקנות ולהשאיר להרבה זמן (בתקווה שנים).
  • האם יש איזה עמלות סמויות שמבדילות בין קרן סל לקרן מחקה?
  • שאלה לימודית - מדוע בעצם יש פער כזה בין קרנות סל לקרנות מחקות? מה מצדיק את זה מבחינת ניהול הקרן?
  • בקרן סל מחקה MTF דמי הניהול הם 0.25%. בקרן סל של קסם 0.6%. מה ההסבר לפער הגדול הזה? האם קרן אחת כל כך יותר טובה מהשניה? הרי אחרי הכל שניהן עוקבות מדד זהה.

דמי ניהול

• האם התשואות (שווי היחידות) של קרנות (סל או נאמנות) הן לאחר קיזוז דמי הניהול או שכדי לחשב את התשואה שלי עלי להפחית מהתשואה את דמי הניהול?
  • דמי ניהול משתנים: למיטב הבנתי מדובר על מנגון שבו מנהל הקרן לוקח או מחזיר לקרן בהתאם לפער העקיבה ממדד הייחוס, אבל עד התקרה של דמי הניהול המשתנים. כך למשל אם דמי הניהול המשתנים הם 0.3%, אזי אם פער העקיבה הוא +0.5% מנהל הקרן לוקח 0.3%, אם פער העקיבה הוא +0.2% מנהל הקרן יקח 0.2%. ואם פער העקיבה הוא -0.5% מנהל הקרן יחזיר 0.3%. האם הבנתי נכון?
  • בהסכם עם נאמן הקרן (MTF סל) מוזכר שמנהל הקרן רשאי לעמלה של 5% ונאמן הקרן לעמלה של 0.1%. מה המשמעות של מספרים אלו?

מדד ייחוס NTR

מדד הייחוס מפורסם על ידי חברת המדד (לא קשור לקרן עצמה). לפי איזה מס מחושב NTR? אם למשל המדד מורכב מחברות שונות שרשומות במדינות שונות, האם בכל מדינה יש מס אחר על דיבידנדים?

טיקרים

מדד הייחוס של הקרנות הנ"ל (מגדל וקסם) הוא S&P 500 NTR, בתשקיף (למשל של 1150333) מוזכר
  • טיקר SPTR500N.
  • מספר מזהה המדד BBG000VWRDV2.
באתר של עורך המדד (ראה כאן) מוזכרים גם מספרים נוספים:
  • טיקר של רויטרס .SPXNTR
  • ISIN US85300R1086.
אני מניח שזו רק רשימה חלקית כי ב- google finance או Yahoo אולי יש טיקרים אחרים.
אשמח להבין מה המשמעות של כל המספרים הללו (טיקר, מספר מזהה, ISIN וכו). האם זה רק תחושה סובייקטבית שלי שיש פה מין ג'ונגל?

עמלת יצירה ופדיון בקרנות סל

• לפי מה שאני מבין מסקירה של הנושא (שיחה עם AI), העמלה שייכת ליצירה או פדיון של יחידות בקרן בכמויות גדולות ונעשית מחוץ לזמן המסחר בבורסה, בעיקר על ידי עושי שוק או גופים גדולים (יש מינימום של 100K למשל). הם פודים יחידות או מיצרים יחידות כשהמטרה היא לאזן את מחירי היחידות במסחר בבורסה שיהיו קרובות כמה שיותר לשווי האמיתי שלהן (NAV), ובדרך גם לעשות רווח קטן. האם בגדול זה נכון?
  • מהי מחסנית המוזכרת בתשקיפים? ("יחידות שנפדות לא תימחקנה אלא תישמרנה במחסנית")

תובנות (אשמח לתגובות/הערות)

• תשקיפים באתר מאיה - בד"כ התשקיפים שמופיעים בדף הקרן הראשי הם מזמן יצירת הקרן ולא עדכניים. כדי למצוא את הדוחות והתשקיפים העדכניים, ניתן לחפש במגנא או להשתמש בחיפוש באתר מאיה.
  • באתר Funder אין ממשק מסודר לקרנות סל, למרות שניתן להגיע אליהן דרך חיפוש גוגל או בכתיבה ישירה של הכתובת URL https://www.funder.co.il/etf/ ולאחר מכן את מספר הקרן. המסקנה שלי היא שזה לא אתר נוח לקרנות סל.
  • כשמסתכלים על נתונים של קרנות של Blackrock עדיף לבדוק במקביל שתי גרסאות - גרסת ישראל וגרסת UK כי האינפורמציה והקבצים קצת שונים. באתר ישראל למשל - אין נתונים היסטורים של 10 שנים בניגוד ל-UK.

תודה רבה לכולם, בברכת חג שמח
DD

היי, אשמח לתגובות כלשהן לפוסט הנ"ל...
שאלתי הרבה מאוד שאלות, אולי יותר מדי?

למה שמישהו שרוצה להשקיע לטווח ארוך יבחר קרן סל ולא קרן נאמנות אם דמי הניהול שם הם 0%?
לא חושב שזה קשור לסוג המוצר. לדעתי אלה כנראה קרנות חדשות יחסית, עדיין בשלב גיוס לקוחות.
בהמשך יעלו את דמי הניהול. לאנשים יהיה פחות כדאי לצאת בגלל שמכירה היא אירוע מס. חלקם גם פשוט לא עוקבים אחרי שינויים בדמי ניהול.

בקרן סל מחקה MTF דמי הניהול הם 0.25%. בקרן סל של קסם 0.6%. מה ההסבר לפער הגדול הזה? האם קרן אחת כל כך יותר טובה מהשניה? הרי אחרי הכל שניהן עוקבות מדד זהה.
לדעתי מקרי. כל אחד לוקח כמה שהוא יכול בזמן נתון.

נסה לצמצם לשלוש שאלות, וכאלה שלא קיבלת תשובה מספקת מ- AI
לא הייתי מסתמך על דבר כזה להחלטות משמעותיות. זה לא מקור מידע אמין. מקסימום גיבוש בסיס לחקירה במקורות אחרים, אמינים.

לא חושב שזה קשור לסוג המוצר. לדעתי אלה כנראה קרנות חדשות יחסית, עדיין בשלב גיוס לקוחות.
בהמשך יעלו את דמי הניהול. לאנשים יהיה פחות כדאי לצאת בגלל שמכירה היא אירוע מס. חלקם גם פשוט לא עוקבים אחרי שינויים בדמי ניהול.
שתי הקרנות המחקות שצירפתי הן בערך בנות 10 שנים לפחות (מהתשקיף הראשון באתר מאיה). האם זה לא מספיק זמן להעלאת דמי ניהול? ובינתיים זה נשאר על 0%. קרן הסל של MTF היא מ-2018 (אבל היא הייתה פעם תעודת סל ותיקה... אולי זה משפיע?). לא בדקתי לעומת קרן סל של קסם, אבל מניח שזה דומה.
בנוסף, זה נכתב גם על ידי מישהו יותר מנוסה ממני בכתבה של "סופרמרקר"
"בדיקות תקופתיות בישראל הראו שממוצע דמי הניהול של קרנות מחקות נמוך משמעותית משל קרנות הסל"
(אני לא יכול לצרף קישור בלי שזה יעבור למודרטור, אבל תוכלו למצוא את הכתבה בחיפוש "קרנות סל (ETF) וקרנות מחקות מדד – המדריך להשקעה פסיבית" בגוגל, כתבה של סופרמרקר).

והשאלה שלי היא פשוטה - האם יש הבדל מהותי בין קרנות סל לקרנות מחקות (אולי משהו רגולטורי) שגורם לפער העקבי הזה (בהנחה שאכן הוא קיים)? הרציונל שלי זה שההבנה הזו תעזור לחזות מראש אם אכן יש סיכון פה למלכודת מס...

נערך לאחרונה ב:
האם יש הבדל מהותי בין קרנות סל לקרנות מחקות
לא. בקרן סל אתה משלם אקסטרה בשביל ה"זכות" לסחור במהלך היום, שזה חסר חשיבות למשקיע פסיבי.
וכדי להימנע ממלכודת מס, שקול לרכוש קרן אירית.

וכדי להימנע ממלכודת מס, שקול לרכוש קרן אירית.
כן באמת עניין אותי מדוע בקרנות זרות אומרים שאין מלכודות מס.
קראתי אפילו חלק מהתשקיף של ishares אבל לא ראיתי התייחסות אוו "התחייבות" כלשהי לכך שלא יעלו את דמי הניהול.
אני מניח שזה פשוט מנסיון - שהם לא מעלים דמי ניהול, האם אני צודק בזה?

כן באמת עניין אותי מדוע בקרנות זרות אומרים שאין מלכודות מס.
קראתי אפילו חלק מהתשקיף של ishares אבל לא ראיתי התייחסות אוו "התחייבות" כלשהי לכך שלא יעלו את דמי הניהול.
אני מניח שזה פשוט מנסיון - שהם לא מעלים דמי ניהול, האם אני צודק בזה?
מנסיון, הם מורידים דמי ניהול
א. זה שוק תחרותי יותר
ב. ההפרש בלקנות 100 או 1000 מניות של אפל זאת עלות שולית לקרנות
כל עוד ה"נכסים תחת ניהול" (Aum), עולה משנה לשנה, דמי הניהול שנגבים באחוזים מביאים רווח עולה לקרנות אילו, ואז ראה סעיף א':)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כמו שאמרו לך אחרים, תתמקד בקרנות אמריקאיות כי דמי הניהול בקרנות של בלאקרוק וונגארד רק יורדים.
קרנות ישראליות מנסות ללכוד משיקיעים לתוך מלכודות מס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P חוק נתוני אשראי - לא דרושה הסכמה כדי לקבל "חיווי"? צרכנות פיננסית 8
M משיכת נתוני אינפלציה לgoogle sheets אוף טופיק 11
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
א האם יש דרך/אפליקציה למשוך נתוני בנק לגוגלשיטס? פוסטים מאיכות נמוכה 1
N מילוי נתוני 867 וטופס 1322 מיסים 7
ב אגח מומלץ בעקבות נתוני אינפלציה/ריבית שוק ההון 1
M נתוני מסחר של מניות ישראליות להורדה או דרך API שוק ההון 7
M טעות בהזנת נתוני פיקדון בנק - בוננזה או טעות נוראית? צרכנות פיננסית 12
Y האם יש אתר שאפשר לראות בו נתוני זמן אמת של קרנות בלונדון בחינם? שוק ההון 6
D תהייה לגבי איסוף נתוני אשראי צרכנות פיננסית 2
R משיכת נתוני קרנות סל ישראליות ל גוגל שיטס-GOOGLE SHEETS, אוף טופיק 8
S קריאת נתוני אג"ח שוק ההון 11
מ משיכת נתוני מסחר לצורך עיבוד בתוכנה סטטיסטית שוק ההון 3
Y נתוני זמן אמת שוק ההון 1
שניצלוינאי IB: נתוני מסחר בדיליי + כפתור snapshot שוק ההון 5
בובין חוט-השני אתר הנדל"ן הממשלתי מול נתוני מדלן נדל"ן 3
R לא מצליח לקבל כרטיס אשראי למטרות חסכנות עקב חוק נתוני האשראי החדש צרכנות פיננסית 25
לארוצה קריאת נתוני משכנתאות לתוך גוגל שיטס אוף טופיק 10
ק איפה ניתן למצוא נתוני כלכלה שוק ההון 3
G נתוני איזון אקטוארי (בפרט בקרנות ברירת מחדל) צרכנות פיננסית 3
T אסטרטגיית השקעה לפי נתוני מאקרו שוק ההון 7
omertal שליפת נתוני ניירות ערך באקסל אוף טופיק 1
קורא הדוק תשלום על נתוני מסחר - פסגות שוק ההון 0
G בעיות בהצגת נתוני מדד / מניה בחיפוש בגוגל אוף טופיק 18
גרהם נתוני תעודות סל שוק ההון 4
ד העברת נתוני עלות מקורית של ניירות ערך בהעברת תיק מארה"ב לישראל צרכנות פיננסית 0
M חוק נתוני אשראי צרכנות פיננסית 3
K איך קוראים נתוני חברה נכון שוק ההון 8
B טופס 135 להחזר מס עקב תרומות- האם חייב למלא נתוני שוק ההון? צרכנות פיננסית 7
Z מה העלות בIBKR של נתוני זמן אמת באופציות על SPY וSPX? שוק ההון 18
מ לא מצליח להבין את נתוני הקרנות הנאמנות שוק ההון 0
ש נתוני אגרות חוב שוק ההון 1
T איפה אפשר לראות נתוני מדדים בצורה מפורטת? שוק ההון 6
לא חשוב שמות העברת נתוני הביטוחים שלכם לאתר ייעודי של אגף שוק ההון במשרד האוצר. אוף טופיק 4
c881 נפט - אופציות - חיזוי העתיד על פי נתוני העבר שוק ההון 3
ט פרסום נתוני הבורסה בפומבי שוק ההון 0
adamshalev איפה מוצאים נתוני תשואה פלוס דיבידנדים של ני"ע ישראלים ? שוק ההון 4
G עובר מעסיק וניצב בפני החלטה אם להשאר או לעבור קופה (השוואת דמי ניהול) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
algo.il הרעת דמי ניהול במעבר מעסיקים (ד.נ ללא קשר למעסיק כשלהו) - לגיטימי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B מו"מ על דמי ניהול בקופגלה ללא צבירה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
Vit7 דמי אבטלה במהלך שאגת הארי מיסים 0
T חישוב דמי מזונות - הטוב, הרע והמכוער אוף טופיק 8
N התלבטות לגבי קרן עולמית Invesco MXWO (0.05% דמי ניהול) שוק ההון 12
עידו ג פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי לנכים (נכות כללית) מיסים 3
א האם לשנות קרן כספית בגלל העלאת דמי הניהול? שוק ההון 29
M ניכוי גבוה מדי על דמי ביטוח לאומי/בריאות מיסים 5
M דמי ניהול ונאמנות של קרן נאמנות שוק ההון 4
מ החזר דמי ניהול למנהל כספי אחרים מוסדי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
י שינוי דמי ניהול בקרנות כספיות לשנת 2026 שוק ההון 59

נושאים דומים