• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרנות מומנטום, איך זה עובד?

• פותח הנושא פותח הנושא לאץ'
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

לאץ'

משתמש רגיל
דירוג
286
נתקלתי במונח הזה עכשיו לראשונה כשעברתי על קרנות סל בפאנדר. אני מבינה שאלה קרנות שנותנות משקל יתר למניות מתוכן שמראות מומנטום עליה חיובי.
איך בעצם זה עובד? הרי קרן סל עוקבת קלאסית מורכבת מסך כל הנכסים ובאותו היחס בהשוואה לקרן הבסיס, אז איך המומנטום הזה "יודע" לקנות את מה שעולה? הרי זה סוג של חכמה שבדיעבד, לא? ומה קורה עם מניות במומנטום שלילי?

אז איך המומנטום הזה "יודע" לקנות את מה שעולה?
הוא לא, זה יותר אקטיבי מפסיבי

הרי זה סוג של חכמה שבדיעבד, לא?
כן, רואים למשל איזה מניות עלו בשבוע שעבר ומגדילים את האחזקה בהן. אצל קרן אחרת זה יכול להיות יום/חודש במקום שבוע.

הוא לא, זה יותר אקטיבי מפסיבי
מעניין, כי אני רואה שקיימות קרנות כאלה עם דמי ניהול נמוכים ואף אפסיים. אם זה אקטיבי, הייתי מצפה שהעמלות תהיינה גבוהות יותר.
כן, רואים למשל איזה מניות עלו בשבוע שעבר ומגדילים את האחזקה בהן. אצל קרן אחרת זה יכול להיות יום/חודש במקום שבוע.
אז אני מבינה שהקרן יכולה להפסיד פיקים נקודתיים שלפעמים קורים בעקבות חדשות כאלה או אחרות.

כל המדדים הקלאסיים זה בעצם סוג (מתון) של קרנות מומנטום. אם תיכנס ל S&P500 מחר, מניות שעלו היום יקבלו משקל גדול יותר ולהיפך, בהשוואה לקניית המדד היום.

קרנות המומנטום הצליחו להכות את הסנופי ב20 השנים האחרונות...

קרנות המומנטום הצליחו להכות את הסנופי ב20 השנים האחרונות...
לא נכון, זה תלוי איך אתה בוחר נקודת התחלה. אם תתחיל את ההשוואה בשפל אז הם ינצחו אבל אם תתחיל את ההשוואה בשיא אז הסנופי מנצח.

לא נכון, זה תלוי איך אתה בוחר נקודת התחלה. אם תתחיל את ההשוואה בשפל אז הם ינצחו אבל אם תתחיל את ההשוואה בשיא אז הסנופי מנצח.
זה נכון לגבי סנופי, במדד עולמי המומנטום מנצח כמעט בכל מצב.

זה נכון לגבי סנופי, במדד עולמי המומנטום מנצח כמעט בכל מצב.
לא בדיוק...
האמת בדקתי זאת היום.
אם נביא בחשבון את זה שמניות מומנטום כמעט ולא מחלקות דידבנדים, ודמי הניהול הגבוהים של קרנות הסל שמחקות את המדד הזה, אני כבר לא בטוח.
ברמה שכשהשוותי ביניהם אם כללתי דמי ניהול הסנופי ניצח, ואם לא כללתי דמי ניהול המומנטום העולמי ניצח.
אבל המומנטום של הסנופי הוא משהו מטורף לחלוטין...

אפי' בשלושים שנה...
chart-1.png

כעת אשתף אתכם ידידיי הנאמנים! בהתלבטות שלי!, לא של סליפי ג'ו כי הוא לא עשה כלום...
יש לי התלבטות קשה וכל המוחות הנהדרים שלנו עובדים על זה, והם באמת מדהימים, כי הם כל כך יפים...
עכשיו ארגע קצת...
יש שתי אפשרויות איך לקנות את מדד המומנטום של MSCI USA, שהוא די הצליח להכות את סנופי חזק... ברמה ששני משקיעים שהשקיעו ב1996, האחד בסנופי והשני ב-MSCI USA סכום של 10,000$.
המשקיע בסנופי נמצא באגוסט 2025 רק עם כ - 250,000$.
והמשקיע במדד המומנטום האמריקאי נמצא באוגוסט 2025 עם כ - 430,000$ על פי נתוני הBACKTAST של CURVO.

האפשרויות:
הראשון הוא לקנות קרן סל מחקה של החברות הישראליות מיטב, הראל, ועוד כמה... עם דמי ניהול סביב ה0.5%! שזה יקר מאוד, אבל זה בשקל, וקרן סל צוברת.
השני לקנות קרן סל של איישרס עם דמי ניהול של 0.15% בלבד, אבל בדולר, וזו קרן מחלקת.
יש לי ממילא דולרים השאלה היא מה עדיף, נראה לי שלא כל השיקולים ברורים לי מספיק...
https://curvo.eu/backtest/en/compar...ygZACgBArABgSANMUBJAokgQgZgA1CAlKBATlQEYBdeoA

כעת אשתף אתכם ידידיי הנאמנים! בהתלבטות שלי!, לא של סליפי ג'ו כי הוא לא עשה כלום...
יש לי התלבטות קשה וכל המוחות הנהדרים שלנו עובדים על זה, והם באמת מדהימים, כי הם כל כך יפים...
עכשיו ארגע קצת...
יש שתי אפשרויות איך לקנות את מדד המומנטום של MSCI USA, שהוא די הצליח להכות את סנופי חזק... ברמה ששני משקיעים שהשקיעו ב1996, האחד בסנופי והשני ב-MSCI USA סכום של 10,000$.
המשקיע בסנופי נמצא באגוסט 2025 רק עם כ - 250,000$.
והמשקיע במדד המומנטום האמריקאי נמצא באוגוסט 2025 עם כ - 430,000$ על פי נתוני הBACKTAST של CURVO.

האפשרויות:
הראשון הוא לקנות קרן סל מחקה של החברות הישראליות מיטב, הראל, ועוד כמה... עם דמי ניהול סביב ה0.5%! שזה יקר מאוד, אבל זה בשקל, וקרן סל צוברת.
השני לקנות קרן סל של איישרס עם דמי ניהול של 0.15% בלבד, אבל בדולר, וזו קרן מחלקת.
יש לי ממילא דולרים השאלה היא מה עדיף, נראה לי שלא כל השיקולים ברורים לי מספיק...
https://curvo.eu/backtest/en/compare?config={"currency":"usd"}&portfolios=NoIglgygFghgTgUwM4AICiATA5glBZCAYQEkUBVCAQXwHsBbBAOwBcBXOlAMRgGNma45EgBUI6YZxQAKYmgAMcgEIARAIycALADkArHICUIADTBQshSvXa9x1QF0HQA, NoIgygZACgBArABgSANMUBJAokgQgZgA1CAlKBATlQEYBdeoA
סליחה אבל אתה צריך להשקיע יותר בלהירגע :)

דמי הניהול הם 0.2 ולא 0.15
יש גם גרסא מחלקת וגרם גרסא צוברת.
הנתון (צבירה) Net Asset Value (NAV) לא כולל דיבידנדים שחולקו, כך שמן הסתם הצבירה של מי שמחלקת פחות לאורך 30 שנה טובה יותר. הרי הכספים שחולקו לא הושקעו מחדש.

השואת ההשקעה בלינק היא 10,000 התחלתי.

נערך לאחרונה ב:
סליחה אבל אתה צריך להשקיע יותר בלהירגע :)

דמי הניהול הם 0.2 ולא 0.15
אתה בדקת באירופה! לא בארה"ב המדינה הנפלאה שלי! סימול MTUM
יש גם גרסא מחלקת וגרם גרסא צוברת.
הנתון (צבירה) Net Asset Value (NAV) לא כולל דיבידנדים שחולקו, כך שמן הסתם הצבירה של מי שמחלקת פחות לאורך 30 שנה טובה יותר. הרי הכספים שחולקו לא הושקעו מחדש.
אתה שואל או מניח?
ההשואת ההשקעה בלינק היא 10,000 התחלתי.
מה?

שהוא די הצליח להכות את סנופי חזק...
לזהות השקעות מוצלחות בדיעבד זה תמיד קל.

אבל אתן לך דוגמה, נניח שאני מקים שתי קרנות, אחת תעקוב אחר כל המניות בסנופי שמתחילות באותיות A-L ואחת אחר כל המניות שמתחילות ב- M-Z .

אז אחת מהקרנות שלי תכה את הסנופי אפילו בטווח של 30 שנה! כי הוא פשוט הסכום שלהן ולכן לא ייתכן ששתי הקרנות עשו תשואה נמוכה יותר.

לכן לא צריך ישר להתרשם מזה שאיזשהי חלוקה נתנה תוצאות טובות, אלא אם כן יש לזה גם הסבר הגיוני (ומניחים שמשום מה השוק היעיל לא הטמיע כבר את הסיבה הזו).

אבל אתן לך דוגמה, נניח שאני מקים שתי קרנות, אחת תעקוב אחר כל המניות בסנופי שמתחילות באותיות A-L ואחת אחר כל המניות שמתחילות ב- M-Z .
דוגמא יפה.
אז אחת מהקרנות שלי תכה את הסנופי אפילו בטווח של 30 שנה! כי הוא פשוט הסכום שלהן ולכן לא ייתכן ששתי הקרנות עשו תשואה נמוכה יותר.
אחת מהן באמת כנראה תעשה פחות מסנופי עצמו...
לכן לא צריך ישר להתרשם מזה שאיזשהי חלוקה נתנה תוצאות טובות, אלא אם כן יש לזה גם הסבר הגיוני (ומניחים שמשום מה השוק היעיל לא הטמיע כבר את הסיבה הזו).
ההסבר הוא לכאורה מה שכתבת במשפט הקודם.

תסביר מדוע ההיגיון של מומנטום אינו ״הסבר הגיוני״ כהגדרתך
זו אינה חלוקה שרירותית אלא פרמטר של יעילות מוכחת שמניבה תשואה בעקביות מסוימת
והשוק היעיל רודף באיטיות אחרי הסיבה הזו
[דרך אגב, לדעתי יש באג אחר בקרנות מומנטום]

תסביר מדוע ההיגיון של מומנטום אינו ״הסבר הגיוני״ כהגדרתך
זו אינה חלוקה שרירותית אלא פרמטר של יעילות מוכחת שמניבה תשואה בעקביות מסוימת
והשוק היעיל רודף באיטיות אחרי הסיבה הזו
[דרך אגב, לדעתי יש באג אחר בקרנות מומנטום]
ההגיון במומנטום הוא ברור - חברות שעלו לאחרונה הן כנראה מוצלחות ולכן יעלו עוד (או שאולי משקיעים ינסו לקפוץ על העגלה ויעלו עוד את המחיר).

אבל אני יכול לספר סיפור הפוך - חברות שעלו לאחרונה הן כעת בועתיות ומנופחות, ודווקא יספקו תשואת חסר בהמשך.
דרך אגב, מלכיאל מציע לרכוש דווקא חברות שירדו לאחרונה (אנדרדוגס) כי שם יש הזדמנות במחיר.

איזה מהסיפורים משכנע יותר? לא יודע, זה כנראה תלוי תקופה. כשהשוק בעיקר עולה יש יתרון למומנטום.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N קרנות מומנטום שוק ההון 0
ד קרנות בטא חכמה-מומנטום שוק ההון 12
חובב_פנסיה2022 גמל להשקעה אל מול קרנות סל והכל במסלול עוקב סנופי שוק ההון 60
Count Olaf בעד ונגד לסגור 2 קרנות השתלמות זעירות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
D נתוני דמי ניהול של קרנות סל שוק ההון 8
E קרנות נאמנות אירופאיות שוק ההון 5
P רשימת קרנות מרוכזת עם פירוט סוג המדד (למיסוי ריאלי)? שוק ההון 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P קרנות כספיות 2026 - עדכונים וחידושים שוק ההון 37
לאץ' הקצאת נכסים של קרנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
the-hexx מעבר ממיטב ד"ש לחשבון שכולל קרנות סל שיקליות וכן מניות/קרנות סל דולריות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N שאלה על קרנות סל לעומת קרן מחקה שוק ההון 6
N שאלה על קרנות מחקות וקרנות סל שוק ההון 1
N מישהו יכול להרחיב על קרנות ממונפות? שוק ההון 2
ה הבדל בין קרנות סל איריות S&P 500 שוק ההון 6
ר קרנות אופציות מכוסות שוק ההון 7
R האם משלמים דמי ניהול כפולים בחשבון מנוהל עם קרנות הבית? שוק ההון 16
fizban ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף) דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 9
pasta שוק ההון, נדל"ן, קרנות ממונפות ועוד – איך יוצאים מה-Rabbit Hole? שוק ההון 59
A כדאיות איחוד קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מחפשת מקור טוב לראות מידע על קרנות סל או קרנות מחקות שוק ההון 3
G קרנות אגח לפדיון שוק ההון 3
The Objectivist מיקסום קרנות וקופות מהעבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
I קרנות ממונפות שוק ההון 8
H מיסוי על קרנות מחקות ישראליות שוק ההון 1
נ הבנק לא מאפשר להעביר קרנות מחקות לקרוב משפחה צרכנות פיננסית 23
S התבלטות בנוגע לאיחוד קרנות השתלמות לקרן IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א IRA של קרנות עוקבות סינטתיות- שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ קרנות מחקות ישראליות או קרנות סל איריות שוק ההון 0
B קרנות השתלמות המחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S לשנות מסלול השקעה לטובת קרנות מגודרות – גם במחיר אירוע מס? שוק ההון 3
ה קרנות איריות - מיסוי שוק ההון 3
M קרנות אינדקס והעלויות של איזון מחדש שוק ההון 17
E קרנות השקעות שוק ההון 8
ב קרנות דיבידנד צוברות ? שוק ההון 13
ב השוואות קרנות מחקות מדדים שוק ההון 3
א האם מצאתי דרך לגלות את העתיד? (שאלה לגבי קרנות מחקות שמתעדכנות פעם ביום) שוק ההון 65
M השלכת וותק במספר קרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D שאלה לגבי פיזור - קרנות מחקות מדד שוק ההון 31
א פדיון קרנות השתלמות לא פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
JBUZZ השוואת קרנות כספיות לפיקדון בנקאי שוק ההון 48
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
ריש-לקיש קרנות השתלמות לעובדי מדינה צרכנות פיננסית 32
N קרנות סל מחקות בנקים שוק ההון 6
N קרנות מחקות DAX שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה