• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

כדאי לפתוח 3 קרנות כספיות? (בלוג: מרגע זה אתם טובים בכסף)

• פותח הנושא פותח הנושא Idiom
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Idiom

משתמש סולידי
דירוג
12
היי,

מתחיל מהבסיס.
יש לי 220 שח בעו"ש. וכרגע אני לומד ומנסה לגבש לעצמי אסטרטגיית השקעה.

לפי הסולידית, צריך לשים 8000 שח בצד + 3 חודשי מחייה בקרן חירום.

היות ולפי מה שהבנתי אין הבדל משמעותי בין הקרנות השונות, האם יהיה חכם לשים 200 אלף שח ב 3 קרנות כספיות שונות בחלוקה כזאת:

1) קרן אחת ל 8000 שח
2) 15 אלף שח לקרן חירום
3) כל השאר (177 אלף שח)

אני שומר 20 אלף שח בעו"ש כדי שיהיה לי להוצאות שותפות. כמובן שכל שקל נוסף שנכנס לחשבון החל מהיום אני אכניס לכספית של ה 177 אלף שח.

או שפשוט לשים 200 אלף בקרן אחת כשאני יודע שיש לי שם 23 אלף ש"ח שאני לא נוגע בהם ויהי מה (זאת אומרת שגם אם אני פודה את הקרן, אני תמיד אשאיר שם 23 אלף שח)?

תודה מראש לעוזרים.

חסר משמעות, תעשה מה שנוח לך.

אין הרבה הבדל, בשביל הנוחות הייתי מפצל.

חשבונאית אין הבדל. פסיכולוגית יש הבדל משמעותי.

כשקרן החירום מופרדת פיזית, אתה רואה אותה בנפרד. זה נותן תחושת ביטחון ושקט נפשי. אתה יודע בדיוק כמה כסף יש לך למקרה חירום, זה מוחשי ונראה לעין. פלוס, תראה אותה גם צומחת.

לעומת זאת, כשהכל בקרן אחת ואתה אמור "להחזיק את המידע בראש" – זה דורש מאמץ קוגנטיבי ומשמעת מחשבתית. בכל פעם שאתה מסתכל על הקרן אתה צריך לזכור "אוקיי, מזה ב 23,000 ₪ לא נוגעים, זה רק לחירום". זה מאמץ קוגנטיבי שיכול להקשות עליך בשלבים הראשונים.

בשלב הזה, תפצל לשתי קרנות. תיהנה מהשקט הנפשי והבהירות. בעתיד, כשתצבור ניסיון וביטחון בניהול הכסף, אתה תמיד יכול לאחד אותן אם תרצה. אין צורך להתחיל עם הפתרון ה"יעיל חשבונאית" אם זה מקשה ופוגע בשקט הנפשי שלך היום.

חשבונאית אין הבדל. פסיכולוגית יש הבדל משמעותי.

כשקרן החירום מופרדת פיזית, אתה רואה אותה בנפרד. זה נותן תחושת ביטחון ושקט נפשי. אתה יודע בדיוק כמה כסף יש לך למקרה חירום, זה מוחשי ונראה לעין. פלוס, תראה אותה גם צומחת.

לעומת זאת, כשהכל בקרן אחת ואתה אמור "להחזיק את המידע בראש" – זה דורש מאמץ קוגנטיבי ומשמעת מחשבתית. בכל פעם שאתה מסתכל על הקרן אתה צריך לזכור "אוקיי, מזה ב 23,000 ₪ לא נוגעים, זה רק לחירום". זה מאמץ קוגנטיבי שיכול להקשות עליך בשלבים הראשונים.

בשלב הזה, תפצל לשתי קרנות. תיהנה מהשקט הנפשי והבהירות. בעתיד, כשתצבור ניסיון וביטחון בניהול הכסף, אתה תמיד יכול לאחד אותן אם תרצה. אין צורך להתחיל עם הפתרון ה"יעיל חשבונאית" אם זה מקשה ופוגע בשקט הנפשי שלך היום.
תודה על התשובה המפורטת. באמת גם הכיוון שחשבתי. מעריך.

אגב, אני צריך לבחור 2 קרנות שונות כדי לעשות את זה, או כשפתחתי אחת ושילמתי בפעימות שונות זה מתפצל?
במילים אחרות, אני צריך לפתוח נגיד קסם ואלטשולר. או שרק אחת מהם מספיקה.

ואגב, שאלה טכנית, אם פתחתי דרך הבנק, ואז עברתי בנק, זה יוצר בעיה או שזה מעבר חלק שהבנק החדש עושה?

תודה על התשובה המפורטת. באמת גם הכיוון שחשבתי. מעריך.

אגב, אני צריך לבחור 2 קרנות שונות כדי לעשות את זה, או כשפתחתי אחת ושילמתי בפעימות שונות זה מתפצל?

ואגב, שאלה טכנית, אם פתחתי דרך הבנק, ואז עברתי בנק, זה יוצר בעיה או שזה מעבר חלק שהבנק החדש עושה?
הפקדתי לאותה קרו בפער של יום וזה מוצג בשורה אחת הסכום הכולל (כן יש אופציה לראות תנועות)

צריך 2 קרנות שונות.

אתה גם יכול להתנסות בקנייה ומכירה ולראות איך זה נראה. אחד היתרונות של קרן כספית - בהנחה ואתה קונה אותה דרך חשבון הבנק - הוא פטור מלא מדמי ניהול ופטור מעמלות קנייה/מכירה. לא צריך לבקש את זה מהבנק או להתמקח. מדובר פטור גורף בגלל רגולציה.

לא יוצר בעיה

צריך 2 קרנות שונות.

אתה גם יכול להתנסות בקנייה ומכירה ולראות איך זה נראה. אחד היתרונות של קרן כספית - בהנחה ואתה קונה אותה דרך חשבון הבנק - הוא פטור מלא מדמי ניהול ופטור מעמלות קנייה/מכירה. לא צריך לבקש את זה מהבנק או להתמקח. מדובר פטור גורף בגלל רגולציה.

לא יוצר בעיה
תודה רבה.
פתחתי שתי קרנות.

• אהבתי
Reactions: YPV
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R האם כדאי להגדיל את המשכנתא או לפתוח את קרנות ההשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
E האם כדאי לפתוח חשבון בנק ב US עבור השקעות נדלן והחזר מס נדל"ן 8
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
T עצמאי בן 70, כדאי לפתוח השתלמות או פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S בן 16 - היכן כדאי לפתוח חשבון בנק? צרכנות פיננסית 1
S קרן השתלמות IRA חדשה עם הפקדות לעצמאי - איפה כדאי לפתוח? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
I האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לעצמאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M מתי כדאי לפתוח חברה מיסים 20
מ באיזה בנק זר כדאי לפתוח חשבון? צרכנות פיננסית 2
O מחזיק בחשבון השקעות בIB, האם כדאי לפתוח בנוסף חשבון בבית השקעות ישראלי? שוק ההון 3
A קופת גמל להשקעה האם כדאי לפתוח עכשיו שהמניות בירידה שוק ההון 5
האזרח החשדן האם כדאי לפתוח חשבון מט״ח? צרכנות פיננסית 11
Meni3 באיזה נקודה בחיסכון כדאי לפתוח תיק השקעות שוק ההון 3
Serious אקסלנס | IBI | מיטב דש - איפה כדאי לפתוח? צרכנות פיננסית 7
E האם כדאי לפתוח חשבון השקעות כעת או בהמשך? התפתחות אישית 4
D הכנסה של 1M בשנה כעצמאית - האם כדאי לפתוח חברה בע"מ ? התפתחות אישית 7
Z הכנסה קבועה של כ-10K יורו בחודש - האם כדאי ואיך לפתוח חשבון בנק באירופה? צרכנות פיננסית 37
ל כדאי לפתוח עוסק פטור? שוק ההון 8
R האם כדאי לפתוח קופת גמל להשקעה? צרכנות פיננסית 29
D עבודה חדשה - האם כדאי לפתוח קרן השתלמות נוספת או להשאר עם הקיימת? שוק ההון 5
A חשבון השקעות משותף | כדאי לפתוח תיק השקעות על שם שני בני הזוג? צרכנות פיננסית 72
T האם כדאי לקנות דירה או לגור בשכירות? התפתחות אישית 19
מ האם כדאי ללמוד על אופציות? שוק ההון 8
R האם כדאי לשדרג את הקטנוע? - קפיצה בעלויות הביטוח וההוצאה החד פעמית צרכנות פיננסית 41
E האם כדאי לעשות ביטוח אכ”ע פרטי צרכנות פיננסית 62
M האם כדאי לי להעביר את הנכסים שלי IBKR ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
B רוצה להתחיל להשקיע, איך כדאי לי? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N COVER.CO.IL - האם כדאי לנסות אותם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ח העברת כספים מפנסיה מקיפה למשלימה - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
H אג'נדה וגלובלנט: האם כדאי ישירות מול גלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איפה כדאי לשים חיסכון נזיל? שוק ההון 16
F משכנתא עצומה - דירה להשכרה. האם כדאי להחזיר את הקרן או להשאיר? נדל"ן 7
א האם כדאי להיכנס לעולם המשפט? אוף טופיק 42
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
I דיון | כמה הון עצמי כדאי לשים נדל"ן 9
O הלוואה ללא ריבית האם כדאי גם אם אין צורך צרכנות פיננסית 8
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
א משהו שמע על מקצוע בודק שכר מוסמך? האם כדאי להשקיע בו? התפתחות אישית 1
V בדיקת סקר רפואית - מתי כדאי? אוף טופיק 5
שם משתמש בעייתי האם באמת כדאי להעביר חשבון השקעות פרטי מהבית לבית השקעות חיצוני? צרכנות פיננסית 27
The Big Fundamental עצמאי ואזרח אמריקאי, ששוקל לעבור להיות שכיר משיקולי מיסוי - כדאי? מיסים 1
Y כדאי למכור מניות לפני הגדלת מס יסף? שוק ההון 8
E כדאי להמשיך את "מכבי סיעודי"? צרכנות פיננסית 14
R מרצה עצמאי - כיצד כדאי להתנהל יזמות והגדלת הכנסות 10
N התחתנו ואנחנו שוקלים למזג את תיקי ההשקעות שלנו, מה הדרך הכי טובה לעשות זאת? או שאולי לא כדאי?... שוק ההון 11
K אני משפר דיור. האם כדאי להשאיר את הדירה הנוכחית ולהעביר על שמה של הבת? נדל"ן 1
I האם כדאי למכור את החלק בדירה או לחכות שיסתיים הפינוי בינוי? נדל"ן 15

נושאים דומים

Back
למעלה