Yevgeny
משתמש בכיר
- דירוג
- 7,212
לא משהו קונקרטי, אבל כן דברים שלדעתי כדאי לחשוב עליהם לפני שמתעמקים בשיטות השקעה / מוצרים ספציפים:הנושא של קרנות פקטורים (ערך, מומנטום) התחיל לעניין אותי לאחרונה,
אשמח לשמוע דעות בעד ובעיקר דעות נגד,
* בתור אחד שמאמין שהשווקים יעילים מספיק/לרוב אך עדיין יש לו פלח אקטיבי בתיק, ממליץ לך לקרוא את הפוסט הבא (קצת ארוך...) שנותן מסגרת מחשבתית מאוד מועילה בעיני איך שתי התפיסות הללו יכולות להתיישב ביחד:
The Sustainable Active Investing Framework: Simple, But Not Easy
* לגבי כל השקעה אקטיבית שהיא, הדבר הכי חשוב בעיני הוא ההיבט הפסיכולוגי של "טעות העקיבה" של אותה השקעה. כל אסטרטגיה שלא תבחר, יהיו בה תקופות ארוכות שהיא תפגר אחרי מדד הייחוס שלה - שיטות שונות של השקעת מומנטום או ערך למשל ידועות בכך שהיו תקופות שהן פיגרו אחרי מדדי הייחוס שלהן במשך שנים ארוכות, יותר מעשור לפעמים.
אז זו החלטה חשובה לעצמך, לפני שתשקיע - איך תתמודד עם תקופות ארוכות של פיגור כזה, מתי ועל בסיס מה תשפוט את הביצועים ותחליט אם להמשיך את ההשקעה או לא. אם תעשה את ההחלטות הללו "תוך כדי", סביר שתיפול לסיטואציה הנפוצה של לרדוף אחרי ביצועים היסטוריים טובים ולברוח מההשקעה ברגע שהיא יורדת.
* לגבי לימוד והשכלה כללית על נושא הפקטורים השונים ושיטות השקעה בהם - ממליץ בחום על קריאה היסטורית בבלוג של alphaarchitect, יש להם היסטוריית פרסומים מאוד מקיפה ויסודית בנושא, עם כמה סייגים חשובים:
** תצוגת היסטוריית הפוסטים באתר הבלוג שלהם נראית לי זוועה שלא מהעולם הזה. נראה לי שהדרך היותר נוחה לעבור על ההיסטוריה זה להירשם לבלוג דרך קורא RSS כלשהו (אני משתמש ב-feedly) והשירותים הללו מראים לך היסטוריה של הפוסטים מהאתר הזה גם מהזמן שלפני שנרשמת (כי הם שומרים cache בהנחה שמישהו אחר מתישהו נרשם לזה).
** לא כל הפוסטים שלהם בבלוג מאוד קלים לקריאה. אפשר לחלק אותם לכמה סוגים (לפי רמת מורכבות עולה):
- פוסטים לקהל המשקיעים הרחב (כמו שקישרתי בהתחלה) שכתובים בשפה פשוטה יחסית
- פוסטים טכניים שמתמקדים באסטרטגיית השקעה מסוימת עם הרבה ניתוחים סטטיסטיים והיסטוריים של הביצועים שלה
- סקירה של פרסומים של ספרות פיננסית אקדמית. מציגים את המסקנות והתובנות העיקריות ממחקרים אקדמיים עדכניים בתחום.
בהתאם לרמת העניין - תדלג על פוסטים שנכנסים עמוק מידי לפרטים שלא מעניינים אותך.
* עריכה: עוד מקור קריאה ולימוד שהייתי שוקל זה פרסומים של עוד חברת ניהול השקעות - AQR ובפרט Cliff Asness. היו להם לא מעט פרסומים ומחקרים ובפרט בנושא השקעות הפקטורים למיניהן. בד"כ קראתי אותם דרך קישורים ממקומות אחרים, אבל משער שאפשר להגיע לכל זה גם דרך האתר שלהם (יש כמה קטגוריות תחת Education).
נערך לאחרונה ב: