• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קרן השתלמות קטנה מאוד -האם יש סיבה להשאיר?

• פותח הנושא פותח הנושא doc29
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

doc29

משתמש בכיר
דירוג
3,629
יש וריאציה על הנושא הזה ממש עכשיו אבל החלטתי לפתוח בכל זאת נושא חדש כי זה לא אותו עניין בדיוק.

אני משתחרר טפו טפו מצהל בעוד מספר שבועות ויש לי שם קרן השתלמות זעירה (כמה מאות שקלים). יש לי במקביל קרן השתלמות יותר ותיקה עם סכום גדול יותר. באינסטינקט- רציתי לפדות את הקרן הזעירה ולהמשיך עם קרן אחת (הותיקה והגדולה). אבל אז תהיתי אולי זו שגיאה- האם יש איזשהו יתרון לקיום 2 קרנות השתלמות כאלה?

מה המטרה? אתה צריך/רוצה את הכסף, ומתלבט מאיפה להוציא, או שסתם חבל לך להשאיר קרן קטנה? כי כל מעסיק פותח קרן חדשה, וסך "קרן ההשלתמות" שלך יהיה מורכב גם כך מהרבה קרנות בגדלים שונים, וזה (יכול להיות) שקוף לך לגמרי (למעט ותק של כל קופה).

המטרה להימנע מריבוי קרנות קטנות, אבל תהיתי האם קיום של קופה נוספת מגדילה את תקרת ההפקדה האפשרית כך שאוכל ליהנות מעוד כסף שמושקע ללא מס רווחי הון או כל חיסרון אחר שאני לא חושב עליו בלהעיף את הקופה הקטנה הזו.

אגב, על אותו משקל, יש לי כאיש קבע גם שתי קופות גמל משום מה (עם בין 1000-2000 שח כל אחת), האם יש איזושהי סיבה עקרונית להשאיר אותן? יש לי תיק השקעות מנוהל גדול בהרבה שאם אמשוך אעביר לשם את הכסף, רק מוודא שאני לא מוותר פה על איזה יתרון שלא חשבתי עליו...

המטרה להימנע מריבוי קרנות קטנות, אבל תהיתי האם קיום של קופה נוספת מגדילה את תקרת ההפקדה האפשרית כך שאוכל ליהנות מעוד כסף שמושקע ללא מס רווחי הון או כל חיסרון אחר שאני לא חושב עליו בלהעיף את הקופה הקטנה הזו
נניח שיש לך קופה של 49k וקופה של 1k: אם אתה בוחר לנהל את שתיהן באותה חברת ניהול, זה שקול לחלוטין לקרן אחת של 50k (חוץ מזה שהקרן הפעילה תוכל להמשיך להיות פתוחה להפקדות גם אחרי משיכה של הקרן השניה, אבל תפסיק להיות פתוחה להפקדות אחרי משיכה חלקית, כך שהפקדות חדשות ילכו לקופה חדשה. אבל גם כך כל מעסיק פותח קופה חדשה). לחילופין, אם תשאיר את הקרן הקטנה, ותמשוך 1k מהקרן הגדולה, זה שקול למשיכה של הקרן הקטנה (חוץ מזה שזה נועל להפקדות את הקרן הגדולה, אבל כאמור גם כך כל מעסיק פותח קרן חדשה).
אבל אם בכל זאת אתה שואל, אז לא - (למיטב ידיעתי) לשאלה כמה יש לך כבר בקרנות השתלמות קודמות אין שום משמעות לגבי הפקדות/הטבות עתידיות.

יש הבדל.
אם בעתיד תרצה לבצע משיכה חלקית, אז הקופה שממנה משכת תהיה סגורה להפקדות חדשות.
במקרה כזה, תצטרך לפתוח קופה חדשה שתבשיל רק אחרי 6 שנים.
אבל, אם כבר יש לך קופה ותיקה נוספת, אז תוכל להפקיד אליה, ואז כל ההפקדות נזילות מיידית ללא המתנה במקרה הצורך.

החלת וותק קרן השתלמות - תבדוק בגוגל.
בגדול אם יש לך שתי קרנות השתלמות, אחת נזילה והשניה לא, אתה יכול להשתמש בוותק של הנזילה על מנת להפוך את הקרן השנייה גם כן לנזילה.
לא ממליץ למשוך קרן השתלמות וכרגע זה לא רלוונטי למצב שלך כי הקרן הוותיקה זאת הקרן עם הסכום המשמעותי.
עם זאת, הייתי שוקל לשמור את הקופה הקטנה לטובת אופציה עתידית.

אכן יש יותר גמישות בהרבה קרנות קטנות. בכל מקרה אחרי שמושכים מקרן היא נסגרת להפקדות, וגם לפני שמושכים מקרן ניתן לעשות ממנה החלת ותק על קרן לא נזילה.

למה בעצם? יכול להיות שפספסתי אבל מההסבר שלך הבנתי שאין יתרון מיוחד לשמור אותה.
ממה שאני מכיר בכל התחלה של עבודה חדשה נפתחת קרן השתלמות חדשה, לא יודע אם זאת רגולציה או החלטת חברה אך לפחות באלטשולר שחם זה בוודאות הנוהל. בעתיד יכול להיות מצב שלאחר שתעבור לעבודה חדש ולפני שיעברו 6 שנים על מנת שהקופה החדשה תהפוך להיות נזילה, תרצה למשוך את הכסף מסיבה כזאת או אחרת. במקרה המתואר תוכל להחיל את הוותק של הקופה ששמרת בצד ולהפוך את הקופה החדשה לנזילה בלי לחכות שיעברו 6 שנים.
כמובן שלא מומלץ למשוך קרן השתלמות אבל אין לדעת מה יהיה בעתיד ולכן במצב הנוכחי במקומך הייתי שומר את הקופה שיש לך כאופציה עתידית.

בכל מקרה אחרי שמושכים מקרן היא נסגרת להפקדות, וגם לפני שמושכים מקרן ניתן לעשות ממנה החלת ותק על קרן לא נזילה.
לדעתי גם מרגע שעושים החלת ותק אי אפשר יותר להפקיד (גם אם משכת רק מהקרן הצעירה)

יש וריאציה על הנושא הזה ממש עכשיו אבל החלטתי לפתוח בכל זאת נושא חדש כי זה לא אותו עניין בדיוק.

אני משתחרר טפו טפו מצהל בעוד מספר שבועות ויש לי שם קרן השתלמות זעירה (כמה מאות שקלים). יש לי במקביל קרן השתלמות יותר ותיקה עם סכום גדול יותר. באינסטינקט- רציתי לפדות את הקרן הזעירה ולהמשיך עם קרן אחת (הותיקה והגדולה). אבל אז תהיתי אולי זו שגיאה- האם יש איזשהו יתרון לקיום 2 קרנות השתלמות כאלה?
הקרן הצעירה בכלל נזילה?

בכל מקרה, אני לא הייתי מושך. בגלל כל היתרונות שהזכירו פה קודם.

למה בעצם? יכול להיות שפספסתי אבל מההסבר שלך הבנתי שאין יתרון מיוחד לשמור אותה
הקרן הקטנה, יכולה לאפשר לך, פעם אחת בחיים, למשוך כמה שתרצה מקרן השתלמות אחרת, למרות שהיא עוד לא נזילה.
אם מדובר בסכום קטן, זה יתרון גדול בעלות קטנה.

בקיצור, לשאלה המקורית - החלוקה של קרן ההשתלמות לתת-קרנות קטנות זה רק יתרון (גמישות במשיכה) ולא חיסרון (שקוף בניהול השוטף) ולכן אין סיבה למשוך רק בגלל שזו קרן קטנה.

הקרן הצעירה בכלל נזילה?
הצעירה והקטנטנה אינה נזילה עדיין (עוד 4 שנים), אבל אלך על פי עצתכם (לא ייעוצכם חלילה) ואשאיר את הקטנה. מצד אחד אין לי כוח לבדוק כל הזמן האם לא הקפיצו לי את דמי הניהול אבל מצד שני מדובר על כמה שקלים לפה ולשם בסכום כזה.

אגב, העצה תקפה גם לגבי קופות הגמל (יש לי כאמור 2 קטנות שנפתחו לפני כשנה וחצי כשנכנסתי לקבע ועוד 1 גדולה שירשתי (ונזילה) וכנראה כעת כשאתחיל לעבוד כאדם "בוגר" במקום עבודה קבוע תיפתח לי עוד אחת שתצבור מהר מאוד יותר מהשאר).
תודה!!

אין לי כוח לבדוק כל הזמן האם לא הקפיצו לי את דמי הניהול
אתה יכול לנהל את שתיהן יחד, והחלוקה תהיה שקופה עבורך (מבחינת ניהול שוטף), בלי צורך לעקוב במיוחד אחרי הקטנה.
קרן ההשתלמות שלי מורכבת מכ-6 קופות נפרדות, אבל מבחינתי זו קופה אחת לכל דבר ועניין. ההפרדה באה לידי ביטוי רק בדו"חות או כשארצה למשוך חלק. אם דמי הניהול ישתנו זה יהיה לכולן יחד.

אתה יכול לנהל את שתיהן יחד, והחלוקה תהיה שקופה עבורך (מבחינת ניהול שוטף), בלי צורך לעקוב במיוחד אחרי הקטנה.
קרן ההשתלמות שלי מורכבת מכ-6 קופות נפרדות, אבל מבחינתי זו קופה אחת לכל דבר ועניין. ההפרדה באה לידי ביטוי רק בדו"חות או כשארצה למשוך חלק. אם דמי הניהול ישתנו זה יהיה לכולן יחד.
איך? העברת את הקופות לאותה חברה?

כן.
וחברות הגמל מסתכלות על כל הקופות כקופה אחת מבחינת דמי הניהול (לפחות מניסיוני).
תודה!!
האם גם בקופג כדאי להשאיר? כאן אין עניין של משיכה הרי.

לא הבנתי את השאלה
סורי.
פרט לקרן ההשתלמות יש לי גם 2 קופות גמל קטנות שנפתחו לי בצבא (כ-2000 שח). לאחר שאשתחרר תהיה לי קופג שמהר מאוד תהיה הרבה יותר גדולה מ-2 אלו.
האם השיקולים שתיארת שבגינם כדאי לשמור את קרנות ההשתלמות הקטנות תקפים גם לגבי קופות הגמל הקטנות? או שאולי במקרה הזה כן עדיף למשוך אותן?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד שאלה קטנה על קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ט IRA - קרן השתלמות קטנה + הפקדה חד פעמית (תעזרו לנו בבקשה!) צרכנות פיננסית 3
V מצאתי קרן השתלמות ישנה אך קטנה (מאוד) מה עושים איתה ? צרכנות פיננסית 4
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L משיכת כספי קרן השתלמות ira מעל תקרת ההפקדה המוטבת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ז קרן השתלמות מורים שוק ההון 2
N שאלה על IRA קרן השתלמות - שבתוכה יש 5 מספרי קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
ע מס רווח הון בני"ע זר בתוך קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
E קרן השתלמות IRA לעצמאי בגלובלנט פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S קרן השתלמות לעוסק פטור, שכיר ואמריקאי מיסים 5
א פתיחת קרן השתלמות לשכיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
O קרן השתלמות כעוסק זעיר מיסים 6
הנודד לשחקים הלוואה ע"ח קרן השתלמות לקניית רכב - מה התנאים הכי טובים שאפשר להשיג? צרכנות פיננסית 16
O שכיר בעל קרן השתלמות לעצמאי פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N מה ההבדל בין קרן השתלמות מניות לקרן השתלמות מניות סחיר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
yoyo פדיון קרן השתלמות בטעות!! שוק ההון 7
N כמה סיוט זה להעביר קרן השתלמות IRA מגוף א' לIRA גוף ב' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
N האם כדאי לפתוח קרן השתלמות לבת 75 שהיא עוסק מורשה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
ב משיכת קרן השתלמות IRA - סכום דולרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג פתיחת קרן השתלמות לעצמאים לאחר יותר מ6 שנים - איך מתבצע החישוב של פטור ממס רווח הון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה קרן השתלמות ראשונה איפה כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 46
ד האם קיימת קרן השתלמות מחקה נאסד״ק ב-2025? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N קרן השתלמות IRA -איפה עמלות נמוכות וביטחון שוק ההון 3
oz1987 קרן השתלמות של מגדל שוק ההון 15
S הלוואה על קרן השתלמות ופנסיה צרכנות פיננסית 3
L מתלבט האם להעביר קרן השתלמות ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ד האם יש אפשרות לפתוח קרן השתלמות מחקה ביטקוין באחד מבתי ההשקעות בארץ ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
D שאלה לגבי קרן השתלמות או גופת גמל להשקעה זוג טרי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
ה מיסוי קרן השתלמות מעל התקרה בחודש חלקי מיסים 3
yanosh34 הכנסה מרכוש של בני זוג - קרן השתלמות מיסים 7
E קרן השתלמות IRA החל מ100k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב איך לקרוא התפלגות חשיפה, ודמי ניהול על קרן השתלמות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
Y האם אוכל לעבור ל-IRA עם קרן השתלמות עצמאית לא נזילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
flower התייעצות - הפקדות כספים פנסיוניים מעל התקרה (קרן השתלמות ופנסיה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N שאלה על קרן השתלמות IRA שוק ההון 5
לאץ' מיסוי קרן השתלמות? צרכנות פיננסית 2
א ניתוק תושבות מס .vs גרירת הפסדי הון + הותרת קרן השתלמות עצמאי מיסים 6
D השלכות מיסוי לתושב באנגליה על פרעון קרן השתלמות בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U הלוואה מול קרן השתלמות וקופ"ג פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M הפרשה מעל התקרה - קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ז מה לעשות עם קרן השתלמות שצריך בטווח זמן בינוני שוק ההון 10
L מימוש קרן השתלמות אחת מתוך כמה ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
S כדאי לפתוח קרן השתלמות בתור עוסק זעיר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
ל חיסכון לכל ילד מול קרן השתלמות - האומנם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R קרן השתלמות בסביבת אינפלציה גבוהה לעומת תיק ממוסה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
J קרן השתלמות או משכנתא על 400K צרכנות פיננסית 35

נושאים דומים

Back
למעלה