• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

קרן השתלמות טווח קצר או בינוני - ארוך

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
1,430
תהיתי למה קרן השתלמות מוגדרת כמוצר השקעה לטווח קצר, ופנסיה וגמל לטווח בינוני-ארוך?
האם זה עצם העובדה שקרן השתלמות ניתן למשוך לאחר זמן קצר באופן יחסי?

בדיון אחר לפני כמה ימים, שאני לא מוצא, ראיתי תגובה כמדומני של @roneng , "שלא משתלם" (אם אני זוכר נכון), להחזיק קרן השתלמות לאורך שנים לעומת העברה לחשבון ממוסה בגלל דמי הניהול.

ניסיתי להבין למה? אם מצליחים לשמור על דמי ניהול נמוכים, מה ההבדל בין קה"ש לפנסיה וגמל?

האם אתם מושכים קרנות השתלמות כשניתן וצוברים מחדש? אוגרים אותה לטווח ארוך?

*ייתכן והיה מדובר בקה"ש לעצמאי אם זה משנה.

תהיתי למה קרן השתלמות מוגדרת כמוצר השקעה לטווח קצר, ופנסיה וגמל לטווח בינוני-ארוך?
אלו הגדרות של המדינה.
בפועל (לפחות עם קה"ש) כל אחד יכול לעשות מה שהוא רוצה.
ניסיתי להבין למה? אם מצליחים לשמור על דמי ניהול נמוכים, מה ההבדל בין קה"ש לפנסיה וגמל?
מי אמר שפנסיה/גמל כן משתלמים?
אם אפשר היה למשוך כספים מהפנסיה אחרי כמה שנים בלי לשלם מס יש סיכוי טוב שהרבה היו עושים זאת.

במילים אחרות ההבדל הוא במיסוי (או הטבות המס) וביכולת למשוך ללא קנס.
האם אתם מושכים קרנות השתלמות כשניתן וצוברים מחדש? אוגרים אותה לטווח ארוך?
תלוי בדמי הניהול שלך. אם דמי הניהול שלי היו גבוהים משמעותית יש סיכוי טוב שהייתי מושך.
ייתכן והיה מדובר בקה"ש לעצמאי אם זה משנה
זה משנה חלקית.
מבחינתי היתרון של קה"ש זה הטבת המס בהפקדה. אם אתה עצמאי קבלת ההטבה (או יותר נכון גובה ההטבה) תלויה בהכנסה שלך כעצמאי. בנוסף, אם כבר יש לך קה"ש כשכיר אז לפתוח אחת נוספת כעצמאי לא תיתן לך הטבת מס בהפקדה (או שתיתן הטבה קטנה מאוד)

מבחינתי היתרון של קה"ש זה הטבת המס בהפקדה.
כלומר עצם זה שלא משלמים 25% מס על מה שמופקד לקה"ש? (עד התקרה)
תלוי בדמי הניהול שלך. אם דמי הניהול שלי היו גבוהים משמעותית יש סיכוי טוב שהייתי מושך.
אפשר לשאול מה דמי הניהול שלך? נכון לעכשיו דמי הניהול של אבא שלי הם 0.6%, אך ככל הנראה אשפר אותם עבורו בשלישי.
ההורים שלי הם מקרה אבוד, לא ישקיעו כסף בבורסה באופן עצמאי. עבורם אין ספק שעדיף וישאירו בקרן השתלמות.

אבל אדם אשר משקיע עצמאית, האם באמת שווה למשוך קרן השתלמות? הרי ברגע שתמשוך גם קלף המיקוח שלך מתפוגג וכך תנאי העתיד שלך יהיו גרועים יותר.

כלומר עצם זה שלא משלמים 25% מס על מה שמופקד לקה"ש? (עד התקרה)
לא. כתלות בשכר שלך זה יכול להגיע ל50%.
עד כמה שאני זוכר אין מדרגה של 25%.
(חוסכים גם מס וגם ביטוח לאומי).
אפשר לשאול מה דמי הניהול שלך?
בוא נגיד שהם פחות מ 0.2%
בזמנו לפי חישובים שאני זוכר נקודת השוויון היא באזור ה 0.2-0.3% עלות כוללת
נכון לעכשיו דמי הניהול של אבא שלי הם 0.6%,
מנחש שהוא במסלול מנוהל אז העלות הכוללת גבוהה משמעותית (יש דיון עד כמה, אבל כנראה באזור ה 0.4-0.7%)
ההורים שלי הם מקרה אבוד, לא ישקיעו כסף בבורסה באופן עצמאי. עבורם אין ספק שעדיף וישאירו בקרן השתלמות.
אכן, במקרה כזה אין ספק שעדיף להשאיר בקה"ש.
הרי ברגע שתמשוך גם קלף המיקוח שלך מתפוגג וכך תנאי העתיד שלך יהיו גרועים יותר.
אבל אם זה על סכום קטן מה איכפת לך?
כמה זה כבר יוצא עוד 0.5% על סכום שהפקדת במשך כמה שנים?

מנחש שהוא במסלול מנוהל אז העלות הכוללת גבוהה משמעותית (יש דיון עד כמה, אבל כנראה באזור ה 0.4-0.7%)
העברתי אותו למסלול סנופי. אם אתה מתכוון לכך שלא בira אז כן.
בכל אופן היום בבוקר שבדקתי אם אני לא טועה הצפי השנתי היה 0.67% (0.6 דמי ניהול, תוספת דמי ניהול של 0.05% על עמלות ניהול חיצוני ו0.02% הוצאות שאינן חיצוניות).
לסעיפים אלו התכוונות, או שיש סעיפים נוספים שצריך לדעת עליהם והוא משלם עליהם בנוסף?
אבל אם זה על סכום קטן מה איכפת לך?
כמה זה כבר יוצא עוד 0.5% על סכום שהפקדת במשך כמה שנים?
אמממ.... יש היגיון בדבריך. נכון לעכשיו אין לי בכלל קה"ש, אני פשוט אוהב ונהנה ללמוד ולהשכיל בשביל אני העתידי.
ובכל זאת, אולי ההיגיון שלך הגיוני לאחר שמגיעים לבאר - כלומר לאחר שמצליחים להצטרף למסלול IRA ולא לפני.
למשל, נגיד בעוד שנה אתחיל לקבל קה"ש - לאחר עשור אגיע למסלול IRA בתנאים נהדרים - ואז להתחיל למשוך, תוך כדי שימור התנאים על ידי המשך הפקדה.
לפני כן, אני לא רואה היגיון למשוך. בעיקר אם אין לי כוונה לפרוש בגיל מוקדם.
לא. כתלות בשכר שלך זה יכול להגיע ל50%.
צודק, הלוואי ואגיע לרמת המס הזאת :)

אם אתה מתכוון לכך שלא בira אז כן.
אכן לזה התכוונתי
בכל אופן היום בבוקר שבדקתי אם אני לא טועה הצפי השנתי היה 0.67% (0.6 דמי ניהול, תוספת דמי ניהול של 0.05% על עמלות ניהול חיצוני ו0.02% הוצאות שאינן חיצוניות).
הצפי שלהם לא רלוונטי. הוא לא כולל את רוב הדברים.
כמו שאמרתי, צריך להוסיף עוד כ 0.4-0.7, תלוי את מי שואלים. כלומר לפחות 1% עלות כוללת במקרה שלך.
או שיש סעיפים נוספים שצריך לדעת עליהם והוא משלם עליהם בנוסף?
חוסר יעילות מזומן, חוסר יעילות דיבידנד ודברים כאלה.
נכון לעכשיו אין לי בכלל קה"ש, אני פשוט אוהב ונהנה ללמוד ולהשכיל בשביל אני העתידי.
מעולה, רק קח בחשבון שבעתיד דברים יכולים להשתנות.
ובכל זאת, אולי ההיגיון שלך הגיוני לאחר שמגיעים לבאר - כלומר לאחר שמצליחים להצטרף למסלול IRA ולא לפני.
דוקא להיפך. אם כבר הגעת ל IRA לרוב כבר פחות משתלם למשוך, כי דמי הניהול שלך כבר נמוכים יחסית ואין לך עלויות נוספות מסביב.
לפני כן, אני לא רואה היגיון למשוך. בעיקר אם אין לי כוונה לפרוש בגיל מוקדם.
דוקא לפני כן זה השלב ההגיוני למשוך - ברגע שהכסף נזיל.
כמובן למשוך ולהפקיד לתיק ההשקעות, לא למשוך סתם כדי לבזבז.
צודק, הלוואי ואגיע לרמת המס הזאת
זה לא כל-כך קשה. אל תשכח שזה כולל גם ביטוח לאומי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
R קרן השתלמות חייבת במס - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
koko85 מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Yoshi_Invest קרן השתלמות מבחינת אמריקאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Yoshi_Invest מעסיק פתח לי קרן השתלמות (אני אזרח אמריקאי) צרכנות פיננסית 12
S האם כדאי לפתוח קרן השתלמות של 380 אל"ש לקנית דירה ראשונה או לקחת הלוואה/משכנתא פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
א ניוד קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
א משיכת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N פתיחת קרן השתלמות חדשה בשינוי שם מעסיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
M קיזוז מס מול משיכה מוקדמת של קרן השתלמות מיסים 1
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א העברת קרן השתלמות שוק ההון 12
M קרן השתלמות עוקבת S&P - הפרשים בדמי ניהול לעומת הפרשים בתשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
חובב_פנסיה2022 מחפש לפתוח קרן השתלמות עם דמי ניהול של 0.3/0.35 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
J האם לפדות קרן השתלמות ולהעביר לבית השקעות חשבון עצמאי שוק ההון 21
L קרן השתלמות מסלול שקלי כספי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
P דמי ניהול בפתיחת קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N גיליון חישוב - קרן השתלמות או תיק ממוסה??? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
I הלוואה על חשבון קרן השתלמות/פנסיה צרכנות פיננסית 2
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L מורים -קרן השתלמות, קופ״ג, דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
X ביטול הפקדת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
א קרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
R קרן פנסיה וקרן השתלמות לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ דעה לגבי דמי ניהול פנסיה+קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A קרן השתלמות מפסידה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
O קרן השתלמות במסלול כללי פניקס 964, האם מומלץ לעבור למסלול כללי פסיבי 8629 לאור המצב בארץ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
T החלת ותק קרן השתלמות בין גופי השקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
ב דו"ח מס שנתי - קרן השתלמות ובטוח לאומי מיסים 0
ל האם למשוך קרן השתלמות לטובת סילוק הלוואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Y קרן השתלמות הטבת פטור ממס רווח הון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ש קרן השתלמות לעצמאי/ת כדאית אל מול הפרשה לחשבון פרטי ממוסה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
algo.il שיקולים ותהיות בבחירת קרן פנסיה וגמל\השתלמות לאחר סקר שוק ולימוד עצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
L באיזה קרן השתלמות לבחור? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
צ קרן השתלמות לעצמאי - מעל תקרת הפקדה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

Back
למעלה