• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרישה מעשית

• פותח הנושא פותח הנושא פספרטו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אני גם שוקל פרישה מוקדמת בעוד 4 שנים, כשאגיע לגיל 60.
נפגשתי לפני מספר ימים עם יועץ פנסיוני שבדק את התיק הפנסיוני שלי, עשה סימולציות שונות, ונתן לי המלצה לגבי הגישור עד גיל 67, במינימום תשלומי מס.
הוא למשל אמר שאפשר מגיל 60 למשוך קצבה מהביטוח מנהלים, עד סף המס. הפיצויים ניתנים לפריסת תשלומים של מספר שנים, ואת ההפרש ניתן למשוך מתיקי ההשקעות.
בכל מקרה, אני מציע לך לפגוש יועץ פנסיוני. לי זה עשה קצת סדר.
יש כמה בעיות עם רוב היועצים הפנסיונייים:
- הם לרוב באים עם אינטרסים שונים כמו למכור מוצרים, שיתופי פעולה או להוות הסוכן הפנסיוני שלך
- הם לא יכולים לייעץ לגבי השקעות שונות (שוק ההון, נדלן, אלטרנטיבי, חול)
- למרות שהם נותנים יעוץ לגבי הפחתת תשלום מס, בפועל במקרים מורכבים יותר אין להם את הידע הנדרש
- לא מכסים RSU
- ידע מאוד מוגבל, אם בכלל, בכל הקשור לפרישה מוקדמת וניהול ההון הנדרש

מצאת יועץ פנסיוני טוב שענה על חלק מהסעיפים האלו? זה היה יעוץ בתשלום?

אדבר על עצמי בלבד ולא בטוח שאני דוגמא מייצגת.

נקודת הפרישה הרשמית שלי היתה לפני קצת יותר משנתיים
5 שנים יותר מוקדם מהחישוב הפסימי שלי, ושנתיים יותר מוקדם מהתרחיש האופטימי

למה? כי גם היה קצת מזל ושוק שורי אבל בעיקר כי למדתי להוריד את כריוצ הביטחון ומקדמי ההגנה למינימום הנדרש בשבילי

אנחנו יחסית צעירים עם 3 ילדים קטנים
אין לנו שום בעיה לחזור לעבוד אם נצטרך ובשנים הקרובות יהיה משבר מאוד גדול שלא צפינו

מבחינת החלטות גדולות של 7 ספרות אני חושב שאתה לא קורא את המפה ממש נכון...
אני כבר שנתיים בתוך זה ועוד לא באמת עשינו שום דבר שכזה
כן מכרנו קצת מניות אבל בטח לא משהו בסדר גודל שישפיע על משהו...

וגם פרישה זה לא משהו הרמטי בכלל לא
לקח לי זמן להבין את זה

זה קשה להיות כל הזמן בבית צריך עיסוק
וגם לטייל בעולם בסוף נגמר הכוח וצריכים לחזור למציאות למסגרות ולשגרה
אישתי תחזור כנראה שנה הבאה לעבוד חצי משרה (היא מורה ומאוד אוהבת את זה)
ואני גם כנראה יחזור לעשות משהו
אולי בשכר אולי לא....

כן יכול לשתף שבשביל להוריד אי וודאות
ממליץ לבחון את ההןצאות שלכם ולהוריד אותם על ידי תשלןם חד פעמי
לדןגמא:
שכד - קנה דירה
דלק - רכב חשמלי
חשמל - פאנלים סולארים/ מכשירים חסכונים

זה מקנה הרבה מאוד שקט נפשי וודאות גבוה
וגם עוזר מאוד בתשלום המיסים

שאל חופשי אם יש משהו ספציפי
תודה על כל ההצעות! לגבי ה 7 ספרות התכוונתי כמובן ל 8...

נערך לאחרונה ב:
יש כמה בעיות עם רוב היועצים הפנסיונייים:
- הם לרוב באים עם אינטרסים שונים כמו למכור מוצרים, שיתופי פעולה או להוות הסוכן הפנסיוני שלך
- הם לא יכולים לייעץ לגבי השקעות שונות (שוק ההון, נדלן, אלטרנטיבי, חול)
- למרות שהם נותנים יעוץ לגבי הפחתת תשלום מס, בפועל במקרים מורכבים יותר אין להם את הידע הנדרש
- לא מכסים RSU
- ידע מאוד מוגבל, אם בכלל, בכל הקשור לפרישה מוקדמת וניהול ההון הנדרש

כן, יש יועצים אוביקטיבים בתשלום שהם לא סוכנים. אתה יכול לחפש בפורום הודעות בנושא.

אני מצאתי, ורק לענייני הפרישה. קיבלתי ממנו ידע ועזרה בבחירת התנאים לתחילת קבלת הפנסיה וקיבוע הזכויות (אני כבר בגיל המתאים).
אתה נמצא במצב אחר (צעיר יותר, צרכים אישיים שלך, מיסוי מורכב וכיוצא בזה) ואמור לקבל יעוץ שעונה על הרצון שלך לפרוש מוקדם ואיך להשתמש נכון בכלים הפנסיונים שלך לטובת השאיפה הזאת. בשום פנים ואופן לא לתת לך הצעות לחברת ביטוח ולבחור לך מסלולים.
הם לא יכולים לייעץ לגבי השקעות שונות (שוק ההון, נדלן, אלטרנטיבי, חול)
היועץ שלי אמר מראש שהוא לא מבין בהשקעות וזה גרם לי להרגיש טוב יותר. יש כאלה שאומרים שהם יכולים הכל, ואולי יש באמת כמה יחידי סגולה שמבינים לעומק גם את התחום הזה וגם את השני אבל מעדיפה להתייעץ בנפרד ולעשות את הסינרגיה בעצמי.
ידע מאוד מוגבל, אם בכלל, בכל הקשור לפרישה מוקדמת וניהול ההון הנדרש
אתה צריך יועץ/מתכנן פיננסי איכותי שיודע להציע לך את הדרך בהתאמה לתנאים והרצונות האישיים שלכם. כדאי לבוא אליו אם הבנה ברורה מה אתם רוצים.
למשל, סכומים שנועדו לילדים בתחילת דרכם, סכומים שנועדו להורשה, התחשבות בהוצאות השנתיות שלכם ביחס להון, איך ומתי הקיצבאות נכנסות לתמונה, ביטוחים, ירושות צפויות וכן הלאה.
גם הוא, כמו היועץ הפנסיוני, לא אמור להגיד לך באיזה ברוקר להשתמש ושמות ני"ע ספציפים. הוא כן יכול להמליץ לשים לב להבדלים בדמי ניהול, עמלות וסיכונים נוספים.
שאלה נוספת (שאני לא יודעת את התשובה) היא כמה היועץ הפיננסי מעורה בחוקי המיסוי הרלוונטים. לפחות לגבי שניים מהפורום, עושה רושם שהם בקיאים מאד.

פגישה חד פעמית עם יועץ פרטי בתשלום.
עמית מהעבודה (בן 66 פורש השנה) המליץ עליו בחום.
ענה לי על כל השאלות הנוגעות לתיקים הפנסיוניים. קופות הגמל וביטוח המנהלים, נראה שהוא מתמצא בנבכי סעיפי החוק, המיסוי והרגולציה בתחום הפנסיוני.
לא ניסה למכור לי מוצרים, או לקחת אותו כסוכן.

לא התעמקנו בנושא ההשקעות הפרטיות שלי, לא היה לי צורך, תיק מאוד פשוט על מדדי מניות נרחבים, לכן אני לא מכיר את הידע שלו בנושא "ניהול השקעות" אבל הוא עשה מספר פגישות עם העמית שלי לארגן את תיקי ההשקעות שלו והכנות נדרשות לפרישה, הוא מרוצה.

לגבי rsu, הוא לא בקיא, אמר שלא יכול לתרום לי בנושא, ודווקא זה נושא שהיו לי הרבה שאלות מבחינת אופטימיזציית מיסוי, המניה של אינטל קפצה בחדות והמס כואב.

לא חובה יועץ אחד, אם צריך אפשר להיעזר בשניים או שלושה שמשלימים זה את זה. אם מדובר בהחלטה של מיליונים, שווה ללכת לעוד בן אדם.

מצטרף להמלצות של לפצל כוחות. לא מכיר ולא שמעתי על "סופרמן" אחד ששולט ברמה שווה באופטימיזציית מס של RSU, תכנון פרישה מורכב, ניהול עושר גלובלי, והיבטים משפטיים של העברה בינדורית או הגנת נכסים.

כדי שהתהליך הזה בכלל יצליח, מילת המפתח היא עבודת הכנה. שלך.

כאיש מקצוע ויועץ בעצמי (מתחום אחר לגמרי), אני יכול לומר לכם שאין דבר יותר מתסכל – ושמניב תוצאות פחות טובות – מאשר לעבוד עם לקוח שמגיע כ"דף חלק". לקוח שלא מיפה את הנכסים שלו, את הצרכים שלו, לא מבין את גבולות הגזרה של התחום, ולא יודע להגדיר מה הוא בעצם רוצה או מה הציפיות (הריאליות) שלו ממני ומתהליך הייעוץ. במצב כזה, הייעוץ הופך לשיעור מבוא יקר (מאוד) במקום לסיעור מוחות אסטרטגי.

המלצה שלי לצעדים הבאים: 1) תעלו הכל על הכתב. חסכונות פנסיוניים, תיקים מנוהלים/עצמאיים, נדל"ן, ואופציות/RSU (כולל מועדי הבשלה ואירועי מס צפויים). 2) קחו זמן (הרבה) ללימוד עצמי מקדים. תקראו, תתעמקו, ותבינו את המושגים הבסיסיים בכל גזרה (מיסוי, פריסה, תקנות פרישה). גם תמפו את כל הנושאים והמושגים שעדיין לא הבנתם. כמובן שהפורום כאן הוא מקור ידע הכי טוב שתמצא בנושאים אלה. 3) תעשו הגדרת גבולות גזרה ליועצים. תגיעו לכל איש מקצוע עם "כתב הגדרה" ברור. ליועץ הפנסיוני הולכים בשביל אופטימיזציית קצבאות, לרואה החשבון/מומחה המס בשביל ה-RSU והמיסוי, וליועץ המשפטי בשביל מבנה הבעלות או היבטי הגנה משפטיים.

ככל שתגיעו מבושלים יותר, כך תדעו לשאול את השאלות הנכונות, לאתגר את היועצים, ולחלץ מהם את הערך האמיתי שעליו אתם משלמים. ככל שתבינו טוב יותר איזה מידע מדויק כל יועץ צריך מכם, כך עבודת הייעוץ שלהם תהיה חדה ואפקטיבית יותר.

סופו של יום, רק אתה יכול להרכיב לעצמך תוכנית פרישה הגיונית שתחזיק מים לאורך זמן. היועצים הכי טובים בשוק יכירו אותך ואת הצרכים שלך רק על סמך כמה התכתבויות ואולי מספר שעות שיחה במצטבר. עם כל הרצון הטוב, הם לעולם לא יהיו אתה – הם לא יחיו את הצרכים, הרצונות, העבר או העתיד שלך. תפקיד היועצים הוא לא להמציא לך חזון, אלא לעזור לך להבין איך הכי נכון ובטוח לממש את החזון שלך. האחריות להחליט מה אתה רוצה ומה ניתן לבצע היא לגמרי שלך.

לגבי rsu, הוא לא בקיא, אמר שלא יכול לתרום לי בנושא, ודווקא זה נושא שהיו לי הרבה שאלות מבחינת אופטימיזציית מיסוי, המניה של אינטל קפצה בחדות והמס כואב.
על פורום "הסולידית" שמעת?
:)

ממה שאתה כותב אני מקבל את הרושם שזאת אולי הפסקה זמנית, או שאולי לא הבנתי נכון
הבנת לא נכון

אני פרשתי לפי כלל ה4 אחוז עם תוכנית מסודרת ואחרי כמה שנות תכנון שקדמו לזה

במקרה של פרישה, אני מאמין שכדאי מאוד לעשות סדר בתיק הפנסיוני והפיננסי ולוודא "שהדלק לא יגמר באמצע הדרך".
אולי תשתף קצת מה הגיל שלך והיקף הנכסים בכל דבר, כי אני מניח שאתה סביב גיל ה40 ואז לא ממש ברור לי למה אתה כל כך מתעסק הפנסיוני שלך....

אם כמובן אתה לכיוון גיל 60 זה סיפור אחר לגמרי ובאמת התיק הפנסיוני מהווה את עיקר ההכנסה העתידית שלך וחשוב לסגור את הקצוות עכשיו

במידה ולא ואתה עדין צעיר
אתה יכול מחר לפרוש ותקבל 24 חודשים של ביטוח שארים וכו מהפנסיה שזה תמיד נחמד

ואז קח שנה שנתיים תממן את השותף מקרן השתלמות, קצבאות אבטלה וכו תלמד את כל הנושא על עומקו ואז תעשה החלטות בפנסיה אם בכלל

מאוד קשה למצוא יועץ לפרישה מוקדמת
כי רוב מיש תפגוש יכווינו אותך למשיכות פנסיוניות בגיל הפנסיה ולא לפני

הדרך הנכונה לדעתי היא ללמוד את הנושא בצורה מלא בעצמך זה בהחלט יכול לקחת שנה שנתיים לא בגלל הכמות מידע אלה בגלל הזמן שצריך לתת לדברים לשקוע ולהבין לעמוק איך אתה מתנהל בזה ומה מתאים לך ולא לפלוני אלמוני

דרך אגב זה לא משנה אם הסכום שלך הוא 7 8 או 9 ספרות בכלל
לכל דבר יש את הדרך הכי אופטימית למיסוי ואת זה צריך לעשות בעצמך
אם תחפש רואה חשבון או יעוץ פננסי לזה
במקרה הטוב תמצא מישהו טוב רק בחלק מהדברים וזה יטה מאוד את הכף

כן אגיד שפורם הזה הוא מכרה זהב לדברים האלה אז באמת תקרא שרשורים שהציעו לך
ושתרגיש בשל עם תוכנית מספיק מגובשת תרשום פה ובשמחה יעזרו לך לדייק את הדברים או יפנו אותך להרחבות איפה שצריך

מצטרף להמלצות של לפצל כוחות. לא מכיר ולא שמעתי על "סופרמן" אחד ששולט ברמה שווה באופטימיזציית מס של RSU, תכנון פרישה מורכב, ניהול עושר גלובלי, והיבטים משפטיים של העברה בינדורית או הגנת נכסים.
יש מישהו כזה וקוראים לו ג'מיני.
תבקש ממנו להיות יועץ הפרישה האולטימטיבי, שיקשה עלייך בשאלות, שיתעקש שתמצא את כל הכספים שלך. תתאר לו את רצונותיך ותגיד לו לנסות לאפטם מה שיכול עד המקסימום ושיציג לך תמיד 3 אפשרויות לכל דבר.
תעשה איתו שיחה ארטכה ואני בטוח שתקבל תוצאה שלא תהיה רחוקה מייעוץ רגיל, ואולי אפילו יגיע לתוצאה טובה יותר.

על פורום "הסולידית" שמעת?
בהנחה שאממש rsu אחרי הפרישה, כשכבר לא תהיה לי הכנסה חודשית, למעט קצבה עד סף המס, האם אוכל להזדכות על המס הפירותי בהגשת תיאום מס?
אם אמשיך להפקיד לקופות גמל, האם אוכל לקבל זיכוי ממס עד התקרה?

הבנת לא נכון

אני פרשתי לפי כלל ה4 אחוז עם תוכנית מסודרת ואחרי כמה שנות תכנון שקדמו לזה
אני מאמין שכלל ה 4 אחוז עלול להיות מאוד בעייתי. בבלוג של ERN יש לא מעט על הנושא הזה.

מעבר לזה אני חושב שיש בזה גם הרבה פיסכולוגיה ויש הבדל משמעותי, אם מניחים בפרישה שאם זה לא ילך "מקסימום נחזור לעבוד", או מניחים שזה ללא דרך חזרה. אני עברתי את ה 50, ומבחינתי, מבחינה פיננסית, התוכנית צריכה להניח שאין דרך חזרה.

אולי תשתף קצת מה הגיל שלך והיקף הנכסים בכל דבר, כי אני מניח שאתה סביב גיל ה40 ואז לא ממש ברור לי למה אתה כל כך מתעסק הפנסיוני שלך....

אם כמובן אתה לכיוון גיל 60 זה סיפור אחר לגמרי ובאמת התיק הפנסיוני מהווה את עיקר ההכנסה העתידית שלך וחשוב לסגור את הקצוות עכשיו
אמנם אני לא בן 60 אבל מכוון שעברתי את ה 50, הרכיב הפנסיוני כרשת ביטחון עתידית יכול בהחלט להיות רלוונטי. בנוסף, בכל מקרה אני חושב שצריך לראות את סך הנכסים ולבצע תכנון הוליסטי לעתיד.

דרך אגב זה לא משנה אם הסכום שלך הוא 7 8 או 9 ספרות בכלל
לכל דבר יש את הדרך הכי אופטימית למיסוי ואת זה צריך לעשות בעצמך
אם תחפש רואה חשבון או יעוץ פננסי לזה
במקרה הטוב תמצא מישהו טוב רק בחלק מהדברים וזה יטה מאוד את הכף

כן אגיד שפורם הזה הוא מכרה זהב לדברים האלה אז באמת תקרא שרשורים שהציעו לך
ושתרגיש בשל עם תוכנית מספיק מגובשת תרשום פה ובשמחה יעזרו לך לדייק את הדברים או יפנו אותך להרחבות איפה שצריך
ממה שאתה כותב אני מבין שהתוכנית שלך נוצרה על בסיס מחקר אישי מעמיק, וללא אנשי מקצוע. הבנתי נכון?

כדי שהתהליך הזה בכלל יצליח, מילת המפתח היא עבודת הכנה. שלך.

כאיש מקצוע ויועץ בעצמי (מתחום אחר לגמרי), אני יכול לומר לכם שאין דבר יותר מתסכל – ושמניב תוצאות פחות טובות – מאשר לעבוד עם לקוח שמגיע כ"דף חלק". לקוח שלא מיפה את הנכסים שלו, את הצרכים שלו, לא מבין את גבולות הגזרה של התחום, ולא יודע להגדיר מה הוא בעצם רוצה או מה הציפיות (הריאליות) שלו ממני ומתהליך הייעוץ. במצב כזה, הייעוץ הופך לשיעור מבוא יקר (מאוד) במקום לסיעור מוחות אסטרטגי.

המלצה שלי לצעדים הבאים: 1) תעלו הכל על הכתב. חסכונות פנסיוניים, תיקים מנוהלים/עצמאיים, נדל"ן, ואופציות/RSU (כולל מועדי הבשלה ואירועי מס צפויים). 2) קחו זמן (הרבה) ללימוד עצמי מקדים. תקראו, תתעמקו, ותבינו את המושגים הבסיסיים בכל גזרה (מיסוי, פריסה, תקנות פרישה). גם תמפו את כל הנושאים והמושגים שעדיין לא הבנתם. כמובן שהפורום כאן הוא מקור ידע הכי טוב שתמצא בנושאים אלה. 3) תעשו הגדרת גבולות גזרה ליועצים. תגיעו לכל איש מקצוע עם "כתב הגדרה" ברור. ליועץ הפנסיוני הולכים בשביל אופטימיזציית קצבאות, לרואה החשבון/מומחה המס בשביל ה-RSU והמיסוי, וליועץ המשפטי בשביל מבנה הבעלות או היבטי הגנה משפטיים.

ככל שתגיעו מבושלים יותר, כך תדעו לשאול את השאלות הנכונות, לאתגר את היועצים, ולחלץ מהם את הערך האמיתי שעליו אתם משלמים. ככל שתבינו טוב יותר איזה מידע מדויק כל יועץ צריך מכם, כך עבודת הייעוץ שלהם תהיה חדה ואפקטיבית יותר.

סופו של יום, רק אתה יכול להרכיב לעצמך תוכנית פרישה הגיונית שתחזיק מים לאורך זמן. היועצים הכי טובים בשוק יכירו אותך ואת הצרכים שלך רק על סמך כמה התכתבויות ואולי מספר שעות שיחה במצטבר. עם כל הרצון הטוב, הם לעולם לא יהיו אתה – הם לא יחיו את הצרכים, הרצונות, העבר או העתיד שלך. תפקיד היועצים הוא לא להמציא לך חזון, אלא לעזור לך להבין איך הכי נכון ובטוח לממש את החזון שלך. האחריות להחליט מה אתה רוצה ומה ניתן לבצע היא לגמרי שלך.
תודה @YPV! - זה בדיוק מה שהיה לי בראש כשפתחתי את השרשור. נפגשתי לאחרונה עם בעלי מקצוע שונים שהציעו לי את מרכולתם, ולא הרגשתי בנוח להתחיל תהליך הוליסטי ומאוד גדול שחלקם הציע. התחושה שלי היתה, כמו שאתה מתאר, שעדיף שאני אעשה שעורי בית בעצמי ואתייעץ עם המומחים בדיוק על השאלות שעולות תוך כדי העבודה.

ופה בדיוק, קיוויתי ללמוד מאנשים שעשו תהליך דומה בעבר. אני מחפש "מתכון" עם המסמכים והתוצרים הרלוונטיים כבסיס לעבודה שכזו. לדוגמא:

- לכל שלב בתהליך הייתי רוצה שיהיה אקסל או תבנית שתאשפר למלא את המידע הנדרש ותאפשר ליצר שפה סטנדרטית עם כל היועצים.
- רשימת הנושאים שיש ללמוד כולל מקורות טובים
- רשימת שאלות שיש לענות עליהם
- רשימת שאלות לדיון עם המומחה
- מומחים רלוונטיים או לפחות מקורות טובים למצוא כאלו (מעבר למשפחה וחברים)
- התוצר הרצוי מהמומחה
- התוצר הסופי של התהליך

בהחלט יכול להיות שאין כזה ואני אצטרך לבנות בעצמי, אבל אני מניח שהפורום פה יכול לעזור בסוג כזה של עבודה.

נערך לאחרונה ב:
יש מישהו כזה וקוראים לו ג'מיני.
תבקש ממנו להיות יועץ הפרישה האולטימטיבי, שיקשה עלייך בשאלות, שיתעקש שתמצא את כל הכספים שלך. תתאר לו את רצונותיך ותגיד לו לנסות לאפטם מה שיכול עד המקסימום ושיציג לך תמיד 3 אפשרויות לכל דבר.
תעשה איתו שיחה ארטכה ואני בטוח שתקבל תוצאה שלא תהיה רחוקה מייעוץ רגיל, ואולי אפילו יגיע לתוצאה טובה יותר.
צ'אט כזה או אחר בהחלט יוכל לעזור להכין חומרים רלוונטים, אבל כשם שלא היית מוותר (עדיין) על רופא בבית חולים או עו"ד בבית המשפט, לא הייתי מוותר על יועצים פיננסים רלוונטים בהחלטות שמשפיעות עמוקות על עתיד המשפחה.

להלן ניסיון ראשוני לייצר רשימת "היכל התהילה" של הפורשים על מנת ללמוד מהנסיון שלהם
[במקור היו לי לינקים לפוסטים הרלוונטיים של הפורשים, אך מכוון שעברו כבר יותר מ 24 שעות וההודעה שלי עם הלינקים לא אושרה, אני מפרסם את ההודעה ללא הלינקים]:

- @סולידי
- @Williamsburg (תיק שכולל פנסיה תקציבית ומסחר יומי באופציות)
- @קפיטליסט מרושע (עדיין עובד במשרה חלקית)
- @A42
- @אל ניניו (פתח עסק ליעוץ לאחר הפרישה)
- @eagleeye (פנסיה תקציבית)
- @מישו2 (הכנסות גבוהות מנדלן)
- @daat99 (בהנחת הוצאות מאוד נמוכה. תיק הדיבידנדים מפורסם באתר של daat)
- @פשוט (לא מצאתי עדיין רפרנס לתיק)

אשמח מאוד אם תוכלו לתייג אנשים נוספים שהגיעו ליעד.

מהפורשים עצמם אשמח לשמוע על תהליך שבניתם כדי ליצר את התוכנית הפיננסית שלכם, ואנשי המקצוע שהתיעצתם איתם במהלך הדרך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מהפורשים עצמם אשמח לשמוע על תהליך שבניתם כדי ליצר את התוכנית הפיננסית שלכם
אני פרשתי בגיל 58, לפני כ-3 וחצי שנים.
היו לי שנתיים לגשר עד הפנסיה בהן תכננתי למכור RSU (אנבידיה) וזה מה שאכן עשיתי ב 2023.
ב-2024 למזלי אנבידיה התפוצצה ופתאום ההון שלי צמח משמעותית. הספיקו לי הרבה פחות מניות, כך שהשתמשתי בחלק גדול מתמורת המכירה לרכישת IWDA+VWRA נוספים.
מסוף 2024 התחלתי לקבל קצבת פנסיה של כמעט 15,000 ש"ח נטו על מנת לא להגיע לרמות מס גבוהות מדי. את יתרת הצבירה הפטורה משכתי, ואת יתרת הצבירה החייבת (מזכה) השארתי להורשה.

ההון שלי כרגע מעבר לבית וקצבה בנוי באופן די פשוט:
24,000 יחידות של IWDA.
20,000 יחידות של VWRA.
8600 מניות של אנבידיה.
850,000 ש"ח בקרן פנסיה.
שווי כולל נטו לאחר מס, לא כולל יסף, כ-24M ש"ח.
מעבר לקצבה מושך פחות מ-1% מההון למחיה, ולתמיכה בשני סטודנטים. כ-1000 מניות אנבידיה לשנה מספיקות לזה עם עודף. כשייגמרו מניות אנבידיה ככל הנראה אגמור את התמיכה בסטודנטים, כולל המ"פ שישתחרר בעוד שנתיים ויעבור גם דרך האוניברסיטה.

אז אשאר עם תיק יותר פשוט, עם פחות מס לאחר קיבוע זכויות, ועם קצבת ביטוח לאומי, כך שייתכן שלא אצטרך למשוך כמעט כלום מתיק המניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ש פרישה מוקדמת עם ביטוח מנהלים ישן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
N אפשרויות מגורים בחו"ל לאחר פרישה אוף טופיק 85
D תיעול פרישה לאזרח אמריקאי בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
פ בוחנים פרישה מוקדמת: נשמח לשמוע ממי שכבר פרשו בפועל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 26
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A מס במשיכה מקופת גמל לאחר פרישה מיסים 1
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 101
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פרישה מדומה - האם למשוך קיצבה מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
א תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E פנסיה מובטחת בגיל פרישה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
ס "מענק פרישה" וטופס 161 החדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K תכנון פרישה להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D פרישה מאוחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39

נושאים דומים

Back
למעלה