• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרישה מעשית

• פותח הנושא פותח הנושא פספרטו
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פספרטו

משתמש רשום
דירוג
18
זוג+3 בתהליכי פרישה מוקדמת (10-15 שנים לפני גיל הפנסיה). צברנו מספיק כדי שנוכל לפרוש. השאלה איך מייצרים תוכנית פיננסית ל-50 שנה שתאפשר לנו לשון בשקט.

אומנם המשתמש חדש, אבל את הפורום אני מכיר עוד מהימים שבעלת הסלון הוירטואלי כאן רקחה תכשירי ניקוי בעצמה. בימים הרחוקים הללו הסיפור היה פשוט: תחסכו, תקנו אינדקס, תאזנו עם קצת אג"ח. בבוא היום כשתפרשו תקטינו את החשיפה לשוק, תגדילו את רכיב האג"ח, והרי לכם חיי אושר נטולי דאגות. הרבה סנו מקסימה בייבי זרם מאז, והנה אנו פה לא כל כך בטוחים לגבי חוסר הדאגות.

יש היבטים רבים לפרישה המעשית, חלקם כלכלים וחלקם לא. אין לי כל רצון לנסות "לבשל את האוקיינוס", ולחשוב כבר עכשיו על כל תרחיש שאולי יקרה עוד 20 שנה. מצד שני, לזרוק לאוויר את מחקר טריניטי, או הנה תיק שצלח את האקסל של ERN, לא בטוח שיתאים למקרה הספציפי שלי.

אז מה אני מחפש? דוגמאות לדרך שפורשים פה עשו כדי להגיע לתוכנית כלכלית שמאפשרת להם לישון בשקט בלילה. אני ספציפית מעוניין בתוכנית שאני יכול לבנות את היסודות שלה, ואז לקחת את היועצים המתאימים כדי להשלים את התוכנית ולקבל רמת ביטחון יותר גבוה.

נניח פרישה ב2027
2027 : מזומן לכיסוי הוצאות של שנה
2028 עד 2032 : סולם אגח, כל שנה נפדה סכום שמכסה את ההוצאות לאותה שנה
שאר הכסף, בתיק מנייתי.
כל שנה, אתה משתמש בכסף מהאגח להוצאות. אם התיק המנייתי גדל, אתה מאזן ממנו ומאריך את סולם האגח, אם לא גדל, אין סיבה לחשוש, יש לך אגח שמבטיחים הכנסה לעוד 4 או שנים. ככה אתה לא חייב למכור מניות בירידות.
עושה את זה עד שאתה מגיע לגיל שאתה יכול למשוך מקרן הפנסיה. ואז מסתמך יותר על הפנסיה לכיסוי הוצאות שוטפות.

במה זה שונה מכל עשרות השרשורים בתת-הפורום שפרסמת בו?
שאלה טובה - הרשה לי לנסות לחדד, ואם במקרה יש כבר שרשור שמכסה את זה אני יותר מאשמח אם תוכל להפנות אותי אליו.

יש פה לא מעט פוסטים שמעלים תיק נכסים כלשהו ושואלים האם הגענו ליעד או אולי האם אפשר לטייב את התיק. זה לא מה שאני מחפש.

אני מעוניין לשמוע מאנשים שכבר עברו את תהליך הפרישה. אנשים שלקחו נכסים פיננסיים ותיק פנסיוני וייצרו תוכנית פיננסית למשיכה, כולל כל הבטי המיסוי, ירושה, איזון תיק וכו'. לייצר תהליך כזה בפועל זה הרבה יותר מפוסט בפורום הזה. אני רוצה להניח שאנשים שלוקחים החלטה בגובה של שבע ספרות, עבדו על העניין לא מעט, התייעצו עם מספר בעלי מקצוע בדרך, ויכולים לחוות דעה מה עבד עבורם ומה לא. תחשוב על זה כיומן מסע של אנשים שפרשו שמאפשר לאחרים ללמוד מהתהליך שהם עברו לקראת הפרישה ובמהלכה.

אנשים שכבר עברו את תהליך הפרישה
אחרי פרישה צמיחת ההון העצמי פתאום קצת פחות מעניינת ויותר מעניין התזרים. קצב הצבירה כבר לא רלוונטי כי אתה לא כל כך צובר, אתה קודם כל מתעניין בתשואה הפנימית. זו הבחנה חשובה כי לפעמים נכס עם פחות החזר כולל יכול לתת תשואה פנימית יותר גבוהה. הנושא הנוסף הוא הפיזור בין סוגי תזרים שונים - "משיכה בטוחה" זה טוב, אבל מקורות נוספים משפרים את תחושת הבטחון בתזרים ומגוונים את המיסוי ע"י אי ניצול מדרגות מס וניצול מדרגות פטור, למשל הכנסות שכ"ד, קצבה פנסיונית. גיוון נוסף למי שמתאימה לו התעסקות אקטיבית, בתיק דיבידנדים אקטיבי (לא קרנות דיבידנד!) אפשר להגיע לתזרים חזק עם חברות ערך במקום חברות צמיחה, זה נותן סוג של גידור במקרה של צניחת שווי השוק. ועוד למי שמתאימה לו התעסקות אקטיבית - הכנסות עיסקיות, תלוי בתחומי העניין של כל אחד, חוץ מההכנסה זה נותן גמישות מיסויית בכמה מימדים.

כל הנ"ל נכון עד שיש לך את התזרים שצריך לצורכי מחיה ועוד קצת, מה שמעבר לזה חוזר לקטגוריה של מיקסום החזר כולל.

בנוסף כדאי מאד לתכנן מה העיסוק שממשיכים בו אחרי הפרישה, זה מאד שונה מאדם לאדם. יש פה כמה וכמה שכתבו על זה שירשורים מפורטים כמו למשל @A42

ואם במקרה יש כבר שרשור שמכסה את זה אני יותר מאשמח אם תוכל להפנות אותי אליו.
למשל:

או:

או:

ויש עוד

צברנו מספיק כדי שנוכל לפרוש. השאלה איך מייצרים תוכנית פיננסית ל-50 שנה שתאפשר לנו לשון בשקט.
תוכנית ל-50 שנה נראית אחרת לחלוטין אם ה"מספיק" שלכם הוא 5 מיליון ש"ח, 10 מיליון ש"ח או 50 מיליון ש"ח. ללא מספרים קונקרטיים והרכב נכסים, בלתי אפשרי לתת התייחסות רצינית.

תודה לכל העונים. כמו שכתבתי המטרה היא לא לקבל מהפורום ייעוץ פרטני על התיק שלי או סיכויי ההישרדות שלו, אלא לנסות ללמוד מבעלי הנסיון בפרישה אמיתית, ועל הצורה שהם בנו את התוכנית הפיננסית לפרישה.

@Mr. pink - תודה! אמנם זה לא בדיוק מה שאני מחפש, אבל אני אנסה למשוך בקצה החוט הזה ונראה לאן אפשר להגיע.

על הצורה שהם בנו את התוכנית הפיננסית לפרישה
אם אתה מאד ממוקד בצד הפיננסי נטו אז אני ממליץ בין היתר על השרשור הזה:

אמנם זה לא בדיוק מה שאני מחפש, אבל אני אנסה למשוך בקצה החוט הזה ונראה לאן אפשר להגיע.
פה יש הצגה של מודל הU:

ופה היישום:

להלן ניסיון ראשוני לייצר רשימת "היכל התהילה" של הפורשים על מנת ללמוד מהנסיון שלהם:

- @סולידי - >>>
- @Williamsburg >>> (תיק שכולל פנסיה תקציבית ומסחר יומי באופציות)
- @קפיטליסט מרושע >>> (עדיין עובד במשרה חלקית)
- @A42 >>>
- @אל ניניו >>> (פתח עסק ליעוץ לאחר הפרישה)
- @eagleeye >>> (פנסיה תקציבית)
- @מישו2 >>> (הכנסות גבוהות מנדלן)
- @daat99 (בהנחת הוצאות מאוד נמוכה. תיק הדיבידנדים מפורסם באתר של daat)
- @פשוט (לא מצאתי עדיין רפרנס לתיק)

אשמח מאוד אם תוכלו לתייג אנשים נוספים שהגיעו ליעד.

מהפורשים עצמם אשמח לשמוע על אנשי המקצוע שהתיעצו איתם על מנת לבנות את האסטרטגיה הפיננסית שמאפשרת להם לישון בשקט בלילה.

אני חושב שמבחינה עקרונית, מה שהסקתי משרשורים קודמים, זה שצריך לחלק את התיק פרישה ל-2:
1. מהרגע הפרישה עד תחילת קבלת קצבה של קרן פנסיה. לחפש דרכים לצמצם מס, לנצל קרן השתלמות וגם rsu שנחשב מסוכן ויותר משתלם לממש כשלא עובדים
2. מרגע תחילת קבלת הקצבה עד סוף החיים (+ לקחת בחשבון שבגיל 67/64 מתחילים לקבל קצבה גם מביטוח לאומי אבל קצבה מקרן פנסיה אפשר כבר בגיל 60). בנקודה הזאת צריך כבר להחליט איזה כספים לוקחים כקצבה ומה אפשר להוריש (מזכה/מוכרת). הטבות מס מעל גיל 60 וכו׳

זה בערך מה שאני זוכר, השרשורים ששלחו פה באמת מפרטים בצורה יפה, שווה לקרוא

אני מעוניין לשמוע מאנשים שכבר עברו את תהליך הפרישה. אנשים שלקחו נכסים פיננסיים ותיק פנסיוני וייצרו תוכנית פיננסית למשיכה, כולל כל הבטי המיסוי, ירושה, איזון תיק וכו'. לייצר תהליך כזה בפועל זה הרבה יותר מפוסט בפורום הזה. אני רוצה להניח שאנשים שלוקחים החלטה בגובה של שבע ספרות, עבדו על העניין לא מעט
אדבר על עצמי בלבד ולא בטוח שאני דוגמא מייצגת.

נקודת הפרישה הרשמית שלי היתה לפני קצת יותר משנתיים
5 שנים יותר מוקדם מהחישוב הפסימי שלי, ושנתיים יותר מוקדם מהתרחיש האופטימי

למה? כי גם היה קצת מזל ושוק שורי אבל בעיקר כי למדתי להוריד את כריוצ הביטחון ומקדמי ההגנה למינימום הנדרש בשבילי

אנחנו יחסית צעירים עם 3 ילדים קטנים
אין לנו שום בעיה לחזור לעבוד אם נצטרך ובשנים הקרובות יהיה משבר מאוד גדול שלא צפינו

מבחינת החלטות גדולות של 7 ספרות אני חושב שאתה לא קורא את המפה ממש נכון...
אני כבר שנתיים בתוך זה ועוד לא באמת עשינו שום דבר שכזה
כן מכרנו קצת מניות אבל בטח לא משהו בסדר גודל שישפיע על משהו...

וגם פרישה זה לא משהו הרמטי בכלל לא
לקח לי זמן להבין את זה

זה קשה להיות כל הזמן בבית צריך עיסוק
וגם לטייל בעולם בסוף נגמר הכוח וצריכים לחזור למציאות למסגרות ולשגרה
אישתי תחזור כנראה שנה הבאה לעבוד חצי משרה (היא מורה ומאוד אוהבת את זה)
ואני גם כנראה יחזור לעשות משהו
אולי בשכר אולי לא....

כן יכול לשתף שבשביל להוריד אי וודאות
ממליץ לבחון את ההןצאות שלכם ולהוריד אותם על ידי תשלןם חד פעמי
לדןגמא:
שכד - קנה דירה
דלק - רכב חשמלי
חשמל - פאנלים סולארים/ מכשירים חסכונים

זה מקנה הרבה מאוד שקט נפשי וודאות גבוה
וגם עוזר מאוד בתשלום המיסים

שאל חופשי אם יש משהו ספציפי

אדבר על עצמי בלבד ולא בטוח שאני דוגמא מייצגת.

נקודת הפרישה הרשמית שלי היתה לפני קצת יותר משנתיים
5 שנים יותר מוקדם מהחישוב הפסימי שלי, ושנתיים יותר מוקדם מהתרחיש האופטימי

למה? כי גם היה קצת מזל ושוק שורי אבל בעיקר כי למדתי להוריד את כריוצ הביטחון ומקדמי ההגנה למינימום הנדרש בשבילי

אנחנו יחסית צעירים עם 3 ילדים קטנים
אין לנו שום בעיה לחזור לעבוד אם נצטרך ובשנים הקרובות יהיה משבר מאוד גדול שלא צפינו

מבחינת החלטות גדולות של 7 ספרות אני חושב שאתה לא קורא את המפה ממש נכון...
אני כבר שנתיים בתוך זה ועוד לא באמת עשינו שום דבר שכזה
כן מכרנו קצת מניות אבל בטח לא משהו בסדר גודל שישפיע על משהו...

וגם פרישה זה לא משהו הרמטי בכלל לא
לקח לי זמן להבין את זה

זה קשה להיות כל הזמן בבית צריך עיסוק
וגם לטייל בעולם בסוף נגמר הכוח וצריכים לחזור למציאות למסגרות ולשגרה
אישתי תחזור כנראה שנה הבאה לעבוד חצי משרה (היא מורה ומאוד אוהבת את זה)
ואני גם כנראה יחזור לעשות משהו
אולי בשכר אולי לא....

כן יכול לשתף שבשביל להוריד אי וודאות
ממליץ לבחון את ההןצאות שלכם ולהוריד אותם על ידי תשלןם חד פעמי
לדןגמא:
שכד - קנה דירה
דלק - רכב חשמלי
חשמל - פאנלים סולארים/ מכשירים חסכונים

זה מקנה הרבה מאוד שקט נפשי וודאות גבוה
וגם עוזר מאוד בתשלום המיסים

שאל חופשי אם יש משהו ספציפי
אני מאמין שיש הבדל בין לקחת החלטה של הפסקה מעבודה לבינתיים (שיכולה גם לארוך מספר שנים), לבין החלטה של יציאה לפרישה מוקדמת (שאולי בסוף יתגלה שרוצים בכל זאת לעבוד בצורה כזאת או אחרת). במקרה של פרישה, אני מאמין שכדאי מאוד לעשות סדר בתיק הפנסיוני והפיננסי ולוודא "שהדלק לא יגמר באמצע הדרך".

ממה שאתה כותב אני מקבל את הרושם שזאת אולי הפסקה זמנית, או שאולי לא הבנתי נכון. בכל מקרה, יצא לכם לבנות את התוכנית הפיננסית שלכם עם בעלי מקצוע או או שלא הרגשתם שיש בזה צורך?

אני גם שוקל פרישה מוקדמת בעוד 4 שנים, כשאגיע לגיל 60.
נפגשתי לפני מספר ימים עם יועץ פנסיוני שבדק את התיק הפנסיוני שלי, עשה סימולציות שונות, ונתן לי המלצה לגבי הגישור עד גיל 67, במינימום תשלומי מס.
הוא למשל אמר שאפשר מגיל 60 למשוך קצבה מהביטוח מנהלים, עד סף המס. הפיצויים ניתנים לפריסת תשלומים של מספר שנים, ואת ההפרש ניתן למשוך מתיקי ההשקעות.
בכל מקרה, אני מציע לך לפגוש יועץ פנסיוני. לי זה עשה קצת סדר.

הרבה זמן לא נהנתי לקרוא שרשור, כמו השרשור הזה.
שאפו לכל מי שהצליח

ניסיתי לייצר רשימה ראשונית של פורשים ולינק לפוסט הרלוונטי על מנת שנוכל ללמוד מהם, אבל מסיבה כזאת או אחרת ההודעה שלי ממתתינה מאתמול לאישור. יכול להיות שעברתי על חוקי הפורמט? יש פה מבוגר אחראי?

ניסיתי לייצר רשימה ראשונית של פורשים ולינק לפוסט הרלוונטי על מנת שנוכל ללמוד מהם, אבל מסיבה כזאת או אחרת ההודעה שלי ממתתינה מאתמול לאישור. יכול להיות שעברתי על חוקי הפורמט? יש פה מבוגר אחראי?
משתמשים חדשים צריכים אישור עבור קישורים. חכה שיהיו לך בערך 40 הודעות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A מס במשיכה מקופת גמל לאחר פרישה מיסים 1
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 96
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פרישה מדומה - האם למשוך קיצבה מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
א תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E פנסיה מובטחת בגיל פרישה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
ס "מענק פרישה" וטופס 161 החדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K תכנון פרישה להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D פרישה מאוחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
N המלצות לתהליך פרישה יומני מסע אישיים 29
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
מ מס רווחי הון לאחר פרישה מעבודה מיסים 3

נושאים דומים

Back
למעלה