• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

בוחנים פרישה מוקדמת: נשמח לשמוע ממי שכבר פרשו בפועל

• פותח הנושא פותח הנושא פרפר
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פרפר

משתמש רשום
דירוג
3
שלום לכולם,

אני ובן הזוג שלי בני כ־45, עם שני ילדים בגילאי בית ספר. עובדים בעבודות עם הכנסות גבוהות יחסית, ולאורך השנים הצלחנו לחסוך אחוז נכבד מההכנסה החודשית שלנו. יחד עם זאת, אנחנו מתחילים להרגיש שנגמר לנו הכוח, או לפחות שהיינו רוצים לבחון ברצינות אפשרות של פרישה מוקדמת או הורדת הילוך משמעותית.

מה שהכי מעניין אותנו הוא לא חוות דעת כללית, אלא לשמוע מניסיון אישי של מי שכבר פרשו: מה היה המצב הפיננסי שלכם בזמן הפרישה, ואיך הוא משתווה לדעתכם למצב שלנו.

הנתונים שלנו:
  • דירת המגורים שלנו בבעלותנו, ללא משכנתא. אני מניחה ששוויה כ־7 מיליון ₪, אבל זה לא באמת משנה כי אין שום כוונה למכור.
  • יש לנו נכס נדל"ן נוסף, ללא משכנתא, שמניב הכנסה משכירות של כ־6,500 ₪ נטו לחודש. שווי מוערך 2.7 מיליון ₪.
  • תיק השקעות נזיל: כ־3.5 מיליון ₪.
  • צבירה קיימת בקרנות פנסיה: כ־3.2 מיליון ₪.
  • בנוסף, יש לנו הכנסה חודשית קבועה של כ־9,500 ₪ מהשקעת עבר, הצפויה להימשך עוד כ־8 שנים.
  • הוצאות חודשיות ממוצעות: כ־25,000 ₪. הסכום כולל הכל.
כלומר, בשמונה השנים הקרובות ההכנסות השוטפות שאינן מעבודה הן כ־16,000 ₪ לחודש: 6,500 ₪ נטו משכירות ו 9,500 ₪ מתקבול חודשי.
מול הוצאות של כ־25,000 ₪ לחודש, הפער החודשי בשמונה השנים הקרובות הוא כ־9,000 ₪ לחודש.
לאחר סיום התקבול הזמני בעוד 8 שנים, ובהנחה שלא תהיה הכנסה מעבודה, הפער החודשי צפוי לגדול לכ־18,500 ₪ לחודש.

לגבי ההוצאות, קיימת להערכתנו גמישות מסוימת. אנחנו לא מחשבים כל שקל, אבל גם לא הייתי מגדירה אותנו כבזבזנים. יש מודעות לכסף, וסביר שבתרחיש של פרישה או ירידה בהכנסות נוכל להדק הוצאות במידה מסוימת.

אנחנו עדיין לא יודעים מתי ואם נכון להתחיל למשוך מהפנסיות, ולא קיבלנו החלטה לגבי גיל פרישה פורמלי או משיכה מוקדמת.

בנינו אקסל סימולציית פרישה, ומהסימולציות שלנו נראה שהכול תלוי מאוד ברצף התשואות. בהרבה מאוד מהתרחישים נראה שאנחנו יכולים לפרוש, אבל קיימים גם תרחישי רצף תשואות מסוימים שבהם התיק מתכלה. לכן היינו שמחים במיוחד לשמוע מאנשים שפרשו בפועל, איך הם התמודדו עם חוסר הוודאות הזה בזמן אמת. אנחנו לא רוצים לכוון רק לתרחיש הגרוע ביותר, ואז לגלות בדיעבד שפרשנו שנים אחרי שהיינו יכולים לפרוש בפועל.

השאלה המרכזית שלנו:

מי שכבר פרש מוקדם: מה היה המצב הפיננסי שלכם בזמן הפרישה, איך הוא נראה לכם בדיעבד אחרי כמה שנים, והאם ביחס לניסיון שלכם מצב כמו שלנו נראה לכם כמצב שמאפשר פרישה מוקדמת, או כזה שעדיין מצריך עוד שנות עבודה/צבירה?

תודה מראש.

מה שהכי מעניין אותנו הוא לא חוות דעת כללית, אלא לשמוע מניסיון אישי של מי שכבר פרשו: מה היה המצב הפיננסי שלכם בזמן הפרישה, ואיך הוא משתווה לדעתכם למצב שלנו.
הייתה פה התייחסות לאחרונה מהרבה פורשים מוקדם בדיוק בנושא הזה כאן

בהנחה דיי סולידית על התיק פנסיה אתם תוכלו למשוך פנסיה של 25 אלף ברוטו בגיל 60... אז בטח שתקחו את זה בחשבון, אין לכם שום בעיה, לכו על זה.

איני קהל היעד שאתם מעוניינים לשמוע ממנו (לא פרשתי ואף רחוק מאוד מכך), אך יש לי טיפ.
נסו לשנות את סגנון החיים עוד בזמן שאתם עובדים (כלומר, להדק חגורות לדבריך).
סגנון חיים צנוע או "מהודק" לא מתאים לכל אדם ובטח שלא לכל זוג - וזה בסדר. אך עדיף לגלות זאת לפני שמתפטרים מהעבודה/ות.
נסו לחיות בסגנון מהודק במשך חצי שנה-שנה, אם הצלחתם והסגנון לא מעיק עליכם, לדעתי אתם בהחלט יכולים לפרוש.
הרי אם תסבלו מסגנון חיים מהודק יותר מאשר תסבלו מהעבודה, אין טעם לפרוש מהעבודה ועדיף לחכות מעט.

מעבר לכך, לא שיתפתם כמה תרצו לתמוך בילדים בעתיד מעבר לגיל 18 (לימודים, שכר דירה, רכב חתונה וכד' וכד') - מה שבהחלט משפיע על החישוב.

ברוכה הבאה!
את בטוחה שזה מה שהכי מעניין? או שאת רוצה רעיונות ועצות למצב שלכם (הפיננסי והפסיכולוגי) בלי קשר להשוואה מול אחרים?

בחשבון גס נראה שאתם מסודרים לפרישה.
מגיל 60 תהיה לכם קצבה של כ 16,000 ושכד של 6500, אז חסרים לכם 2500 שח שעבורם תצטרכו תיק של כמליון שח.
עד אז אתם צריכים כ 2,400,000 כדי להשלים 9000 שח ל 8 שנים ועוד 18500 ל 7 שנים. יש לכם 3,500,000 בתיק ההשקעות.

עדיין נראה לי שהייתי רוצה לאגור עוד קצת שומן בתיק על מנת להיות מוכן לבלתמים. אני פרשתי לפני כ 3 וחצי שנים עם הון מאוד דומה לשלכם, אבל עם מספר הבדלים: אני בודד, לא זוג; הייתי בן 58, שנתיים לפני קצבה; וההוצאה החודשית שלי מעט נמוכה יותר, 20 אלף לעומת 25 אצלכם.

בהצלחה!

אני ובן הזוג שלי בני כ־45
ומהסימולציות שלנו נראה שהכול תלוי מאוד ברצף התשואות. בהרבה מאוד מהתרחישים נראה שאנחנו יכולים לפרוש, אבל קיימים גם תרחישי רצף תשואות מסוימים שבהם התיק מתכלה.
אתם עדיין בגיל (גם ב 50 וגם ב 55) שבו תוכלו לשנות תוכנית, להכניס עוד הכנסות ולבטל רצף תשואות גרוע פוטנציאלי.
פרישה, וגם עצימות עבודה, הן לא פרמטרים בינאריים. יש לכם תנאים לפרוש עכשיו אם תרצו. תמשיכו לבחון את המצב לאורך הדרך. ומי יודע, אולי במהלך העשור הבא לאחד מכם יהיה תחביב שיניב עוד הכנסה בלי להתכוון מה שבכלל ייתר את הסיכון הנדון.

עוד 15 שנה, לצבירה שכיום היא 3.2 מליון?
סביר יותר לכיוון 25,000₪. לא?
כנראה שאת צודקת, אבל אני לא יודע באיזה מסלול הם. בהנחה שהם פורשים ולכן אין יותר צבירה, הערכתי באופן שמרני עם הצמדה למדד בלבד.

כנראה שאת צודקת, אבל אני לא יודע באיזה מסלול הם. בהנחה שהם פורשים ולכן אין יותר צבירה, הערכתי באופן שמרני עם הצמדה למדד בלבד.
טוב, זה ממש ממש שמרני… במיוחד בקרן פנסיה שיש בה 30% עם תשואה ריאלית מובטחת של 5.15%…

16 מיליון ברוטו.
נניח 2 מיליון אירו נטו. סתם בשביל מספר.
ואתם עדיין הולכים לעבוד ?
אני וזוגתי עם 3 ילדים, פרשנו מזמן עם פחות מזה מחוץ לישראל.
חיים בצנעה, שלווה, טבע, ספרים, ים, קהילה קטנה ושמחה, ירקות בגינה ועצי פרי, טיולים וכו.

זה לא הכסף, זאת העבדות שקשה להשתחרר ממנה מנטלית.
מה נעשה עם כל הזמן הפנוי ?

תודה רבה לכולם על התגובות.

הייתה פה התייחסות לאחרונה מהרבה פורשים מוקדם בדיוק בנושא הזה כאן
עברתי על השרשור הזה בעבר. הוא מכיל לא מעט טיפים טובים אך הוא בעיקר מתמקד במה לעשות ברגע שכבר החלטת לפרוש ופחות בעצם ההחלטה. מספר פורשים התייחסו בצורה כללית למצבם הפיננסי ברגע ההחלטה לפרוש (@A42 שפרש ברגע שהגיע להון של 4% מההוצאות, @Yevgeny שפרש כשהגיע ל 3.5%), אבל בלי לצלול לפרטים.

בהנחה דיי סולידית על התיק פנסיה אתם תוכלו למשוך פנסיה של 25 אלף ברוטו בגיל 60... אז בטח שתקחו את זה בחשבון, אין לכם שום בעיה, לכו על זה.
זה אכן פחות או יותר מה שיוצא לי בסימולציה בחישוב לפי השווי הנוכחי, ריבית משוערת, וטבלאות המקדמים העדכניות של הקרנות.

אני פרשתי לפני כ 3 וחצי שנים עם הון מאוד דומה לשלכם
זו דוגמא נהדרת למנעד הרחב של האפשרויות. בשרשור ש @MichaelScott הפנה אליו, ציינת שהשווי הנקי שלך כיום הוא 24 מליון. זה מדהים. התמזל מזלך ונפלת על תרחיש בו ההון שלך כמעט והוכפל מאז הפרישה. אבל באותה המידה הוא יכל גם ללכת בכיוון ההפוך.

את בטוחה שזה מה שהכי מעניין? או שאת רוצה רעיונות ועצות למצב שלכם (הפיננסי והפסיכולוגי) בלי קשר להשוואה מול אחרים?
תמיד אשמח לשמוע עוד טיפים ותובנות. אני קוראת בפורום ומנסה ללמוד מנסיונם של אחרים. קראתי גם המון שרשורים ועצות מועילות שלך. באופן נקודתי, השאלה שמעסיקה אותי כרגע היא האם אני דפנסיבית מידי? האם ניתן לפרוש עם ההון הנוכחי או שכדאי לחכות עוד קצת. ואם לחכות, מתי אדע שזה מספיק?

פרישה, וגם עצימות עבודה, הן לא פרמטרים בינאריים
מסכימה לגמרי. עם זאת, ברגע שנעזוב את העבודות המכניסות שלנו, אני מניחה שיהיה לנו קשה להגיע לאותה רמת הכנסה בעבודות אחרות, או לחזור לאותו סוג משרות לאחר הפסקה. לכן יש כאן סיכון מסויים שאני רוצה לצמצם ככל הניתן.

באופן נקודתי, השאלה שמעסיקה אותי כרגע היא האם אני דפנסיבית מידי? האם ניתן לפרוש עם ההון הנוכחי או שכדאי לחכות עוד קצת
בסוף זאת שאלה סובייקטיבית, אבל אני מעלה כמה שאלות/תהיות/נקודות מתוך הפרטים בפוסט הפותח:
1.הוצאה של 25K ש"ח בחודש - זה ללא הוצאות דיור. אילו הייתם שוכרים את הדירה שאתם גרים בה, ההוצאות היו בסביבות 40K -לא ממוצע בכלל, אפילו לעשירון עליון.
2. יש לכם דירה נוספת ללא משכנתא - השכירות השנתית מהווה פחות מ-3% תשואה. בכמה הסתכמה עליית הערך מאז שהיא ברשותכם? אולי שווה לבדוק מכירה והפניית הכסף לתיק ההשקעות לצורך סגירת הפרשי ההוצאה? האם את יודעת כמה תשואה עשה תיק ההשקעות שלכם? במה אתם מושקעים שם, בקר"פ ובקה"ש (אם יש)?
3. האם הפרישה המוקדמת תבוא על חשבון עזרה גדולה לילדים (הון עצמי לדירה למשל)? ואם כן, האם זה בסדר מבחינתכם?
4. האם צפויות לכם ירושות במהלך החיים? אם כן, ואתם יכולים להעריך את גודלן, כדאי לקחת אותן בחשבון.
5. אני מניחה שדירת ה-7M שלכם היא גדולה, אולי עוד 20 שנה זה יהיה מיותר להמשיך לגור בה, כשהילדים כבר יחיו כנראה חיים עצמאים? אם זה הגיוני - כדאי לקחת בחשבון. וגם, יש אפשרות הגיונית שההוצאות שלכם ירדו כשהילדים יעזבו (אוכל, חינוך, ביגוד ועוד).
6. איך אתם מדמיינים את החיים בפרישה עד לפנסיה? ואחרי הפנסיה? איפה לדעתכם ירדו הוצאות ואיפה יעלו? לכאורה תוכלו לגור בארצות זולות (לפחות חלק מהזמן, ולהשכיר את דירתכם).
ברגע שנעזוב את העבודות המכניסות שלנו, אני מניחה שיהיה לנו קשה להגיע לאותה רמת הכנסה
לפי דברייך לא תצטרכו את אותה רמת הכנסה אלא השלמה להכנסות שפירטת. יהיה לכם הרבה זמן פנוי, נסו לחשוב על יזמות כלשהי (יעוץ, שירות) שלא תגזול ממכם הרבה ימי עבודה בחודש, או אפילו עבודה זמנית פשוטה (הסולידית דיברה על עבודה במקדונלדס לתקופה כשהשוק צונח).

השאלה שמעסיקה אותי כרגע היא האם אני דפנסיבית מידי? האם ניתן לפרוש עם ההון הנוכחי או שכדאי לחכות עוד קצת. ואם לחכות, מתי אדע שזה מספיק?
זה משהו מאוד סובייקטיבי
לא בטוח שתמצאי אליו תשובה בינארית

ברגע שנעזוב את העבודות המכניסות שלנו, אני מניחה שיהיה לנו קשה להגיע לאותה רמת הכנסה בעבודות אחרות,
נניח את המקרה הגרוע שאת צודקת
למה זה משנה לך
אם הגעת להון המספק שלך
את כנראה מרוויחה היום פי 2 ממה שאת מוציאה
אם מחר תעבדי ב30 אחוז מהשכר ההכנסה נטו שלך תישאר 50 אחוז וזה יהיה כל ההוצאות שלך...

כלומר תוכלי מחר לעבור להיות מורה בבית ספר במשרה חלקית או משרה התחום של ב40 אחוז משרה ועדין תרווחי מספיק

לחזור לאותו סוג משרות לאחר הפסקה. לכן יש כאן סיכון מסויים שאני רוצה לצמצם ככל הניתן.
אני יצאתי להפסקה של שנה כמעט וחזרתי לאותו תחום

אחרכ יצאתי שוב לשנה כמעט וחזרתי לאותה משרה ספציפית ואפילו הסכימו לי במשרה חלקית

אם תרצי לחזור ואת כבר לא לחוצה כלכלית
ויש לך סבלנות וזמן לחכות
וגם השכר עצמו הוא לא אישיו
אז יהיה לך כנראה קל לחזור לתחום

אני חושב שמבחינת ניהול סיכונים אז אם בתרחיש הגרוע מוכנים לעבור דירה לדירה בחצי מהשווי של הנוכחית אז כמעט ואין סיכון ביחס למי שפורש עם הון גבוה יותר.

עם זאת, ברגע שנעזוב את העבודות המכניסות שלנו, אני מניחה שיהיה לנו קשה להגיע לאותה רמת הכנסה בעבודות אחרות, או לחזור לאותו סוג משרות לאחר הפסקה
שימי לב שענית בבינארית :lol:
גם לעבוד בשיעורים פרטיים או ייעוץ ולהרוויח 5000 לחודש נותן שכבת התמודדות משמעותית לאחר ואם תאבחנו רצף תשואות.

באופן נקודתי, השאלה שמעסיקה אותי כרגע היא האם אני דפנסיבית מידי? האם ניתן לפרוש עם ההון הנוכחי או שכדאי לחכות עוד קצת. ואם לחכות, מתי אדע שזה מספיק?
כמו שכבר כתבו כאן, זה מאוד מאוד סובייקטיבי.
עד כמה הפרישה המוקדמת ״בוערת״ בכם?
מה תהיו מוכנים לעשות/לספוג בשביל שזה יקרה?
לרדת ברמת החיים אם צריך? לחזור לעבודה? לחפש חצי משרה או עבודה בשכר נמוך אם צריך?

מצטרפת לשאלות האלו של @בת העמק
3. האם הפרישה המוקדמת תבוא על חשבון עזרה גדולה לילדים (הון עצמי לדירה למשל)? ואם כן, האם זה בסדר מבחינתכם?
6. איך אתם מדמיינים את החיים בפרישה עד לפנסיה? ואחרי הפנסיה? איפה לדעתכם ירדו הוצאות ואיפה יעלו?

מי שכבר פרש מוקדם: מה היה המצב הפיננסי שלכם בזמן הפרישה, איך הוא נראה לכם בדיעבד אחרי כמה שנים, והאם ביחס לניסיון שלכם מצב כמו שלנו נראה לכם כמצב שמאפשר פרישה מוקדמת, או כזה שעדיין מצריך עוד שנות עבודה/צבירה?
בגדול…
נראה שאתם יכולים לצאת לפרישה מוקדמת אבל עם חוסר וודאות ועם מוכנות וגמישות מחשבתית לעשות שינויים.

מודה, שלי אישית זה לא היה מתאים.
לפני בערך 7 שנים היינו במצב לא מאוד שונה מכם (עם הון של כ- 10 מליון שקל לא כולל בית מגורים).
אבל…
אנחנו רצינו לעזור לילדים (ולא רק בהורשה).
ואנחנו רצינו וודאות מוחלטת.
אז בשלב ראשון העלינו את התקציב (מ- 25,000₪ ל- 30,000₪ ואחר כך ל- 40,000₪…) ואחר כך הורדנו את אחוז המשיכה (מ- 4% ל- 3.5% ואחר כך ל-3%)
ואז אחרי שהגענו גם לתקציב נפרד לעזרה לילדים, וגם לאחוז משיכה של פחות מ-2%…
הבנו שבעצם אנחנו בכלל לא רוצים לפרוש :>

ולכן, לדעתי…
זה חוזר לשאלה ששאלתי למעלה
עד כמה זה באמת בוער בכם? עד כמה אתם באמת רוצים את זה?

או שאולי יותר מתאים לכם לבחון הורדת הילוך/שינוי כיוון
יחד עם זאת, אנחנו מתחילים להרגיש שנגמר לנו הכוח, או לפחות שהיינו רוצים לבחון ברצינות אפשרות של פרישה מוקדמת או הורדת הילוך משמעותית.
יש לכם הון משמעותי שמאפשר לכם לעשות שינויים ולאו דווקא לפרוש ממש.
אולי תתחילו בזה?
האם יש כיוון תעסוקתי שיותר מעניין אתכם?
אולי לעבור למשרה פחות תובענית?
אולי יש אפשרות לרדת באחוזי המשרה?
לקחת יותר חופשים/חל״ת?

אני וזוגתי עם 3 ילדים, פרשנו מזמן עם פחות מזה מחוץ לישראל.
חיים בצנעה, שלווה, טבע, ספרים, ים, קהילה קטנה ושמחה, ירקות בגינה ועצי פרי, טיולים וכו.
נשמע גן עדן.
יכול לשתף איפה בעולם?

זו דוגמא נהדרת למנעד הרחב של האפשרויות. בשרשור ש @MichaelScott הפנה אליו, ציינת שהשווי הנקי שלך כיום הוא 24 מליון. זה מדהים. התמזל מזלך ונפלת על תרחיש בו ההון שלך כמעט והוכפל מאז הפרישה. אבל באותה המידה הוא יכל גם ללכת בכיוון ההפוך.
כמו אצלכם, הון מורכב מכל מני סוגים.
בית מגורים לא משנה כ"כ את ערכו, ובטח שזה לא משנה אם מתכונים להמשיך לגור בו. ואכן לא כללתי את שוויו בחשבון ה-24M.
גם הצבירה הפנסיונית אמורה להיות באפיקים פחות תנודתיים לקראת המרה לקצבה, ובודאי לאחר תחילת משיכת קצבה, שזה המצב אצלי.
נשאר בעצם רק תיק המניות, כולל RSU שבעת הפרישה היה שוה כ-6-7M, טפח בערך פי 3.5 מאז, ואכן עלול היה להתכווץ באותה מידה. אבל במקרה שלי, גם בלעדיו אני יכול לחיות לא רע מהקצבה בלבד שעומדת על כ-15K לחודש.
לכן הדגשתי את ההבדלים בין מצבכם למצבי.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נשמע גן עדן.
יכול לשתף איפה בעולם?
הסתובבנו כמה שנים, מזרח ודרום.
עכשיו יושבים בפינה שקטנה בדרום אירופה.
בית, כמה דונמים של אדמה, שכנים נאים.

זה לא באמת משנה איפה ספציפית,
אפשר לעשות את זה בכל מקום בעולם,
זה דורש שינוי תפיסה והכרה שיש לך כבר הכל, השפע קיים.

לצערי, חברים רבים עדיין רצים על גלגל האוגרים, מאמינים שרק עוד קצת באקסל והכל יהיה שקט מספיק בתוך הראש כדי להרגע ולהנות מהמסע הזה.
זה אף פעם לא מספיק, זה רק מספר בראש.

החלק הכי משעשע הוא שאם חלילה מגיעים לרופא (כמו שקרה לחלק מחברי הטובים, הסרטן לא הכיר בכח הכסף שלהם) והרופא אומר שנשארה שנה אחת בלבד לחיות,
כל הכסף בעולם לא שווה כלום, וכל מה שנצבר הולך לאבדון.
לתכריכים אין כיסים.
אף ילד לא זוכר את סבא שלו בגלל שהוא דאג שתהיה לו פנסיה כזאת או אחרת. אף אחד לא אומר "היה לי אבא טוב, לא ראיתי אותו הרבה אבל הוא השאיר לי הרבה כסף..."
"היתה לי ילדות נפלאה, הייתי בקניון כל שבת וקנו לי נעליים חדשות כל חודש..."
אלו מחשבות של עבדים.

תחשוב מה אתה זוכר מסבתא, תבשיל כזה או אחר, מילה טובה, חיבוק, הדרך בה סבא היה חותך סלט, או אבא היה מכין דג בתנור...

ברגע שמבינים מה חשוב...
אהבה מבן או בת הזוג,
כוס תה בבוקר של יום רגיל למיטה,
זר פרחים שנאסף בטבע לקראת ארוחת ערב, צחוק של ילדים יחפים בחצר...
מה בנאדם צריך יותר ?
סלט, חביתה, קצת גבינה מלוחה, קצת זיתים, לחם שנאפה טרי בתנור, וחברה טובה לספר סיפורים.

בסביבה שלנו (אזור כפרי בדרום אירופה, אפשר גם במזרח, אפשר גם בדרום אמריקה, קשה בישראל כי אין מנוחה, אין שלווה, אין מרחב מכיל אי עשייה והתבוננות שקטה, התרבות כולה בנויה על חוסר שביעות רצון, פחד ממחסור וחרדה תמידית)
במקום בו אנו חיים יש הרבה שהבינו, חיים פשוטים, מלאים, ערכיים ובעיקר שלווים. המרחב מאפשר צניעות, לא דוחק, לא מחסור, יש הכל, אפשר הכל, אבל מבחירה מוותרים. אין צורך.
אף אחד לא לובש מותגים, זה לא מעניין,
מכשיר טלפון הכי חדש ? לא מעניין
רכב חדש כל שנתיים ? לא מעניין
עוד רכוש, עוד ממון, עוד צבירה... לא מעניין.
יש שלב שאפשר לומר, יש לי מספיק. יש לי די.

יש בתים עם בריכה, גינת ירק גדולה, עצי פרי
וכו וכו וכו, מספיק.
גולשים, מטיילים, רוקדים, מדברים סביב מדורה, רואים זריחות של ירח, אוהבים.

יש שפע בעולם.
הרב שוכחים שהעבודה היא אמצעי, לא מטרה.
תגדירו מה המטרה, בשביל מה אתם קמים בבוקר, מה ממלא לכם את הלב, מה מרגש אתכם, מה גורם לכם להזיל דמעה של אושר. כלום מזה לא נרכש בכסף.
מומלץ בחום לכולם להוריד הילוך ולחיות.
לפני שמזדקנים, והילדים עוזבים, וכואב הגב, ושוכחים להיות.
זה קורה עכשיו. אין אחר כך.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M כיצד בוחנים מתווך/ברוקר? שוק ההון 19
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
פספרטו פרישה מעשית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 111
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
F פרישה רגילה מהשירות הציבורי בגיל 67 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א חישוב פרישה בגיל 60 עם חיסכון חודשי של 8 אלף שקל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 13
D פרישה מדומה – כדאיות לקיחת קצבה מעבר לפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
yoyo תכנון פרישה בגיל 60 לפי הסטטוס הפיננסי שלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
א פרישה חלקית - דילמה לגבי הקצאת נכסים ומיקסום הטבות מס בתיק ההשקעות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
G תכנון כלכלי לאמא שלי לקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
A מס במשיכה מקופת גמל לאחר פרישה מיסים 1
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
מ השוואה של 2 מסלולי פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R תרחיש שינוי גיל פרישה בישראל אוף טופיק 32
Y השקעה מותאמת לגיל פרישה דרך ETF שוק ההון 0
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 101
H הסבר על הצמדת תשלומים לאחר פרישה בביטוח מנהלים לפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פרישה מדומה - האם למשוך קיצבה מקרן הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
א תכנון פרישה להורים- וכנראה שגם לעצמי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ט תכנון פרישה - עם פנסיה נמוכה מאוד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שאלות לגבי תכנון פרישה בגיל 40 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 41
נ משיכה מתיק ההשקעות לאחר פרישה ללא השארת ירושה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
N דמי ניהול בגמל/השתלמות לאחר פרישה - העלאת דמי ניהול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
F תכנון פרישה לעולים מברית המועצות עם צבירה נמוכה בפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D הפקדה עצמאית לקרן פנסיה, עבור שכיר שלקראת פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A מינוף לאחר פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 8
D פרישה לפנסיה של מי שעובד עדיין פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
E פנסיה מובטחת בגיל פרישה לעצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 59
ס "מענק פרישה" וטופס 161 החדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K תכנון פרישה להורים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 32
ה תיק פרישה עבור אמא (67) התייעצות לגבי הקצאת נכסים והתנהלות שוטפת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
א המשך השקעת כספי פנסיה לאחר פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
D פרישה מאוחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T תכנון פרישה וירושה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
N המלצות לתהליך פרישה יומני מסע אישיים 29

נושאים דומים

Back
למעלה