• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד

• פותח הנושא פותח הנושא Johnson
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Johnson

משתמש רגיל
דירוג
159
נעצתי תאריך לפרישה ה(לא מאוד)מוקדמת שלי בעוד 6.5 שנים כשאהיה בן 50.
אני נעזר בכלי של ERN ובסדרת הפוסטים שלו על SWR ונערך להתחיל להסיט כסף חדש לאג"ח.
תוהה איך להתייחס לחלק של האג"ח המיועדות/הבטחת תשואה בפנסיה. אני במסלול S&P500, כלומר כרגע סדר גודל של 27% מהקרן הוא לפי הבנתי במנגנון של הבטחת תשואה של 5.15% צמוד.

לפי נדב טסלר בפוסט בבלוג שלו -"החל משנת 2026 הבטחת התשואה במסלולים המתמחים תהייה בהתאם ליתרה שנותרה בקרן לאחר הבטחת התשואה למקבלי הקצבאות ולחוסכים במסלול לחוסכים מעל לגיל 50. במידה שתבחר לחסוך במסלול מתמחה תהייה זכאי להבטחת תשואה בשיעור הדומה לחוסכים מתחת לגיל 50." - ככה שאם אני מבין נכון שיעור החשיפה להבטחת תשואה הוא בגדר נעלם בפנסיה מחקת S&P500.

1. ERN ממליץ בפוסטים שלו לא לפרוש עם פחות מ25% אג"ח בשביל למתן את סיכון רצף התשואות. איך נכון לדעתכם להתיחס לתשואה המובטחת בהיבט הזה? מצד אחד יש לה תכונות של אגח מצד שני יש חוסר ודאות לגבי שיעור החלק הזה בפנסיה.
2. בכלי שERN פיתח ובסימולציות נוספות שראיתי חלק האג"ח מיוצג על ידי אגח ארה"ב ל-7-10 שנים. שוקל לקנות ETF כזה. מכיוון שאני לא אמריקאי וכדי לא להיות חשוף למס עיזבון חשבתי על הקרן של בלאקרוק CBU0. מה דעתכם על הקרן הזו? רוב חיי כמשקיע הייתי 100% מניות ככה שהנסיון שלי עם אגח חלש. אני יודע שהקרן נסחרת גם בארץ אבל הברוקר היחיד שלי זה IBKR אז אני ארכוש אותה שם.
3. מכיוון שהחלק המנייתי שלי מוסט בצורה לא פרופורציונלית לארה"ב אני מעוניין למתן אותו על ידי השקעה במניות מחוץ לארה"ב סטייל VXUS בחשבון שלי בIBKR. מעדיף שלא להשקיע בVXUS מטעמי חשיפה למס עיזבון אמריקאי. מכייון שמעדיף פשטות אעדיף קרן אחת. מצאתי את XUSE אבל לא סגור על הסחירות שלה. מישהו מכיר אותה או קרן אחרת דומה שתהיה גם סחירה?

תודה!

המצב שלך מאוד דומה למצב שאני נמצא בו.
גם אני ב100% מניות, אג"ח לפי דעתי לא פחות מסוכן מetf עולמי ולא ממש נותן את ההגנה בקריסה של המניות.

נעצתי תאריך לפרישה ה(לא מאוד)מוקדמת שלי בעוד 6.5 שנים כשאהיה בן 50.
אני נעזר בכלי של ERN ובסדרת הפוסטים שלו על SWR ונערך להתחיל להסיט כסף חדש לאג"ח.
תוהה איך להתייחס לחלק של האג"ח המיועדות/הבטחת תשואה בפנסיה. אני במסלול S&P500, כלומר כרגע סדר גודל של 27% מהקרן הוא לפי הבנתי במנגנון של הבטחת תשואה של 5.15% צמוד.

לפי נדב טסלר בפוסט בבלוג שלו -"החל משנת 2026 הבטחת התשואה במסלולים המתמחים תהייה בהתאם ליתרה שנותרה בקרן לאחר הבטחת התשואה למקבלי הקצבאות ולחוסכים במסלול לחוסכים מעל לגיל 50. במידה שתבחר לחסוך במסלול מתמחה תהייה זכאי להבטחת תשואה בשיעור הדומה לחוסכים מתחת לגיל 50." - ככה שאם אני מבין נכון שיעור החשיפה להבטחת תשואה הוא בגדר נעלם בפנסיה מחקת S&P500.

1. ERN ממליץ בפוסטים שלו לא לפרוש עם פחות מ25% אג"ח בשביל למתן את סיכון רצף התשואות. איך נכון לדעתכם להתיחס לתשואה המובטחת בהיבט הזה? מצד אחד יש לה תכונות של אגח מצד שני יש חוסר ודאות לגבי שיעור החלק הזה בפנסיה.
2. בכלי שERN פיתח ובסימולציות נוספות שראיתי חלק האג"ח מיוצג על ידי אגח ארה"ב ל-7-10 שנים. שוקל לקנות ETF כזה. מכיוון שאני לא אמריקאי וכדי לא להיות חשוף למס עיזבון חשבתי על הקרן של בלאקרוק CBU0. מה דעתכם על הקרן הזו? רוב חיי כמשקיע הייתי 100% מניות ככה שהנסיון שלי עם אגח חלש. אני יודע שהקרן נסחרת גם בארץ אבל הברוקר היחיד שלי זה IBKR אז אני ארכוש אותה שם.
3. מכיוון שהחלק המנייתי שלי מוסט בצורה לא פרופורציונלית לארה"ב אני מעוניין למתן אותו על ידי השקעה במניות מחוץ לארה"ב סטייל VXUS בחשבון שלי בIBKR. מעדיף שלא להשקיע בVXUS מטעמי חשיפה למס עיזבון אמריקאי. מכייון שמעדיף פשטות אעדיף קרן אחת. מצאתי את XUSE אבל לא סגור על הסחירות שלה. מישהו מכיר אותה או קרן אחרת דומה שתהיה גם סחירה?

תודה!
לא יודעת אם יש לך דירה, אבל במידה ויש...יכולה להחשב כחלק מהמרכיב האג"חי בתיק.

לא יודעת אם יש לך דירה, אבל במידה ויש...יכולה להחשב כחלק מהמרכיב האג"חי בתיק.
יש דירה ללא חוב, כן. מאיזו סיבה היא יכולה להחשב כאגח לדעתך? כי היא מספקת תזרים בדמות שכר דירה/ פוטרת מהצורך לשכור אחת?

ERN ממליץ בפוסטים שלו לא לפרוש עם פחות מ25% אג"ח בשביל למתן את סיכון רצף התשואות. איך נכון לדעתכם להתיחס לתשואה המובטחת בהיבט הזה? מצד אחד יש לה תכונות של אגח מצד שני יש חוסר ודאות לגבי שיעור החלק הזה בפנסיה.
אני פשוט הייתי מסתכל על אחוז האגח בפועל במסלול , לפי פנסיה נט (מתעדכן חודשית).
בפועל בגלל ענייני מינוף/חוזים, אני מחשב את החלק האגחי כ100% פחות אחוז דלתא מניות שמופיע שם.

בכלי שERN פיתח ובסימולציות נוספות שראיתי חלק האג"ח מיוצג על ידי אגח ארה"ב ל-7-10 שנים. שוקל לקנות ETF כזה. מכיוון שאני לא אמריקאי וכדי לא להיות חשוף למס עיזבון חשבתי על הקרן של בלאקרוק CBU0. מה דעתכם על הקרן הזו? רוב חיי כמשקיע הייתי 100% מניות ככה שהנסיון שלי עם אגח חלש. אני יודע שהקרן נסחרת גם בארץ אבל הברוקר היחיד שלי זה IBKR אז אני ארכוש אותה שם.
חשוב לציין ש-ERN פורש בארה"ב. אם אתה פורש בישראל, הייתי מחפש חשיפה גבוהה יותר לאג"ח מקומי, אבל אולי גם עולמי.
קרנות אג"ח עולמיות צוברות לדוגמא שאינן המלצה: GAAA, IGLA, AGAC

מכיוון שהחלק המנייתי שלי מוסט בצורה לא פרופורציונלית לארה"ב אני מעוניין למתן אותו על ידי השקעה במניות מחוץ לארה"ב סטייל VXUS בחשבון שלי בIBKR. מעדיף שלא להשקיע בVXUS מטעמי חשיפה למס עיזבון אמריקאי. מכייון שמעדיף פשטות אעדיף קרן אחת. מצאתי את XUSE אבל לא סגור על הסחירות שלה. מישהו מכיר אותה או קרן אחרת דומה שתהיה גם סחירה?
היא קרן חדשה אמנם, אבל תחת החסות של בלקרוק, אז היא לא הולכת לשום מקום.
לגבי סחירות זה פחות משנה, כי בקרנות סל יש עושה שוק שמוודא שתמיד תוכל לקנות/למכור.
אתה מתכוון לעשות אירוע מס גדול בשביל לעשות את האיזון הזה? או שיש לך עדיין כסף חדש להכניס לפני הפרישה?

אני פשוט הייתי מסתכל על אחוז האגח בפועל במסלול , לפי פנסיה נט (מתעדכן חודשית).
בפועל בגלל ענייני מינוף/חוזים, אני מחשב את החלק האגחי כ100% פחות אחוז דלתא מניות שמופיע שם.
איזה אחוז אג״ח קבעת לעצמך?
והאם זה מכל ההון שלך (כולל ערך הדירה)?

כרגע 0.
3 שנים לפני הפרישה מעלה ל-40 בצורה לינארית.
במשך 10 השנים הראשונות של הפרישה מוריד בחזרה לכיוון 0-5.
אפשר לדעת מאיפה המספר 40 ? ולמה לינארית ? כלומר למה לא 15 וקנייה מיידית, שעה לפני הפרישה ?

חשוב לציין ש-ERN פורש בארה"ב. אם אתה פורש בישראל, הייתי מחפש חשיפה גבוהה יותר לאג"ח מקומי, אבל אולי גם עולמי.
קרנות אג"ח עולמיות צוברות לדוגמא שאינן המלצה: GAAA, IGLA, AGAC
אני מסתכל על אגח בהיבט הזה כגורם עם קורלציה נמוכה (אידיאלית שלילית) למניות. מכיוון שיותר מחצי מהחלק המנייתי שלי הוא של ארה"ב והשאר עולמי לא יהיה כדאי יותר להיחשף לאגח אמריקאי + עולמי?

היא קרן חדשה אמנם, אבל תחת החסות של בלקרוק, אז היא לא הולכת לשום מקום.
תודה על הנקודה הזו.
אתה מתכוון לעשות אירוע מס גדול בשביל לעשות את האיזון הזה? או שיש לך עדיין כסף חדש להכניס לפני הפרישה?
זה יבוא ברובו המוחלט מכסף חדש.

אפשר לדעת מאיפה המספר 40 ? ולמה לינארית ? כלומר למה לא 15 וקנייה מיידית, שעה לפני הפרישה ?
תסתכל בטאב אודות, בפרופיל שלי כאן באתר יש שם קישור למאמר שתרגמתי לעברית בנושא שנקרא "מודל ה-U בפרישה"

כלומר למה לא 15 וקנייה מיידית, שעה לפני הפרישה ?
זה בכל מקרה לא הייתי עושה, מדובר באירוע מס גדול מאוד. תמיד כדאי להחליק את השינוי שרוצים על פני כמה שנות מס.

עריכה: אפשר לבצע בקרן השתלמות או קרן פנסיה. ועדיין יש ערך לשינויים לא גדולים מדי על פני פרק זמן קצר.

ולמה לינארית ?
כדי לנטרל את מרכיב ה"תחושה" וה"רגש" מהתהליך.

נערך לאחרונה ב:
אני מסתכל על אגח בהיבט הזה כגורם עם קורלציה נמוכה (אידיאלית שלילית) למניות
אני חושב שהשנים האחרונות הראו לנו שזה לא תמיד כך.
אני אישית מסתכל על אגח כגורם ממתן לתיק בשנים הקריטיות הראשונות לפרישה בו הסיכוי להכשיל את הפרישה הכי גבוה (המקרים לפי מחקר טריניטי שנכשלו אופיינו בקריסה בתחילת הפרישה). היות ואני מודד את התיק שלי בשקלים, ורוב הוצאותיי בשקלים (אפשר להתווכח כי בכל זאת צורך דלק ואלקטרוניקה), אני רוצה את המיתון גם בשקלים, אבל כדי להגן גם מהסיכון של המדינה הקטנה והשברירית, אז מגוון גם עם אגח עולמי (שוב בהתחשב בזה שאני לא משוכנע שיש כבר אנטי קורלצי מובהקת בין אגח אמריקאי למניות אמריקאיות).

אני חושב שהשנים האחרונות הראו לנו שזה לא תמיד כך
מסכים לחלוטין אבל להבנתי כבר היו תקופות כאלה בעבר. מהמעט שאני מבין הנושא מבוסס מחקרית.
אבל כדי להגן גם מהסיכון של המדינה הקטנה והשברירית, אז מגוון גם עם אגח עולמי
זה החשש שלי, לא מרגיש מאוד בנוח עם אגח ישראלי לתקופות ארוכות. מה יחס הגיוון ישראלי-עולמי אצלך?

יש דירה ללא חוב, כן. מאיזו סיבה היא יכולה להחשב כאגח לדעתך? כי היא מספקת תזרים בדמות שכר דירה/ פוטרת מהצורך לשכור אחת?
העובדה שאינה ממונפת רק מחזקת את מה שנאמר.
ולשאלתך הסיבה לכך היא בפשטות רמת הסיכון הנמוכה והיותה מספקת תזרים (ריאלי או תיאורטי זה לא ממש משנה).
נניח שיש לך 4 מליון שח
2 מליון דירה
ועוד 2 מליון מניות
ניתן לומר שהמרכיב בתיק ברמת הסיכון הנמוכה היא הדירה ואין ברמה המעשית צורך לדלל את המניות באגח, בתשואה נמוכה. מה גם שלנדל"ן רמת קורלציה בינונית נמוכה לשוק ההון.

הסכנה בימינו בה היא תוחלת החיים המתארכת ואיתה אופק ההשקעה, באופן כזה שרמת הסיכון תהיה נמוכה מידי,

במצב של יציאה לפרישה מוקדמת, הסכנה אף יותר גדולה.

אני עקרונית יצאתי לחופש כלכלי סביב גיל 40, כיום בת 54. יש לי תיק 80-100 אחוז מניות רק מתוך הצורך לשמור מזומן להשקעות נוספות,

אגב מה שנאמר פה זו דיעה רווחת בפאמילי אופיס למינהם... חומר למחשבה.

נערך לאחרונה ב:
מה יחס הגיוון ישראלי-עולמי אצלך?
כרגע ללא אגח, מתכנן 50-50 בבוא היום.
לא מרגיש מאוד בנוח עם אגח ישראלי לתקופות ארוכות.
מסכים, אבל קח בחשבון שהתכנון אצלי הוא להוריד את האגח מ40 ל-כ-5% לאורך 10 שנות הפרישה הראשונות. אז אצלי זה באמת נטו לצרכי ריכוך תנודתיות.

אני חושב שצריך להבדיל בין אג"ח (ארוך) כגורם תזרימי, לבין אג"ח (קצר!!!) כגורם ממתן.
אג"ח קצר ממתן תנודתיות, ולא אמור ליפול הרבה בעת קריסה. זה תפקידו. אבל הוא לא נותן הרבה.
אג"ח שאינו-קצר, יכול לצנוח עד מתחת לאדמה בעת קריסה. הוא לא ממתן שום דבר. מה שכן - הוא נותן לך תזרים כמעט-בטוח, גם בעיתות צרה קשות. תזרים בטוח - זה לא כלום.

שאף אחד שעוקב אחרי דברי המומחים, לא יתפתה "לקנות אג"ח" כי "צריך לקנות אג"ח". חשוב מאוד להבין מה עושים, ומה רוצים מהתיק.
לא לומדים את התורה מאפס, אבל זה בהחלט לא פשוט כמו לקנות מדד ולשכוח, צריך להתחיל בלהבין את הצרכים שלך.

לדעתי די ברור שבשנים הראשונות של הפרישה זו מטרת החלק האגחי.
תלוי מה הצרכים שלך.
טריניטי\פרישה מוקדמת לפי FIRE - כנראה שכן. מיתון תנודתיות, כשבעיקר בתחילת הפרישה, לנגוס בחלק המנייתי זה אסון. dry powder גם.
אבל יש אנשים, אמנם זה היה נפוץ יותר פעם כי התרגלנו לריבית אפס, שפשוט עברו לאג"ח וחיים על הקופון. או לפחות בחלק מההקצאה.

אני חושב שהנקודת מבט שלנו מוטה קשות לתקופת ריבית אפס, וכבני אנוש עם הbiasים שלהם, לא ממש הפנמנו את היתרונות של השנתיים-שלוש האחרונות (שכנראה בדרך החוצה).
בהחלט אפשרי לאדם עם הון מכובד לנעול 4 או 5 אחוז, תלוי מתי נעל, ושלום על ישראל, למי אכפת מתנודתיות.

גם טריניטי, במובנו המודרני של FIRE, הוא במידה רבה יליד ריבית אפס ומשבר 2008 ותוצאותיו. ולכן יש לקחת אותו בערבון מוגבל.
כל הקצאה נורמלית לפני שנות האלפיים דיברה על נתח נכבד של אג"ח, ואני מוכן להתערב שזה לא היה פילנטרופי - הוא באמת השיא תשואה לא מבוטלת (כמו היום).

לי בכל אופן לא מאוד ברור למה מתעלמים מהאספקט התזרימי של אג"ח, ובעיקר מדברים על ממתן נפילות (רק אם הוא קצר), קורלציה הפוכה למניות (לפני שנתיים ראינו שלא תמיד),
ולא על התזרים המובטח-כמעט שאג"ח נותן, ולעזאזל המחיר שמוצג בחשבון (כמו דירה, שלא אכפת מה מחירה - רק שהתשלום הרבה פחות בטוח). זה פיצ'ר אדיר. לא הכל זה צמיחה.
מלבד אם זה פשוט bias דורי.

יש מחקרים שמראים כי למי שמחפש למקסם את התשואה לאורך זמן רב שווה להחזיק כל הזמן בתיק של 100 אחוז מניות, גם בשלב הצבירה וגם בזמן הפרישה.
אולי קשה לישון טוב בלילה בגלל הלחץ מנפילות בשווקים אבל בחשבון קר התיק המנייתי על מלא הוכיח את עצמו בענק במאה השנים האחרונות לעומת כל אלטרנטיבת השקעה אחרת

נערך לאחרונה ב:
ש מחקרים שמראים כי למי שמחפש למקסם את התשואה לאורך זמן רב שווה להחזיק כל הזמן בתיק של 100 אחוז מניות, גם בשלב הצבירה וגם בזמן הפרישה.
אולי קשה לישון טוב בלילה בגלל הלחץ מנפילות בשווקים אבל בחשבון קר התיק המנייתי על מלא הוכיח את עצמו בענק במאה השנים האחרונות לעומת כל אלטרנטיבת השקעה אחרת
החשש הוא מסיכון רצף התשואות. אין ספק שמניות הן מנוע הצמיחה העיקרי, הבעיה היא השנים הראשונות של הפרישה, שם קריסה של שוק המניות עלולה להקריס את הפרישה. לפי טריניטי ומחקרים נוספים אחוז המשיכה הבטוח בתיק מנייתי יהיה נמוך יותר משמעותית מאשר בתיק מעורב מניות-אגח. מודל ה-U שיעקב הזכיר מגשר בין השניים.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
לא כל כך מובן לי העניין של ה U. הרי בכל רגע נתון אפשר לומר ״עכשיו יצאתי״, כלומר בכל רגע נתון יש להגדיל את האג״ח לפי ה U, אם או לאחר שהקטנת אותם.

מסקנה: אין להקטין בעצם את אחוז האג״ח בתיק לאחר שהעלת אותו לאחוז הרצוי, לקראת היציאה לחיים על ההון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
J פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Z הטכניקה של פרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
ח עבודה עם סיפוק או פרישה מוקדמת מה היעד הנכון? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 87
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
I משיכת פנסיה פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A שיחות חברים על פרישה מוקדמת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
1337justme סגירת הפלח הסולידי למטרת פרישה מוקדמת שוק ההון 21
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
I פרישה מוקדמת האם ריאלי? שוק ההון 29
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ד פרישה מוקדמת הייטק איך לנהל את הפיצויים בין מקומות עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
ו פרישה מוקדמת במדינה זרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
E שכלול כספי הפנסיה בתכנית פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
S פרישה מוקדמת - בחינת המכשירים לבניית ההון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
S פרישה מוקדמת Vs. זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
יבגני_ל מכירים את הבחור הזה? (סרטון פרספקטיבה על פרישה מוקדמת) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
Fitch פרישה (לא כל כך מוקדמת) של אמי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
א פרישה מוקדמת בחול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Yos ביטוח מנהלים - גודל ההפקדה המומלץ בגישת פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ד פרישה מוקדמת עם פנסיה תקציבית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
פרפרים האם פרישה מוקדמת זו אופציה ריאלית למשפחות? אוף טופיק 16
Z פרישה לא מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
א פרישה מוקדמת-עזרה לחדשה באתר :) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 60
amikal מחשבון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
ש פרישה מוקדמת באירופה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5

נושאים דומים

Back
למעלה