• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות

• פותח הנושא פותח הנושא לילוצ
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
נ.ב.ב. גם אני הזדעזעתי מהחברות שמביאות עובדים זרים לארץ, ומהציניות שלהן.
אני עוד לא בשלב הזה, אלא בשלב של מטפלת ישראלית.
ישבה מולי עובדת סוציאלית של אחת החברות שמספקות מטפלות והסבירה לי בלי בושה שבגלל שהשכר שלהן נמוך, הן יבואו רק למחצית מכמות השעות שביטול לאומי הקצה. כמובן שמהסיעודי מורידים קצבה ששווה לכל השעות שמוקצות והחברה לוקחת לעצמה, זה לא שחלילה יתנו שכר הוגן למטפלות.
בפועל יוצא שהמטפלת מגיעה בסך הכל לשעתיים בשבוע.
אצל חברה המטפלת מחתימה את אמא שלה הדמנטית על דו״ח שעות פיקטיבי לחלוטין, מגיעה לשעה ומחתימה על 4.
וככה זה בכל החברות, דיווחים שקריים כדי לקבל מימון מביטוח לאומי, על גב הקשישים.

אני מניחה שחלקם הגדול בודדים ובלי תמיכה משפחתית אפרופו מה שחיפאי כתב
כן או עולים חדשים שלא יודעים לברר ולהלחם על מה שמגיע להם ואולי פשוט הילדים גרים רחוק או עובדים הרבה, לקבוע ולהתלוות לכל הפגישות הרפואיות והאבחונים זה גוזל הרבה זמן...

כדאי לדאוג גם לאפוטרופוס שיטפל מול המוסדות בכל נושא מיצוי הזכויות ובמעקב אחרי נותני השירותים.
אפוטרופוס זה רע. זה הפתרון האחרון.
הכי טוב זה יפוי כח מתמשך.
ייפוי כח מתמשך מאפשר פעילות כמעט חופשית בחשבונות הבנק [צריך גם לחתום על משהו כמו אריכות חיים בבנק] ובנוסף מומלץ מאוד להיות שותף בחשבון הבנק של הסיעודי. כל זה אמור להיעשות בזמן שהסיעודי עדיין צלול.
אפוטרופוס מאוד מוגבל בפעילות בנקאית והבנקים בודקים כל הוצאה בפיצטה וממררים את החיים כולל הוצאות שוטפות.
אפוטרופוס בדרך מתמנה כאשר לסיעודי.ת אין בני משפחה במעגל הראשון.
טוב, זה מעט אוף טופיק מנושא הדיון אבל נקודה מאוד חשובה לבני משפחה שתומכים בהורה סיעודי.

צפי הוצאה חודשית בפרישה 10-14K (גמישות גבוהה בהוצאות, אפשר להצטמצם גם מתחת ל-10K אם צריך).

הי, אני רוצה לשתף אותך מניסיוני האישי, אני פרשתי לפני 10.5 שנים בגיל 52, מכרתי את חלקי בעסק, אך מאחר והשתעממתי בחרתי
לפתח את התחביב שלי לעסק ומאז אני עובד מבחירה.

הנקודה שאני רוצה להעלות היא שעלויות המחיה השוטפות מאז שפרשתי עלו בממוצא ב 40%, לכן אני טוען שאם עלויות המחיה שלכם
בגיל הפרישה בעוד 5 שנים יהיו 14K לחודש, צריך מקדם ביטחון של הכנסה של לפחות 20K בחודש כי לפי תוחלת החיים אתם אמורים לחיות בממוצע עוד 40 שנים
מגיל הפרישה.

נקודה נוספת שכדאי לתת אליה את הדעת היא מקור ההכנסה החודשי, אני פרשתי כשיש לי הכנסות חודשיות מתיק נכסים מניבים המפוזר על פני מספר מדינות,
במהלך השנים השכירויות התעדכנו כלפי מעלה ונתנו מענה נאה לגידול בעלויות המחיה, במידה ומקור ההכנסה שלך לא ידביק את קצב עליית המחירים, כדאי
להביא בחשבון מרווח ביטחון גדול יותר.

כדאי לזכור שעלויות המחיה מתייקרות נטו, על מכירת ניירות ערך או הכנסה משכירות יש לשלם מס, מומלץ להביא זאת בחשבון.

בהצלחה !

אצל חברה המטפלת מחתימה את אמא שלה הדמנטית על דו״ח שעות פיקטיבי לחלוטין, מגיעה לשעה ומחתימה על 4.
גם אני חתמתי למטפלת הישראלית של אבא שלי על כל השעות, אפילו שחצי מהן אני החלפתי אותה. זה בהחלט היה מובן לי למה זה קורה. אבל נדמה לי שהיום אפשר לקבל כסף ישירות ולשלם לבן משפחה קרוב (אני עשיתי זאת בחינם כמובן).
אפוטרופוס זה רע. זה הפתרון האחרון.
הכי טוב זה יפוי כח מתמשך.
למי אדם ערירי יתן יפוי כוח לעת זיקנה? אולי ישארו לו אחים אבל לא ברור מה יהיה מצבם.

למי אדם ערירי יתן יפוי כוח לעת זיקנה?
אולי חברים צעירים או אחיינים. כדאי לשמור על קשרים טובים... אני מדמיין מהרהורי לבי, לא מנסיון.

אם אפשר להוציא עוד קצת קיטור על ביטוח לאומי, אז מסתבר שהם מפסיקים לשלם את הקצבאות סיעוד ברגע שהקשיש נכנס למוסד סיעודי. זה הגיוני ממש כמו במשפט של קפקא. יש על זה אפילו פסיקה של בית משפט. זהו הפסקתי.

בחזרה לנושא השרשור - נשמע שכדאי להיזהר מתוכנית פרישה שלא לוקחת בחשבון הזדקנות ללא רשת ביטחון הולמת. כסף וביטוחים זה רק היבט אחד. רשת חברתית קהילתית או משפחתית חשוב גם.

הוצאות באלפי שקלים, 2 הורים בסביבות 90.

הורה ראשון, לא ניתן לטיפול בבית (שלא תגיעו לזה), עלות במוסד פרטי : 18-26. תרופות ודברים נוספים : 1-3
הורה שני, דירה שכורה בסביבות 10, מטפלת בסביבות 10. כל השאר עוד איזה 10-5 אלף. ( 2 אנשים לאכול, חשבונות, תרופות , קצת הנאות וכדומה)

נכדים וילדים, מבקרים כמעט יום יום את אחד ההורים. ארוחות שישי, משגיחים על המטפלת, דואגים שהצוות במוסד ידע שיש מישהו שמסתכל ומשגיח. הילדים גם דואגים לכל הפרוצדורות מול הרשויות. (לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם הילדים לא היו דואגים ונלחמים על כל הזכויות).
דירה שכורה קצת יקרה מכיון שצריכים לגור ליד ילדים פלוס חדר למטפלת. אולי אפשר לחסוך שמה איזה אלף או שתיים אבל המעבר בגיל הזה הוא לא משהוא בריא.

סה״כ עלות חודשית לזוג : 50-60 אלף לחודש.

מה ההסתברות שזה יקרה לכם ? לפי הסטטיסטיקה, מאוד נמוכה. מה ההסתברות שההורים שלכם יכולים לממן את זה ? עוד יותר נמוכה.

אצלנו הם יכולים. אצל אחרים ? כנראה יורדים ברמת החיים בצורה דרסטית. למשל מוסד ממשלתי. או דירה בפריפריה רחוק מהילדים.

נערך לאחרונה ב:
יכול להביא לינק? חדש לי.
לא תהיה זכאי לגמלת סיעוד במקרים האלה:

• אם אתה שוהה באחת המחלקות האלה: מחלקה סיעודית, מחלקת סיעודי מורכב, מחלקה לתשושי נפש, מחלקה להנשמה ממושכת, ובמסגרת שיקומית שבפיקוח משרד הבריאות, על פי פקודת בריאות העם.
מתוך אתר הביטוח הלאומי

מי שחסך כל חייו ויש לו פנסיה ואולי גם דירה להשקעה לא מקבל גמלת סיעוד בין אם הוא במוסד סיעודי או לא.

אם אתה שוהה באחת המחלקות האלה: מחלקה סיעודית, מחלקת סיעודי מורכב, מחלקה לתשושי נפש, מחלקה להנשמה ממושכת, ובמסגרת שיקומית שבפיקוח משרד הבריאות, על פי פקודת בריאות העם.
אני לא מבין את זה.
אני מבין שאם אדם שוהה במוסד במימון המדינה אז הוא לא זכאי בנוסף גם לגמלת סיעוד, אבל למה נשללת גימלה ממי שממן בעצמו את השהות היקרה, מאד, במחלקה סיעודית ??

מי שחסך כל חייו ויש לו פנסיה ואולי גם דירה להשקעה לא מקבל גמלת סיעוד בין אם הוא במוסד סיעודי או לא.
זה הרבה מעבר לזה…
סיוע במימון סידור סיעודי לקשישים סיעודיים ותשושי נפש נקבע לא רק על פי ההכנסות של הקשיש אלא גם על פי ההכנסות של ילדיו.
כך שגובה ההשתתפות העצמית, אם יש ילדים שמרווחים טוב, תיפול על ילדיו של הקשיש. והמדהים הוא שאם היחסים עם הילדים לא טובים והילדים מסרבים לממן את ההורה אז זה לא עוזר לקשיש והוא צריך לממן את הסכום בעצמו:
״אם ילדיו של קשיש אינם משתפים פעולה במסירת אישורי הכנסותיהם לקביעת דרגת הזכאות או אינם מוכנים להשתתף בסכום שנקבע להם, הקשיש לא יוכל לקבל מהמדינה סיוע במימון לשם המעבר למוסד הסיעודי, ויצטרך לדאוג למימון הסידור בעצמו (פרט למקרים חריגים).״

לא תהיה זכאי לגמלת סיעוד במקרים האלה:

• אם אתה שוהה באחת המחלקות האלה: מחלקה סיעודית, מחלקת סיעודי מורכב, מחלקה לתשושי נפש, מחלקה להנשמה ממושכת, ובמסגרת שיקומית שבפיקוח משרד הבריאות, על פי פקודת בריאות העם.
אם אני מבינה נכון את הציטוט להלן מכל זכות (ובמיוחד את המודגש)
  • מי שנמצאים במוסד סיעודי יהיו זכאים רק אם הם שוהים במחלקה לעצמאיים או לתשושים (אין זכאות לשוהים במחלקה סיעודית, במחלקה לתשושי נפש, בבית חולים גריאטרי או במוסד שבו רוב הוצאות ההחזקה ממומנות על ידי גוף ציבורי כגון משרד ממשלתי או רשות מקומית).
נראה לי שהכוונה למוסד סיעודי זול ביותר, לא כך?
אם הוצ' האחזקה לא ממומנות ברובן ע"י גוף ציבורי - אז יש מקום להמשיך את קיצבת הסיעוד לפי החוק?

והילדים מסרבים לממן את ההורה אז זה לא עוזר לקשיש והוא צריך לממן את הסכום בעצמו:
אם החוק קובע שקודם כל המשפחה מממנת מכיסה את הכל/רוב ההוצאות (בתנאי רף הכנסה/נכסים כלשהם) - לא אמורים לכפות על הילדים? לתבוע אותם על אי מסירת מידע או אי השתתפות? תביעה מצד בט"ל או ישות ממשלתית אחרת, לא הזקן שצריך לתבוע בעצמו כמובן.

אם אני מבינה נכון את הציטוט להלן מכל זכות (ובמיוחד את המודגש)

נראה לי שהכוונה למוסד סיעודי זול ביותר, לא כך?
אם הוצ' האחזקה לא ממומנות ברובן ע"י גוף ציבורי - אז יש מקום להמשיך את קיצבת הסיעוד לפי החוק?
לא.

זה בנוסף למחלקות הסיעודיות, אם האדם שוהה במוסד כלשהוא במימון ציבורי לא בהכרח מחלקה סיעודית. למשל בי״ח פסיכיאטרי. אם שוהה שם יותר מחודש, קצבת סיעוד אמורה להפסיק

רשת חברתית קהילתית או משפחתית חשוב גם.

לא רק חשוב גם. חשוב לא פחות.

לביטוחים הרבה דואגים. אבל ביטוח לא שווה כלום אם אין מישהוא שלוחץ, שולח מסמכים ומטרטר את חברת הביטוח לקבל את הזכויות המגיעות.

ועוד משהוא שאנשים לא שמים לב.

אם עברת ביטוח רפואי למשל מכללית למכבי לאחר גיל 50. ויש לך ביטוח סיעודי בקופ״ח שאתה ממשיך. הזכויות שלך יורדות בכמעט חצי. כלומר,

אם נכנסת למוסד אתה תקבל בסביבות 6000 לעומת 10000 אם היית עובר לפני גיל 50.

אם החוק קובע שקודם כל המשפחה מממנת מכיסה את הכל/רוב ההוצאות (בתנאי רף הכנסה/נכסים כלשהם) - לא אמורים לכפות על הילדים? לתבוע אותם על אי מסירת מידע או אי השתתפות? תביעה מצד בט"ל או ישות ממשלתית אחרת, לא הזקן שצריך לתבוע בעצמו כמובן.
אני מניח שאת מגיעה ממשפחה עם קשרים טובים עד סבירים - במקרה שלי - אם המדינה הייתה כופה עליי לשלם על אבא שלי שקל, הייתי מעדיף לרדת מהארץ.
כן, זה הזוי שמסתכלים על השכר של הילד, אבל לכפות עליו זה עוד יותר הזוי לדעתי

להיפך.
הזוי בעיניי שמסתכלים על ההכנסה של הילדים בשביל עזרה מ״ביטוח״ ששילמת עליו כל החיים.

להיפך.
הזוי בעיניי שמסתכלים על ההכנסה של הילדים בשביל עזרה מ״ביטוח״ ששילמת עליו כל החיים.
זה לא ביטוח, רשמת את זה בגרשיים, אז את מבינה את זה.

למה זה כל כך הזוי שילדים יתמכו בהוריהם (לא מדובר על מימון מלא, דרך אגב, אלא לפי ההשתכרות של הילדים)?

אם זה לא היה ככה, ייתכן והמימון הזה לא היה קיים כלל, זה היה עדיף שהקשיש היה נופל על ילדיו באופן מלא?

הסעיף נועד לשרת שתי מטרות, לדעתי:
1. מימון הטיפול במי שלא יכול וילדיו לא יכולים גם כן.
2. מניעת רמאויות, דבר שהוא מאוד נפוץ בקצבאות הבטחת הכנסה למשל (מעבירים רכוש מההורים לילדים מבעוד מועד, הילדים כמובן עוזרים לקשיש, אבל לא באופן שמשתקף בחשבון הבנק והמדינה עיוורת לנושא הזה). באופו כללי - ככל שהסיוע מהמדינה גבוה יותר - כך גדל התמריץ לנצל את המערכת, זה נכון לכל קצבה ונכון ביתר שאת לתמיכות משמעותיות כמו מוסדות סיעודיים.

מה שאני אבל לא מבין, זה למה אין השתתפות כלשהי למי שבוחר לשים את הוריו במוסד פרטי (ויקר בהרבה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אם זה לא היה ככה, ייתכן והמימון הזה לא היה קיים כלל, זה היה עדיף שהקשיש היה נופל על ילדיו באופן מלא?
לצערי כן.
מה שקורה כיום הוא שלא הילדים מממנים את הזקן, אלא חלק קטן באוכלוסיה מממן הרבה זקנים אחרים.
התנהלות כזו מתאימה לאוכלוסיה יחסית הומוגנית. בישראל זה לא המצב (וזה רק ילך ויחמיר).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
deussex פרישה מוקדמת תנאי קופות גמל (פנסיה) ללא הפקדות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ש פרישה מוקדמת עם ביטוח מנהלים ישן פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
פ בוחנים פרישה מוקדמת: נשמח לשמוע ממי שכבר פרשו בפועל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 26
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
J פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Z הטכניקה של פרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
ח עבודה עם סיפוק או פרישה מוקדמת מה היעד הנכון? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 87
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
I משיכת פנסיה פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A שיחות חברים על פרישה מוקדמת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
1337justme סגירת הפלח הסולידי למטרת פרישה מוקדמת שוק ההון 21
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
I פרישה מוקדמת האם ריאלי? שוק ההון 29
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ד פרישה מוקדמת הייטק איך לנהל את הפיצויים בין מקומות עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
ו פרישה מוקדמת במדינה זרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
E שכלול כספי הפנסיה בתכנית פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
S פרישה מוקדמת - בחינת המכשירים לבניית ההון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
S פרישה מוקדמת Vs. זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
יבגני_ל מכירים את הבחור הזה? (סרטון פרספקטיבה על פרישה מוקדמת) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
Fitch פרישה (לא כל כך מוקדמת) של אמי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
א פרישה מוקדמת בחול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Yos ביטוח מנהלים - גודל ההפקדה המומלץ בגישת פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ד פרישה מוקדמת עם פנסיה תקציבית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
פרפרים האם פרישה מוקדמת זו אופציה ריאלית למשפחות? אוף טופיק 16

נושאים דומים

Back
למעלה