• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עזרה בתכנון פרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא אמלי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אמלי

משתמש רשום
דירוג
1
שלום, אשמח לשמוע הערות, תובנות מבעלי ניסיון.
אני באמצע שנות הארבעים ואני חושבת שהגעתי למצב בו יכולה לפרוש מהעבודה (עדיין לא מאמינה שכך...), יש בבעלותי דירה שמשכירה וחסכונות שנראה לי שיכולה למשוך מהם 3% שיכסו לי יחד עם שכר הדירה את הוצאות המחיה.
אני חושבת להעביר את החסכונות הפרטיים והן את הפנסיה לעוקבי מדדי מניות עולמי, ולהקצות 20% לאג"ח קצר מועד.
1. אני קצת חוששת מלהתפטר מהעבודה סתם כך וחושבת שאולי צריכה להתייעץ קודם לפני עם בעל מקצוע. מי מתאים לכך? יועץ פנסיוני פרטי? אני לא מעוניינת במישהו שיציע לי תכניות להשקעה מנוהלת. למעשה יש בפני עוד יותר מעשור עד שאמורה לקבל את קצבת פנסיה, האם זה בכלל רלוונטי לפנות בשלב זה ליועץ פנסיוני?
2. במידה ועוזבת עכשיו את העבודה, האם אני יכולה לקבל קצבה מוקדמת של פנסיה כבר בגיל 60 ?? אם זה אפשרי, זה אמור לשנות לי את מדיניות ההשקעה בפנסיה? מכיוון שזה אומר שיש לי פחות מ 15 שנים לפרישה ואז אולי כדאי לצמצם את אחוז ההשקעה במניות.
תודה רבה

אני באמצע שנות הארבעים ואני חושבת שהגעתי למצב בו יכולה לפרוש מהעבודה
ברוכה הבאה ומזל טוב.
תרצי לפרט מה סך ההוצאות השנתיות שלך וסך הנכסים? רק כדי לראות שלא טעית בחישובים.
יש בבעלותי דירה שמשכירה וחסכונות שנראה לי שיכולה למשוך מהם 3% שיכסו לי יחד עם שכר הדירה את הוצאות המחיה.
מדובר על 3% שנתי, ובמקרה שלך אולי אפילו אחוז משיכה נמוך יותר כי צפויות לך כ-40 שנות פרישה.
את מתכננת לסיים את הכסף שלך או שיש לך כוונות גם להוריש למישהו?
אני חושבת להעביר את החסכונות הפרטיים והן את הפנסיה לעוקבי מדדי מניות עולמי, ולהקצות 20% לאג"ח קצר מועד.
בפנסיה לא הייתי נוגעת. איפה החסכונות שלך יושבים כרגע? הם לא יצרו לך תשואה עד היום? ומה מטרת הכסף באג"ח קצר מועד?

בפנסיה לא הייתי נוגעת.
???
בחינה של התאמת מסלול בפנסיה זה צעד חכם.
או שלא הבנתי את כוונתך.

יועץ פנסיוני פרטי?
יש מעט מאוד אנשים עם רשיון פנסיוני שמבינים בפרישות ארוכות טווח שכוללות משיכה מתיק פרטי.

לדעתי חכמת הפורום תוכל לעזור לך לבנות תוכנית מעולה.
יש גם כמה אנשים כאן שהתחילו להתעסק בזה לאחר שצברו בפורום נסיון וידע רב.

הייתי מתחיל לפרט על המצב המדויק שלך פה בשביל שנוכל לחוות דעה, ולעזור לבנות תוכנית.

אם רוצה מישהו שיבנה לך, בין אם משיקולי פרטיות או העדפה אישית הייתי פונה ל @אורי ג.

או שלא הבנתי את כוונתך.
כנראה אני לא הבנתי אותה...
חשבתי שהיא רוצה להוציא את הכספים שם לטובת תיק עצמאי, אבל רוב הסיכויים שהתכוונה לשנות מסלול (שאני תמיד בעד לבדוק ולטייב).

ברוכה הבאה ומזל טוב.
תרצי לפרט מה סך ההוצאות השנתיות שלך וסך הנכסים? רק כדי לראות שלא טעית בחישובים.

מדובר על 3% שנתי, ובמקרה שלך אולי אפילו אחוז משיכה נמוך יותר כי צפויות לך כ-40 שנות פרישה.
את מתכננת לסיים את הכסף שלך או שיש לך כוונות גם להוריש למישהו?

בפנסיה לא הייתי נוגעת. איפה החסכונות שלך יושבים כרגע? הם לא יצרו לך תשואה עד היום? ומה מטרת הכסף באג"ח קצר מועד?
היי, תודה על קבלת הפנים :)
מעריכה שההוצאות שלי כרגע סביב 80 אלף בשנה.
עד היום לא ממש השקעתי את החסכונות בצורה יעילה, פחדתי להתעסק עם זה לבד. היה בניהול של בנק ולאחרונה פוליסת חיסכון במסלול כללי. עכשיו התחלתי ללמוד את הנושא וקיבלתי יותר ביטחון ומתכננת להעביר לקרן אירית עוקבת מדד עולמי. חשבתי להקצות 20 אחוז אגח כדי להקטין את תנודיות התיק (לישון יותר טוב) וגם ראיתי כמה סימולציות (מחקר טריניטי) שהראו שתיק שכולל מעט אג"ח יותר חסין במצבי קיצון מתיק שהוא 100% מנייתי.
סהכ יש לי 1.5 מליון חסכון פרטי ו 1.4 מליון חסכון פנסיה וקרן השתלמות. משכירה דירה ב 5000 ש"ח.
אין לי ילדים ומבחינתי יכולה לסיים את הכסף.
לגבי הפנסיה, לא ברור לי אם יכולה לקבל את הקצבה כבר מגיל 60 במידה וכן משאיר לי 14 שנה ולכן אני מתלבטת אם להעביר למסלול של עוקבי מדדים חול או להשאיר במסלול יותר סולידי.

אם ההוצאות שלך סביב 6-7 אלף בחודש ואת צופה ורוצה שהן ישארו ככה (ריאלית) אז את בהחלט כבר יכולה לפרוש מעבודה. רק השכירות שאת מקבלת לבדה כמעט מכסה לך את ההוצאות, עוד לפני שמשקללים פנסיה וחסכון פרטי.
אם את לא מנהלת מעקב הוצאות אז מציע לך לעשות את זה כדי לוודא שהערכה שלך לגבי גובה ההוצאות נכונה.

וגם ראיתי כמה סימולציות (מחקר טריניטי) שהראו שתיק שכולל מעט אג"ח יותר חסין במצבי קיצון מתיק שהוא 100% מנייתי.
זה נכון.

לגבי הפנסיה, לא ברור לי אם יכולה לקבל את הקצבה כבר מגיל 60
יכולה.

מתלבטת אם להעביר למסלול של עוקבי מדדים חול או להשאיר במסלול יותר סולידי.
שכר הדירה שאת מקבלת + החשבון הפרטי מכסים לגמרי את ההוצאות שלך אז את יכולה בעיקרון להסתכן יותר בפנסיה.

חשבתי להקצות 20 אחוז אגח כדי להקטין את תנודיות התיק (לישון יותר טוב) וגם ראיתי כמה סימולציות (מחקר טריניטי) שהראו שתיק שכולל מעט אג"ח יותר חסין במצבי קיצון מתיק שהוא 100% מנייתי.
אם הסיבה היא לישון טוב יותר, אני בעד.
לגבי החסינות במצבי קיצון - כשמדובר בקרן שעוקבת אחרי מדד מפוזר היטב, וכשמדובר בשימוש בכסף כסוג של קיצבה נוספת - אני באופן אישי פחות חוששת. אילו היית רוצה להוציא בבת אחת את כל הכסף מתישהו אז הייתי מסכימה עם החשש הזה.
ואם את לוקחת בחשבון את קרן הפנסיה שתתחילי למשוך בגיל 60 או יותר ואת קיצבת בט"ל, ואת הגיבוי שיש לך בצורת נדל"ן - אני מעריכה שאת יכולה בהחלט לחשוב על פרישה כבר כיום.
עכשיו נותר לך להבין מה זה אומר פרישה, ולתכנן אותה גם יומיומית וגם פסיכולוגית :)

אם ההוצאות שלך סביב 6-7 אלף בחודש ואת צופה ורוצה שהן ישארו ככה (ריאלית) אז את בהחלט כבר יכולה לפרוש מעבודה. רק השכירות שאת מקבלת לבדה כמעט מכסה לך את ההוצאות, עוד לפני שמשקללים פנסיה וחסכון פרטי.
אם את לא מנהלת מעקב הוצאות אז מציע לך לעשות את זה כדי לוודא שהערכה שלך לגבי גובה ההוצאות נכונה
אני מניחה שההוצאות יעלו מכיוון שיהיה יותר זמן שארצה להקדיש ללימודים וטיולים...
אני לא רוצה לחיות בתודעת חסר, שאין לי מספיק כסף למה שרוצה לעשות...

לכמה את מעריכה שיעלה? והאם יהיה באפשרותך לממן את העליה?
נעשה תרגיל מחשבתי:
אם ההכנסה שלך משכ"ד היא 5K בחודש, זה אומר 60K בשנה. מתוך זה נוריד נניח 10K לטובת תחזוקה, תיקונים ובלת"מים.
אז יש לך 50K בשנה הכנסות משכ"ד לשירות ההוצאות שלך.
נניח שאת רוצה להגדיל את ההוצאות ל-10K בחודש (לא בטוח שאת באמת זקוקה לזה כי בפרישה יש הוצאות שיורדות לפעמים), כלומר 120K בשנה, כלומר משיכה של עוד 70K בשנה מהנכסים האחרים שלך. יש לך חסכון של 1.5M ש"ח שכרגע לא עושה תשואה, נכון? אם תשאירי אותו ככה - תוך 21 שנה הוא ייגמר לך. אבל אז כבר תוכלי לקבל פנסיה ובט"ל (תמשיכי לשלם בט"ל בפרישה כדי לא לפגוע בזכויות העתידיות שלך). האם הקיצבאות החזויות יוכלו להמשיך לממן לך את התוספת של 70K בשנה?

נעשה תרגיל מחשבתי:
אם ההכנסה שלך משכ"ד היא 5K בחודש, זה אומר 60K בשנה. מתוך זה נוריד נניח 10K לטובת תחזוקה, תיקונים ובלת"מים.
נניח שאת רוצה להגדיל את ההוצאות ל-10K בחודש (לא בטוח שאת באמת זקוקה לזה כי בפרישה יש הוצאות שיורדות לפעמים), כלומר 120K בשנה, כלומר משיכה של עוד 70K בשנה מהנכסים האחרים שלך. יש לך חסכון של 1.5M ש"ח שכרגע לא עושה תשואה, נכון? אם תשאירי אותו ככה - תוך 21 שנה הוא ייגמר לך. אבל אז כבר תוכלי לקבל פנסיה ובט"ל (תמשיכי לשלם בט"ל בפרישה כדי לא לפגוע בזכויות העתידיות שלך). האם הקיצבאות החזויות יוכלו להמשיך לממן לך את התוספת של 70K בשנה?
אני מניחה שאת צודקת. כפי שאמרת יש כאן עוד עבודה פסיכולוגית לעשות. מבחינתי גם בהיבט הזה, לעבור ממצב של חסכנות מוטבעת- אולי בגלל דור שלישי לשואה (כאמצעי בטחון להתמודד עם מצבי חירום שאין עליהם שליטה) למצב של נגיסה מחסכונות.
ובכל מקרה התכנית להעביר את הכסף למסלול מנייתי יותר כך שכן ישרוד זמן ממושך יותר...
לגבי הקצבאות החזויות, לפי מה שרשום בדוח- זה סביב 11,000 לגיל 67, לא יודעת כמה זה יוצא בגיל 60..
יש איזה היגיון להמשיך להפקיד תשלומים לפנסיה ? אני מניחה שלא אך אולי יש איזה היבט מבחינת מס?
תודה רבה על התגובה.

נערך לאחרונה ב:
נעשה תרגיל מחשבתי:
יותר קרוב ל 18 שנה מאשר ל 21, כאשר מוסיפים אינפלציה למשל של 2 אחוז.

ובכל מקרה התכנית להעביר את הכסף למסלול מנייתי יותר כך שכן ישרוד זמן ממושך יותר...
יש לי עוד מחשבה חצי אפויה: אולי להשאיר בחסכון/קרן כספית את הסכום שנועד לחמש השנים הראשונות של הפרישה, ואת השאר לשים בקרן מחקה מדד מנייתי (עולמי או סנופי). כך לא תהיי נתונה לסיכונים בזמן הקצר ויהיה זמן מספק לקרן העוקבת להתחיל לצבור תשואה (אם כי זה נתון סטטיסטי, לא יודעת מה יהיה בעתיד).
יותר קרוב ל 18 שנה מאשר ל 21, כאשר מוסיפים אינפלציה למשל של 2 אחוז.
כן, העדפתי לא לערב ענייני שחיקת הכסף לצורך התרגיל, והשארתי את הנחת הבסיס של 10K ש"ח בלי צורך לעדכן כלפי מעלה. אפשר גם להניח ששכר הדירה יתעדכן כלפי מעלה במשך השנים הבאות.

אני לא רוצה לחיות בתודעת חסר, שאין לי מספיק כסף למה שרוצה לעשות...
יש באפשרותך לקחת חל"ת? כי אם כן הייתי מציע לך לקחת חצי שנה או שנה חל"ת ולו רק כדי להרגיש פסיכולוגית איך זה להעביר תקופה ללא הכנסות (במקרה שלך מעבר לשכירות שאת מקבלת) ואם ההוצאות שלך הן לפי מה שתכננת, המעבר ממציאות שבה את יודעת שיש לך משכורת בטוחה יכולה להיות מאתגרת, בנוסף תוכלי לבדוק אם את מעבירה את הזמן הפנוי כפי שציפית או שלאחר כמה חודשים כבר תרגישי מיצוי.

לי עוד מחשבה חצי אפויה: אולי להשאיר בחסכון/קרן כספית את הסכום שנועד לחמש השנים הראשונות של הפרישה, ואת השאר לשים בקרן מחקה מדד מנייתי (עולמי או סנופי). כך לא תהיי נתונה לסיכונים בזמן הקצר ויהיה זמן מספק לקרן העוקבת להתחיל לצבור תשואה (אם כי זה נתון סטטיסטי, לא יודעת מה יהיה בעתיד).
מה היתרון של קרן כספית על פני אג"ח קצר?

דיון מעניין שאולי יכול לעזור. אם אני אנסה לתמצת עד כמה שאני מבין:
1. כדאי להשאיר חלק סולידי לשנים הראשונות של המשיכה כדי למזער את הסיכון לאבד חלק גדול מהתיק על ההתחלה ובעצם לאבד את היכולת לפרוש
2. לא ברור האם כדאי למשוך קודם מתיק ממוסה או לא ממוסה

מעבר לזה יש לי גישה לא אפוייה להציע שצריך לבדוק, לשלב אגח ארוך טווח בשביל השנים הראשונות, לנצל את זה שהריבית היום מאוד גבוהה ולהנות מהקופונים (רק לשים לב שזה נומינלי ולא ריאלי).

טוב, עברה שנה מאז כתבתי פה ובעקבות המלחמה והחששות שעלו בעקבותיה, לא קידמתי את עניין הפרישה...
מאחר ומחזיקה 30% מהתיק בקרן אג"ח קצר/קרן כספית (היתר מניות מדד עולמי) החשש שלי שההשקעה לא תצליח לשמור על שווי הכסף ולא תספיק לי לפרישה מוקדמת ומחיה ברווחה לאורך כל השנים, אם בעקבות היפר אינפלציה שתתפתח במדינה והתאיידות של הכסף. או בעקבות גזירות כלכליות שהממשלה עלולה לגזור על השקעות בשוק ההון.
איך מתמודדים בתור פורשים עם מצבי חוסר ביטחון כלכלי?
האם כדאי לעשות שינויים בתיק בעקבות המצב- להעביר חלק מהאג"ח/כספית לצמוד דולר? אין לי רצון להגדיל חלק מנייתי כי נראה לי שיהיה לי קשה עם תנודתיות גדולה מדי.
תודה, אשמח לקרוא את דעתכם

נערך לאחרונה ב:
איך מתמודדים בתור פורשים עם מצבי חוסר ביטחון כלכלי?
עושים סימולציות, קוראים מחקרים.
המצב הנוכחי שלך שבו 30% מהכסף הוא באג"ח\כספית, דוקא הוא יותר מתאים לפרישה מאשר מצב של 100% מניות.

עושים סימולציות, קוראים מחקרים.
המצב הנוכחי שלך שבו 30% מהכסף הוא באג"ח\כספית, דוקא הוא יותר מתאים לפרישה מאשר מצב של 100% מניות.
זה נכון, כי התכוננתי לפרוש :)
לגבי הסימולציות והמחקרים- זה נשמע לי כמו להחליף את העבודה הנוכחית בעבודה אחרת, שעוד פחות לטעמי ;)

יש אג״חים צמודים
זה נותן הגנה חלקית לאינפלציה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
יש אג״חים צמודים
זה נותן הגנה חלקית לאינפלציה
כן.. תודה. אני שם, בכל זאת זה לא מרגיע אותי. במקרה של היפר אינפלציה כמו שהיה בשנות השמונים, לא ברור לי כמה הגנה זה נותן.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
מ עזרה בתכנון מס מיסים 14
L עזרה בתכנון עמלות - אקסל שוק ההון 1
סתןלי ת'כסף עזרה בתכנון מס שוק ההון 14
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 73

נושאים דומים

Back
למעלה