fizban
משתמש רגיל
- דירוג
- 182
שלום לכולם.
אני מנסה לתכנן פרישה מוקדמת ויש לי כמה שאלות/תהיות.
אני בן 44, ללא ילדים (וגם לא מתכנן) רוצה לפרוש בעוד 10 שנים.
הגעתי למסקנה שאני צריך כ 4 מיליון ש״ח בתיק כדי לחיות ממנו. מגיל 60 אני יכול להתחיל למשוך קצבה מהפנסיה שלי.
התכנון שלי הוא לפחות חשבון ב IB ולהשקיע במדדים בלבד.
כרגע יש לי חשבון ב I.B.I קפיטל עם כ 60 אלף ש״ח, רובו דווקא במניות שמתכנן להעביר למדדים.
אני שוקל לפתוח בברוקר אמריקאי עקב הסיבות שפורטו בשרשור של מייק המשקיע המתחיל.
יש לי קרן השתלמות נזילה של 700 אלף שח שאני רוצה להעביר לברוקר האמריקאי. דמי הניהול של הקרן הם 0.6 אחוז ואני לא מצליח להוריד אותם (או שאני לא יודע להתמקח). את התיק בברוקר הישראלי רוצה כרגע להשאיר כמות שהוא.
בחישוב ריבית דריבית של 10% ובהפקדה חודשית של 6000 שח, התיק האמריקאי אמור להיות שווה כ 3.1 מיליון ש״ח והתיק הישראלי כ 155 אלף שח.
וכאן עולות לי כמה שאלות:
תודה
אני מנסה לתכנן פרישה מוקדמת ויש לי כמה שאלות/תהיות.
אני בן 44, ללא ילדים (וגם לא מתכנן) רוצה לפרוש בעוד 10 שנים.
הגעתי למסקנה שאני צריך כ 4 מיליון ש״ח בתיק כדי לחיות ממנו. מגיל 60 אני יכול להתחיל למשוך קצבה מהפנסיה שלי.
התכנון שלי הוא לפחות חשבון ב IB ולהשקיע במדדים בלבד.
כרגע יש לי חשבון ב I.B.I קפיטל עם כ 60 אלף ש״ח, רובו דווקא במניות שמתכנן להעביר למדדים.
אני שוקל לפתוח בברוקר אמריקאי עקב הסיבות שפורטו בשרשור של מייק המשקיע המתחיל.
יש לי קרן השתלמות נזילה של 700 אלף שח שאני רוצה להעביר לברוקר האמריקאי. דמי הניהול של הקרן הם 0.6 אחוז ואני לא מצליח להוריד אותם (או שאני לא יודע להתמקח). את התיק בברוקר הישראלי רוצה כרגע להשאיר כמות שהוא.
בחישוב ריבית דריבית של 10% ובהפקדה חודשית של 6000 שח, התיק האמריקאי אמור להיות שווה כ 3.1 מיליון ש״ח והתיק הישראלי כ 155 אלף שח.
וכאן עולות לי כמה שאלות:
- אני מניח שמס הרווחים מחושב אוטומטית כאשר אני מתחיל למשוך כספים מהתיק, בתור תושב ישראל. איך המס מחושב כאשר אני מוכר? האם הוא יהיה 25% תמיד? או יש חלק יחסי שלא יורד, בגלל הסכום שהופקד?
- יש גם את השיקול של מה שקורה בארץ היום, שאולי עדיף ברוקר אמריקאי (בלי להיכנס לפוליטיקה). למרות שאם החשבון הישראלי שלי מקושר לברוקר בחו״ל - לא רואה איך אפשר להתחמק מהלאמת נכסים כי הרי יחכו לי בפינה כשהכסף יכנס לחשבון הישראלי.
- האם אני צריך למלא דוחות עקב העובדה שאני מעביר 700 אלף שח?
- מבחינת פנסיה - יש לי ביטוח מנהלים במקדם 156. אני צריך עוד לבדוק האם אני יכול להתחיל למשוך קצבאות מגיל 60 ומה יהיה המקדם.
אני יכול למשוך כבר עכשיו פיצויי פיטורים של 500 אלף שח עקב שינוי עבודה ולהכניס אותם להשקעות בתיק שלי. וזה נותן לי כבר 4.4 מיליון בתיק בעוד 10 שנים. השאלה אם זה כדאי לי, ואז הפנסיה שלי תהיה קטנה יותר. מצד שני, מי יודע אם אחיה עד גיל 60 ואם בכלל אפשר יהיה לקבל קצבה בסכום שחסכתי. אולי עדיף לי למשוך את הפיצויים הנכבדים עכשיו, כדי שהכסף יהיה בשליטתי? כך לא אצטרך לסמוך על הפנסיה, כי יהיה לי סכום בתיק שאפשר לחיות ממנו. בנוסף סביר להניח שלא תהיה ירושה מההורים (אני בעצמי לפעמים עוזר להם). - קרן ההשתלמות שלי הפסידה 70 אלף ש״ח שנה שעברה, יש לי דמי ניהול מצבירה - אבל לא צברתי כלום בשנה הזו, אז למה לקחו דמי ניהול - על פי הדוח השנתי של הקרן?
- יש לי ביטוח אובדן כושר עבודה, האם הסכום שאקבל במידה של אובדן כושר עבודה ישתנה אם אמשוך את הפיצויים?
- האם החישובים שלי מוטעים או שאני מפספס משהו?
תודה
נערך לאחרונה ב: