• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם פרישה מוקדמת זו אופציה ריאלית למשפחות?

• פותח הנושא פותח הנושא פרפרים
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

פרפרים

משתמש רשום
דירוג
3
את האסטרטגיה של הסולידית לפרישה הצלחתי להבין. מקסימום חיסכון ומינימום הוצאות. בלי ילדים ובלי מים חמים במקלחת.

אבל נאמר שיש לכם משפחה עם ילדים (ואולי אפילו כלב). אתם נוסעים במכוניות, לילדים יש חוגים, לעיתים נוסעים אף כל המשפחה לחו"ל, ולהתרחץ רק במים קרים על מנת לחסוך זאת לא דרך החיים המעודפת עליכם. יש לכם עדיין תוכנית ריאלית לפרישה? איזה סוג של פרישה? מלאה? חלקית? שני בני הזוג? לאיזה גובה חיסכון אתם מכוונים ואיזה רמת הוצאות?

נראה שצריך רמת חיסכון לא ריאלית, במשך זמן לא ריאלי, עם תשואה לא ריאלית כדי שבעלי משפחות יצליחו להגיע לפרישה מוקדמת. מה אני מפספס?

נראה שצריך רמת חיסכון לא ריאלית, במשך זמן לא ריאלי, עם תשואה לא ריאלית כדי שבעלי משפחות יצליחו להגיע לפרישה מוקדמת. מה אני מפספס?
לא המון,זה באמת לא ראלי לרוב המוחץ של המשפחות.
דווקא במקרה שלך זה אולי אפשרי(לפי הנתונים שפרסמת) המפתח כאן זה גודל ההוצאות.
יש משפחות שמסתדרות במסגרת של 12 אלף לחודש לדוגמא(זה כולל מים חמים ואפילו רכב אחד).
במידה ותרצה תוכל לפרט את ההוצאות שלך וחברי הפורום יוכלו לעזור לך להבין האם זה אפשרי ומה זה ידרוש ממך.

לפי מחקר טריניטי, כלל משיכה בטוחה של 3%-3.25% בשנה ברוטו לפני מס (זה כולל כרית ביטחון מסוימת).
זה יתן לך הערכה מה שווי התיק שלך אמור להיות. אל תשכח שאתה לא חוסך לבד, גם השוק עוזר לך (עליית ערך, ריביות, דיבידנדים).

אני לא אוהב את הגישה הזאת של הכל או כלום ( שומע אותה מהמון אנשים). אם יגידו לי "אתה צריך 5,000,000 שקל כדי לפרוש" אני לא אתחיל בכלל.
אני מסתכל על הדרך- גם פרישה חלקית היא מעולה או אפילו בלי פרישה אבל עלייה ברמת החיים.

לכל אחד יש את ה"ריאלי" שלו. אם התחלת עם ירושה של כסף/דירה, זה הריאלי שלך, אם יש לך רק ילד 1, זה הריאלי שלך,
אם אתה גר במקום צנוע שבו השכנים והקהילה עוזרים אחד לשני, לעומת להיות שכיר במשרד ולשלם לגן 3000 ש"ח, פרישה מוקדמת תראה יותר ריאלית.
צריך להסתכל על הטרואר :)

אתם נוסעים במכוניות, לילדים יש חוגים, לעיתים נוסעים אף כל המשפחה לחו"ל,
אפילו אם ניקח רק את שלושת ההוצאות שציינת, משפחות רבות מגזימות בהוצאות האלה:
1) 2 רכבים למשפחה
2) יותר מחוג אחד לילד
3) נסיעות לחול פעמיים בשנה ויותר

אנשים חיים כאילו הם כבר מיליונרים ואחר כך מתפלאים שלא יכולים לצאת לפרישת מוקדמת.

אנשים חיים כאילו הם כבר מיליונרים ואחר כך מתפלאים שלא יכולים לצאת לפרישת מוקדמת.
לדעתי "המשבר" שפרפרים עובר יותר מובן ממה שאתה מתאר מהסיבה הפשוטה.....שהוא באמת כבר מליונר.....הוא חשב על פרישה מוקדמת ועכשיו מבין שכדי לחיות ברמת חיים(רמת חיים לא איכות) של מליונר,בזמן פרישה מוקדמת צריך להיות מולטימליונר.......

בחיים זה הכל עניין של אלטרנטיבות. יש שיעדיפו לעבוד עד הפנסיה ול"בזבז" על תענוגות החיים, יש שיעדיפו לפרוש מוקדם ולחיות חיים חסכוניים (ולמצוא הנאות אחרות בחיים), ויש שהשתלשלות חייהם לא מאפשרת להם אלטרנטיבות כלל. לא שופט אף אחד וכל בחירה שנעשתה במודע ראויה בעיני. לשמחתי יש לי אלטרטנטיבות ולכן אני שוקל מה הדרך הנכונה להתנהל. ירידה ברמת החיים זה אכן מחיר שצריך לחשוב אם מוכנים לשלם. המחיר הוא מאתגר הרבה יותר כאשר מדובר במשפחה. להודיע לכולם יום אחד שעוברים מרמת הוצאות של העשירון העליון לרמת ההוצאות של העשירון החמישי כדי שמשהו לא מוחשי כמו איזה מספר בבנק יגדל, ואולי יום אחד ההורים יצאו לפנסיה חלקית, זה לא דבר פשוט. מצד שני אפשר להמשיך לחיות את החיים כמו שהם עכשיו. זו לא אלטרנטיבה כל כך גרועה.

מעניין אותי לדעת אם משהו העביר את משפחתו את התהליך הזה בהצלחה (או שלא בהצלחה), ומה המסקנות.

נערך לאחרונה ב:
תודה - אני מכיר את הפוסט שאכן מראה כיצד ניתן להתנהל בצורה חכמה, לקיים חיים מלאים ומהנים, ועדיין לחסוך עם הרבה ילדים. לגמרי מוריד את הכובע בפני כותבת הפוסט. לא חושב שזה מתאים לי אבל זו בהחלט אלטרנטיבה.

תודה - אני מכיר את הפוסט שאכן מראה כיצד ניתן להתנהל בצורה חכמה, לקיים חיים מלאים ומהנים, ועדיין לחסוך עם הרבה ילדים. לגמרי מוריד את הכובע בפני כותבת הפוסט. לא חושב שזה מתאים לי אבל זו בהחלט אלטרנטיבה.

בשביל שזה יקרה צריך להגדיל את הסיכון והוא בהכרח יגדל עם התשואה.

את האסטרטגיה של הסולידית לפרישה הצלחתי להבין. מקסימום חיסכון ומינימום הוצאות. בלי ילדים ובלי מים חמים במקלחת.

אבל נאמר שיש לכם משפחה עם ילדים (ואולי אפילו כלב). אתם נוסעים במכוניות, לילדים יש חוגים, לעיתים נוסעים אף כל המשפחה לחו"ל, ולהתרחץ רק במים קרים על מנת לחסוך זאת לא דרך החיים המעודפת עליכם. יש לכם עדיין תוכנית ריאלית לפרישה? איזה סוג של פרישה? מלאה? חלקית? שני בני הזוג? לאיזה גובה חיסכון אתם מכוונים ואיזה רמת הוצאות?

צריך להבין שזה לא עניין בינארי של שחור-לבן, יש רצף של אפשרויות-
אפשר לחסוך קצת ולהתכלב קצת ולצאת לפנסיה קצת יותר מוקדם מגיל 67
ואפשר לחסוך הרבה ולהתכלב הרבה ולצאת לפנסיה הרבה יותר מוקדם מגיל 67
מצד שני, אפשר גם להמשיך לעבוד במשרה חלקית נוחה ואז כל החישובים הפיננסים משתנים
בקיצור, זה מסובך

המחיר הוא מאתגר הרבה יותר כאשר מדובר במשפחה. להודיע לכולם יום אחד שעוברים מרמת הוצאות של העשירון העליון לרמת ההוצאות של העשירון החמישי כדי שמשהו לא מוחשי כמו איזה מספר בבנק יגדל, ואולי יום אחד ההורים יצאו לפנסיה חלקית, זה לא דבר פשוט. מצד שני אפשר להמשיך לחיות את החיים כמו שהם עכשיו. זו לא אלטרנטיבה כל כך גרועה.
מעניין אותי לדעת אם משהו העביר את משפחתו את התהליך הזה בהצלחה (או שלא בהצלחה), ומה המסקנות.

הגזמת קצת עם המעבר מעשירון 10 ל 5 , זה לא חייב להיות כל כך דרמטי, אפשר גם מ 10 ל 9 , או מ 9 ל 8 , וכו'.

מנסיון, אפשר לחיות על תקציב יותר נמוך עם אותה רמת הנאה, וזה רק משפר את איכות חיי המשפחה.

הסיבה היא פשוטה, כאשר אתה קרייריסט שעובד מצאת החמה עד צאת הנשמה אתה נוטה לשפוך כסף על כל בעיה משפחתית כפתרון לכל הבעיות (זה בדיוק הסיבה שנותנים לך הרבה כסף, כדי שלא תתעסק בבעיות מחוץ לעבודה), וזו שיטה גרועה, עודף כסף לא מגדל ילדים טובים יותר.

כאשר אתה מתחיל לחסוך, אתה מבין שחייבים לחשוב אחרת על בעיות משפחתיות, ובדרך כלל זה קורה בשיתוף עם המשפחה. מניסיוני, זה עושה רק טוב ללכידות ולהרמוניה המשפחתית, כאשר חושבים ביחד איך לעבוד על תקציב נמוך יותר, וכאשר כולם עובדים ביחד עם מטרה משותפת.
ילדים לא צריכים הרבה כסף (מעבר לסף הכרחי מסויים). תשומת לב הורית , הרגשת שיתוף וכבוד הדדי, דוגמא אישית, חשובים הרבה יותר. ואת זה מקבלים (מנסיוני) דווקא כאשר חוסכים ולא כאשר מבזבזים בלי חשבון .

אתה מפספס את העובדה שלא מעט אנשים, בעיקר בהייטק אבל לא רק, מוצאים את עצמם בפרישה מוקדמת שלא מבחירה שלהם. יש מי שמודע לאפשרות שיום בהיר אחד, בגיל 50 או 55, בגלל משבר או סתם שינוי אירגוני, הוא יחטוף בעיטה בישבן השמן שלו, יצטרך להחזיר את המפתחות של רכב הליסינג, יגיד שלום לכרטיס הסיבוס, יחזיר גם את האייפון מהמודל האחרון, ייפרד מהמשכורת המפנקת, לא ממש יצליח למצא עבודה סבירה, ויתחיל לחיות מחסכונותיו. מי שמודע מתחיל לבדוק כמה הוא באמת צריך לחסוך היום כדי להיות מוכן לתרחיש המעצבן הזה, ופתאום הוא מחשב מסלול מחדש ומתארגן על עצמו.
כן, ואין לזה שום קשר למקלחות קרות...

@איש(3718) ברור לגמרי שיש הרבה גווני אפור במעבר כזה. מעניין אותי ללמוד מנסיון של אחרים ועל סוג ההתפשרויות שהם עשו. על מה וויתרת? עברת למשרה חלקית? גם אישתך?

@MMM ההחיים אכן עלולים להכריח אותנו לעשות שינויים ברמת ההוצאות, וצריך להתכונן ליום סגריר. על זה אין שאלה בכלל. אותי יותר מעניין מה אנשים עשו באופן וולנטרי.

כל משפחה שליוויתי בטוחה שאין לה מאיפה לצמצם.
הם יודעים שהם לא בזבזנים, לא יוצאים לאכול בחוץ (אצל אהרוני, רק שגב), לא טסים לחו''ל (בפירסט קלאס, רק בתיירים) או שבאמת לא טסים לחו''ל (שלוש פעמים, רק פעם בשנה).
אז למה קראתם לי?
אם אתה יודע שאתה לא יכול/ מוכן לשנות, אז חבל על הזמן. שלך ושלנו.

אתה יכול גם סתם לנהל תקציב ולגלות ליפה זורמים כל הכספים (שלא ידעת).
אולי לקחת כרטיס כמו "מפתח דיסקונט" ולראות אם אכן בסוף השנה יווצר חסכון נוסף.

ענין ההכנסה פה מאוד משמעותי, אם שני ההורים הייטקיסטים אז די קל לחסוך בלי לעשות (הרבה) פשרות.

מעבר לזה, לדעתי זוג שמרויח 2 משכורות ממוצעות החל מגיל 25, חי בצניעות יחסית עם 2 ילדים, רכב אחד וחופשות סולידיות, ומשקיע את כספו בחוכמה, יגיע לעצמאות כלכלית עד גיל 45. רציתי מתישהו להכין הרצאה עם התרחיש הזה אבל זה לא קרה.

הסולידית היא קצת מקרה קיצון, והדוגמא המשפחתית שהיא הביאה בפוסט עם ששת הילדים לא ממש מדברת לרוב המשפחות (וגם לא מדברת על פרישה, רק על אחריות כלכלית).

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 30
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 84
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
N פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Z הטכניקה של פרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
ח עבודה עם סיפוק או פרישה מוקדמת מה היעד הנכון? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 87
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
I משיכת פנסיה פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A שיחות חברים על פרישה מוקדמת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
1337justme סגירת הפלח הסולידי למטרת פרישה מוקדמת שוק ההון 21
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
I פרישה מוקדמת האם ריאלי? שוק ההון 29
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ד פרישה מוקדמת הייטק איך לנהל את הפיצויים בין מקומות עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
ו פרישה מוקדמת במדינה זרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
E שכלול כספי הפנסיה בתכנית פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
S פרישה מוקדמת - בחינת המכשירים לבניית ההון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
S פרישה מוקדמת Vs. זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
יבגני_ל מכירים את הבחור הזה? (סרטון פרספקטיבה על פרישה מוקדמת) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
Fitch פרישה (לא כל כך מוקדמת) של אמי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
א פרישה מוקדמת בחול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Yos ביטוח מנהלים - גודל ההפקדה המומלץ בגישת פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ד פרישה מוקדמת עם פנסיה תקציבית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
Z פרישה לא מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
א פרישה מוקדמת-עזרה לחדשה באתר :) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 60
amikal מחשבון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
ש פרישה מוקדמת באירופה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
ט אומנם לא פרישה מוקדמת - אבל ממש בדרך לשם! פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
C פרישה מוקדמת - מינימליזם וחסכנות לא באמת הכרחי אם אתה משקיע חכם מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
ה פרישה מוקדמת תוך הסתמכות על דירה במקום תיק השקעות נדל"ן 19
A פרישה מוקדמת בגיל 60 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ע פרישה מוקדמת - אמא במשרה מלאה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 36
לא חשוב שמות פרישה מוקדמת - במובן יותר רחב. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 38

נושאים דומים

Back
למעלה