• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פרישה מוקדמת

• פותח הנושא פותח הנושא J768
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

J768

משתמש סולידי
דירוג
11
חושב כרגע על פרישה מוקדמת ברעיון הכללי, אני בן 22 חייל משוחרר, יש לי הון של כ 190,000-+ שלא כולו נזיל, הרוב המוחלט על מניות ואני מתקשה לראות איך לצאת לפרישה מוקדמת בגיל שהוא סבבה( נגיד 30 נשמע אחלה). גם כשאני מניח 8% תשואה שנתית וחיסכון של 5k בחודש עדיין אפילו 20 שנות השקעה לא מספיקים להגיע לפרישה נורמאלית.
חשבתי על לעשות רילוקיישן אחרי הפרישה למקום ששם לצורך העניין 5k בחודש יכול לתת לי להתקיים בכבוד ואד לקצר את זמן החיסכון.
יש כזה מקום?
ושאלה נוספת, איך מתנהלים מבחינת זוגיות, כרגע אני רווק אבל ברגע שאני אכנס לזוגיות איך מגשרים על הפער הזה בין פרישה מוד של חיסכון אגרסיבי למוד למוד של אדם מהשורה שפחות מעניין אותו להשקיע את רוב המשכורת?

האם יצאת כבר מדירת ההורים?
מה המקצוע שלך?
אתה צעיר ואכן המחשבה על פרישה מוקדמת היא ברוכה, אבל, זה לא מגיע חינם - צריך לעבוד, ללמוד ולהשקיע מספר שנים.
זוגיות זה נהדר אבל בגיל שלך כנראה תהיינה מספר זוגיות בוסר עד שתמצא את האחת..
אני מניח 8% תשואה שנתית
אני לא אחתום על זה. השוק עולה ויורד והתשואה תלויה במגמות השוק.
כמו כן פרישה בגיל 30 היא אובר אופטימית אלא אם תזכה בלוטו. מה רע לפרוש בגיל 40-50 בהנחה שצברתי בוחטה לפנסיה.
אני לא רוצה להוציא את הרוח מהמפרשים שלך אבל אתה צריך תוכנית - עבודה, חיסכון, השקעות, פנסיה וכו'.
אז ספר לנו מה התוכניות שלך להגיע לייעד הזה.
זה מה שהייתי שואל את הבן שלי.

עוד לא התחלת לעבוד ואתה כבר חושב על לפרוש?
5000 שקל בחודש זה לא הרבה לחסוך

• אהבתי
Reactions: HHH
עוד לא התחלת לעבוד ואתה כבר חושב על לפרוש?
5000 שקל בחודש זה לא הרבה לחסוך
ודבר שני מה הקשר בין לחשוב על פרישה מוקדמת לבין אם התחלתי לעבוד או לא.
פרישה מוקדמת זה דבר שלוקח הרבה זמן וכן, ככל שמתחילים מוקדם יותר כך זה מתאפשר מהר יותר.
שקל שחוסכים בגיל עשרים לא שווה לשקל שחוסכים בגיל 50

חשבתי על לעשות רילוקיישן אחרי הפרישה למקום ששם לצורך העניין 5k בחודש יכול לתת לי להתקיים בכבוד ואד לקצר את זמן החיסכון.
יש כזה מקום?
יש המון. העליתי את השאלה בעבר פה. קוראים לזה ארביטראז' גאוגרפי באנגלית. הבעיה הגדולה היא שאפילו אם אנחנו יודעים את המחירים היום, במדינות האלו לפעמים יש תזוזות מאוד גדולות כחלק מהיותן פחות יציבות מה שיכול לגרור אינפלציה גדולה ומחסורים שונים.

מדינות אפשריות לדוגמא ל5K ש"ח בחודש (לפי המחירים היום. מומלץ יותר לבדוק עלויות בדולרים):
רומניה, תאילנד, בולגריה, יוון, גרמניה, פולין, יפן

הבעיה המרכזית היא ביטוח בריאות (חברות ביטוח בינלאומיות ידרשו פרמיות גבוהות לפעמים. בגילאים צעירים זה לא נורא, אבל זה עולה פתאום כשמגיעים ל-40 באופן שזה יכול להפוך ל10% מההוצאה השנתית ויותר) בעיקר לטעמי והחוסר יציבות של המחירים (בתאילנד למשל כבר היה משבר עצום ב1997 שהפיל את הנדלן והמניות גם בסינגפור ועוד מדינות באסיה, אבל מי שהחזיק בדולרים לדעתי לא נפגע ממש. הבעיה שהחברה משתנה וזה בעייתי לחיות במדינה עם משבר כלכלי לפעמים - כי נניח פתאום העסקים נסגרים או שיש מחסורים של מוצרים מסוימים כי לאנשים אין כסף לקנות וכדומה).

חושב כרגע על פרישה מוקדמת ברעיון הכללי, אני בן 22 חייל משוחרר, יש לי הון של כ 190,000-+ שלא כולו נזיל
אתה בכיוון הנכון. גם אני התחלתי לחשוב על פרישה בגיל שלך, גיל שבו בדכ לא מכירים את המילה. פרשתי בגיל 46.

ואני מתקשה לראות איך לצאת לפרישה מוקדמת בגיל שהוא סבבה( נגיד 30 נשמע אחלה).
זה באמת קרוב מאד לבלתי אפשרי.
בשביל פרישה מוקדמת בגיל 30-40 צריך שיעור חסכון גבוה, יכולת לחיות בצמצום אחרי הפרישה ומאפיינים פסיכולוגים מסויימים שדרושים להשקעת סכום כסף גדול בנכסים תנודתיים.
אם יש לך את כל אלו צריך גם מעט מזל.
ולגבי בת זוג, כמו כל השקפה קיצונית, עדיף מישהי שפתוחה לרעיון ונכונות לפשרות משני הצדדים.

יש המון. העליתי את השאלה בעבר פה. קוראים לזה ארביטראז' גאוגרפי באנגלית. הבעיה הגדולה היא שאפילו אם אנחנו יודעים את המחירים היום, במדינות האלו לפעמים יש תזוזות מאוד גדולות כחלק מהיותן פחות יציבות מה שיכול לגרור אינפלציה גדולה ומחסורים שונים.

מדינות אפשריות לדוגמא ל5K ש"ח בחודש (לפי המחירים היום. מומלץ יותר לבדוק עלויות בדולרים):

הבעיה המרכזית היא ביטוח בריאות (חברות ביטוח בינלאומיות ידרשו פרמיות גבוהות לפעמים. בגילאים צעירים זה לא נורא, אבל זה עולה פתאום כשמגיעים ל-40 באופן שזה יכול להפוך ל10% מההוצאה השנתית ויותר) בעיקר לטעמי והחוסר יציבות של המחירים (בתאילנד למשל כבר היה משבר עצום ב1997 שהפיל את הנדלן והמניות גם בסינגפור ועוד מדינות באסיה, אבל מי שהחזיק בדולרים לדעתי לא נפגע ממש. הבעיה שהחברה משתנה וזה בעייתי לחיות במדינה עם משבר כלכלי לפעמים - כי נניח פתאום העסקים נסגרים או שיש מחסורים של מוצרים מסוימים כי לאנשים אין כסף לקנות וכדומה).

זהו הכסף שלי גם ככה בדולרים וגם כשאני אפרוש הוא יהיה בדולרים כי הוא ימשיך להיות מושקע ב sp500. תודה על התגובה

אתה בכיוון הנכון. גם אני התחלתי לחשוב על פרישה בגיל שלך, גיל שבו בדכ לא מכירים את המילה. פרשתי בגיל 46.
מרשים. אפשר לשאול איך פרשת? זאת אומרת דרך מניות? נדל"ן? וכמה כסף לדעת צריך בשביל להגיע לפרישה שהיא סבבה( אני יודע שזה אינדיבידואלי אבל בכל זאת)

בגיל 22 יש לך הון עצמי גבוה בהרבה משהיה לי בגילך.
פתחתי יומן מסע בגילך, מוזמן לעקוב
היום אני במקום קצת אחר, שכן החיים מלאי הפתעות, אבל גם אני התחלתי את הדרך בערך בשלב הזה תוך מטרה להגיע לעצמאות כלכלית סביב גיל 35.
ככל שאני מתקרב לשם אני מבין שזה אפשרי והעובדה שהתחלתי מוקדם תרמה מאוד לרעיון.
גיליתי גם שלא אקבל כל מה שאני רוצה בחיים ולמרות שלא הייתי מעוניין בנדל״ן למגורים, לאשתי זה היה מאוד חשוב, לכן שאפנו לקנות נכס מוקדם ככל האפשר ולקחנו משכנתא שתסתיים סביב גיל הפרישה, או מעט אחריו.
לכן השנקל שלי בעניין - טוב שהמטרה מוגדרת בעיניך, אבל תשתדל להשאר גמיש בנוגע לדרך למטרה.

בנוגע לזוגיות אני מודה שאני מזדהה עם מה שכתבת, לי החיסכון חשוב הרבה יותר מלאשתי
וכמו כל זוגיות יש פה עניין של באלאנס. אולי אני לא חוסך כמו שהייתי רוצה, אבל אני מקבל מנגד הרבה דברים טובים ובראשם בת זוג מאושרת וזוגיות טובה.

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
מרשים. אפשר לשאול איך פרשת? זאת אומרת דרך מניות? נדל"ן? וכמה כסף לדעת צריך בשביל להגיע לפרישה שהיא סבבה( אני יודע שזה אינדיבידואלי אבל בכל זאת)
מוזמן לקרוא את יומן המסע שלי שאני מפרסם פה.

( נגיד 30 נשמע אחלה)
זה לא מציאותי. תכוון לגילאי 40+ לפחות.
רילוקיישן אחרי הפרישה למקום ששם לצורך העניין 5k בחודש יכול לתת לי להתקיים בכבוד
הכסף שלי גם ככה בדולרים וגם כשאני אפרוש הוא יהיה בדולרים
יש רק מדינה מאורגנת אחת בה אתה יכול להשתמש בדולרים. שם אתה רוצה לפרוש? זה לא מסתדר עם הדרישה שלך להתקיים בכבוד.

הפוסט "המקפצה שלך לאזרחות – 2.0" בבלוג של הסולידית מתאים בדיוק לתרחיש שלך.

הפוסט "המקפצה שלך לאזרחות – 2.0" בבלוג של הסולידית מתאים בדיוק לתרחיש שלך.
עכשיו קראתי תודה, פוסט מעניין. עדיין מעבר לקיצוניות שבדבריה(צמצום קיצוני בהוצאות) עדיין לא הבנתי איך היא טוענת שתוך עשור אפשר להגיע לפרישה. גם אם אני מניח חיסכון של 8,400 ותשואה של 10% שזה שתי הנחות בעייתיות כשלעצמן ועוד 160k שכבר מושקע כרגע,עדיין יהיה לי 2m, בקושי חצי מהסכום המינימלי שצריך לדעתי

עדיין לא הבנתי איך היא טוענת שתוך עשור אפשר להגיע לפרישה
זה לא עניין של טענה אלא של חשבון. אם אתה חוסך 10% מהשכר השנתי אתה זקוק ל-9 שנות עבודה כדי לאפשר לעצמך שנת ״חופש״ בודדת [אני מתעלם כרגע מתשואה]. אם אתה מוציא 10% וחוסך 90% הרי שבכל שנה אתה חוסך 9 שנות מחייה. בהנחה שאתה כבן 25 נניח שיש לך עוד 70 שנים לחיות, כלומר אתה צריך לעבוד 7 שנים שבסופם ישארו לך 63 שנות מחיה ואופק חיים של 63 שנים.

תשואה חיובית על ההון מקטינה את משך הזמן שאתב צריך לעבוד, אולם ככל שאחוז החסכון שלך גדול יותר ומשך הזמן הבסיסי שלך קצר יותר, מן הסתם היכולת של התשואה ליצר ריבית דריבית קטן יותר. ואולם ככל שהתשואה משמעותית גם מספר שנים בודדות של עבודה תתקצרנה באחוז לא מבוטל (רק שאבסולוטית זה יהיה מספר שנים קטן יחסית).

תקרא כאן:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
עכשיו קראתי תודה, פוסט מעניין. עדיין מעבר לקיצוניות שבדבריה(צמצום קיצוני בהוצאות) עדיין לא הבנתי איך היא טוענת שתוך עשור אפשר להגיע לפרישה. גם אם אני מניח חיסכון של 8,400 ותשואה של 10% שזה שתי הנחות בעייתיות כשלעצמן ועוד 160k שכבר מושקע כרגע,עדיין יהיה לי 2m, בקושי חצי מהסכום המינימלי שצריך לדעתי
הנתונים שלה לא רלוונטים לך והאמת היא שהנתונים שלך לא רלוונטיים גם ל"אתה שבעוד 15 שנה".
יש המון מחשבונים ברשת איתם ניתן לחשב מה שאתה שואל אבל מיותר בעיני בשלב בו אתה נמצא.

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל התייעצות לגבי פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
J פרישה מוקדמת - מחשבות על אחוז האג"ח בתיק ועוד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
S בין פרישה מוקדמת לביטחון כלכלי שוק ההון 14
ח סטטוס פיננסי - האם פרישה מוקדמת אפשרית בכלל? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 102
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
N גמפא (וייעוץ), פרישה מוקדמת ומה שביניהם פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
ל פרישה מוקדמת - בדיקת היתכנות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
T פרישה מוקדמת - האם להמשיך להפקיד עצמאית לפנסיה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
E פרישה מוקדמת - יש חיים אחרי העבודה יומני מסע אישיים 88
littleSeal מחשבות על פרישה מוקדמת: התנסות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 39
Y תיק השקעות למטרת פרישה מוקדמת (35) - אשמח לדעתכם. שוק ההון 34
ט איך מייצרים אמונה במטרה של פרישה מוקדמת עם חוסר הוודאות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 20
ttmoon פרישה מוקדמת ודמי ניהול בקרן פנסיה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
F פרישה מוקדמת סולידית בארה"ב פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 24
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 21
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
fizban תכנון פרישה מוקדמת (בגיל 55~) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 16
de dud המסע שלי - פרישה מוקדמת מנדלן גלובלי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 50
ג תכנון פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
Z הטכניקה של פרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
ח עבודה עם סיפוק או פרישה מוקדמת מה היעד הנכון? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 87
M פרישה מוקדמת - השקעות בטווח זמן בינוני פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 11
L השפעת הוצאות על פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
I משיכת פנסיה פרישה מוקדמת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A שיחות חברים על פרישה מוקדמת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 49
1337justme סגירת הפלח הסולידי למטרת פרישה מוקדמת שוק ההון 21
1337justme שוקל פרישה מוקדמת בגיל 33 - מספר שאלות ותהיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 183
I פרישה מוקדמת האם ריאלי? שוק ההון 29
ש תכנון פרישה מוקדמת בן 22 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
ד פרישה מוקדמת הייטק איך לנהל את הפיצויים בין מקומות עבודה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
I פרישה מוקדמת באמצעות חברת ארנק פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 4
R שאלת תם של אדם שרק מתחיל להתעניין בעולם של פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 29
R פרישה מוקדמת, כאשר מתחילים רק בגיל 34 פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 17
Y פרישה מוקדמת - האם אפשרי לסמוך על השוק לטווח של עשור או בכלל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
R תכנון פרישה מוקדמת עם FIRECALC למי שעתיד לרשת מיליונים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 3
ו פרישה מוקדמת במדינה זרה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 15
E שכלול כספי הפנסיה בתכנית פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
S פרישה מוקדמת - בחינת המכשירים לבניית ההון פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 6
S פרישה מוקדמת Vs. זוגיות פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 54
יבגני_ל מכירים את הבחור הזה? (סרטון פרספקטיבה על פרישה מוקדמת) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 42
Fitch פרישה (לא כל כך מוקדמת) של אמי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 37
א פרישה מוקדמת בחול פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Yos ביטוח מנהלים - גודל ההפקדה המומלץ בגישת פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 7
ד פרישה מוקדמת עם פנסיה תקציבית פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 28
פרפרים האם פרישה מוקדמת זו אופציה ריאלית למשפחות? אוף טופיק 16
Z פרישה לא מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 12
א פרישה מוקדמת-עזרה לחדשה באתר :) פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 60
amikal מחשבון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 1
ש פרישה מוקדמת באירופה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5

נושאים דומים

Back
למעלה