• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

הטכניקה של פרישה מוקדמת.

• פותח הנושא פותח הנושא Zorg
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Zorg

משתמש בכיר
דירוג
3,185
בהינתן שאני רוצה להסתמך על תיק מניות ולמשוך 3% כל שנה מהתיק ומשאיר את כספי הפנסיה ליורשים.

בהנחה שאני רוצה למשוך 3% שנתי, ללא תלות בכמה אני מוציא אלא אני אוציא לכל היותר את ה 3% האלה.

איך אתם מנהלים את הטכניקה של המשיכות ואת התקציב ?

כל חודש ? בתחילת כל שנה ? אתם משערכים דיבידנדים בתוך ה 3% , או שמושכים 3% ללא תלות בדיבידנדים ? מחזיקים תקציב מעודכן על כל הוצאה כך שיודעים כמה כסף נשאר לכם ? או שבסוף כל שנה למשל בודקים ?

איך זה עובד מבחינה מעשית ?

בהינתן שאני רוצה להסתמך על תיק מניות
רק מניות? יהיה לך מזומן להוצאות, אני מניח. אתה מתכנן כמות אג"ח כלשהי?

ולמשוך 3% כל שנה מהתיק ומשאיר את כספי הפנסיה ליורשים.

בהנחה שאני רוצה למשוך 3% שנתי, ללא תלות בכמה אני מוציא אלא אני אוציא לכל היותר את ה 3% האלה.
הכוונה לסכום קבוע שמתעדכן לפי מדד המחירים ונקבע לפי שלוש אחוז מהערך ההתחלתי, או שלוש אחוז כל שנה? להבנתי הראשון הרבה יותר נפוץ.

למשוך ללא תלות בכמה תוציא - מה זאת אומרת? אם תוציא יותר, תהיה במינוס. לא יהיה כדאי לכסות אותו?

איך אתם מנהלים את הטכניקה של המשיכות ואת התקציב ?
זה שאלה מצוינת :)

אני לא פרשתי עדיין, אבל מתכנן לעשות משהו בסגנון prime harvesting
להחזיק כמות גדולה של אג"ח, וממנה לשלם הוצאות. למכור מהמניות כל שנה שהן 'למעלה' או שחסר יותר מדי בערימת האג"ח.

יש לי שני חשבונות - חשבון בברוקר, שמחזיק ני"ע ומזומן, וחשבון בנק בו ההכנסות/הוצאות השוטפות. אני מתכוון לשמור על מצב זה, אז מבחינתי 'משיכה מהתיק' זה העברה בנקאית מא' לב'.
לדעתי כדאי להפריד בשביל להקל על ניהול/מעקב.

כל חודש ? בתחילת כל שנה ? אתם משערכים דיבידנדים בתוך ה 3% , או שמושכים 3% ללא תלות בדיבידנדים ?
לא הבנתי את השאלה של דיבידנדים בכלל. הכסף מהדיבידנדים מגיע לחשבון בו מוחזק הני"ע, כן? לא החשבון בנק ממנו אתה משלם הוצאות. ואם כן, אפשר לנהל את החשבון כאילו זה לא. אתה לא רוצה לבלבל הכנסות/הוצאות שקשורות לחיי היום יום והכנסות/הוצאות שקשורות לניהול תיק ההשקעות. אחרת יהיה לך קשה לראות כמה אתה מושך.

בקיצור, משיכה מהתיק מתבצעת כשכסף יוצא מהחשבון שמנהל את התיק. דיבידנדים לא קשורים לעניין.

מחזיקים תקציב מעודכן על כל הוצאה כך שיודעים כמה כסף נשאר לכם ? או שבסוף כל שנה למשל בודקים ?
כל אחד ושיטת ניהול התקציב שלו. לי עובד טוב להסתכל כל חודש כמה התזרים היה גבוה/נמוך ולקבל תמונה כללית של הכיוון. פעם בשנה אני עושה חשבון מסודר ורואה מה התזרים הממוצע. אצלי המספרים נוטים להסכים זה עם זה, בין המודלים השונים ובין השנים השונות. יש אנשים שחייבים לעקוב אחרי כל הוצאה ולנהל תקציב מסודר.
המודל שלי מאפשר לי לנחש כמה ההוצאות יהיו. אני לא יודע איך זה עובד עם תקציב מסודר.

איך זה עובד מבחינה מעשית ?
בתכנית שלי, פעם בשנה אני בודק כמה נאכלה ערימת האג"ח והאם צריך למכור מניות, ומזיז כסף בהתאם.

פעם עבדתי בשיטה שיש לי סכום קבוע בחשבון בתאריך קבוע, וכל סכום מעל זה הולך לפק"מ. הפק"מ היה נפרע אחרי חודש, אז באופן טבעי הסכום בו קטן וגדל עם גירעון עודף. נראה לי הגיוני לעשות אותו דבר - להוציא מהתיק שנה של הוצאות במזומן ולנהל תקציב חודשי עם פק"מ.

משהו מזה נשמע קשור לשאלות שלך?

רק מניות? יהיה לך מזומן להוצאות, אני מניח. אתה מתכנן כמות אג"ח כלשהי?
אכן הכוונה היא לתיק. שכולל אגחים עם מבנה מסויים.

הכוונה לסכום קבוע שמתעדכן לפי מדד המחירים ונקבע לפי שלוש אחוז מהערך ההתחלתי, או שלוש אחוז כל שנה? להבנתי הראשון הרבה יותר נפוץ.
הראשון ? אני חשבתי שזה השני. שכל שנה מסתכלים כמה יש ואפשר להוציא 3% מזה.

למשוך ללא תלות בכמה תוציא - מה זאת אומרת? אם תוציא יותר, תהיה במינוס. לא יהיה כדאי לכסות אותו?
אני מניח שההוצאות יהיו בסדר. לפי חישובי עבר 3% זה אמור להיות הרבה מעל מה שאני צריך.

אבל, הרעיון הוא להנות מהכסף. כלומר אם אני רואה שנשאר , תמיד אפשר לטוס בקריסמס לבלות בפריז למשל. כמו תקציב, עם נשאר בסוף שנה נהנים ממנו ולא מחזירים לקופה.

זה שאלה מצוינת :)

אני לא פרשתי עדיין, אבל מתכנן לעשות משהו בסגנון prime harvesting
להחזיק כמות גדולה של אג"ח, וממנה לשלם הוצאות. למכור מהמניות כל שנה שהן 'למעלה' או שחסר יותר מדי בערימת האג"ח.
מה זאת אומרת ״למעלה״ ? אתה מוכר מניות שהרוויחו הכי הרבה ? מעל אחוז מסויים ? איזון של מס ?

מה זאת אומרת חסר ״יותר מדי״ באגח ? אתה מתכוון שאתה מאזן את התיק כל פעם שהיחס אגח/מניות יורד ממספר מסוים ? למשל עם היחס ההתחלתי הוא 65/35. ואתה מאפשר לאגחים להגיע ל 30/70. אזי כל פעם שאחוז אגחים יירד מתחת ל 30 אתה תאזן ?

יש לי שני חשבונות - חשבון בברוקר, שמחזיק ני"ע ומזומן, וחשבון בנק בו ההכנסות/הוצאות השוטפות. אני מתכוון לשמור על מצב זה, אז מבחינתי 'משיכה מהתיק' זה העברה בנקאית מא' לב'.
לדעתי כדאי להפריד בשביל להקל על ניהול/מעקב.
נשמע הגיוני מאוד.

לא הבנתי את השאלה של דיבידנדים בכלל. הכסף מהדיבידנדים מגיע לחשבון בו מוחזק הני"ע, כן? לא החשבון בנק ממנו אתה משלם הוצאות. ואם כן, אפשר לנהל את החשבון כאילו זה לא. אתה לא רוצה לבלבל הכנסות/הוצאות שקשורות לחיי היום יום והכנסות/הוצאות שקשורות לניהול תיק ההשקעות. אחרת יהיה לך קשה לראות כמה אתה מושך.

בקיצור, משיכה מהתיק מתבצעת כשכסף יוצא מהחשבון שמנהל את התיק. דיבידנדים לא קשורים לעניין.
בהינתן שיש לך את שתי החשבונות הללו, אכן אין בעיה. אבל אם אתה משקיע בחזרה את הדיבידנדים והם לא הכנסה, לא חבל על המס ? לא עדיף לקנות משהוא שלא משלם דיבידנדים ?

כל אחד ושיטת ניהול התקציב שלו. לי עובד טוב להסתכל כל חודש כמה התזרים היה גבוה/נמוך ולקבל תמונה כללית של הכיוון. פעם בשנה אני עושה חשבון מסודר ורואה מה התזרים הממוצע. אצלי המספרים נוטים להסכים זה עם זה, בין המודלים השונים ובין השנים השונות. יש אנשים שחייבים לעקוב אחרי כל הוצאה ולנהל תקציב מסודר.
המודל שלי מאפשר לי לנחש כמה ההוצאות יהיו. אני לא יודע איך זה עובד עם תקציב מסודר.

בתכנית שלי, פעם בשנה אני בודק כמה נאכלה ערימת האג"ח והאם צריך למכור מניות, ומזיז כסף בהתאם.
כלומר מאזן את התיק פעם בשנה ? או ש״אם צריך״ זה לפי רגש ?

פעם עבדתי בשיטה שיש לי סכום קבוע בחשבון בתאריך קבוע, וכל סכום מעל זה הולך לפק"מ. הפק"מ היה נפרע אחרי חודש, אז באופן טבעי הסכום בו קטן וגדל עם גירעון עודף. נראה לי הגיוני לעשות אותו דבר - להוציא מהתיק שנה של הוצאות במזומן ולנהל תקציב חודשי עם פק"מ.

משהו מזה נשמע קשור לשאלות שלך?

הכל קשור. תודה.

נערך לאחרונה ב:
הראשון ? אני חשבתי שזה השני. שכל שנה מסתכלים כמה יש ואפשר להוציא 3% מזה.
אם כל שנה תמכור שלוש אחוז מהתיק, כל שנה יהיה סכום אחר. פעם עלה בעשרים אחוז, פעם ירד בארבעים אחוז. איך מנהלים תקציב ככה?
אני מכיר חוק SWR לפיו קובעים סכום משיכה ביום הפרישה ומעדכנים אותו לפי האינפלציה, בלי להסתכל על גודל התיק.
יש גם עוד אפשרויות, כמו VWR.
שלוש אחוז כל שנה זה לא חוק טוב לטווח ארוך - אם תהיה בן תשעים, תרצה להוציא רק שלוש אחוז מהתיק כל שנה?

אני מניח שההוצאות יהיו בסדר. לפי חישובי עבר 3% זה אמור להיות הרבה מעל מה שאני צריך.
גם אם השוק יורד? או שבמקרה כזה מושכים יותר מ3 אחוז?

להבנתי אחרי ירידה יש צפי לעלייה בטווח הארוך ולכן זה בסדר 'לסטות' לחמש אחוז ויותר בשנים הקשות של אחרי הפרישה. זה הכוונה בלהתחיל עם אחוז קבוע ולתקן את הסכום לאינפלציה, בלי קשר לתיק.

אבל, הרעיון הוא להנות מהכסף. כלומר אם אני רואה שנשאר , תמיד אפשר לטוס בקריסמס לבלות בפריז למשל. כמו תקציב, עם נשאר בסוף שנה נהנים ממנו ולא מחזירים לקופה.
אם נשאר. מסכים לגמרי.

מה זאת אומרת ״למעלה״ ? אתה מוכר מניות שהרוויחו הכי הרבה ? מעל אחוז מסויים ? איזון של מס ?
בprime harvesting , מוכרים מניות בנקודת האיזון (פעם בשנה) אם ערכן גבוה מ120% מערכן ביום הפרישה. זה מהווה מעין 'כלל יציאה' שמגדיל את כמות האג"ח במקרה של שוק עולה.
במקרה של שוק יורד, כמות האג"ח תרד.

מה זאת אומרת חסר ״יותר מדי״ באגח ? אתה מתכוון שאתה מאזן את התיק כל פעם שהיחס אגח/מניות יורד ממספר מסוים ? למשל עם היחס ההתחלתי הוא 65/35. ואתה מאפשר לאגחים להגיע ל 30/70. אזי כל פעם שאחוז אגחים יירד מתחת ל 30 אתה תאזן ?
זה משתנה מתכנית לתכנית. עד כמה שידוע לי, בתכנית של 60:40 ומשיכה קבועה (צמודת מדד), מאזנים כל שנה כך שמוכרים אג"ח או מניות או שניהם ומגיעים לאיזון ולמשיכה בשביל הוצאות.

אני מתכוון להחזיק אג"ח לפי שנים של הוצאות, לא אחוז מהתיק. אז חסר יותר מדי זה כשיש פחות משלוש שנים של הוצאות באג"ח.

בהינתן שיש לך את שתי החשבונות הללו, אכן אין בעיה. אבל אם אתה משקיע בחזרה את הדיבידנדים והם לא הכנסה, לא חבל על המס ? לא עדיף לקנות משהוא שלא משלם דיבידנדים ?
ה'חבל' זה כשאתה כן משקיע מחדש דיבידנדים, או כשאתה לא? אני לא ממש מבין למה יש הבדל.
המס הוא חבל בכל מקרה, בייחוד אם הוא גבוה ממס רווח ההון שיחול בפועל. אבל זה מה יש.

לגבי לקנות משהו אחר, אם אג"ח ימשיך להיות יותר ויותר אטרקטיבי, אני אשקול לתת לו משקל משמעותי. לפרוש עם סולם אג"ח צמוד מדד נשמע נחמד מאוד :). אבל קשה לי להאמין שהוא באמת יהיה זול מספיק לטעמי רעב הסיכון.

כלומר מאזן את התיק פעם בשנה ? או ש״אם צריך״ זה לפי רגש ?
הכוונה הייתה לאיזון פעם בשנה לפי כללים פחות או יותר כתובים (אחוז מינימום/מקסימום של איקס, כמות מינימלית של אג"ח)

לדעתי יש ערך בלבנות תכנית ששלביה המאוחרים יהיו קלים מאוד לתפעול. אתה לא יודע מי אתה תהיה בעתיד.

בעצם אולי פעם בשנה זה לעיתים תכופות מדי :)

הכל קשור. תודה.
שמח לשמוע.

אני תוהה עכשיו: כמה ערך יש לפשטות של 'לקבל משכורת' מהתיק, והאם ניתן לקנות את זה בזול?
אם חברות SPIAA או מה שזה לא יהיה, מוכרות משכורת מובטחת לעשר שנים בעלות של אחוז אחד דמי ניהול, שווה לקנות פעם בעשר שנים ולחסוך כאב ראש? מצד שני זה לקחת כאב ראש אינפלציה לא קטן.

אם כל שנה תמכור שלוש אחוז מהתיק, כל שנה יהיה סכום אחר. פעם עלה בעשרים אחוז, פעם ירד בארבעים אחוז. איך מנהלים תקציב ככה?
אני מכיר חוק SWR לפיו קובעים סכום משיכה ביום הפרישה ומעדכנים אותו לפי האינפלציה, בלי להסתכל על גודל התיק.
יש גם עוד אפשרויות, כמו VWR.
שלוש אחוז כל שנה זה לא חוק טוב לטווח ארוך - אם תהיה בן תשעים, תרצה להוציא רק שלוש אחוז מהתיק כל שנה?
SWR הבנתי מה זה.
אבל מה זה VWR ? לא מצאתי התייחסות ברשת.

ה SWR. אתה מחשב לפני או אחרי מס ? למשל לפני מס זה יוצא לי 2.3 אחוז. אחרי מס של 25 אחוז זה יוצא 3 אחוז.

בנוסף, הוצאות על ביטוח רפואי או דיור מוגן או מטפלים חס וחלילה. קשה מאוד לשקלל עכשיו. יהיו הוצאות בתקווה שעוד שנים רבות, שאם אני מחשב עכשיו את הSWR אין סיכוי שאני משקלל נכון. ולכן בכלל לא מתייחסים אליהם.

לכן לקבוע עכשיו סכום ולהמשיך איתו נראה לי קצת בעיתי. אלא אם כן מעדכנים את הסכום נניח כל 5 שנים ?

גם אם השוק יורד? או שבמקרה כזה מושכים יותר מ3 אחוז?
בעיקרון כן. אלא אם השוק יורד ביותר מ 30 אחוז. ואז אני אצטרך לעדכן. לקחתי הרבה מאוד טווחי ביטחון.

לדעתי יש ערך בלבנות תכנית ששלביה המאוחרים יהיו קלים מאוד לתפעול. אתה לא יודע מי אתה תהיה בעתיד.

בעצם אולי פעם בשנה זה לעיתים תכופות מדי :)
אכן, עוד 30 שנה מהיום. לך תידע איפה תהיה ומי ינהל לך את הכספים.

אני תוהה עכשיו: כמה ערך יש לפשטות של 'לקבל משכורת' מהתיק, והאם ניתן לקנות את זה בזול?
אם חברות SPIAA או מה שזה לא יהיה, מוכרות משכורת מובטחת לעשר שנים בעלות של אחוז אחד דמי ניהול, שווה לקנות פעם בעשר שנים ולחסוך כאב ראש? מצד שני זה לקחת כאב ראש אינפלציה לא קטן.
יש חברות כאלה ? גוגל לא מוצא.

@הסולידית תקפוץ עלי אבל אני חושב ש הקצעה של 4-3% לשנה זה פסה ועבר מהעולם.
לדעתי 5%+ כדי לכסות הוצאות בריאותיות, מטפל.ת סיעודי.ת, תרופות בכמה מאות שקלים לחודש, טקסי לביקורי רופאים בקופה [בגלל ניידות], קניות במחיר מופקע בסופרים שכונתיים בגלל מוגלות ניידות להגיע לסופר אחר כשיש מבצעים.
ואם יש מטפלת סיעודית 24/7 להכפיל את הוצאות החשמל, מים, מזון.
וכל זה בהנחה שרכשתם כבר היום פוליסת ביטוח סיעודי ותקבלו את מקסימום מביטוח לאומי + ביטוח לאומי סיעודי + ביטוח סיעודי פרטי של קופת החולים [שתספיק רק ל 5 שנים].
לא תאמינו אבל, אמא צריכה להפקיד כספים להבראה, חופשה ופנסיה של המטפלת שלה שזה אלפי שקלים לשנה..
אני פסימיסט אבל זה מבוסס על ההוצאות עבור אמא [אני מנהל את החשבונות שלה].
ההוצאות של אמא גבוהות משלי ושנינו חסכנים [לא קמצנים].
אז תחשבו על זה כדי שלא תהיו תלויים בחסדי הילדים שלכם לעת זקנה.......
זה מעט אוף טופיק ורק רציתי להגיד לכם שההוצאות שלכם בגיל פרישה לא ירדו אלא יעלו וחובה להתכונן לזה כבר היום.

לדעתי 5%+ כדי לכסות הוצאות בריאותיות,
זה תלוי האם אתה רוצה להשאיר איזה ירושה אחרייך לילדים למשל. אם לא, אזי אולי אפשר להעלות ל 5% וגם זה תלוי בסכום ההתחלתי שלך. כלומר תוך כמה זמן הוא ירד לאפס במקרה כזה.

מטפל.ת סיעודי.ת, תרופות בכמה מאות שקלים לחודש, טקסי לביקורי רופאים בקופה [בגלל ניידות], קניות במחיר מופקע בסופרים שכונתיים בגלל מוגלות ניידות להגיע לסופר אחר כשיש מבצעים.
אכן. לצערי מנסיון, עלות של מטפלת סיעודית זה לכיוון של 20000 לחודש.

וכל זה בהנחה שרכשתם כבר היום פוליסת ביטוח סיעודי ותקבלו את מקסימום מביטוח לאומי + ביטוח לאומי סיעודי + ביטוח סיעודי פרטי של קופת החולים [שתספיק רק ל 5 שנים].
ביטוח סעודי. בלי ההנחה שאתה מקבל משהוא מביטוח לאומי. אני מניח שעד שאני אצטרך מהם משהוא, ימצאו כבר איזה סעיף למה לא מגיע לי.
אבל גם הביטוח הזה מפסיק בגיל מסויים ולקראת הסוף העלות שלו כנראה תהיה גבוהה מדי. לכן אני מעריך את המקרה המצער הזה ב 20000 לחודש.

לא תאמינו אבל, אמא צריכה להפקיד כספים להבראה, חופשה ופנסיה של המטפלת שלה שזה אלפי שקלים לשנה..
אותו דבר אצלנו.
אבל עדיין הם לא נוסעים לחול למשל, בגלל המצב הבריאותי, שזה הוצאה שבתכנון שלי תהיה גדולה בשנים הקרובות :lol: . ורוב ההזמנות היום זה שליח הביתה.

אצלנו זה לא מגיע להוצאות המתוכננות שלנו. לכן אני קצת יותר רגוע בעניין של מקרה סיעודי.
ומה שמטריד אותי יותר זה עלות של דיור מוגן למשל כשעדיין יהיה אפשר. את זה אי אפשר לבטח למשל.

חושבים חושבים. בכל אופן מנסים.

נערך לאחרונה ב:
ביטוח לאומי סיעודי
אל תבנו על ביטוח לאומי סיעודי... מגבל בסף הכנסה כך שאם יש פנסיה או דירה להשקעה הסבירות לקבלת ביטוח לאומי סיעודי יורדת.

• אהבתי
Reactions: HHH
זה תלוי האם אתה רוצה להשאיר איזה ירושה אחרייך לילדים למשל. אם לא, אזי אולי אפשר להעלות ל 5% וגם זה תלוי בסכום ההתחלתי שלך. כלומר תוך כמה זמן הוא ירד לאפס במקרה כזה.
הצחקת אותי - אם לא אני לי, מי לי?
לא ארחיב על זה כאן, אולי בדיון אחר.
אכן. לצערי מנסיון, עלות של מטפלת סיעודית זה לכיוון של 20000 לחודש.
מעט הגזמת, כ 7K משכורת + חשמל, מים, דיור, אוכל + הפקדות שונות לביטוח לאומי כ 10K לחודש.
טוב, אכן הכנסתי מעט טוויסט לדיון וזה היה אוף טופיק כדי שלא תחשבו שהחיים זורמים ע"פ נוסחאות פשוטות של 'טכניקה לפרישה מוקדמת' כפי שהכרנו בעבר.

מעט הגזמת, כ 7K משכורת + חשמל, מים, דיור, אוכל + הפקדות שונות לביטוח לאומי כ 10K לחודש.
טוב, אכן הכנסתי מעט טוויסט לדיון וזה היה אוף טופיק כדי שלא תחשבו שהחיים זורמים ע"פ נוסחאות פשוטות של 'טכניקה לפרישה מוקדמת' כפי שהכרנו בעבר.
אכן אתה צודק זו העלות של המטפלת. יש להוסיף קצת פדיון חופש, מתנות לחגים וכאלה.

אני חשבתי על העלות הכוללת של המחיה במקרה כזה שאצלנו זה בערך 20000.

SWR הבנתי מה זה.
אבל מה זה VWR ? לא מצאתי התייחסות ברשת.
Variable Withdrawal Rate

יש על זה באתר של בוגלהדס. זה נותן איזה גרף של משיכה כתלות בגיל, עם קצה עבה (מושך עשר אחוז אחרי גיל תשעים, לזכרוני).

ה SWR. אתה מחשב לפני או אחרי מס ? למשל לפני מס זה יוצא לי 2.3 אחוז. אחרי מס של 25 אחוז זה יוצא 3 אחוז.
שאלה מצוינת. אני אישית מחשב ברוטו, אז יצא לי נטו נמוך יותר. אני אצטרך לתכנן ברוטו כך שהנטו יכסה את ההוצאות. אם מצב המס ישתפר, יהיה לי יותר בנטו.

בנוסף, הוצאות על ביטוח רפואי או דיור מוגן או מטפלים חס וחלילה. קשה מאוד לשקלל עכשיו. יהיו הוצאות בתקווה שעוד שנים רבות, שאם אני מחשב עכשיו את הSWR אין סיכוי שאני משקלל נכון. ולכן בכלל לא מתייחסים אליהם.
נכון. לדעתי יש כאן סיכונים שיש להתייחס כחד פעמי (עלויות מוות) ולשלם עליהם בנפרד. ויש עלויות ביטוח שיהיו גבוהות יותר

לכן לקבוע עכשיו סכום ולהמשיך איתו נראה לי קצת בעיתי. אלא אם כן מעדכנים את הסכום נניח כל 5 שנים ?
אבל אם אתה רוצה לעדכן את הסכום למעלה ואין כסף (זה יותר משלוש אחוז)? אתה בבעיה.
במקרה כזה צריך להדק חגורה / לשאת ולתת עם היורשים שלך אם יש.

יש חברות כאלה ? גוגל לא מוצא.
Single Premium Immediate Annuity

לתקופות קצרות (עשר שנים ומטה) זה לא רחוק מסולם אג"ח והעלות (דמי ניהול) לא בשמיים. מעניין בגלל פשטות הניהול של זה לעומת סולם אג"ח, אבל כרגע למכור אג"ח מרגיש פשוט מאוד.

Single Premium Immediate Annuity

לתקופות קצרות (עשר שנים ומטה) זה לא רחוק מסולם אג"ח והעלות (דמי ניהול) לא בשמיים. מעניין בגלל פשטות הניהול של זה לעומת סולם אג"ח, אבל כרגע למכור אג"ח מרגיש פשוט מאוד.
הבנתי, זה בעצם פנסיה בתשלום אחד שמתחילה מיידית.

יש חברות ביטוח בארץ שנותנות אפשרות כזו ? לא ראיתי.

הבנתי, זה בעצם פנסיה בתשלום אחד שמתחילה מיידית.
כן :)
אם היא לתקופה קצובה, הסיכון (של לקבל מעט מדי בגלל אינפלציה, של להפסיד יחסית לבורסה) קטן יותר

יש חברות ביטוח בארץ שנותנות אפשרות כזו ? לא ראיתי.
לא יודע. אפשר לקנות מחברה בחו"ל.

לא בטוח שהבנתי.
אבל נראה לי שיש כאן שאלה רלוונטית - אם יש (מכוון או במקרה) עודף בתקציב, צריך לשמור אותו לביטוח או לבזבז אותו על רמת חיים או להוריש לילדים/אחר.
הראשון והשלישי מתאימים - כסף שנחסך 'ליום סגריר' ולא היה דרוש יכול להיות ירושה לילדים או למטרה אחרת. כסף ששימש למטרת רמת חיים לא יכול לשמש לא לכאן ולא לכאן (מלבד להוריש דירה גדולה יותר).

אני קורא לכסף הזה 'לקנות כוח פוליטי' :)

כן :)
אם היא לתקופה קצובה, הסיכון (של לקבל מעט מדי בגלל אינפלציה, של להפסיד יחסית לבורסה) קטן יותר

לא יודע. אפשר לקנות מחברה בחו"ל.
אם הבנתי נכון אזי, בחול זה נותן הטבות מס. הופך את זה ליותר כדאי.

אז יש לנו 3 שיטות עקריות למשיכה מהתיק,

VRW - אחוז דינמי שנתי מחושב לפי גיל, איזון התיק ומספר שנות חייים. (בעקרון אם אני לא טועה זה משאיר 0)
SRW - אחוז לבחירתך, החישוב הוא חד פעמי לפי שווי התחלתי גדל לפי אינפלציה.
WR - אחוז לבחירתך, החישוב קבוע שנתי.

יש כמובן את השיטה הרביעית, תמשוך מה שבא לך, מה שיקרה יקרה. מקסימום נלך לעבוד בשמירה. >:D

מה למכור זה בעיקרון לפי איזון התיק.

אין התייחסות למס מכייון שהוא נתון לא קבוע, ניתן לשינוי , תלוי גיל וכל חישוב שתלוי בו יהיה לא מדוייק.

מחשבון נחמד ל SRW ו WR

נערך לאחרונה ב:
לדעתי 5%+ כדי לכסות הוצאות בריאותיות, מטפל.ת סיעודי.ת, תרופות בכמה מאות שקלים לחודש, טקסי לביקורי רופאים בקופה [בגלל ניידות], קניות במחיר מופקע בסופרים שכונתיים בגלל מוגלות ניידות להגיע לסופר אחר כשיש מבצעים.
זה מעט אוף טופיק ורק רציתי להגיד לכם שההוצאות שלכם בגיל פרישה לא ירדו אלא יעלו וחובה להתכונן לזה כבר היום.
יוסי,
העלית נקודה מאוד חשובה ונכונה. אם זה מקובל עליך, תוכל לחלוק יותר פרטים על ההוצאות של קשיש סיעודי ? איזה סכום מדובר, על איזה קטגוריות מוציאים וכולי.

זה יאפשר גם תכנון יותר טוב, וגם ייתן מושג למי שהוריו מזדקנים ומתכנן לעזור לטפל בהם.

יוסי,
העלית נקודה מאוד חשובה ונכונה. אם זה מקובל עליך, תוכל לחלוק יותר פרטים על ההוצאות של קשיש סיעודי ? איזה סכום מדובר, על איזה קטגוריות מוציאים וכולי.

זה יאפשר גם תכנון יותר טוב, וגם ייתן מושג למי שהוריו מזדקנים ומתכנן לעזור לטפל בהם.

אוף טופיק, יש הרבה מידע כאן:

יוסי,

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אתה קונה אג"ח ישירות, או קונה מדד על אג"ח, תוכל לשתף איזה ? חייב לומר שאני לא הכי שולט בעניין האג"ח וזה משהו שהייתי רוצה ללמוד, כחלק הסולידי.
למדתי ממך מושג שלא הכרתי Prime Harvesting, תודה על זה. אם תוכל אולי לומר היכן למדת את הידע שלך בנושא של אג"חים ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א רפורמת ״חשבון השקעה״ של משרד האוצר… מה דעתכם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S פריסת מס אחורה (של חל הודעה מוקדמת/ מענק פרישה/ ימי חופשה/ ימי מחלה) מיסים 6
B דיווח על הכנסה משכירות - אופן החישוב בטופס הדיווח של מס הכנסה לא ברור לי נדל"ן 0
E תשואה של אג״ח גבוהה מקרן כספית? שוק ההון 5
D קרן כספית חשופת דולר - עמלה של 2.5% ?! שוק ההון 5
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 202
V פטור ממס הכנסה ורווחי הון במצב נכות של 100% מיסים 4
H פנסיה גדולה מדי - צרות של עשירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
רם בוסני פרויקט "מנהטן 101" (פרויקט מס' 32) של חברת ההשקעות SDB. נדל"ן 2
J משיכת של כספים שהופקדו לקצבה מוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
מ שאלות דיווח שנתי של עובד הייטק עם חשבון השקעות רגיל בבנק מיסים 4
ר איזה יועץ אני מחפשת?(השקעות בני"ע עם היבט מיסויי של מגורים באירופה וחיים ביורו) שוק ההון 2
N מיקסום של צבירות נמוכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
י השוואה נכונה של הצעות משכנתה שונות נדל"ן 11
$$$ טראמפ $$$ סגנון ההשקעה של הסולידית פוסטים מאיכות נמוכה 172
M האם זה תקין שעמלת הקניה של מניה מחושבת כחלק ממחיר המניה? שוק ההון 1
Y השקעה של כספי פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א שאלות לגבי ביטוח דירה של הוריי נדל"ן 2
ה התייעצות לפני פנייה לממונה על שוק ההון: פריצת תקרת אכ"ע חוזית, "קניבליזציה" של התגמולים ותשובת סוכנות ההסדר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
J שמירה להורשה של קופת גמל לפיצויים, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
SolidAce מס יסף על מכירת ניירות ערך של ידועים בציבור מיסים 4
A המתמטיקה של החופש: האם יש מתכון לפרישה בטוחה? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 106
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
E האם אפשר להעביר חשבון ib מהבינלאומי לישראלי, והאם זה עדיין נחשב פיזור פיזי של ההון. שוק ההון 8
ב קרן השתלמות IRA - הגבלת קניה של נייר בודד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
ב מאמר מעניין באתר של קיצ'ס - לגבי דחיית פרישה פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
1 תואר במדעים, התלבטות של אמצע החיים התפתחות אישית 0
M האנומליה של השקל שוק ההון 162
S מתלבט מה לעשות במצב הנוכחי של שוק העבודה התפתחות אישית 4
Royi סיבות לשחיקת ערך בקרן של אגרות חוב שוק ההון 1
K זיכוי מס על ביטוח חיים של משכנתא מיסים 0
OOmer מעבר מאינטראקטיב ישראל - עדכון 2026 ואפשרות של Delink חשבון קיים שוק ההון 12
Y איך כדאי לנהוג בהנחה וזכיתי בדירה למשתכן וארצה למכור בהיבט של משכתנא נדל"ן 2
א השתתפות המעסיק בביטוח הבריאות של מועסקיו אוף טופיק 0
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
O האם משיכה חלקית של המשכנתא מבטיחה את יתרת הסכום? נדל"ן 7
נ שאלה על הסימולטור לעצמאות כלכלית של הסולידית דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
T הקטנת תשלום מס מראש במקרה של סיום העסקה בחודש יוני מיסים 6
Williamsburg איפה אתם רואים את מדד המעוף בסוף 2026 בהנחת החלשה מהותית של האיראנים ואופק מדיני חדש לישראל? שוק ההון 12
Gari איך יודעים מה בסיס ההצמדה לצורך מס רווחי הון של קרן אירית מסוימת שנרשמה למסחר בבורסת תל אביב ונסחרת בש"ח? שוק ההון 12
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N איך אפשר לדעת כמה מסלול מסויים של קרן הפנסיה עשה בחודש מסויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
K דוחות של סיכום פעולות באקסלנס טרייד שוק ההון 5
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
R טעות של הברוקר בחישוב מגן מס בנייר של איישרס מיסים 11

נושאים דומים

Back
למעלה