היי אנשים,
רוצה לחלוק איתכם ואשמח לתבונות.
מצבנו הכלכלי הנוכחי:
זוג +2 קטנים (ושלישי בדרך), אנחנו בני 39, אני עצמאי שמכניס בד"כ 10K, ואישתי מורה שגם מכניסה 9-10K.
יש לנו בית פרטי למגורים בשרון, קנינו בב-2014 ב-4.3 מיליון עם משכנתא של 650K, כיום נשאר 430K משכנתא (החזר חודשי 4200 שח), מעריך שהוא שווה כיום 5.1 מיליון.
יש לנו תיק מניות מדדים בשווי 300K שח.
יש גם עוד איזה 200K בקרנות השתלמות/גמל.
יש לנו שני רכבים.
אני משתדל לחסוך איפה שניתן אבל בניסיון לחשב הוצאות כלליות אני מעריך שבעשור הקרוב+ אנחנו נוציא בשוטף 25,000 בחודש בממוצע, בהנחה שטיולים יחזרו להיות רלוונטים בעתיד בטח גם נוציא 30-50K בשנה על חופשות.
אז אני מעריך הוצאה שנתית של 350K למשך העשור הקרוב אם לא יותר.
כמו כן לקחתי בחשבון הוצאה של מיליון שח בעתיד לצורך הילדים (בר מצווה, חתונה, השכלה גבוהה).
לאבי היה עסק מצליח והוא נפטר לפני 7 שנים.
חלק הוא כבר הוריש לשלושת ילדיו (מרבית הכסף שקניתי את הבית) והשאר מפרנס את אימי (שתזכה לשנים ארוכות).
נכסים ברשות האמא:
שטח תעשייתי ששווה 9 מיליון ש"ח ומשלם לה דמי שכירות 56K + מע"מ.
דירה חדשה בחולון ששווה ~ 2.8 מיליון שמכניסה 8K.
דירה בת"א ששווה 4.4 מיליון - מכניסה 6K (שארית הולך למנהל נכס)
הדירה בה היא מתגוררת בהרצליה ושווה 6.5 מיליון.
תיק מניות מדדים - 2.3 מיליון.
כסף נוסף המשוייך לתיק (ללא תשואה) - 5.3 מיליון.
היא מוציאה 30-40K לחודש. בין השאר 11,200 שח מס הכנסה, ומע"מ דו-חודשי (19,040 שח).
מצבה הבריאותי בשנה האחרונה לא הכי טוב לצערי. מה שאומר שאני עתיד לרשת נכסים בשווי ~ 10 מיליון שח.
מניח שבאיזור המיליון הולך למס שבח.
ניסיתי לשחק עם הפרמטרים ב-Firecalc.com ולנסות לחשב כל מני תזרימים וסיטואציות שיאפשרו לנו לפרוש עד שנת 2030.
אבל ממה ששמתי לב המחשבון מניח שהכסף כרגע מושקע בשוק ההון וזה לא המצב. הוא גם בכלל לא הכסף שלי עדיין.
גם להבנתי המחשבון מתייחס רק לשוק האמריקאי ולא לכלל עולמי.
יש מחשבון יותר מוצלח לצורך הניסוי?
מה אתם הייתם שוקלים אם הייתם במצבי?
יקח זמן עד שבאמת אקבל את הכסף אולי זה גם יהיה רק עוד עשור, גם כי רובו בנדל"ן, אבל ההנחה שלי כרגע היא לשים 8 מיליון ב-80% מדד מניות ו-20% אג"ח.
הירידות לא מפחידות אותי.
לחלופין לקנות דירה להשקעה ואת השאר במניות.
רוצה לחלוק איתכם ואשמח לתבונות.
מצבנו הכלכלי הנוכחי:
זוג +2 קטנים (ושלישי בדרך), אנחנו בני 39, אני עצמאי שמכניס בד"כ 10K, ואישתי מורה שגם מכניסה 9-10K.
יש לנו בית פרטי למגורים בשרון, קנינו בב-2014 ב-4.3 מיליון עם משכנתא של 650K, כיום נשאר 430K משכנתא (החזר חודשי 4200 שח), מעריך שהוא שווה כיום 5.1 מיליון.
יש לנו תיק מניות מדדים בשווי 300K שח.
יש גם עוד איזה 200K בקרנות השתלמות/גמל.
יש לנו שני רכבים.
אני משתדל לחסוך איפה שניתן אבל בניסיון לחשב הוצאות כלליות אני מעריך שבעשור הקרוב+ אנחנו נוציא בשוטף 25,000 בחודש בממוצע, בהנחה שטיולים יחזרו להיות רלוונטים בעתיד בטח גם נוציא 30-50K בשנה על חופשות.
אז אני מעריך הוצאה שנתית של 350K למשך העשור הקרוב אם לא יותר.
כמו כן לקחתי בחשבון הוצאה של מיליון שח בעתיד לצורך הילדים (בר מצווה, חתונה, השכלה גבוהה).
לאבי היה עסק מצליח והוא נפטר לפני 7 שנים.
חלק הוא כבר הוריש לשלושת ילדיו (מרבית הכסף שקניתי את הבית) והשאר מפרנס את אימי (שתזכה לשנים ארוכות).
נכסים ברשות האמא:
שטח תעשייתי ששווה 9 מיליון ש"ח ומשלם לה דמי שכירות 56K + מע"מ.
דירה חדשה בחולון ששווה ~ 2.8 מיליון שמכניסה 8K.
דירה בת"א ששווה 4.4 מיליון - מכניסה 6K (שארית הולך למנהל נכס)
הדירה בה היא מתגוררת בהרצליה ושווה 6.5 מיליון.
תיק מניות מדדים - 2.3 מיליון.
כסף נוסף המשוייך לתיק (ללא תשואה) - 5.3 מיליון.
היא מוציאה 30-40K לחודש. בין השאר 11,200 שח מס הכנסה, ומע"מ דו-חודשי (19,040 שח).
מצבה הבריאותי בשנה האחרונה לא הכי טוב לצערי. מה שאומר שאני עתיד לרשת נכסים בשווי ~ 10 מיליון שח.
מניח שבאיזור המיליון הולך למס שבח.
ניסיתי לשחק עם הפרמטרים ב-Firecalc.com ולנסות לחשב כל מני תזרימים וסיטואציות שיאפשרו לנו לפרוש עד שנת 2030.
אבל ממה ששמתי לב המחשבון מניח שהכסף כרגע מושקע בשוק ההון וזה לא המצב. הוא גם בכלל לא הכסף שלי עדיין.
גם להבנתי המחשבון מתייחס רק לשוק האמריקאי ולא לכלל עולמי.
יש מחשבון יותר מוצלח לצורך הניסוי?
מה אתם הייתם שוקלים אם הייתם במצבי?
יקח זמן עד שבאמת אקבל את הכסף אולי זה גם יהיה רק עוד עשור, גם כי רובו בנדל"ן, אבל ההנחה שלי כרגע היא לשים 8 מיליון ב-80% מדד מניות ו-20% אג"ח.
הירידות לא מפחידות אותי.
לחלופין לקנות דירה להשקעה ואת השאר במניות.
נערך לאחרונה ב: