שלום חברים,
בחודשים האחרונים אני מבלה בפורום ומנסה לגבש דעה (לא מקצועית בהחלט) לגבי פתיחת תיק השקעות.
אשמח לדעתכם, מציאת שגיאות בחישוב או כל עצה אחרת..
מטרת התיק היא פרישה מוקדמת לפי חוק ה-4% או 3% שנתי תוך כעשור.
מה זה פרישה מוקדמת בשבילי? - לא להיות תלותי במשכורת מעבודה. לפתוח עוסק פטור ולעבוד מתי שאני רוצה כבונוס ולא כחובה.
בנוסף, לא להיות תלוי בביטוחים, בקרן פנסיה או ביטוח לאומי בעתיד.
נתונים אישיים:
אני בן 35, רווק + אחריות כלכלית שלא ארחיב עליה. לא מתכנן להביא ילדים.
שכיר, מרוויח נטו כ-16,300 ש"ח ויש בבעלותי דירה ללא משכנתא בה אני גר.
ההוצאות החודשיות שלי כרגע הן כ-13,000 ש"ח בחודש, וזה גם סכום היעד לפרישה מוקדמת (לפני אינפלציה).
נתונים פיננסים:
ההון העצמי הוא כ-1.6 מש"ח שרובו הגדול כרגע בקרן כספית.
הדירה שווה כ-1.9 מש"ח וצפויה לעבור תמ"א 38, שכנראה תשביח את שוויה מעט יותר.
סה"כ 3.5 מש"ח.
קראתי את הבלוג ואת תיקי ההשקעות לדוגמא וגיבשתי דעה שבשבילי תיק ההשקעות צריך להשען בעיקר על החלק המנייתי,
הרכב תיק ההשקעות המתוכנן במתכונת 70/30:
40% | 1159250 | ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF
30% | 1186063 | INVESCO NASDAQ-100 SWAP UCITS ETF
30% | 5136874, 5135926 | פסגות כספית + מיטב כספית.
- החלק הסולידי בתיק יתחלק בין 2 קרנות כספיות בעלות דמי ניהול נמוכים. ובעתיד כשהריבית תרד משמעותית, החלק הזה יעבור לאג"ח ממשלתי ארוך של IBI.
- יכולת חיסכון של 3,000 ש"ח בחודש שיושקע בתיק כל חודש.
- לאחר שאגיע לסכום היעד, חושב להוריד סיכון בתמהיל התיק, עדיין לא יודע איך זה יעשה או האם זה נדרש.
עכשיו לפני שתתעצבנו עליי... אסביר את הרציונל בכמה נקודות,
*אני אישית* מאמין שהשקעה ב-S&P500 היא השקעה גלובלית בעלת פיזור מספיק רחב לטעמי, ורוב החברות בעלות המשקל הגדול ביותר במדד כיום (וסביר מאוד שגם בעתיד) הן גלובליות.
*אני* רוצה לתת משקל יתר למניות הטכנולוגיה *שלדעתי* יניבו תשואה גבוה משאר הסקטורים בשוק.
*אני* מאוד מאמין בכלכלה האמריקאית, לעומת שאר העולם.
ומניסיון שצברתי מעט בשוק ההון, יש לי סיבולת גבוה לוולטיליות כך יצא שלא התרגשתי מירידות של 20% בתיק.
יש לי 2 אופציות שאני שוקל,
אופציה 1:
א. מכירת הדירה בשנה הקרובה כשיש עוד ביקוש לאחר קבלת אישור הערייה להתחלת עבודות התמ"א.
ב. מעבר לגור בשכירות בדירה בעלות של כ-6,000 ש"ח כולל חשבונות.
כך שיהיו לי כ-3.5 מש"ח זמינים להשקעה בשוק ההון אך ללא יכולת חיסכון במצב הנתון
ואצטרך לחתוך כ-3,000 ש"ח מרמת החיים, או לחלופין לייצר הכנסה נוספת עד להגעה ליעד בתיק.
אופציה 2:
א. השכרת הדירה לקבלן ב-5,500 ש"ח בתקופת התמ"א, ולאחר מכן להמשיך להחזיק בה, והשכרתה באותו הסכום לפחות.
ב. לשכור דירה בעלות של כ-6,000 ש"ח כולל חשבונות.
כך שיהיו לי 1.6 מש"ח זמינים להשקעה בשוק ההון + להחזיק בנדל"ן על כל המשתמע בכך, ויכולת חיסכון של 3,000 ש"ח במצב הנתון.
באופציה זאת, אמכור את הדירה בעוד כעשור לקראת "הפרישה" - כך שאין לדעת איפה יעמדו מחירי הנדלן.
אשמח לשמוע מה דעתכם,
האם פספסתי משהו, האם אתם מוצאים הגיון בדרך החשיבה, או שאוכל לייעל את הדרך עם אופציה נוספת.
תודה
בחודשים האחרונים אני מבלה בפורום ומנסה לגבש דעה (לא מקצועית בהחלט) לגבי פתיחת תיק השקעות.
אשמח לדעתכם, מציאת שגיאות בחישוב או כל עצה אחרת..
מטרת התיק היא פרישה מוקדמת לפי חוק ה-4% או 3% שנתי תוך כעשור.
מה זה פרישה מוקדמת בשבילי? - לא להיות תלותי במשכורת מעבודה. לפתוח עוסק פטור ולעבוד מתי שאני רוצה כבונוס ולא כחובה.
בנוסף, לא להיות תלוי בביטוחים, בקרן פנסיה או ביטוח לאומי בעתיד.
נתונים אישיים:
אני בן 35, רווק + אחריות כלכלית שלא ארחיב עליה. לא מתכנן להביא ילדים.
שכיר, מרוויח נטו כ-16,300 ש"ח ויש בבעלותי דירה ללא משכנתא בה אני גר.
ההוצאות החודשיות שלי כרגע הן כ-13,000 ש"ח בחודש, וזה גם סכום היעד לפרישה מוקדמת (לפני אינפלציה).
נתונים פיננסים:
ההון העצמי הוא כ-1.6 מש"ח שרובו הגדול כרגע בקרן כספית.
הדירה שווה כ-1.9 מש"ח וצפויה לעבור תמ"א 38, שכנראה תשביח את שוויה מעט יותר.
סה"כ 3.5 מש"ח.
קראתי את הבלוג ואת תיקי ההשקעות לדוגמא וגיבשתי דעה שבשבילי תיק ההשקעות צריך להשען בעיקר על החלק המנייתי,
הרכב תיק ההשקעות המתוכנן במתכונת 70/30:
40% | 1159250 | ISHARES CORE S&P 500 UCITS ETF
30% | 1186063 | INVESCO NASDAQ-100 SWAP UCITS ETF
30% | 5136874, 5135926 | פסגות כספית + מיטב כספית.
- החלק הסולידי בתיק יתחלק בין 2 קרנות כספיות בעלות דמי ניהול נמוכים. ובעתיד כשהריבית תרד משמעותית, החלק הזה יעבור לאג"ח ממשלתי ארוך של IBI.
- יכולת חיסכון של 3,000 ש"ח בחודש שיושקע בתיק כל חודש.
- לאחר שאגיע לסכום היעד, חושב להוריד סיכון בתמהיל התיק, עדיין לא יודע איך זה יעשה או האם זה נדרש.
עכשיו לפני שתתעצבנו עליי... אסביר את הרציונל בכמה נקודות,
*אני אישית* מאמין שהשקעה ב-S&P500 היא השקעה גלובלית בעלת פיזור מספיק רחב לטעמי, ורוב החברות בעלות המשקל הגדול ביותר במדד כיום (וסביר מאוד שגם בעתיד) הן גלובליות.
*אני* רוצה לתת משקל יתר למניות הטכנולוגיה *שלדעתי* יניבו תשואה גבוה משאר הסקטורים בשוק.
*אני* מאוד מאמין בכלכלה האמריקאית, לעומת שאר העולם.
ומניסיון שצברתי מעט בשוק ההון, יש לי סיבולת גבוה לוולטיליות כך יצא שלא התרגשתי מירידות של 20% בתיק.
יש לי 2 אופציות שאני שוקל,
אופציה 1:
א. מכירת הדירה בשנה הקרובה כשיש עוד ביקוש לאחר קבלת אישור הערייה להתחלת עבודות התמ"א.
ב. מעבר לגור בשכירות בדירה בעלות של כ-6,000 ש"ח כולל חשבונות.
כך שיהיו לי כ-3.5 מש"ח זמינים להשקעה בשוק ההון אך ללא יכולת חיסכון במצב הנתון
ואצטרך לחתוך כ-3,000 ש"ח מרמת החיים, או לחלופין לייצר הכנסה נוספת עד להגעה ליעד בתיק.
אופציה 2:
א. השכרת הדירה לקבלן ב-5,500 ש"ח בתקופת התמ"א, ולאחר מכן להמשיך להחזיק בה, והשכרתה באותו הסכום לפחות.
ב. לשכור דירה בעלות של כ-6,000 ש"ח כולל חשבונות.
כך שיהיו לי 1.6 מש"ח זמינים להשקעה בשוק ההון + להחזיק בנדל"ן על כל המשתמע בכך, ויכולת חיסכון של 3,000 ש"ח במצב הנתון.
באופציה זאת, אמכור את הדירה בעוד כעשור לקראת "הפרישה" - כך שאין לדעת איפה יעמדו מחירי הנדלן.
אשמח לשמוע מה דעתכם,
האם פספסתי משהו, האם אתם מוצאים הגיון בדרך החשיבה, או שאוכל לייעל את הדרך עם אופציה נוספת.
תודה
נערך לאחרונה ב: