• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עליית ריביות באג"ח ממשלתי

• פותח הנושא פותח הנושא Gaiseric
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Gaiseric

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם, אני אתחיל ואומר שההבנה שלי באג"ח מאוד בסיסית אז סליחה אם הפוסט מאיכות נמוכה.

אני רואה שהריביות על אג"ח ממשלתי ל10-30 שנה בארה"ב והרבה מדינות באירופה עלו משמעותית בשנים האחרונות והגיע לאיזורים של 4.5 - 5.3 אחוז.

האם נתוני הריבית על האג"ח שאני רואה מספרים את התמונה הגדולה או שאני מפספס משהו? יש שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון כשמסתכלים על זה?

בהנחה שאג"ח (אמור להיות) יותר בטוח ממניות, האם משתלם כבר בשלב צבירת ההון להפנות חלק מהכסף שנכנס להשקעות לאג"ח כדי לקבע ריבית יחסית גבוהה בסיכון נמוך?
אני באופן ספציפי בשלב של צבירת ההון ומכוון לעבור לפרישה חלקית בעוד עד עשר שנים, כרגע 100% מניות.

תודה.

האם נתוני הריבית על האג"ח שאני רואה מספרים את התמונה הגדולה
בוודאי, הכל כבר משוקלל במחיר

יש שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון כשמסתכלים על זה?
לא שיקול נוסף אלא הבנה מה זה אומר: זה אומר שהעולם חושב שאגח ארהב שווים היום פחות ממה שהם היו שווים לפני חודשיים. אז אם קנית אגח ארהב לפני חודשיים אז היום אתה מופסד.

בהנחה שאג"ח (אמור להיות) יותר בטוח ממניות, האם משתלם כבר בשלב צבירת ההון להפנות חלק מהכסף שנכנס להשקעות לאג"ח כדי לקבע ריבית יחסית גבוהה בסיכון נמוך?
אף אחד לא יודע לומר מה אתה יכול לעשות היום שישתלם לך בעתיד. מה שחשוב להבין זה שאגח הוא לא בהכרח בסיכון נמוך, למעשה ככל שהריבית גבוהה יותר זו אינדיקציה לסיכון יותר גבוה. למשל אם האינפלציה תהיה יותר גבוהה מהריבית אז למחזיקי אגח לא צמוד יהיה הפסד ריאלי גם אם הם יחזיקו עד לפירעון.

בעיקרון יש טעם בשילוב אגח בהון, אבל אם אתה ישראלי אז כנראה כבר יש לך די הרבה אגח בקרן הפנסיה.

האם נתוני הריבית על האג"ח שאני רואה מספרים את התמונה הגדולה או שאני מפספס משהו?
השוק חושב שהדולר מסוכן. בגלל החוב שגדל בצורה מעריכית, ההדפסות שאולי זה יגרום, ו/או האינפלציה שתהיה.
או שארה"ב תיכנס לחדלות פרעון כדי לשמוט את החובות שלה.

בקיצור, מדובר בהשקעה מסוכנת, ולכן השוק מציע ריבית גבוהה. האם הריבית מצדיקה את הסיכון? לדעתי לא.

האם נתוני הריבית על האג"ח שאני רואה מספרים את התמונה הגדולה או שאני מפספס משהו? יש שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון כשמסתכלים על זה?
אינפלציה.

בוא נגיד אם נגיע לשם אתה תדע שזה די רע.

אין סיבה לארה"ב לפשוט רגל יש לה מדפסת דולרים, אם תרצה היא יכולה לשחוק אותו בעזרת אינפלציה.

יש שתי סיבות לעליות האחרונות:
1. שינוי אופן הדיווח של יושב ראש הפד וורש לגבי הריביות, אין יותר תשקיף שנה קדימה. המשקיעים דורשים תוספת סיכון על השיטה החדשה. לא אמור לעניין את מי שמתכוון להחזיק את האג"ח עד סוף התקופה, אבל לכל השאר כן.
2. ההבנה שההסכם מול אירן לא מחזיק מעמד והנפט ישאר גבוה לתקופה ואיתו האינפלציה.

נערך לאחרונה ב:
עוד באותו עניין, הג'ינג'י איבד את זה (שוב):

מחזיק אקדח לראש של כלכלת ארה"ב ודורש כופר מוורש, יצירתי.

נערך לאחרונה ב:
קריסה טוטאלית של כלכלת העולם.
כן? ממה שאני קורא באינטרנט (ואולי אני טועה) יש מגמה די עקבית של כמה עשורים של פיחות בדולר ודה-דולריזציה, כרגע הוא עדיין מטבע רזרבה עולמי אבל יש מגמה מסוימת לעבור לחלופות (זהב, מטבעות אחרים, ביטקוין?).

אני אשמח אם תוכל לפרט על זה.

נערך לאחרונה ב:
כן? ממה שאני קורא באינטרנט (ואולי אני טועה) יש מגמה די עקבית של כמה עשורים של פיחות בדולר ודה-דולריזציה, כרגע הוא עדיין מטבע רזרבה עולמי אבל יש מגמה מסוימת לעבור לחלופות (זהב, מטבעות אחרים, ביטקוין?).

אין היום חלופה לדולר, היחיד שיכול לאיים עליו זה היורו וזו כלכלה קטנה מידי (ביחס לארה"ב) שתלויה בהרבה מובנים בארה"ב. כל שאר החלופות נעשות רק מחוסר ברירה ע"י גורמים שמוחרמים מהדולר.

אני מסכים אם האמירה שלך אם זאת תבדוק את גודל החוב (בונדס) העולמי אתה תראה שזה טיפה בים לעומת הדולר (אני חושב שזה 40% מכלל השוק החוב, שאר העולם 24% בערך) כמו שציינו מעלי טיפה בים.

אם אני לא טועה ליפן יש איזה קרוב ל1.117 טריליון דולר, יש לך חלופה יותר טובה להם?
אפשר לקרוא על הyen carry לראות את השרשרת שכרגע במצב מאוד מעורער כרגע.

נערך לאחרונה ב:
מה בדיוק קורה לארה"ב, אם תכריז בצורה חד-משמעית שלא מתכוונת להחזיר את חובותיה?
התרסקות. העולם יפסיד הרבה כסף. גרוע מכך היום הדולר משמש כמטבע בעסקאות בין מדינות. העולם יצטרך למצוא מטבע אחר. אולי אירו אולי מטבע סיני אולי מתכות יקרות. אם זה יהיה מתכות יקרות המסחר יהיה מסורבל כי אי אפשר להעבירן דרך מחשבים. ארצות-הברית תיפגע גם היא קשות. המאזן המסחרי שלה שלילי ובעולם יסרבו לקבל דולרים כאמצעי תשלום. היא תאבד חלק גדול מכוחה כי כוחה בנוי בין היתר על שליטתה בדולר כמטבע מסחר בין לאומי.

אני רואה שהריביות על אג"ח ממשלתי ל10-30 שנה בארה"ב והרבה מדינות באירופה עלו משמעותית בשנים האחרונות והגיע לאיזורים של 4.5 - 5.3 אחוז.
נכון.
בגדול, לא להשקיע באג"ח בלי ללמוד את הכלי. כמה דגשים כלליים, ממש לא כל התורה:
1. אג"ח שמחזיקים עד לפדיון, זאת אומרת, קנית אג"ח ל30 שנה וחיכית 30 שנה - תמיד תקבל את הסכום המלא (בהנחה שאין פשיטת רגל\חדלות פרעון).
2. לכן, החזקה של קרן אג"ח שונה בתכלית מהחזקה ישירה של אג"ח, כי היתרון\ודאות תזמונית של האג"ח אובדים.
3. אג"ח רגיש לריבית ישירות, ולכן אג"ח ארוך הוא כלי מסוכן אם אתה לא בטוח ב100% שאתה יכול לחכות לפדיון, כל אחוז עליה בריבית, יפול שווי האגח כמס' שנותיו (ובעצם, מח"מ).
את זה כל אחד מחליט לעצמו. כך עשו רוב השנים, מאז שיש מניות, ומכיוון שהכלי ותיק יותר - גם לפני. בזמן שהיה ריבית אפס - זה לא היה משתלם.
אני באופן ספציפי בשלב של צבירת ההון ומכוון לעבור לפרישה חלקית בעוד עד עשר שנים, כרגע 100% מניות.
אתה צריך להבין לאן אתה מכוון. אג"ח ל30 שנה, למשל, יתן לך ודאות תשואתית עד הפרישה, ו20 שנה אחר כך - במחיר של נפילה תהומית אפשרית בערך עד הפדיון, אך בקופון קבוע.
הגאונות של הכלי הוא שהוא צפוי יותר ממניות, גמיש, וברגע שאתה מבין מה החולשות שלך ולאן אתה מכוון - מלבד המשתנה של "אפ'חד לו'ידע כלום" - זה הכלי הצפוי ביותר.
גמיש בכך שאתה מחליט מה אתה צריך ורוצה, למשל, לקחת ל10 שנים ולא ל20, ואת סוג הכלי, למשל, צמוד מדד - ואם אתה מבין את החולשות - אתה יכול לעשות השקעה מושכלת.
בקיצור, מדובר בהשקעה מסוכנת, ולכן השוק מציע ריבית גבוהה. האם הריבית מצדיקה את הסיכון? לדעתי לא.
"מסוכנת"? האם אג"ח לעשור בריבית X "מובטחת", ש"מובטח" שיפדה בכמה ששילמת לפני עשור, זה כלי מסוכן יותר ממניות, שם בעוד עשור אתה יכול להיות ב50%-?
"מובטחת" במרכאות כי הכל יכול לקרות, אבל אם ארה"ב תשמוט את החוב שלה, גם המניות יהיו במקום מאוד בעייתי, בלשון המעטה.

"מסוכנת"? האם אג"ח לעשור בריבית X "מובטחת", ש"מובטח" שיפדה בכמה ששילמת לפני עשור, זה כלי מסוכן יותר ממניות, שם בעוד עשור אתה יכול להיות ב50%-?
לדעתי מסוכן יותר ממניות, מכיוון שהוא לא נכס ריאלי.

ויחד עם זאת,
קריסה טוטאלית של כלכלת העולם.
אני כבר לא לגמרי בטוח.

מה יקרה אם ארה"ב "תשהה" תשלום ריביות "זמנית", כמו ההשהיה ה"זמנית" של סטנדרט הזהב? זאת הייתה חדלות פרעון זוחלת דה פקטו, ואנשים אכלו אותה, מה יעשו?
במילים אחרות, הדולר ימשיך לשמש מטבע טרנזקציוני ורזרבה - פשוט כי אין לאנשים באמת ברירה אחרת. הדולר יכובד, האג"חים יכובדו" פשוט לא ישולמו ריביות.
אני מעלה את זה כחומר למחשבה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
השוק העולמי?
כל מדד כלשהו יכול להגיע למצב שאחרי עשור, יש עלייה כמה שנים, ואז צניחה חדה, שמובילה למצב של -50 מההשקעה הראשונית. עשור זה קצת מדי.

מובטח נומינלית זה סיכון.
נכון, אבל א. אפשר לקנות מניות צמודות מדד, ב. למניות אין הבטחה אפילו נומינלית, זאת אומרת בהגדרה יותר מסוכנות (ככל שמשווים לאג"ח קצר יותר)

לדעתי מסוכן יותר ממניות, מכיוון שהוא לא נכס ריאלי.
זה הכל נגזרים על נגזרים של נכסים ריאליים וההימור הוא שמערכת המשפט תאכוף את שמגיע לך. אג"ח פחות ריאלי כל עוד אין בו שעבוד, אבל מניות "ריאליות" יודעות טוב גם ליפול.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א כמה באמת התייקרות סל המזון המשפחתי היא עליית מחירים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 87
ע עד היכן יכולה להיות עליית ערך בדירה נדל"ן 64
ה מימוש ומינוף עליית ערך הדירה, האם אפשרי? נדל"ן 15
א קניתי דירה והרווחתי עליית ערך מטורפת תוך מספר שנים ,האמנם ? נדל"ן 90
JBUZZ הסיבות לדעתי להמשך עליית הנדל"ן נדל"ן 22
ש איך לחשב עלות בשכירות לדירה עקב עליית מדד נדל"ן 14
M איך לצמצם את הנזק בעקבות עליית מע״מ? נדל"ן 5
ט אלטנטיבה למטבעות פיאט והתגברות על עליית היצע הכסף שוק ההון 1
H שאלה לגבי עליית הקרן ורווחים שוק ההון 4
ג עליית שווי המטבע כתוצאה מקנייה - מט"ח שוק ההון 6
T מה באמת קובע עליית מחיר של מנייה שוק ההון 6
H שאלה האם כדאי למחזר הלוואות שיש לי עקב עליית הריבית? צרכנות פיננסית 3
O עליית דמי ניהול הזויה בקופות הגמל של מיטב IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
Z ביטול עליית ריבית על המשכנתא. נדל"ן 61
Z בשקעה בניירות ערך זרים אם אדם שהפסיד 30,000 ש"ח הפסד נומינלי אבל עליית שער החליפין מיתן את ההפסד ל20,000 ש"ח האם יוכר לו מלא הפסד הנומינלי לקיזוז? פוסטים מאיכות נמוכה 2
Y שינויים בלוח הסילוקין בעקבות עליית הריבית צרכנות פיננסית 7
A למה עליית הריבית בזמן אינפלציה גורמת לירידת המניות? שוק ההון 24
Y גישה לפתרון עליית מחירי הדיור נדל"ן 13
D כמות הכסף שצריך לחסוך בשנה בשביל "להשיג" את עליית מחירי הנדלן נדל"ן 93
מ הירידות האחרונות מול עליית הדולר שוק ההון 29
A חוק חדש מדד תשומות הבנייה - האם חל רטרואקטיבית? עליית מחיר הבנייה ללא מרכיב הקרקע נדל"ן 4
מ עליית מחירי הדירות החדשות יותר לעומת דירות ישנות - תוכנית פעולה נדל"ן 23
freakazoid התייעצות לגבי קרן סל בנקים ישראל\ארה"ב לקראת עליית המדד שוק ההון 1
הק995 עליית ערך מניות מוחזקות ע"י חברה נחשבת רווח? מיסים 2
stamEhad השפעה צפויה של עליית ריבית ושל אינפלציה גבוהה על סוגי נכסים שונים שוק ההון 27
קוף שמבין עליית מחירי הנדלן נדל"ן 15
A תשואה משכר דירה או פוטנציאל עליית הערך - כיצד אתם מתעדפים את ההשקעה שלכם? נדל"ן 15
B הפיכת עליית גג ליחידת דיור אוף טופיק 3
M הגנה מפני עליית ריבית שוק ההון 6
מומו הברווז כמה עליית אינפלציה ועליית ריבית תהיה קטלנית למחירים? נדל"ן 8
ת ביטוח רכב - כיצד מחשבים עליית הפרמיה בהפעלת הפוליסה? והאם כדאי (כלכלית) להתעקש תמיד על ה.עצמית גבוה? צרכנות פיננסית 0
Y עליית שכר משמעותית - איך לשנות הפקדות לקרן השתלמות ופנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A תשואה- דיבידנד או עליית ערך? שוק ההון 27
ג כדאיות השקעה בארה"ב לאור עליית הדולר שוק ההון 3
M עליית מחירי דירות ממוצעת נדל"ן 13
O החלפת קרן מחקה עקב עליית דמי ניהול שוק ההון 8
M עליית מחיר של אג"ח ממשקלתי שקלי שוק ההון 2
T השפעה של עליית\ירידת ריבית על התיק התאורתי הבא שוק ההון 4
א עליית מחירי הזהב שוק ההון 25
ש גידור סיכון עליית דמי שכירות שוק ההון 8
ה עליית מחיר יחידה בקרן גורמת לחריגה בחשבון? שוק ההון 5
amikal איך עליית הריבית בארה"ב תשפיע על הבורסה (גם בישראל וגם בעולם)? שוק ההון 17
ע השקעה באג"ח לפני עליית ריבית שוק ההון 49
ש השפעת עליית ריבית על תיק לטווח יחסית קצר שוק ההון 2
adamshalev חשיפה לסקטור הבנקאות\פיננסים כגידור נגד עליית ריבית שוק ההון 28
ארגמן הגנה כנגד עליית המדד שוק ההון 8
O האם עליית שכר המינימום גוררת איתה התייקרות של מוצרים? צרכנות פיננסית 13
Waler קפיצה של מניות בתרחיש של עליית ריבית? שוק ההון 7
M תמהיל משכנתאות - ושאלה לגבי ריביות נדל"ן 6
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1

נושאים דומים

Back
למעלה