• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

שינויים בלוח הסילוקין בעקבות עליית הריבית

Yogiman

משתמש רשום
דירוג
3
עליית הריבית העלתה כמובן את ההחזר החודשי שאני משלם לבנק על הלוואה שלקחתי לפני כמה שנים, כשהריבית הייתה באמת כלום ושום דבר.
מדובר בהלוואת שפיצר סטנדרטית ועכשיו בעקבות המצב החדש שנוצר, ניסיתי להבין בכמה כל שבריר אחוז שהנגיד מוסיף לריבית מעלה את ההחזר, בכדי שאדע פחות או יותר איך להיערך.

כשהייתי הבוקר בבנק הם לא ידעו לעזור לי, לאף אחד שם אין מושג מה הנוסחה.

עם זאת, הפקידה הדפיסה לי גרסא עדכנית של לוח הסילוקין. אני חשבתי שרכיב הריבית גדל (מן הסתם) בעוד רכיב הקרן נותר כמו שהוא. אבל כשהשוויתי את הלוח העדכני לזה המקורי גיליתי שלא רק שרכיב הריבית עלה, אלא שרכיב הקרן ירד. כלומר, עכשיו בכל חודש הקרן שאני משלם נמוכה יותר. לא הצלחתי להבין מה היחס בין הירידה בקרן לעליה בריבית.

מי פה יכול לשפוך קצת אור?

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
עליית הריבית העלתה כמובן את ההחזר החודשי שאני משלם לבנק על הלוואה שלקחתי לפני כמה שנים, כשהריבית הייתה באמת כלום ושום דבר.
מדובר בהלוואת שפיצר סטנדרטית ועכשיו בעקבות המצב החדש שנוצר, ניסיתי להבין בכמה כל שבריר אחוז שהנגיד מוסיף לריבית מעלה את ההחזר, בכדי שאדע פחות או יותר איך להיערך.

כשהייתי הבוקר בבנק הם לא ידעו לעזור לי, לאף אחד שם אין מושג מה הנוסחה.

עם זאת, הפקידה הדפיסה לי גרסא עדכנית של לוח הסילוקין. אני חשבתי שרכיב הריבית גדל (מן הסתם) בעוד רכיב הקרן נותר כמו שהוא. אבל כשהשוויתי את הלוח העדכני לזה המקורי גיליתי שלא רק שרכיב הריבית עלה, אלא שרכיב הקרן ירד. כלומר, עכשיו בכל חודש הקרן שאני משלם נמוכה יותר. לא הצלחתי להבין מה היחס בין הירידה בקרן לעליה בריבית.

מי פה יכול לשפוך קצת אור?
היופי במסלול משתנה מדי חודש כמו צמוד פריים הוא שעמלת פרעון מוקדם ממש נמוכה.

אפשר להסתכל על לוח הסילוקין כאילו הוא נכתב כל חודש מחדש, עם יתרת החודשים הנוכחית, יתרת הקרן החדשה ולפי הריבית הידועה באותה עת.

נערך לאחרונה ב:
אפשר להסתכל על לוח הסילוקין כאילו הוא נכתב כל חודש מחדש, עם יתרת החודשים הנוכחית, יתרת הקרן החדשה ולפי הריבית הידועה באותה עת.
זה ברור, אבל אין איזו נוסחה לגבי התוספת להחזר בעקבות העלאת הריבית?

זה ברור, אבל אין איזו נוסחה לגבי התוספת להחזר בעקבות העלאת הריבית?
לא מחשבים תוספת להחזר, מחשבים את כל לוח הסילוקין מחדש לפי יתרת הקרן הנוכחית, יתרת תקופה וגובה הריבית העדכנית.
אתה יכול להשתמש במחשבון פיננסי או במחשבון אונליין (למשל משכנתאמן) או באקסל כדי לחשב את ההחזר החודשי החדש.

לא מחשבים תוספת להחזר, מחשבים את כל לוח הסילוקין מחדש לפי יתרת הקרן הנוכחית, יתרת תקופה וגובה הריבית העדכנית.
אתה יכול להשתמש במחשבון פיננסי או במחשבון אונליין (למשל משכנתאמן) או באקסל כדי לחשב את ההחזר החודשי החדש.
תודה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ברק א. שינויים בעמלות הנגבות בגמל ובהשתלמות בגלובלנט (קבוצת חסמבא במקור) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M שינויים בקרונות פנסיה וקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A אזרח אמריקאי - גידור כנגד שינויים בשער הדולר ושחיקה במונחים שקליים שוק ההון 4
י שינויים בתיק השקעות שוק ההון 16
D שינויים בדמי ניהול בקרן סל שוק ההון 12
Y שינויים בשוק הגמל והפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
A רכישה מקבלן - הצעות לנספח שינויים להסכם (חוזה)- מבקש עצתכם בנושא נדל"ן 5
E שינויים במסמכי ניכוי סוף שנה של הבנקים הישראלים מיסים 7
פ היכן ניתן למצוא נתונים היסטוריים על שינויים בתשואת הדיבידנד של מדדים ושל קרנות סל? פוסטים מאיכות נמוכה 1
ה ביצועי מדדים עם שינויים שוק ההון 0
E איך שינויים במט״ח משפיעים על השקעה בשוק ההון שוק ההון 2
B פנסיה מוקדמת - שינויים בגיל הפרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D שינויים קטנים בשער הדולר ב google sheets שוק ההון 7
Z דיון תיאורטי - שינויים קטנים שישפרו את שוק הפנסיה בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Wannabe שינויים במשקולות - מדדים שוק ההון 7
DavidA פרוייקט שלי לחיזוי שינויים ברכיבים של מדד המחירים לצרכן באמצעות קוד שכתבתי אוף טופיק 22
M שאלה בנושא חובת דיווח של ברוקר על שינויים בקרן שוק ההון 0
Body Solid שנה חדשה בפתח: שינויים בדמי הניהול של קרנות מחקות שוק ההון 14
Zegman שינויים בקצבה בביטוחים פנסיוניים צרכנות פיננסית 21
F קרנות נאמנות - מהתאריך 4.1.18 לא מראות שינויים בשער שוק ההון 1
Evgeny L. פנסיה ואג"ח מיועדת – שינויים אחרי יולי 2017 צרכנות פיננסית 47
G שינויים בתיק השקעות פסיבי שוק ההון 7
P ריבית נומינלית ואפקטיבית בלוח שפיצר צרכנות פיננסית 6

נושאים דומים

Back
למעלה